Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

@Zelda ευχαριστω πολυ θα τη δοκιμασω! Να σε ρωτησω και κατι αλλο απ την αρχη εδωσες κομματια η ξεκινησες με αλεσμενα; εμεις ξεκινησαμε με αλεσμενα 6 μηνων τωρα ειναι 7,5 και θελω σιγα σιγα να παμε στα κομματια καθως ιδανικα δε θελω να τρωει για πολυ καιρο αλεσμενα. Ομως η αντιδραση του ειναι λιγο περιεργη. Του βαζω οταν τρωει κομματια απ τα λαχανικα πχ σε ενα πιατακι και μπορει να τα πιασει τα λιωνει με τα χερια παιζει λιγο αλλα δεν τα βαζει καθολου στο στομα και οταν πιανω εγω ενα κομματι και του λεω πχ παρ το δυσανασχετει ψιλοκλαιει. Το ιδιο κανει και με το ποτηρακι το εκπαιδευτικο με τα χερουλια δε θελει καθολου να το πιασει ανοιγει το στομα και περιμενει  να του δωσω νερο και αν δεν του δωσω κλαιει. Ουτε μ αφηνει να του καθοδηγησω τα χερακια να του δειξω πως πιανεται..

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!! Τελικά σήμερα τον δοκίμασα ακτινίδιο μαζί με μπανάνα και μήλο και του άρεσε. Προς το παρόν είμαστε αλεσμένο, γιατί το συζήτησα με τον παιδίατρο κ είπαμε από τον επόμενο μήνα να του τα πατάω με πιρούνι, γιατί είναι μικρούλης ακόμη. Πεντέμισι μηνών. Κατάλαβα ότι μάλλον το αχλάδι δεν του αρέσει, γιατί τον αηδιάζει που έχει αυτά τα μπιλάκια. Το ποτήρι με το νερό το αρπάζει μόνος του από τις λαβές, αλλά ακόμη δεν μπορεί να το σηκώσει για να πιει κ θυμώνει που τον βοηθάω στο σήκωμα.

Για το ρόδι σίγουρα θα του το κάνω χυμό. Σε τρεις μέρες που θα του βάλω πορτοκάλι, θα το ξεφλουδισω καλά κ θα το μπλενταρω. 

Δημοσίευση

Εμένα με καθοδήγησε το παιδί στο blw. Στην αρχή του έφτιαχνα πουρεδες για 20 μέρες περίπου αλλά έτρωγε 2-3 κουταλάκια και μετά finito la musica passato la fiesta! Από την αρχή όμως όταν του έφτιαχνα φρουτοκρεμα έκοβα και για μένα λίγα φρούτα για να τρώμε μαζί και έδειχνε τρομερό ενδιαφέρον. Οπότε 6,5 μηνών περίπου ξεκίνησα να του δίνω κομμάτια και βρήκα την υγειά μου. Εμαθα πώς πρέπει να τα κόβω για να είναι ασφαλές και μερικές συνταγές για μπιφτέκια κλπ και από τότε το κάνουμε έτσι. Τώρα τρώει ότι τρώμε εμείς πλέον. 

Εμένα μου ακούγεται πολύ θετικό που επεξεργάζεται την τροφή στα χέρια του και προσπαθεί να τη συνηθίσει. Σιγά σιγά θα το βάλει και στο στόμα και μπορείς να τον βοηθήσεις και εσύ με ένα κουταλάκι αν το δέχεται καλύτερα. Αν δείχνει να δυσανασχετεί μπορεί να μην είναι έτοιμος, σιγά σιγά! Ένας ωραίος, εύκολος και ασφαλης τρόπος να ξεκινήσετε για να καταλάβει τι πρέπει να κάνει είναι το κουκούτσι από το mango. Κολλάει φρούτο πάνω και είναι μεγάλο ώστε να το πιάνει και το μασουλαει σιγά σιγά και μαθαίνει πως πιάνω και τρώω. Είναι βέβαια και λίγο γλιστερο αλλά θα κάνει εξάσκηση. Άλλα εύκολα είναι αβοκαντο, μπανάνα (σε λωρίδες) και μπρόκολο φούντα. Συνέχισε να του προσφέρεις, σιγά σιγά θα το συνηθίσει και θα το δεχτεί. Μήπως δοκιμάσεις να αλεθεις και να του αφηνεις και κομμάτια στο πιατακι του ώστε να του έρθει πιο μαλακά και να νιώσει ασφάλεια να το εξερευνήσει και να το δεχτεί; Για το ποτηράκι το ίδιο, με εξάσκηση σύντομα θα το καταφέρει, ακόμα θέλει βοήθεια και αυτό είναι οκ!

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Zelda είπε:

Εμένα με καθοδήγησε το παιδί στο blw. Στην αρχή του έφτιαχνα πουρεδες για 20 μέρες περίπου αλλά έτρωγε 2-3 κουταλάκια και μετά finito la musica passato la fiesta! Από την αρχή όμως όταν του έφτιαχνα φρουτοκρεμα έκοβα και για μένα λίγα φρούτα για να τρώμε μαζί και έδειχνε τρομερό ενδιαφέρον. Οπότε 6,5 μηνών περίπου ξεκίνησα να του δίνω κομμάτια και βρήκα την υγειά μου. Εμαθα πώς πρέπει να τα κόβω για να είναι ασφαλές και μερικές συνταγές για μπιφτέκια κλπ και από τότε το κάνουμε έτσι. Τώρα τρώει ότι τρώμε εμείς πλέον. 

Εμένα μου ακούγεται πολύ θετικό που επεξεργάζεται την τροφή στα χέρια του και προσπαθεί να τη συνηθίσει. Σιγά σιγά θα το βάλει και στο στόμα και μπορείς να τον βοηθήσεις και εσύ με ένα κουταλάκι αν το δέχεται καλύτερα. Αν δείχνει να δυσανασχετεί μπορεί να μην είναι έτοιμος, σιγά σιγά! Ένας ωραίος, εύκολος και ασφαλης τρόπος να ξεκινήσετε για να καταλάβει τι πρέπει να κάνει είναι το κουκούτσι από το mango. Κολλάει φρούτο πάνω και είναι μεγάλο ώστε να το πιάνει και το μασουλαει σιγά σιγά και μαθαίνει πως πιάνω και τρώω. Είναι βέβαια και λίγο γλιστερο αλλά θα κάνει εξάσκηση. Άλλα εύκολα είναι αβοκαντο, μπανάνα (σε λωρίδες) και μπρόκολο φούντα. Συνέχισε να του προσφέρεις, σιγά σιγά θα το συνηθίσει και θα το δεχτεί. Μήπως δοκιμάσεις να αλεθεις και να του αφηνεις και κομμάτια στο πιατακι του ώστε να του έρθει πιο μαλακά και να νιώσει ασφάλεια να το εξερευνήσει και να το δεχτεί; Για το ποτηράκι το ίδιο, με εξάσκηση σύντομα θα το καταφέρει, ακόμα θέλει βοήθεια και αυτό είναι οκ!

Αχ μακαρι γιατι λεω μεχρι να παει φανταρος θα περιμενει το κουταλι στο στομα 🤣🤣 θα συνεχισω να του προσφερω ναι και ελπιζω οτι θα τα συνηθισει..ειναι καλυτερα λες τα κομματια ε; γιατι εμενα μονο με την επεξεργασια που κανει τα κανει ολα...δε περιγραφω πως χαχα

Δημοσίευση

Και πάλι χάλια θα τα κάνει. Εμένα τουλάχιστον που είναι λίγο μπαχαλακι τα πασαλειβει, τα ρίχνει κάτω, καμιά φορά εκσφενδονίζει κιόλας, το χαίρεται! Αλλά είναι κομμάτι της διαδικασίας να γίνεται και χάλια! Έτσι μαθαίνει! Εγώ έχω τραπεζομάντηλα χάρτινα μιας χρήσης και απλώνω στο πάτωμα κάτω από το καρεκλακι κάθε μέρα. Ακόμα κ αν πάμε έξω για φαγητό παίρνω ένα τέτοιο μαζί μου. Μόλις φάει το τυλίγεις και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δεν είναι το πιο οικολογικό αλλά ας με συγχωρήσει λίγο ο πλανήτης, μια μάνα μόνη όλη μέρα με το μωρό είμαι 😂. Με τον πουρέ γινόταν χειρότερα πάντως, τοίχοι, πάτωμα, μαλλιά και των δύο, ρούχα (που δεν έφευγαν κιόλας οι λεκέδες). Με τα κομμάτια είναι πιο ελεγχόμενα η αλήθεια είναι. Και είναι μεγάλη ιστορία επίσης ότι δε μαγειρεύω ξεχωριστά. Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε σημασία αν το παιδί δεν τα έτρωγε! Εγώ πήρα την απόφαση νωρίς γιατί ήταν μεγάλη ταλαιπωρία τα αλεσμένα και για τους δυο μας. Μην αγχώνεσαι, το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, αυτό είναι μεγάλη αλήθεια και οφείλουμε να τα σεβόμαστε ως αναπτυσσόμενες ξεχωριστές προσωπικότητες. Πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία. Τη μια θα του αρέσει το ένα, την άλλη δε θα το ακουμπάει. Μια θα τρώει φρούτα και μια θα τα φτύνει, ξαφνικά θα αρχίσει να τρώει κομμάτια και θα πιάσει το νερό του και θα πιει. Τώρα μαθαίνει να τρώει και μαθαίνει και τι του αρέσει, σιγά σιγά! Χαλάρωσε και απόλαυσε το γιατί η μέρα που θα σου πει "δε θα φάω σπίτι, πάω για σουβλάκια με τα παιδιά" θα έρθει γρηγορότερα από όσο θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τα one step δεν με βόλεψαν καθόλου, αλλά εσένα μπορεί να σε βολέψουν. Τα ψηφιακά είναι τα καλύτερα, αλλά δυστυχώς κοστίζουν πολύ. 
    • Σήμερα γεμίσαμε την μπανιέρα πρώτη φορά και τρελαθηκεεε!! Χτυπούσε τα ποδαράκια της και γελούσε!  Επίσης πήραμε jumper και τρελάθηκε και με αυτό, χοροπηδούσε σαν τρελή😂😂
    • Έχω δοκιμάσει να αντλησω και να της το δώσω με μπουκάλι αλλά δεν το πιάνει.. θα το προσπαθήσω πάλι. Το Σάββατο θα μιλήσω κσι με μια σύμβουλο και βλέπουμε..
    • Χαχαχαχα εσυ το τερμάτισες😂😂 όντως φάγαμε πολλές ζεστες εμείς, ήταν το πιο ζεστό καλοκαίρι εβερ…. Όλα καλά να σου πάνω κορίτσι μου @Mary_piggy
    • Και πάλι χάλια θα τα κάνει. Εμένα τουλάχιστον που είναι λίγο μπαχαλακι τα πασαλειβει, τα ρίχνει κάτω, καμιά φορά εκσφενδονίζει κιόλας, το χαίρεται! Αλλά είναι κομμάτι της διαδικασίας να γίνεται και χάλια! Έτσι μαθαίνει! Εγώ έχω τραπεζομάντηλα χάρτινα μιας χρήσης και απλώνω στο πάτωμα κάτω από το καρεκλακι κάθε μέρα. Ακόμα κ αν πάμε έξω για φαγητό παίρνω ένα τέτοιο μαζί μου. Μόλις φάει το τυλίγεις και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δεν είναι το πιο οικολογικό αλλά ας με συγχωρήσει λίγο ο πλανήτης, μια μάνα μόνη όλη μέρα με το μωρό είμαι 😂. Με τον πουρέ γινόταν χειρότερα πάντως, τοίχοι, πάτωμα, μαλλιά και των δύο, ρούχα (που δεν έφευγαν κιόλας οι λεκέδες). Με τα κομμάτια είναι πιο ελεγχόμενα η αλήθεια είναι. Και είναι μεγάλη ιστορία επίσης ότι δε μαγειρεύω ξεχωριστά. Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε σημασία αν το παιδί δεν τα έτρωγε! Εγώ πήρα την απόφαση νωρίς γιατί ήταν μεγάλη ταλαιπωρία τα αλεσμένα και για τους δυο μας. Μην αγχώνεσαι, το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, αυτό είναι μεγάλη αλήθεια και οφείλουμε να τα σεβόμαστε ως αναπτυσσόμενες ξεχωριστές προσωπικότητες. Πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία. Τη μια θα του αρέσει το ένα, την άλλη δε θα το ακουμπάει. Μια θα τρώει φρούτα και μια θα τα φτύνει, ξαφνικά θα αρχίσει να τρώει κομμάτια και θα πιάσει το νερό του και θα πιει. Τώρα μαθαίνει να τρώει και μαθαίνει και τι του αρέσει, σιγά σιγά! Χαλάρωσε και απόλαυσε το γιατί η μέρα που θα σου πει "δε θα φάω σπίτι, πάω για σουβλάκια με τα παιδιά" θα έρθει γρηγορότερα από όσο θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...