Μετάβαση σε περιεχόμενο

Χορήγηση βιταμίνης Κ στο νεογέννητο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα! Γενναω σε λίγες μέρες και θέλω να είμαι ενημερωμένη πριν γεννηθεί το μωρό για οτιδήποτε θα του χορηγηθεί. Ήθελα να ρωτήσω όσες γνωρίζουν, η ενέσιμη βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη; Επίσης, στα ιδιωτικά μαιευτήρια έχουμε την επιλογή ενέσιμης σε μια δόση ή ποσιμης που δίνεται σε 2 3 δόσεις;

Δημοσίευση

Καλημέρα! Η βιταμίνη Κ είναι απολύτως απαραίτητη για την αποφυγή αιμορραγίας του νεογνού. Η αιμορραγία μπορεί να είναι άμεση λίγες ώρες μετά τον τοκετό η όψιμη έως και εβδομάδες μετά. Υπάρχει πράγματι σε ενεσιμη και πόσιμη μορφή αλλά η ενέσιμη είναι άπαξ και ξεμπερδευεις και από αυτό το αγχος ενώ η ποσιμη θέλει 3 επαναλήψεις και δεν έχει τόσο καλή απορρόφηση. Τα είχα κοιτάξει κ εγώ τότε και είχα καταλήξει ότι δεν αξίζει η ποσιμη εκδοχή. Με το καλό!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Και εμένα το κοτόπουλο πιο δύσκολα το έφαγε το μοσχάρι της άρεσε πιο καλά  Απλά το μοσχάρι θέλει λίγο πιο πολύ χρόνο για να βράσει εγώ τα βάζω σε χύτρα τα κρέατα για να γίνουν γρήγορα και τα κρατάω μια μέρα ψυγείο  και δίνω και την επόμενη για να μαγειρεύω μερα παρά μερα 
    • Εμένα τα κιλά μου είναι οκ γύρισα εκεί που ήμουν πριν την εγκυμοσύνη μου αλλά έχει χαλαρώσει το σώμα μου η κοιλιά δεν μάζεψε τελείως και ουλή είναι λίγο κόκκινη ακόμα αλλά εντάξει εμένα είναι και η δεύτερη ουλή η μια πάνω στην άλλη οπότε ίσως θέλει λίγο πιο πολύ χρόνο 🤷‍♀️
    • εγω σήμερα δεν του μαγειρεύω... βαρέθηκα να κάνω φαγητό και να τρώει ούτε 20γρ.  αυριο θα του κάνω μοσχάρι όμως... μακάρι να του αρέσει..γτ το κοτόπουλο ούτε καν 🤷
    • Καλημέρα κορίτσια, @nanouko και εγώ αυτό το έχω κάπως...εμεις έχουμε κάνει πολύ λιγες εισαγωγές παρόλο που ξεκίνησα εδω και ενα μηνα τροφές 🤷 οσο για τα κιλά εγω είχα χάσει πολλά μεχρι πριν καμια 20αρια μέρες ήμουν -6 από αυτα που ξεκίνησα την εγκυμοσύνη...αλλα μόλις έκοψα το θηλασμό και ξεκίνησα να τρώω οτι δεν έτρωγα τόσο καιρό ειμαι σίγουρη οτι πήρα 2 κιλακια πάλι 🤷 εγω για τη βάφτιση κοριτσια τα έχω ολα έτοιμα...μονο τα γλυκά μου μένουν να κλείσω... αλήθεια...τι τιμές παίζουν εκει που είστε εσείς; γιατι εδώ στην επαρχία ξεκινάνε απο 1.20🤷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...