Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Συγνώμη που θα επέμβω στην συζήτηση αλλά διαβάζοντας αυτό που σας είπε ο γιατρός μόνο επιστημονικά αποδεδειγμένο δεν είναι .

Καμία επίπτωση δεν έχει ο βήχας στην εγκυμοσύνη το μόνο είναι η ίδια η έγκυος να ταλαιπωρηθεί. 

Και θα έρθω να πω και την προσωπική μου εμπειρία ότι από Δεκεμβρίο μέχρι Απρίλιο ήμουν άρρωστη! Με κορονοιο , κρυολόγημα και ότι κυκλοφορούσε . Καλό είναι να ρωτάτε και άλλους επιστήμονες είτε να ενημερωθείτε από έγκυρες πηγές. 

Ναι είπα τι μου είπαν οι 2 γυναικολόγοι , ο παθολόγος και ο φαρμακοποιός που ρώτησα εγώ..  εμένα μου είπαν καλύτερα πυρετό πάρα βηχα..με είδαν πόσο βήχω.. είμαι σίγουρα σε Άλλη εβδομάδα  από οταν ήσουν.. ο καθένας φυσικά τον γιατρό  του..για εμένα αυτοί που ρώτησα θεωρούνται έγκυρη πηγή.. 

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η athrain είπε:

Δεν είναι λίγο υπερβολικό αυτό; Εγώ αυτές τις μέρες ειδικά το βράδυ βήχω ασταμάτητα γιατι εχω φλεματα και με γαργαλεύει ο λαιμος δε μπορώ να το συγκρατήσω.. επίσης και τη μέρα λιγότερες φυσικά φορές αλλά αυτό δε το έχω ακούσει ποτέ ότι κάνει τόσο κακό. Μήπως η παθολόγος δεν ήξερε καλά; Άύριο έχω Doppler και θα ρωτήσω το γιατρό να δούμε τι θα με πει ή αν θα με δώσει κάτι να βοηθηθώ. Πάντως θυμάμαι και στις προηγούμενες εγκυμοσύνες αρρώσταινα και με βήχα αλλά δεν έπαθα κάτι.. Τη κοιλιά τη κρατάω όταν βήχω περισσότερο για να μη πονάει εκεί κάτω χαμηλά και κάνει περισσότερο κραδασμό. 

Τι να σου οω κορίτσι  μου.. εννοείται να ρωτήσεις τον γιατρό σου! Και εγώ ρώτησα 2 φαντάσου γτ ήθελα να είμαι σίγουρη..η καθεμία  τον γιατρό  της..εδώ εμπειρίες  ανταλλάσουμε..σε κανια περίπτωση  δεν θεωρείται συμβουλή..

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η LaV είπε:

Γειά σας κορίτσια μου... χρονια πολλα και καλη χρονια!!!!ελπίζω να είστε όλες καλά.. είχα αρκετές μέρες να μπω και διάβασα μαζεμένα τα νεα σας!!!!

Λοιπόν αυτό με το πετρωμα της κοιλιάς το έχω και εγώ και κάποια στιγμή επειδή φοβήθηκα πως δεν ακούω και τα μωρά έντονα πήγα στο νοσοκομείο...και μ είπαν πως είναι πολύ φυσιολογικό να συμβαίνει μέχρι 7-8 φορές την μέρα το πολύ...αν το νοιώσω παραπάνω φορές όμως μ είπε να πάω να με παρακολουθήσουν....

Όσον αφορά το επίδομα κυησης δεν πρέπει να γίνει ακριβώς 56 μέρες πριν την πητ???μπορεί να γίνει νωρίτερα η αργότερα???

Για αργότερα  δεν ξέρω.. γτ πρέπει  56 μέρες πριν νσ βγεις σε άδεια..εκτός αν εννοείς  τύπου 2-3 μέρες.. εμένα δε άφηνε το σύστημα μα καταχωρήσω αίτηση πριν την ημερομηνία  άδειας 11/1(χτες) βγαίνω σε άδεια χτες καταχωρήσα την άδεια.. εκτός αν εννοείς  να αλλάξεις την πητ για να έχεις τις μέρες πιο μετά.. αλλά αν όχι έχεις πητ 8/3 και το βάζει στο σύστημα βγαίνει αυτόματα  η ημερομηνία άδειας.. το μόνο κακό που βρήκα στην αίτηση  είναι ότι αφήνει μέχρι  3 εργοδότες να καταχωρήσεις.. ενώ μπορεί κάποιος να έχει περισσότερους στα 2 χρόνια..και σίγουρα αργεί να φορτώσει στοιχεία εργοδοτών..

Δημοσίευση
στις πριν 48 λεπτά, ο/η athrain είπε:

Γεια σου @LaV! ναι αυτό με το πέτρωμα απο εδω και πέρα θα συμβαίνει κάποιες φορές και είναι φυσιολογικό. Όσον αφορά για τα επιδόματα, γιατί κι εγώ το έψαχνα πριν λίγες μέρες, ξέρω ότι μόλις γεννήσεις παίρνεις το επίδομα γέννησης από ΟΠΕΚΑ το οποίο η αίτηση πρέπει να γίνει εντός 3 μηνών από τη γέννηση. Τώρα εγώ πχ επειδή είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (μη μισθωτή), δε μπορώ να κάνω αίτηση πριν τη πητ αλλά θα κάνω αίτηση, μετά το ΟΠΕΚΑ, στο eΕΦΚΑ για επίδομα μητρότητας που είναι 4μηνο και μετά αφού τελειώσει αυτο, θα κάνω μια άλλη αίτηση για το επίδομα προστασίας εργαζόμενης από ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που είναι άλλο ένα 9 μηνο.. Εσύ είσαι μισθωτή? Αν είσαι μισθωτή κάνεις αίτηση πριν τη πητ  αλλά δεν είμαι σίγουρη πόσες μέρες πριν νομίζω 56. Δηλ. εδώ η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική γιατί παίρνεις κάπως πριν τα μισά και μετά τη γέννα τα υπόλοιπα.. Πάντως είναι 3 αιτήσεις που κάνεις κ 3 διαφορετικά επιδόματα.. Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα. 🤪

Οχι καλά τα λες!! Σωστή!! Και εμάς (μισθωτη) 3+1αιτήσεις.. 1 πριν (56 μέρες πριν) για το 4μηνο , 1 το εφάπαξ ποσο γέννας, 1 το 9μηνο + η έχτρα που έμαθα πρόσφατα ανάμεσα από 4μηνο και 9μηνο κάνεις  1 αίτηση για να σιυ δώσουν τυχόν διαφορά..μπορεί να πάρεις λεφτά μπορεί κ όχι.. (αυτή είμαι η πιο μπερδεμένη)..αυτά είναι τα βσκ στη μίσθωτη..υπάρχουν και άλλα αν κάποια θεκει να περάσει τους 13 μήνες..

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η finallytheend είπε:

Τι να σου οω κορίτσι  μου.. εννοείται να ρωτήσεις τον γιατρό σου! Και εγώ ρώτησα 2 φαντάσου γτ ήθελα να είμαι σίγουρη..η καθεμία  τον γιατρό  της..εδώ εμπειρίες  ανταλλάσουμε..σε κανια περίπτωση  δεν θεωρείται συμβουλή..

Ναι μωρέ με έχει κουράσει αυτός ο βήχας αι στο καλό κάθε φορά που με έπιανε και παλαιότερα έκανε κανα μήνα να περάσει!!!! μπορεί και παραπάνω. Αύριο έχω Doppler να δω τι θα με πουν..

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η athrain είπε:

Ναι μωρέ με έχει κουράσει αυτός ο βήχας αι στο καλό κάθε φορά που με έπιανε και παλαιότερα έκανε κανα μήνα να περάσει!!!! μπορεί και παραπάνω. Αύριο έχω Doppler να δω τι θα με πουν..

Και εγώ προ εγκυμοσύνης μετά από κοβιντ είχα βηχα για 2 μήνες.. είχα πάει και τότε σε γιατρό..με πιάνει σαν αλλεργία/άσμα μετά..  τα φυτικα σιρόπια και τα εισπνεομενα δεν επηρεάζουν το έμβρυο  στις εβδομάδες  που είμαστε..αλλά πάντα με ότι σου πει ο γιατρός σου..

Να το απολαύσεις αύριο!! Περιμένουμε νέα από το doppler!! (Ο βηχας θα περάσει μην αγχώνεσαι..χαχα)

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η finallytheend είπε:

Και εγώ προ εγκυμοσύνης μετά από κοβιντ είχα βηχα για 2 μήνες.. είχα πάει και τότε σε γιατρό..με πιάνει σαν αλλεργία/άσμα μετά..  τα φυτικα σιρόπια και τα εισπνεομενα δεν επηρεάζουν το έμβρυο  στις εβδομάδες  που είμαστε..αλλά πάντα με ότι σου πει ο γιατρός σου..

Να το απολαύσεις αύριο!! Περιμένουμε νέα από το doppler!! (Ο βηχας θα περάσει μην αγχώνεσαι..χαχα)

Ναι ξέρω ότι θα περάσει μωρέ απλά σε ρίχνει ψυχολογικά ειδικά όταν επηρεάζει και τον ύπνο σου..! Ναι θα τους πω αυριο στο νοσοκομείο για το βήχα να δω τι θα με δώσουν αν θα με δώσουν κάτι γιατί βλέπω να αργεί να φύγει.. Ναι σαι καλά κοπέλα μου ναι θα στείλω να σας πω νεα!! :) 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...