Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εμείς πήγαμε σήμερα παιδιατρο να την δει,από την Πέμπτη εχει παρει μόνο 35 γραμμάρια,μου είπε όσο το παλέψω με το στήθος, βγάζω και με θηλαστρο το δίνω αν δεν πιάνει και συμπληρώνω ξένο.Την βάζω έστω για λίγο στο στήθος,αλλιώς θα αντλώ καινθα το δίνω. Δεν θέλω να με πιάσει καμία επιλόχειος,έχω καοντον μικρό,μεγαλο πλέον οπότε όσο μπορέσω.  Αυτό μου είπε ο άντρας μου. Ξέρει ότι θέλω να θηλασω όσο τίποτα άλλο και με στηρίζει αλλά μου είπε πως πρέπει να είμαι εγώ καλά. 

Ο παιδίατρος μας έδωσε και την βιταμίνη d και ζήτησα να δώσουμε προληπτικα μαζί με προβιοτικες σταγόνες για να προφυλαξουμε λιγο τογς κολικους,ειναι 2 σε 1. Επίσης έχει το δεξί ισχυο λίγο πιο χαλαρό, μου είπε να βάζω διπλή πάνα και σε 20 μέρες θα κάνουμε υπέρηχο ισχυων και ωτοακουστικο έλεγχο.

Κατά τ'αλλα είναι μια χαρά.

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης και γω παιδίατρο πήγα σήμερα για τη μικρή χαχα. Σας είχα γράψει ότι την Παρασκευή τ βραδυ έκανε εμετο. Τ σαββατο ηταν κομμενη, χθες ήταν μια χαρά κ σήμερα ξύπνησε πάλι κομμενη κ με πονους στην κοιλιά οπότε την πήγα γιατρό. Ιωση την τριγυριζει. Εγω εκανα υπερηχο ισχυων κ στις 2 μου. Είναι στις εξετάσεις π συνιστουνται στα κορίτσια. Μη σε αγχωνει κατά πάσα πιθανότητα δ ειναι κάτι. Ο μεγάλος σου πάει τώρα πρώτη η νήπια? Όσο για το θηλασμο οσο κ οτι μπορεσεις. Τ μωρα μας δ θα θυμουνται τίποτα από αυτά. Ούτε αν θηλασαν ουτε τ πως γεννήθηκαν. Προσπαθούμε συνέχεια για τ καλύτερο. Και αυτό θα δουν κ θα θυμουνται αργότερα. Για μενα τ μεγάλο υπερ τ θηλασμού ειναι η ευκολία. Π δ χρειάζεσαι μπουκάλια, αποστείρωση, νερο βρασμένο κτλ. Απο κει κ περα οσο τ μωρακι ειναι χορτάτο δ μας νοιάζει ο τρόπος.

Δημοσίευση

@Sotiria_94 εμένα οι μαίες αυτό που μου έλεγαν είναι να τον βάζω κάθε φορά που είναι να φάει στο στήθος πρώτα ανεξάρτητα πόσο θα χορτάσει , ένα 10-15λεπτο σε κάθε μαστό κ μετά να δίνω συμπλήρωμα αν πεινάει ακόμη .. τώρα δεν νομίζω ότι άργησες δεδομένου ότι είσαι κ με καισαρική !

αν θέλεις για μαία στην Πάτρα ξέρω μια πολύ καλή (δεν ξέρω καθόλου τιμές βέβαια) αν θέλεις να δεις στα σοσιαλ κ να μιλήσεις μαζί της 

εμείς μεγαλώνουμε μέρα με την μέρα είναι απόλαυση θέλω να τον φάω !

Δημοσίευση
στις πριν 57 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@ΜαρίαΔημήτρης και γω παιδίατρο πήγα σήμερα για τη μικρή χαχα. Σας είχα γράψει ότι την Παρασκευή τ βραδυ έκανε εμετο. Τ σαββατο ηταν κομμενη, χθες ήταν μια χαρά κ σήμερα ξύπνησε πάλι κομμενη κ με πονους στην κοιλιά οπότε την πήγα γιατρό. Ιωση την τριγυριζει. Εγω εκανα υπερηχο ισχυων κ στις 2 μου. Είναι στις εξετάσεις π συνιστουνται στα κορίτσια. Μη σε αγχωνει κατά πάσα πιθανότητα δ ειναι κάτι. Ο μεγάλος σου πάει τώρα πρώτη η νήπια? Όσο για το θηλασμο οσο κ οτι μπορεσεις. Τ μωρα μας δ θα θυμουνται τίποτα από αυτά. Ούτε αν θηλασαν ουτε τ πως γεννήθηκαν. Προσπαθούμε συνέχεια για τ καλύτερο. Και αυτό θα δουν κ θα θυμουνται αργότερα. Για μενα τ μεγάλο υπερ τ θηλασμού ειναι η ευκολία. Π δ χρειάζεσαι μπουκάλια, αποστείρωση, νερο βρασμένο κτλ. Απο κει κ περα οσο τ μωρακι ειναι χορτάτο δ μας νοιάζει ο τρόπος.

Δεν αγχώνομαι για τα ισχυα,μου είπε και ο παιδίατρος δεν είναι κάτι. 

Ο μεγάλος μου πάει τρίτη δημοτικού, ολόκληρο αντράκι. 

Περαστικά στην μικρούλα σου,πρόσεχε όσο μπορείς μην κολλήσεις και εσύ τίποτα.

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@ΜαρίαΔημήτρης πως νομιζα ότι ειναι 5.5 6? Μπερδεύτηκα. Ναι μεγάλο παιδί πια!

Κλεισμένα 9,για αυτό και όλο το άγχος και οι απορίες για την εγκυμοσύνη και το μωρό. Πραγματικά τα είχαμε ξεχάσει!

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η ΜαρίαΔημήτρης είπε:

Εμείς πήγαμε σήμερα παιδιατρο να την δει,από την Πέμπτη εχει παρει μόνο 35 γραμμάρια,μου είπε όσο το παλέψω με το στήθος, βγάζω και με θηλαστρο το δίνω αν δεν πιάνει και συμπληρώνω ξένο.Την βάζω έστω για λίγο στο στήθος,αλλιώς θα αντλώ καινθα το δίνω. Δεν θέλω να με πιάσει καμία επιλόχειος,έχω καοντον μικρό,μεγαλο πλέον οπότε όσο μπορέσω.  Αυτό μου είπε ο άντρας μου. Ξέρει ότι θέλω να θηλασω όσο τίποτα άλλο και με στηρίζει αλλά μου είπε πως πρέπει να είμαι εγώ καλά. 

Ο παιδίατρος μας έδωσε και την βιταμίνη d και ζήτησα να δώσουμε προληπτικα μαζί με προβιοτικες σταγόνες για να προφυλαξουμε λιγο τογς κολικους,ειναι 2 σε 1. Επίσης έχει το δεξί ισχυο λίγο πιο χαλαρό, μου είπε να βάζω διπλή πάνα και σε 20 μέρες θα κάνουμε υπέρηχο ισχυων και ωτοακουστικο έλεγχο.

Κατά τ'αλλα είναι μια χαρά.

Κορίτσι μου εμείς από το μαιευτήριο κόψαμε το συμπλήρωμα και μόλις ήρθαμε σπίτι,  έκανα άντληση για να ξέρω ακριβώς τι πίνει για να δούμε και το βάρος της αν αυξηθεί έτσι, προσπάθησε το κι εσύ,  βγάζε με το θηλαστρο να βλέπεις τι πίνει το παιδί και βάζε και στήθος μη χάνει την επαφή

Εγώ τώρα δίνω αντλημενο με μπουκάλι μόνο το βράδυ και κάνω θηλασμούς την ημέρα, κάπως με πρόγραμμα,  όχι ότι το ακολουθούμε πίστα αλλά για να έχω ένα μπούσουλα 

Πήρα ζυγαριά από την παιδίατρο και τη ζυγίζω εδώ σπίτι για να βλέπω το βάρος της

Δημοσίευση
στις On 3/5/2025 at 6:55 ΜΜ, ο/η Elk είπε:

Θα πεταχτώ λίγο να πω πως και εγώ γέννησα με καισαρική και είχαν ακριβώς την ίδια τακτική φαγητό νερό καθόλου είχα φάει τελευταία φορά Κυριακή και μετά ξανά έφαγα Τετάρτη πρωί γιατί περίμενα πότε θα λειτουργήσει το έντερο μέχρι έστω να αεριστώ… υπομονή 

να σου ζήσει το μωράκι καλή ανάρρωση εύχομαι σε εσένα !

@Maria98 κορίτσι μου να σου ζήσει το μωράκι πότε τα λέγαμε πότε γέννησες πέρασε ο καιρός γρήγορα ☺️ γερό και καλοτυχο να είναι το μωράκι σου 🌹

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ κοριτσι μου 😇 ακόμα θυμάμαι όταν μπήκα στο φόρουμ είχε έρθει η εγκυμοσύνη σου μετά την παλινδρομη και μου είχες δώσει τοοοοοσο θάρρος 🫶 

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η Diwni είπε:

@Eirinistz να σου ζήσει το μωράκι σου! Γερο και καλοτυχο. Πως κ ηρθε τόσο νωριτερα? 

@Maria98 κατσε βρε κορίτσι μου π πιαστηκες με τις δουλειες. Ξεκούρασου λιγο. Τ σπιτι κ οι δουλειες δ τελειωνουν ποτε. Κ θα τ δεις απο δω κ περα με ενα μωρο κ μεγαλώνοντας με ενα μικρό παιδι. Απο οτι καταλαβα ειναι ησυχη η μπουμπου σου.

Δεν ζητάω γενικα βοήθεια απο την πεθερά μου και η μαμά μου ζει σε άλλο μέρος, οπότε τς κάνω εγώ, νιώθω πως ήθελα να μπω σε ένα πρόγραμμα και έπρεπε να γίνουν , το ξέρω πως πρέπει να ξεκουράζομαι τώρα ακόμα που μπορώ, σήμερα ευτυχώς ξεκουραστηκα🤗

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η Sotiria_94 είπε:

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες και στις επερχομενες του Μαιου @Diwni και @Katerinioo μου πως πατε.;Και γω ειχα τελευταιες μερες εντονους πονους στα ισχια αλλα δεν ειχε κατεβει καν. Οταν περπατουσα υποχωρουσαν οι πονοι. Θα φτασετε ως το τελος απλα να χετε το νου σας λιγο με την κουραση δηλαδη οπου χτυπαει καμπανακι να κοβετε. Οι γιατροι σας τι λενε εχετε ενδειξεις; @ΜαρίαΔημήτρης νιωθω οτι την πηρες καλα την αναρρωση απο την καισαρικη και σε θαυμαζω εγω δεν ειμαι τοσο δυναμικη. Εφαγα τελικα και ηπια νερο με ρεγουλο χθες  πρωτη φορα, τσαι με φρυγανια και φιδε επειδη αεριστηκα και σημερα εφαγα φιδε και σουπα το βραδυ. Ηταν σαν λουκουμι. Βαζω λιγο στηθος καποιες στιγμες μπας και κατεβει γαλα και προσπαθω να βαζω μεσα ολη τη θηλη για να μην ερεθιστει. Κατα τα αλλα τρωει το συμπληρωμα της nuk ο μουργος. Με βοηθησαν πολυ καποιες μαιες οπως μ ειπατε. Εμενα με πηγε πολυ πισω η παρουσια της πεθερας μ η οποια δεν κουνησε ρουπι μεχρι και σημερα απο εδω και ηταν πολυ παρεμβατικη στο ποσο θα φαει το παιδι και λοιπα λες και ηταν δικο της. Ενιωσα πληρως αποσυνδεδεμενη απο τον μπεμπη μου και απογινα ψυχολογικα το ειπα στον αντρα μου. Αυριο ισως βγω και θα καλεσω μαια στο σπιτι να μ δειξει μερικα πραγματα. Οταν ομως τον εχω αγκαλια η μπαινει στηθος ειμαι ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος στη γη ρε σεις ζω το ονειρο επιτελους ειναι οτι καλυτερο μου εχει συμβει αυτο το μωρο. 

Κορίτσι μου να ζητάς όσο μπορείς βοήθεια,  εγω ζητούσα αρκετά βοήθεια γιατί την μια θηλη δεν την έπιανε, δυσκολευοταν αρκετά, με βοήθησαν πάρα πολύ οι μαιες, ακόμα και πριν φύγουμε από το νοσοκομείο μου λένε κάθισε να κάνουμε ένα θηλασμό, όταν πήγα μετά από 2 μέρες να δουν τον ίκτερο της μικρής πάλι κοίταξαν το στήθος μου με ρώτησαν πως τα πάω κλπ

Ζήτα βοήθεια, παίρνεις θάρρος 

Να ακούς το σώμα σου και το μωρό σου κορίτσι μου, εμάς ακόμα εδραιώνεται ο θηλασμός,  το προσπαθούμε μαζί με το μωράκι 

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Diwni είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Προς όλες τις νέες μανούλες... το πρωτο διάστημα με τ βρεφακι μπορεί να σας γεμιζει στιγμες ευτυχίας ΑΛΛΑ ειναι και πιο δύσκολες. Τ σωμα μας είναι ταλαιπωρημενο από την κυηση κ το  τοκετο, οι ορμόνες αστο καλύτερα, η κουραση κ η αϋπνία βαράνε κοκκινο. Αν δεν νιώθετε την "απόλυτη ευτυχια" ειναι οκ. Απολύτως φυσιολογικό. Κανεις δ μας μιλάει για αυτό δυστυχώς. Μην νιώθετε τυψεις. Η περίοδος της λοχειας ειναι εξαιρετικά δύσκολη. 

@Sotiria_94μου να καλέσεις μαια να σε βοηθήσει. Θέλει υπομονή ο θηλασμός μέχρι να πιάσει. Αν πιασει όμως ειναι μεγαλη ευκολία. Θα πάτε κ σπιτάκι σας θα είστε καλύτερα.

@Katerinioo αχ και γω τις.μισες νυχτες αυπνη ειμαο. Υπομονη.

Εγω σήμερα ειμαι 36+5. Παρασκευη εχω γιατρο ξανα. Δ βιαζομαι να γεννησω γτ ακομα δ τ εχω ολα ετοιμα. Σήμερα σκέφτομαι να κανω βαλιτσα. Χθες επλυνα τ υφασματα απο καλαθουνα κ αυγο. Μ μενει σήμερα να τ περασω. Τελειωσα ομως με τ μωρουδιακα γτ τ χα κι αυτό ενα αγχος. Τα προηγ τ γεννησα 38+3 και 39+2. Αν ακολουθησει αυτο τ μοτιβο θα γεννησω μετά τις 14 τ μηνός. Με.πητ 28 Μαΐου.

Κυρία μου να φτιάξεις την βαλίτσα σου γιατί κι εγώ ίσα που πρόλαβα 2 μέρες πριν την είχα φτιάξει 🫶

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Diwni είπε:

Διώνη μου ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ, ναι μεν το μητρικό γάλα είναι καλό για το μωράκι αλλά είναι και ευκολία όπως λες δεν κουβαλάς τίποτα μαζί σου συν το οικονομικό επίσης

Πήρα ένα γάλα για ελλιποβαρη πρόωρα μωράκια που το σύστησε η παιδίατρος στο νοσοκομείο, το Rontamil premature,  είχε 19.5 ευρώ,  δεν το έχουνε ανοίξει αλλά σκεφτόμουν αν τελικά δεν το ανοίξουμε να το δώσω κάπου ή να το επιστρέψω στο φαρμακείο να το πάρει κάποιος 

Δημοσίευση

@Maria98 αυτη η βαλίτσα πια από αύριο σε αυριο την πάω. Θα κοιμηθουν αποψε τ παιδια κ θα πιασω να την κάνω. Στο γυμναστήριο π πηγα πριν ειναι μια συνταξιούχος νοσηλεύτρια χρόνια στα επείγοντα προϊσταμένη. Με βλέπει μ.λεει εχεις ακομα. Εντάξει λεω τότε με παίρνει να καθυστερήσω λίγο χαχα. Είναι απίστευτο τ ποσο μεγαλώνουν μερα με τη μερα τους πρώτους μηνες. Ανα 10 μερες έχουν τεράστια διαφορά.

@ΜαρίαΔημήτρης κ μενα η μικρη μ είναι 6 οπότε πολλά τ εχω ξεχασει. Μπαινω βλεπω φωτογραφιες π ειναι Μάιο γεννημενη κι αυτη για να κατατοπιστω περιπου με τ ρουχακια τι θα φορέσει κτλ.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,πήγα και έκοψα τα 2 ράμματα που είχα και νομίζω ξαλάφρωσα.Μιλησα με την μαία και είπαμε ενώ έχω καλή θήλη να πάρω ψευδοθηλες γιατί η μικρή πιάνει λίγο και μόλις μαλακώσει η θηλη την πετάει. Τώρα το βράδυ θηλασε 20 λεπτά από το ένα στήθος και 10 από το άλλο και το πέταξε. Νιώθω τόσο κουρασμένη και συνέχεια βάζω τα κλάματα.  Πήγα να ζεστάνω τώρα λίγο ρύζι και κου έφυγε το πιάτο από τα χέρια και έκλαιγα χωρίς να μπορώ να σταματήσω.Το μεσημέρι έβαλα θηλαστρο είχα βγάλει ωραία ποσότητα και νου έπεσε και αυτό ολο κάτω. Θα το προσπαθήσω όσο μπορώ αλλιώς θα αντλώ όσο μπορώ και θα δίνω.Με βλέπει και ο γιος μου έτσι και έχει τρομάξει.

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης περασες μια κυηση μεσα στο αγχος, εκανες μια καισαρικη π ειναι ενα χειρουργείο με τις συνεπειες του, η αυπνια κ η κουραση βαρανε κοκκινο. Παρε μια ανασα σε παρακαλω. Ο άντρας σου δ έχει άδεια? Η μαμά σ μπορεί να έρχεται μερικες ωρες τη μερα? Ας κρατήσουν μια ωρίτσα πχ τ πρωι τ μωρο να κοιμηθείς. Οσο λειπει κ ο μεγάλος σχολειο. Ζήτα τη βοήθεια τους. Θα μεγαλώσει λίγο τ μωρο θα στρώσει, θα πάρεις τ πανω σου.

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@ΜαρίαΔημήτρης περασες μια κυηση μεσα στο αγχος, εκανες μια καισαρικη π ειναι ενα χειρουργείο με τις συνεπειες του, η αυπνια κ η κουραση βαρανε κοκκινο. Παρε μια ανασα σε παρακαλω. Ο άντρας σου δ έχει άδεια? Η μαμά σ μπορεί να έρχεται μερικες ωρες τη μερα? Ας κρατήσουν μια ωρίτσα πχ τ πρωι τ μωρο να κοιμηθείς. Οσο λειπει κ ο μεγάλος σχολειο. Ζήτα τη βοήθεια τους. Θα μεγαλώσει λίγο τ μωρο θα στρώσει, θα πάρεις τ πανω σου.

Αν δεν είχα τον άντρα μου σίγουρα δεν θα άντεχα, με βοηθάει πάρα πολύ και η μαμά μου επίσης,έχει αναλάβει μαγείρεμα. Αυτό που μου στοιχίζει είναι ο θηλασμός. Αυτό με κάνει κομμάτια. Με τον γιατρό και με τη μαία που συζητούσα μου είπαν είναι οι ορμόνες και να μην το καταπιεζω αν θέλω να κλαίω και να μιλάω. 

Συγνώμη βρε κορίτσια αν γίνομαι κουραστική αλλά και στο σπίτι δεν θέλω να κλαίω και να με βλέπει ο μικρός σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθεί και αυτός ο καημενος να με βοηθήσει αλλά δεν θέλω να τον επιβαρύνω με ευθύνες. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...