Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

@Sotiria_94κοριτσι μ η καισαρικη ειναι μεγάλο ζορι. Ειναι ενα μεγαλο χειρουργείο που επηρεαζει ολα τ οργανα. Κάποιες έχουν καλύτερη αναρρωση Κάποιες πιο δύσκολη. Εγω σ λεω εφαγα κανονικά την ίδια μερα. Επισης οσο ήμουν στην κλινική μ ειχαν πει ότι πριν να βγω αν δ πάω τουαλέτα από μόνη μ θα μ κανουμε κλισμα. Οπότε ρωτα τ γιατρό σου μήπως σε βοηθήσει καπως. Νομίζω ότι η αντιμετώπιση από τ γιατρό σου σε εχει παει πολυ πισω. Το πρήξιμο στην κοιλιά σιγα σιγα θα υποχωρήσει. Αλλα τ περνάς δυσκολα. Δ θα πάθεις τίποτα μη φοβάσαι. Απλά ταλαιπωριεσαι παρα μα.παρα πολυ.

Δημοσίευση

@Sotiria_94 πίστεψε με κάθε καισαρική είναι διαφορετική. Επίσης κάθε γιατρός. Και εμένα μου είχαν πει για κλύσμα Διωνη. Τώρα που το είπες το θυμήθηκα. Βέβαια είχα καταφέρει και πήγα, αλλά όντως στην διπλανή μου αυτό έκαναν και ηρεμισε η ερμη. Σου έδωσε τίποτα για το σπίτι Σωτηρία; Κάποια κάλτσα; Κάποια ένεση; Να μην φοβάσαι. Στο λέω γιατί όλα αυτά που λες τα πέρασα με πολυ κλάμα και φόβο και εγώ και ακόμα και έμπειρη να είσαι μπορεί και να τα περάσεις ξανά. Εγω έπαιρνα συνέχεια τηλ. Και τώρα δλδ συνέχεια παίρνω στο νοσοκομείο και ρωτάω. Καλύτερα να με πουν σπαστική παρά να υποφέρω από άγχος. Οτι σε φοβίζει πάρε τηλ κι πες «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι;». Πιστεύω η μαία πάντως θα σου δώσει οδηγίες και θα σε βοηθήσει σε όλα ψυχολογικά. Θέλει χρόνο η ανάρρωση από χειρουργείο αλλά καλούμαστε να τα κάνουμε όλα από το πρώτο λεπτό. Περίεργη φάση. Και να μιλάς. Στον άντρα σε φίλες! Σε κόσμο που σε ακούει, χωρίς να σε αγχώνει. Τα γράφω εδώ να τα βλέπουμε όλες! Μην σου πω πρώτη και καλύτερη να τα βλέπω εγώ!

Δημοσίευση

@Sotiria_94 στον θάλαμο μου ειμασταν 3 με καισαρική, στην μια κοπέλα είχαν πρηστεί πάρα πολύ τα πόδια της και της είπαν πως ήταν φυσιολογικό. Μετά την καισαρική έκανε και αντιπηκτικές, όπως καιροί υπόλοιπες στον θάλαμο. Εγώ θα κάνω για 20 μέρες. Μίλα με τον γιατρό σου και πες του ότι σε προβληματίζει. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο να μην τρως τόσες μέρες. Δεν είπαμε να φας ένα κατσίκι μόνη σου αλλά πρέπει να φας,να πίνεις πολύ νερό και να περπατάς. Εμένα την επόμενη μέρα μου έφεραν κανονικά όλα τα γεύματα και σαλάτα και στο πρωινο μου εφερναν και γαλλικο καφε.. Και το φαγητό χρειάζεται όχι μόνο για το εντερο αλλά και για εσένα για να δυναμώσεις. Έχεις βγει από το νοσοκομείο?

Δημοσίευση

@Katerinioo την μέρα που πήγα στο μαιευτήριο δεν είχα πόνους,είχα μόνο πετρώματα στην κοιλια από την προηγούμενη μέρα,το πρωί είχα ελαφρύ πονο περιοδου και μετά τίποτα. Πετρωνε ανά μισή ώρα και λιγότερο ή κοιλιά μου και ένιωθα να θέλω κακά, πήγα μαιευτήριο και είχα κατοσταρες  συσπασεις με μικρη συχνότητα (δεν θυμάμαι πόσο μου είπαν,επειδή δεν πονουσα δεν μετρούσα την ώρα ανάμεσα στις συσπασεις)

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης χθες που ποναγα εσένα σκέφτηκα. Λέω λες να γεννάω και να μην το καταλαβαίνω;;

Σημερα νιώθω λιγότερο πόνο. Κυρίως όταν είμαι όρθια. Οταν κάθομαι όχι τόσο. Φαντάζομαι αν φθάσω να γεννήσω να το καταλάβω. Τι να πω; 

Δημοσίευση

Βγηκαμε χθες το μεσημερι κοριτσια μου απο το νοσοκομειο, εχετε δικιο Σας τα γραφω μπερδεμενα. Εδω και τρεις μερες τρωω τις σουπες και τα τσαγια που σας ειπα. Χθες και σημερα σουπα με ρυζακι και κοτοπουλο και ψωμακι αλλα κινουμαστε σε αυτο το στυλ διατροφης. Πινω αφθονο νερο γιατι διψαω πολυ. Εγω εφαγα και κατι κουλουρακια γιατι μου περασαν οι χοντροι πονοι στα κοκαλα π ειχα και αναθαρρησα. Μου ειπε ο γιατρος να βαλω υποθετακι γλυκερινης για τη δυσκοιλιοτητα και θα το κανω αλλα οχι ακομα νιωθω λιγο ανασφαλεια να ασχοληθω με αυτο παντωα το εντερο κουνιεται. Ο γιατρος μου οπως λετε ακολουθει το δικο του πρωτοκολλο, αλλα προσπαθω να του εχω εμπιστοσυνη γιατι αλλιως θα νιωθω οτι δεν παραω πουθενα. Αλλα με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σας δηλαδη αν φαω κατι αλλο τι θα γινω φεριπειν θα παθω κατι; Οταν ξυπναω απο τον ελαχιστον υπνο π κανω νιωθω βαρια για λιγα λεπτα λες και εχει μεινει καταλοιπο της ναρκωσης αλλα μπορει και απο την αυπνια. Ευχαριστω παρα πολυ για την υποστηριξη, εχω και τον αντρα και τη μαμα μ αλλα εσεις ειστε πολυ εμπειρες αυτοι δεν τα γνωριζουν. 

Δημοσίευση

@Katerinioo μου και @ΜαρίαΔημήτρης αντιστοιχα εγω ειχα τα συμπτωματα αυτα την τελευταια εβδομαδα αλλα δεν ειχε γινει ουτε η εμπεδωση. Και το τελευταιο βραδυ ειχα πονους αλλα τιποτα ρε γαμωτο. Μακαρι να τερματισετε κοριτσακια μου και το θεωρω απολυτα σιγουρο. Α επισης εχουμε και μεος χαλαρα ισχυα θα παμε για υπερηχο. 

Δημοσίευση

@Katerinioo θα τ καταλαβεις όταν θα ειναι να γεννησεις. Εχουμε μερες ακομα εμεις.

@Sotiria_94 εννοείται θα μας τ γραφεις! Κάθε μερα θα εισαο κ καλυτερα. Υγρα πολλα να πίνεις. Νερό χυμο κ περπάτημα. Καλα δ θα παθεις τιπουα αν φας κατι αλλο. Θα τ πας με τ μαλακο μια μικρη μεριδα. Γιατί κ τ στομαχι σ κ τ εντερο ειναι στη δίαιτα τοσες μερες. 

Δημοσίευση

Αχ ρε κορίτσια να σας πω τον πόνο μου. Μέχρι τώρα τ πάω χαλαρα, δ εχω αγχωθεί για κατι κτλ. Μιλάω με τη μαμά μ ειναι χαλια από χθες με πυρετό, πονόλαιμο, βηχα κτλ, έκανε τεστ ειναι θετικη στη γρίπη. Λεω οκ καμια επαφή μην κολλήσουμε κ μεις. Παιρνω την αδερφή μ να την πω αμα μπορεο να κρατήσει τ παιδια την Παρασκευή π εχω γιατρό, ηξερα οτι ο μικρός της ήταν άρρωστος από την Πέμπτη, σήμερα τον έκανε τεστ γρίπη κι αυτος. Μιλάω με την κουμπάρα μ μ λεει πήγα πήρα τ παιδι από τ σχολειο τ πρωι έχει πυρετο κ την πονανε τ λαιμα ειναι χαλια. Πρώτον Μάιο μηνα ειναι σε έξαρση η γρίπη, όλους τους μήνες δ φοβόμουν κ φοβαμαι τωρα μξν κολλήσουμε. Κ αντε κ να κολλησω θα με πει ο γιατρός ελα να τ παρουμε. Αμα με πιάσουν τίποτα πόνοι ποιος θα μ κρατήσει τ παιδια να πάμε να γεννησω? Ελπίζω να παρει τις μέρες του το μωρό να έχουν συνελθει όλοι.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πιστεύω ότι είναι εντελώς σχετικό Μ στο παιδί αυτό...εμας η μικρή μέχρι 9 μηνών έκανε τρία υπνακια μέσα στη μέρα,ύστερα δύο κ από τους 13 μήνες μόνο μεσημέρι...κοιμάται για βράδυ 11 ξυπνάει 9 και μισή περίπου και το μεσημέρι 3:30-5:30...αυτό το έχει διατηρήσει πολύ καιρό...μετά με τον παιδικό δεν ξέρω αλλά πω για εμάς το 8:30 για βράδυ δεν παίζει καθόλου κ δεν το προτιμάμε κιόλας...είναι κ η κάθε οικογένεια τι πρόγραμμα θέλει να έχει κ αν το παιδί βέβαια είναι βολικό κλπ..εμάς μόνη της τα έφτιαξε όλα...απλά κανε δοκιμές μήπως να την κοιμιζεις λίγο αργότερα για να πηγαίνει ο ύπνος πιο μεσημέρι ίσως..
    • Ναι, μπορεί η απλή εξέταση με σπερμοδιαγραμμα να είναι οκ. Εμάς μας είπαν ότι το οξειδωτικό στρες είναι κύρια αιτία της ελαττωματικής λειτουργίας του σπέρματος προκαλώντας βλάβες στο DNA και ότι δεν πρέπει να την αμελήσουμε αυτή την εξέταση.
    • Και μένα το έκανε αυτό, κοιμόταν πολύ το πρωί (1 ώρα+) και μετά το μεσημέρι αντιστεκόταν τρομερά. Για αυτό μείωσα τη διάρκεια του πρωινού του ύπνου αρχικά 40 λεπτά και μετά μισάωρο. Στην αρχή νυσταζε και ήθελε κ άλλο αλλά γρήγορα συνήθισε και ξυπνάει μόνος του. Έτσι το μεσημέρι κοιμάται κανονικά πλέον. Αυτός ο μισαωρος πρωινός θα κοπεί σιγα σιγά για αυτό καλό είναι να κουτσουρευτει αυτός πρώτος για να συνηθίσει, να μην κοπεί μαχαίρι. 10 μηνών είναι νωρίς για 1 ύπνο, σε αυτή την ηλικία θεωρητικά το wake window είναι 4-4,5 ώρες περίπου, μετά από αυτό ξεκινάει υπερενταση που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Ο πρωινός ύπνος συνήθως κόβεται κοντά στους 15 μήνες και το παιδί πρώτα μειώνει τη διάρκεια του (συνήθως κάνει έναν κύκλο ύπνου αντί για δύο) και έπειτα τον κόβει τελείως. 
    • Κορίτσι μου εγώ έπαιρνα nuperal μετά από συμβουλή του γυναικολόγου. Μπορείς να τον ρωτήσεις βοηθάνε αρκετά. Επίσης, είχα πάρει φρέσκο ginger και έβαζα στο νερό μου. Βοηθάει πάρα πολύ 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...