Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Επίσης πραγματικά φιλική συμβουλή για εσάς κ το μωράκι σας στο μαιευτήριο για εσάς πάρτε πολύ ελαφριά ρούχα καθώς συνήθως έχουν πολύ ζέστη , καλύτερα να ρίξετε ένα ρομπακι από πάνω παρά να ιδρώσετε !! 
επίσης για το μωρό η πρώτη κουβέρτα ή χοντρή μπορεί να είναι υπερβολή για τις επόμενες ημέρες ειδικά τώρα που ζεσταίνει κι άλλο ο καιρός ! Εγώ ευτυχώς είμαι κοντά στο σπίτι κ πηγαινοέρχονται αρκετός κόσμος μέσα στη μέρα κ μου φέρνουν ότι χρειάζομαι, το λέω για εσάς που μπορεί να είστε μακριά.. Επίσης αν θέλετε να σας γράψω τι μου φάνηκε περιττό ή έξτρα απαραίτητος στο μαιευτήριο ! 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Elenaki12 είπε:

3b33beab3067634935fc11bf9eab03b0.jpeg

Αχού μωρέ τα πατουσινια!! Δεν θες να τα φας? Τόσο καιρό που σε κλωτσουσαν? 

Για το μαιευτήριο το ξέρω πως έχει πολύ ζέστη, Φεβρουάριο στον γιο μου είχα σκάσει θυμάμαι.  Που γέννησες? Δεν θυμάμαι αν μας είχες πει. 

Εγώ το μόνο που τρέμω είναι αν με πιασουν οι πονοι και έχω κάνει την ενεση δεν κάνει να κάνω επισκληριδιο αν δεν έχουν περάσει 12-24 ώρες.

Δημοσίευση

@Elenaki12 μα πραγματικά εν έτη 2025 γτ να μην κανεις επισκληριδιο. Λες κ πας για εξαγωγη δοντιου χωρις ενεση. Αν κ οκ πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Ο τοκετός θέλει κινηση. Οπότε πρέπει να γίνεται την κατάλληλη στιγμή κ στην κατάλληλη δόση. Ναι εγώ κουβερτα δ θα πάρω καθολου. Κάτι σε πικε σκέφτομαι. Πυτζαμες από κάτω μακρύ από πάνω κοντό, φανελακια με.τιραντα μπόλικα, με είχαν βολεψει πολύ. Τι σ φανηκε αχρείαστο για πες...

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια μου ομορφα, @Elenaki12 τι υπεροχη φωτογραφιτσα, να σας ζησει χιλιες φορες ειναι τα πιο ομορφα πατουσινια. Πολυ χαιρομαι που αρχιζετε και γραφετε τα του τοκετου και τα βλεπω και εγω για να τροποποιησω τα της βαλιτσουλας μου. Εχει φτιαξει κιολας ο καιρος και γω σημερα βγηκα με κοντομανικο. @ΜαρίαΔημήτρης μη φοβασαι ο γιατρουλης σου ξερει την περιπτωση σου και θα κανει αυτο που πρεπει οταν χρειαστει κι επισης εσυ λογω εμπειριας εχεις μια παραπανω ικανοτητα διαχειρησης του πονου οσο χρειαστει. Θα παει καλα. @Diwni τωρα που το λες δυο γνωστες μου που γεννησαν προσφατα (η μια δευτεροτοκος) τα καταφεραν χωρις επισκληριδιο και επαθα σοκ και γω αν ειναι δυνατον. Ενω η κουμπαρα μου στο 1cm διαστολη εκανε επισκληριδιο προφανως δεν μπορουσε αλλο. 

Δημοσίευση

@Sotiria_94 εμεις έχει μερες πριν φοράμε κοντομάνικο να σ πω την αλήθεια. Όσο για την επισκληριδιο καλό είναι να υπάρχει σαν επιλογή. Κ αναλογα τον τοκετο, τ ποσο γρήγορα εξελίσσεται, την αντοχή της καθε γυναίκας, να γίνεται αναλογα. Στα δημόσια στην επαρχία δ υπάρχει αυτή η επιλογή. Αν γεννησεις φυσιολογικα πας χωρίς επισκληριδιο. 

Δημοσίευση

Να σας ρωτησω κατι επειδη φοβηθηκα;; Ειχα ξαπλωσει στα πλαγια αρκετη ωρα και ετσι οπως γυρισα ειδα την κοιλια μου να εχει παρει ενα πολυ περιεργο σχημα. Γυρισα κανονικα και ξαναπηρε το σχημα της μετα απο δευτερολεπτα αλλα φοβηθηκα παρα πολυ οπως την ειδα. Μπορει να ειχα και συσπαση εκεινη την ωρα δεν ειμαι σιγουρη εχει τυχει σε καμια;

Δημοσίευση
στις πριν 28 λεπτά, ο/η Sotiria_94 είπε:

Να σας ρωτησω κατι επειδη φοβηθηκα;; Ειχα ξαπλωσει στα πλαγια αρκετη ωρα και ετσι οπως γυρισα ειδα την κοιλια μου να εχει παρει ενα πολυ περιεργο σχημα. Γυρισα κανονικα και ξαναπηρε το σχημα της μετα απο δευτερολεπτα αλλα φοβηθηκα παρα πολυ οπως την ειδα. Μπορει να ειχα και συσπαση εκεινη την ωρα δεν ειμαι σιγουρη εχει τυχει σε καμια;

Δεν είναι κάτι,μην τρομάζεις. Το παθαίνω συνέχεια, εγώ λέω πως γλιστράει όπως ξαπλώνω στο πλάι και κουρνιαζει. 

Ήρθα στο γιατρό και περιμένω να μπω,θα σας πω νέα μου σε λίγο. 

Δημοσίευση

@Sotiria_94 ναι κ μενα έτσι κάνει. Τωρα καλε δ έχεις τίποτα να φοβάσαι!!! Απλά περιμενεις! Εμένα χθες τ βραδυ έκανε κάτι π σε καμία άλλη εγκυμοσύνη δ τ ενιωσα. Κοιμόμουν κ ξύπνησα γτ ειχε έρθει ολη καθετα. Ο πωπος της πάνω ψηλά, κοιλια δεξιά αριστερά δ ειχα. Όλη στο κέντρο ήταν. Σηκωθηκα περπάτησα κ επανήλθε. Κάτσε λεω που πας? Έχουμε ακόμα.

@ΜαρίαΔημήτρης περιμένουμε νέα σου!

Δημοσίευση
στις πριν 27 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@Sotiria_94 ναι κ μενα έτσι κάνει. Τωρα καλε δ έχεις τίποτα να φοβάσαι!!! Απλά περιμενεις! Εμένα χθες τ βραδυ έκανε κάτι π σε καμία άλλη εγκυμοσύνη δ τ ενιωσα. Κοιμόμουν κ ξύπνησα γτ ειχε έρθει ολη καθετα. Ο πωπος της πάνω ψηλά, κοιλια δεξιά αριστερά δ ειχα. Όλη στο κέντρο ήταν. Σηκωθηκα περπάτησα κ επανήλθε. Κάτσε λεω που πας? Έχουμε ακόμα.

@ΜαρίαΔημήτρης περιμένουμε νέα σου!

Καλέ εμένα μόνιμα έτσι κάνει, αφού λέει ο άντρας μου αυτό δεν είναι μωρό alien είναι. 

Γύρισα από τον γιατρό,κόβω όλα τα φάρμακα και περιμένω απάντηση και από τον ρευματολογο για τις αντιπηκτικες. Με εξέτασε και κολπικά και έχω διαστολή 1. Συγκεκριμένα μου είπε πως άνετα μπήκε το 1 δάχτυλο.

Θα πάω αν δεν με πιασουν πονοι την επόμενη Τετάρτη πάλι. 

Εν τω μεταξύ παρόλο που έχω σταματήσει την κολπική κρεμα 3 βδομαδες και κάτι μου έβγαλε από τον τράχηλο πολλά υπολείμματα. 

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης εγω πρώτη φορά τ ενιωσα να ρθει έτσι οοολη καθετα. Δεξιά αριστερά και ποδαρακια προς τ πάνω αλλα ποπο στο πλάι ναι. Να ειναι ολη κεντρο κεντρο πρωτη φορα. Λες να εισαι η επόμενη? Για να δούμε τι μωρακι θα είναι αυτό? Απριλίου η Μαΐου?

Δημοσίευση

Ευχαριστω παρα πολυ κοριτσια μου με ησυχασατε γιατι περιμενα ποση ωρα και του μιλαγα να κουνηθει για να ηρεμησω. @ΜαρίαΔημήτρης ΕΕΕΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙ η μπεμπουλα δε το πιστευω θα εχουμε συνεχη ροη μωρων αποτι προβλεπω με το καλο Παναγιτσα μου και με εναν πονο. Ενταξει αμα ανοιγει ο τραχηλος σιγα σιγα λογικο δεν ειναι να βγαινουν καφετι βλεννες και τετοια;; 

Δημοσίευση

Δεν μπυ έβγαλε βλεννα, πηγματα από την αλοιφη, μου ήρθε αηδία. Μου είπε είναι φυσιολογικό. 

Πάντως από την εξέταση και μετά έχω συχνά πετρώματα και πονο στην μέση. Πόνο περιοδου αλλά υποφερτό. 

Το έλεγα στον άντρα μου πως έχω αρχίσει να κάνω διαστολή,καταλαβαινα πως κάτι γίνεται εκεί κάτω. Ο άντρας μου λέει Πρωτομαγιά θα γεννήσω.

Επίσης κορίτσια παρόλο που τρώω έχασα 1 κιλό περίπου. 

Η μικρή είναι 2600. Μου είπε φυσιολογική είναι για 37+4. Να μου πεις τον γιο μου 39+5 και ήταν 2710.

Δημοσίευση

Αα το ειχα διαβασει και αυτο οτι τις τελευταιες εβδομαδες καποιες μανουλες χανουν βαρος ή οτι δεν παιρνουν πια αλλο. Αφου ειναι ολα φυσιολογικα ειμαστε τελεια και προχωραμε, καλα που στο ειπε να μαθαινουμε κιολας. Επιτελους να μειωνουμε και κανα χαπι σιγα σιγα τοσα ηπιαμε τοσο καιρο. Να μας στελνεις πως εισαι, τι ανακουφιστικο να προχωραει φυσιολογικα. Εγω σημερα βγηκα για λιγο περπατημα εδω γυρω χαρηκα τοσο πολυ αλλα δεν παρατηρησα συσπασεις μετα. Τωρα χαιρομαι εγκυμοσυνη για πρωτη φορα και τον κραταει τον μπεμπη μου η κοιλιτσα μου.  

Δημοσίευση
στις πριν 40 λεπτά, ο/η Sotiria_94 είπε:

Αα το ειχα διαβασει και αυτο οτι τις τελευταιες εβδομαδες καποιες μανουλες χανουν βαρος ή οτι δεν παιρνουν πια αλλο. Αφου ειναι ολα φυσιολογικα ειμαστε τελεια και προχωραμε, καλα που στο ειπε να μαθαινουμε κιολας. Επιτελους να μειωνουμε και κανα χαπι σιγα σιγα τοσα ηπιαμε τοσο καιρο. Να μας στελνεις πως εισαι, τι ανακουφιστικο να προχωραει φυσιολογικα. Εγω σημερα βγηκα για λιγο περπατημα εδω γυρω χαρηκα τοσο πολυ αλλα δεν παρατηρησα συσπασεις μετα. Τωρα χαιρομαι εγκυμοσυνη για πρωτη φορα και τον κραταει τον μπεμπη μου η κοιλιτσα μου.  

Εμένα πάλι με έπιασε και μαζεύω το σπίτι γιατί αγχώθηκα. Φάγαμε και έπλυνα πιάτα τώρα,έβαλα επιτέλους και ρούχα εξόδου στην βαλίτσα. Εν τω μεταξύ έχω συνέχεια την αίσθηση πως θέλω να πάω τουαλέτα και όχι για τσισα 🤣🤣🤣

Δημοσίευση

Καλώς ήρθε το πρωτο μωράκι μας ❤️ τι όμορφα πατουσινια είναι αυτά 🧿 @Elenaki12 συγχαρητήρια για το μωράκι σας , εύχομαι καλή ανάρρωση και σε σένα μανούλα,  θα τα συζητήσουμε τα του τοκετού 😇

Δημοσίευση

Πήγαμε στο γιατρο σήμερα, στο μηχάνημα έκανα 3 συσπασεις η μία επίσης ήταν δυνατή,  με εξέτασε κολπικά (ούτε που το καταλαβα) λέει πως ο τράχηλος έχει 2 3 διαστολή και είναι μαλακός 

Κορίτσια με το που μου λέει τις επόμενες μέρες θα γεννήσεις πάθαμε σοκ , δε το πίστευα λέω αλήθεια; γιατρέ είστε σίγουρος; χαχα έπρεπε να ήσασταν από μια μεριά 

Ως πλάνο μου είπε αν δεν έρθει μόνο του μέχρι την Παρασκευή,  θα ρθεις να σε δω ξανά να κάνουμε κολπική και καρδιοτοκογραφο και μετά να μου βάλει υπόθετο να ξεκινήσει ο τοκετος 

Το προγραμματίζει επειδή δεν θα εφημερευει αναισθησιολογος το ΣΚ και φοβάται μη τυχόν έρθει μόνο του μέσα στο ΣΚ 

Μου λέει είναι πολύ καλές οι συνθήκες για να γεννήσεις φυσιολογικά,  εγω του λέω αν δεν πετύχει και έρθει το Σάββατο που δεν εφημερευει αναισθησιολογος τι κάνουμε; μου λέει μέχρι το Σάββατο το πρωί θα έχεις γεννήσει 

Δημοσίευση

Το μωράκι μας και μας είναι 2700 κάτι

Κορίτσια τρελάθηκα στις δουλειές ήρθε η πεθερά μου να φέρουμε το σπίτι σε ένα παρονομαστή, ήρθε και η μαμά μου να μείνει εδώ,  το περιμένουμε και βλέπουμε 🤞🤞🤞🤞

Δημοσίευση

Κορίτσια δεν έχω καταλάβει πολλά πολλά,  δηλαδή τα κανονικά πονακια στο ηβικο οστο , τη μέση στο σήκω κάτσε, και τώρα 2 3 μέρες το πρήξιμο των ποδιών,  επίσης υπάρχει μια αυξημένη κινητικότητα και πετρώματα που λέω από τις κινήσεις θα ναι , επίσης και μένα γινόταν ένα μικρό alien μέσα στη κοιλιά ειδικά εχθές 🤣 

Δημοσίευση

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το τελευταίο ραντεβου μετά από μήνα και θα ξεκινούσαν τα εβδομαδιαία ραντεβού , με το πρώτο να ήταν σήμερα, σήμερα πρώτη φορά μηχάνημα και πρώτη φορά κολπική εξέταση και ιδού τα αποτελέσματα,  στις εβδομάδες νομίζω έγραψε στην καρτέλα 36+4 πάει βάση υπερηχου ξανά η μέτρηση 

Δημοσίευση

@Maria98 λες να γεννήσουν μαζι την ίδια μέρα? Εμένα η εξεταση με ενοχλησε. Δεν μου αρέσει καθόλου. Με τις ενεσεις τι σου είπε σταμάτησες?

Κορίτσια μπήκαμε στην τελική ευθεία.

Εν τω μεταξύ έχω μια αγωνία δεν μπορώ να κοιμηθώ.  Στον γιο μου από 1 δάχτυλο διαστολή πήγα στο 8 μέσα σε 2 ώρες. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Γενικά η μέρα ήταν τοοοοσο γεμάτη που δεν έχω κάτσει να σκεφτώ αν νιώθω κάτι παραπάνω,  θα δείξει τώρα πως θα πάει το βράδυ και όταν ξυπνήσω 
    • Από την προηγούμενη βδομάδα είχα κόψει σαλοσπιρ,  τώρα ναι κόβω και την ένεση,  κρατάμε μόνο τις 2 αμπούλες σιδήρου 
    • Μάλλον πάμε παρεουλα μαρια μου 🤗 λοιπόν εγώ μέρες τώρα πάω πιο εύκολα τουαλέτα σε σημείο να μου αρέσει κιολας χαχαχα  Την κολπική εξέταση ουτε που την καταλαβα,  δεν με ενόχλησε καθόλου, ναι μεν καταλαβα πως κάτι γίνεται αλλά πολύ νορμάλ, επίσης έχω και γω βλεννα γενικά,  δε ξέρω μήπως βοήθησαν και οι τρεις επαφές που κάναμε από την προηγούμενη εβδομάδα 
    • Θα βγάλουμε τα εξωγηινακια μας 🤣🤣🤣 Ρε συ πολύ κινητικότητα και πετρώματα έχω και εγώ.  Μετά την εξέταση πως νιώθεις? Έχεις πετρώματα?  Εγώ έχω πιο πολλά και δεν είναι τόσο κινητική η μικρή, επίσης έχω ακόμα πονακια περιόδου και πάω και εύκολα τουαλέτα επιτέλους μετά απο μήνες. Με το καλό Μαρακι μου!!
    • @Maria98 λες να γεννήσουν μαζι την ίδια μέρα? Εμένα η εξεταση με ενοχλησε. Δεν μου αρέσει καθόλου. Με τις ενεσεις τι σου είπε σταμάτησες? Κορίτσια μπήκαμε στην τελική ευθεία. Εν τω μεταξύ έχω μια αγωνία δεν μπορώ να κοιμηθώ.  Στον γιο μου από 1 δάχτυλο διαστολή πήγα στο 8 μέσα σε 2 ώρες.     
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...