Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια! Μάρω μου νιώθω ακριβώς αυτό που περιγράφεις εδώ και καμιά βδομάδα. Είχαμε παει και μια εκδρομή και κουράστηκα αρκετά, αλλά και σήμερα που βγήκα για περπάτημα το ένιωσα έντονα. Σαν να νιώθω ότι πρέπει να κρατήσω την κοιλιά για να μείνει στη θέση της. Κι εγώ φοβάμαι για συσπάσεις, αλλά δεν ξέρω, δεν θυμάμαι να ταν έτσι, τουλάχιστον οι επώδυνες.  Εσύ τι λες που το χεις ξαναζήσει; Παρ όλα αυτά θα στείλω στον γιατρό γιατί κι εγώ έχω αρχίσει να φοβάμαι για πρόωρο τοκετό. Και νιώθω και τύψεις γιατί το χω παραχ@σει με κούραση, περπάτημα και βάρη...

Εγώ κορίτσια είναι το πρώτο μου και δεν έχω ιδέα πως είναι οι συσπάσεις.. Κι αυτό που λένε για τις συσπάσεις Braxton Hics νομίζω..εγώ αυτό που νοιώθω ώρες - ωρες ειδικά αν κουραστώ είναι ένα βάρος χαμηλά..σαν να πηγαινει το μωρό προς τα κάτω..

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η athrain είπε:

Ναι έχω δυο αγόρια και ένα κορίτσι και αυτό που περιμένω είναι κορίτσι πάλι. Τα φέραμε ισοπαλία. Ναι λίγο απο μόνο του είναι ζόρι από την άποψη ότι έχεις να κάνεις πάλι με ένα νινι. Οπότε και άλλα παιδάκια να μην είχες ούτως η άλλως θα ήταν κούραση απο μόνο του. Τα δικά σου τι ηλικίες έχουν? Εμένα ο μεγάλος 14, ο μεσαίος 10 και η μικρή 6 (🤣ανα 4 χρόνια!!) αυτό άργησε λίγο ξεφύγαμε μετά από 6 χρόνια.. χάλασε η καθιερωμένη ι τετραετία.. 😂

Χαχα!!! Σαν τις εκλογ΄ές ήταν τα προηγούμενα. Τι όμορφα που θα έχεις δύο και δύο! Πάντως 4 παιδιά είναι άθλος..Σε θαυμάζω.. δουλεύεις κιόλας;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η MarwDim είπε:

Ναι αγχώνομαι αρκετά με αυτό και τώρα προγραμματίζω μόνο μια εξωτερική δουλειά έξω κάθε μέρα και όχι όλα μαζί

..χθες που λες νόμιζα ότι τώρα θα μου σπάσουν τα νερά...ένιωθα την κοιλιά μου βαριά και σκληρή,την κρατούσα να μην πέσει. Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου μου είχαν σπάσει έτσι πρόωρα στην 37η βδομάδα λόγω κούρασης μάλλον φταιω εγώ . Είχε νοσηλευτεί το μωρό λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας...και το φοβάμαι τρέλα αυτό τώρα! Ο γιατρός μου είπε ότι όλα αυτό ήταν λόγω κούρασης ,μπορεί να είχα και συσπάσεις είπε...για αυτό όσο αντέχει ο οργανισμός μου ...δεν ήταν κάνει ανησυχητικό για να μου δώσει φάρμακα γτ όπως ανέφερε αφού μετά πέρασε το πέτρωμα και όλα τα άλλα αφού ξεκουράστηκα δεν υπάρχει πρόβλημα...αν το είχα αυτό ενώ ήμουν ξαπλωμένη τότε θα είχαμε πρόωρο τοκετό.Ευχομαι να πάνε όλα καλά και να αντέξω μέχρι και το τέλος ..θα σταματήσω και τα πήγαινε έλα στην σχολή μου γτ δεν μπορώ να το ρισκαρω. Μου είπε επίσης ότι επειδή γενικά δεν ήμουν και αθλητικός τύπος ,είχα και λίγα κιλά παραπάνω όταν έμεινα έγκυος, το βάρος της κοιλιάς που ένιωθα οφειλόταν στο ότι δεν έχω κοιλιακούς για να συγκρατήσουν το βάρος. 

Δηλαδή το πέτρωμα είναι ένδειξη πρόωρου τοκετού; Πέτρωμα εννοείς να σκληραίνει η κοιλιά; Το έχω κι εγώ αυτό όταν κουράζομαι αλλά δεν έχω δώσει και πολλή σημασία..τελικά αν είσαι πρωτάρα κάποια πράγματα λόγω άγνοιας τα περνάς στο ντούκου.. 

Καλά θα κάνεις με τις εξωτερικές δουλειές.. λίγο κάθε μέρα και μη ζορίζεσαι..εγώ εδώ και καιρό εφαρμόζω το μία μέρα εξωτερικές δουλειές - μία ή δύο μέσα ξεκούραση και ξανά από την αρχή.. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η athrain είπε:

εεε ότι προλάβεις να κάνεις τουλάχιστον να υπάρχει η κούνια του και τα άλλα σιγά σιγά.. ουτως η αλλως το πρωτο μήνα στη καλαθούνα δε θα το έχετε? εγώ έτσι τα είχα πάντα 1ο μήνα κοιμόταντουσαν στη καλαθούνα και μετά στο κρεβάτι τους το οποίο βέβαια το είχαμε στη κρεβατοκάμαρα μας και όχι ξεχωριστά σε άλλο δωμάτιο για να έχω τον έλεγχο και να μη παιδεύομαι πέρα δωθε μέσα στη νύχτα. Οπότε παράλληλα θα έχεις το χρόνο να φτιάξεις το δωμάτιο. Έχεις βοήθεια από γονείς? πεθερά;

Μετά το μήνα δεν χωρούσαν στην καλαθούνα; Εγώ έχω στο μυαλό μου να κοιμάται στο λικνο μεχρι το 5ο -6ο μήνα..για αυτό ρωτάω..

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η athrain είπε:

Μάρω μου με πρόλαβες θα έγραφα κάτι παρόμοιο! Αυτές τις μέρες πραγματικά δε μπορώ να περπατήσω. Νιώθω τη κοιλιά όντως πολύ τσιτωμένη αφού και ο άντρας μου λέει καλά τι τέντωμα είναι αυτό δε πάει άλλο! Και νιώθω κάποιες φορές να πετρώνει ειδικά όταν κουράζομαι ή θέλω να πάω τουαλέτα.. Άσε για τη συχνοουρία έχει καταντήσει αηδία πια. 8 φορές μέσα στο βράδυ θα σηκωθώ και μέσα στην ημέρα δε το συζητώ! δυο βήματα δε μπορώ να κάνω με πιάνει κατούρημα. Και όχι μονο αυτό αλλά τις περισσότερες φορές που πάω γιατί νομίζω οτι θα σκάσω κάνω μια σταγόνα και αυτό ήταν... αλλά γενικά νιώθω πίεση κάτω χαμηλά και το περπάτημα με ζορίζει πολύ εγώ που καθε μερα εκανα 6000 βήματα χθες εκανα τα μισά και αυτά με το ζόρι κουράστηκα και πονούσα κάτω χαμηλά κ πολύ κούραση στη μέση σαν να ζορίζονται ολα πια πιεζόνται μέχρι τέρμα!!! Σήμερα είχα ενδοκρινολογο και επειδή φοβάμαι τα ασανσερ πήγα με τις σκάλες 4 ορόφους ανέβηκα και ήταν λες και ανέβαινα σε ουρανοξύστη ατελειωτο μου φαινόταν. Αλήθεια 8ο είμαστε?? 7ο νόμιζα..🤪 

Αχ αυτό με το κατούρημα άστο είναι δράμα...καθε τρεις και λίγο..κι εγώ νοιώθω πολλές φορές οτι κατουριέμαι επιτακτικα και κάνω 2-3 σταγόνες..και όπου πάω η πρώτη μου κουβεντα είναι..με συγχωρείτε που είναι η τουαλέτα σας..χαχα! 

Εγώ τέντωμα στην κοιλιά δεν νοιώθω..αλλά ώρες ώρες το βάρος, το πέτρωμα και ο πόνος στη μέση είναι ανυποφορος..

και το βράδυ βρε κορίτσια δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά..νομίζω όπως είμαι ξαπλωμένη ότι θα σκάσω... λίφο η κοιλιά λίγο το στήθος που είναι μεγάλο...αφήστε..

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

Δηλαδή το πέτρωμα είναι ένδειξη πρόωρου τοκετού; Πέτρωμα εννοείς να σκληραίνει η κοιλιά; Το έχω κι εγώ αυτό όταν κουράζομαι αλλά δεν έχω δώσει και πολλή σημασία..τελικά αν είσαι πρωτάρα κάποια πράγματα λόγω άγνοιας τα περνάς στο ντούκου.. 

Καλά θα κάνεις με τις εξωτερικές δουλειές.. λίγο κάθε μέρα και μη ζορίζεσαι..εγώ εδώ και καιρό εφαρμόζω το μία μέρα εξωτερικές δουλειές - μία ή δύο μέσα ξεκούραση και ξανά από την αρχή.. 

Ναι το πέτρωμα για συγκεκριμένα λεπτά..αλλά μου είπε ο γιατρός αν το παθαίνω και ενώ είναι ξαπλωμένη και ξεκουράζομαι τότε υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να επισκεφτώ την κλινική ή το νοσοκομείο. Αλλά ευτυχώς όταν ξεκουράζομαι είναι καλά..

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η MarwDim είπε:

Ναι το πέτρωμα για συγκεκριμένα λεπτά..αλλά μου είπε ο γιατρός αν το παθαίνω και ενώ είναι ξαπλωμένη και ξεκουράζομαι τότε υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να επισκεφτώ την κλινική ή το νοσοκομείο. Αλλά ευτυχώς όταν ξεκουράζομαι είναι καλά..

Μάλιστα.. κατάλαβα.. οπότε μια χαρά είσαι..μην ανησυχεις! Κι εγώ όταν ξεκουράζομαι είμαι οκ. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η NORATSALIKI είπε:

Α ωραία! Περιμένω κι εγώ να πάω την Πέμπτη να δω τι θα μου πει και εμένα για το μπούκωμα..Μαλλιά κι εγώ λέω να βάψω τον άλλο μήνα να είναι και φρέσκα στο μαιευτήριο.. κι εμένα με εχει αφήσει εδώ και καιρό αλλά δεν τα έβαψα..και νύχια λέω να κάνω τον επόμενο μήνα. 

Εμένα βγήκε η αδερφή  θετική στο covid.. εγώ το μεσημέρι αρνητική ..ξαναπήρα τον γιατρο και μου ειπε να κάνω κάνα Πέμπτη/Παρασκευή  τεστ.. αλλά θα σκάσω μέχρι τότε..το μπούκωμα  είναι καλύτερα..αλλά ο βηχας έτσι και έτσι.. 😞

Δημοσίευση

Εγώ επειδή μένω Σαρωνίδα και θέλω ένα παιδίατρο κοντά μου, ρώτησα το ζευγάρι που μένει από πάνω μας και έχει 3 παιδάκια..και μου σύστησαν το δικό τους. Θα ξεκινήσω με αυτόν και αν δεν μείνω ευχαριστημένη βλέπουμε. 

Εμεις εδώ φιλαδελφεια δεν έχουμε γνωστούς με παιδάκια..αλλά βρήκα στο ίντερνετ  2-3 με καλές  κριτικές και λέμε να πάμε για γνωριμία..

Δημοσίευση

Εγώ κορίτσια είναι το πρώτο μου και δεν έχω ιδέα πως είναι οι συσπάσεις.. Κι αυτό που λένε για τις συσπάσεις Braxton Hics νομίζω..εγώ αυτό που νοιώθω ώρες - ωρες ειδικά αν κουραστώ είναι ένα βάρος χαμηλά..σαν να πηγαινει το μωρό προς τα κάτω..

Ουτε εγώ ξέρω..  γμτ ..(πρώτο κ εδω)

Δημοσίευση

Μετά το μήνα δεν χωρούσαν στην καλαθούνα; Εγώ έχω στο μυαλό μου να κοιμάται στο λικνο μεχρι το 5ο -6ο μήνα..για αυτό ρωτάω..

Και εγώ το λίκνο για μέχρι τον 6ο το πήρα χαχαχα 

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

οχι το γνωριζουν..εγω μιλησα με υπαλληλο στο ικα.. και επειδη ειμαι οριακα στα 200..μου ειπε ειμαι κομπλε..δεν ειναι σαν το ταμειο ανεργιας να μην μετρανε οι 2 τελευταιοι μηνες..κλπ αφου εχεις ενεργη συμβαση..ουσιαστικα σε αδεια βγαινεις..(απλα παιρνουμε και επιδομα)

Τέλεια!!!!

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

ερωτηση για οσες θα γινεται πρωτη φορα μανουλες..παιδιατρο βρηκατε?πως ? τι σκεφτεστε για αυτο το θεμα?

σεντονια κλπ δεν εχω..αλλα ειπα να βρω παιδιατρο χαχα

χαχχααχαχ και πολύ καλά κάνεις θα πω .. εμένα μου πρότειναν γνωστές κάνα 2 και θα της δω προς τα τέλη του μήνα. Θα κάνω ένα ραντεβού μαζί τους να μιλήσω και να δω ποια μου ταιριάζει 

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η athrain είπε:

Αχ μη κάνεις το λάθος και διαβάζεις σκέτο άγχος είναι. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική! 

Ναι μωρέ, έχεις δίκιο. Σήμερα πήγα έκανα τις εξετάσεις και περιμένω να δω τα αποτελέσματα!!

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

Χαχααχχα όλες στο πρώτο βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά... Πιστεύω όμως πως μόλις έρθει η ώρα θα το καταλάβουμε 🤣

στις πριν 10 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

Και εγώ το λίκνο για μέχρι τον 6ο το πήρα χαχαχα 

Same!!!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η nikiev98 είπε:

χαχχααχαχ και πολύ καλά κάνεις θα πω .. εμένα μου πρότειναν γνωστές κάνα 2 και θα της δω προς τα τέλη του μήνα. Θα κάνω ένα ραντεβού μαζί τους να μιλήσω και να δω ποια μου ταιριάζει 

ναι και εγω αυτο εχω σκοπο..να παω να τους δω μεσα στον ιανουαριο..

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η nikiev98 είπε:

Χαχααχχα όλες στο πρώτο βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά... Πιστεύω όμως πως μόλις έρθει η ώρα θα το καταλάβουμε 🤣

Same!!!

ετσι!! οταν θελει θα ερθει θα ειδοποιήσει..χαχα

Δημοσίευση
στις πριν 15 λεπτά, ο/η finallytheend είπε:

ναι και εγω αυτο εχω σκοπο..να παω να τους δω μεσα στον ιανουαριο..

Ναι ναι νομίζω ότι είναι καλύτερο από το να τρέχεις τελευταία ώρα...

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Καλύτερα να είναι σε ξεχωριστό για λίγους μήνες γτ αλλιώς θα ξυπνάει η μεγάλη συνεχώς και θα είναι στην τσιτα...μετά μαζί.

Ναι έτσι στην αρχή και μετά στο ίδιο δωμάτιο να μεγαλώσουν λίγο ακόμη..

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η nikiev98 είπε:

Ναι μωρέ, έχεις δίκιο. Σήμερα πήγα έκανα τις εξετάσεις και περιμένω να δω τα αποτελέσματα!!

Καλά αποτελέσματα να έχεις. Ότι κ να ναι ο γιατρός θα σου πει τι να κάνετε, μη στεναχωριέσαι. 

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

Και εγώ το λίκνο για μέχρι τον 6ο το πήρα χαχαχα.

Καλημέρα! Η κόρη μου πάντως μια χαρα κοιμόταν στο λίκνο μέχρι και τον 7ο -8ο. Δεν είναι τόσο ότι δεν χωράνε όσο ότι σηκώνονται. Εγώ το είχα κολλητά με το κρεβάτι μας και από την άλλη τοίχο, οπότε δεν είχε κίνδυνο...φυσικά με επίβλεψη!

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

αυτό το βάρος και οτι πηγαινει το μωρό προς τα κάτω το νιώθω κι εγώ! Επίσης όταν πάω τουαλέτα να ουρήσω είναι λίγο περίεργο το όλο θέμα δε ξέρω πως να το περιγράψω.. αλλά νιώθω σαν να έχουν "ανοίξει" τα πάντα απο κάτω κ το βάρος το νιώθω πιο έντονα λες και θα φ΄΄υγει εκείνη τη στιγμή! Και όλο αυτο με δυσκολευει να ουρήσω και κάνω λίγο πλάγια για να ρίξω το βάρος αλλού και να μη το νιώθω κάτω στο κόλπο!! Πλάγια κατουράω και πιο εύκολα πλέον!! Τι να πω ρε κορίτσια.. δε ξέρω.. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ κορίτσι μου το πήρα το χάπι ήπια συνολικά 1,5 χάπι δεν ήπια πολύ δηλαδή οπότε δεν είχα κάποια παρενέργεια  ρώτησε γιατρό μπορεί να επηρεάζει 🤷‍♀️
    • Σχετικά με αυτό, αν αφαιρεθεί μόνο η μήτρα δεν τίθεται θέμα πρόωρης εμμηνόπαυσης η οστεοπόρωσης γιατί η μήτρα δεν παράγει ορμόνες, αυτό συμβαίνει όταν γίνεται αφαίρεση μήτρας μετ' εξαρτημάτων (σάλπιγγες και ωοθήκες δηλαδή) γιατί οι ωοθήκες παράγουν ορμόνες του φύλου. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα επεμβατικο χειρουργείο με ότι αυτό συνεπάγεται και επίσης παρόλο που τα ινομυωματα εν γένει δεν εξαλασσονται, αν ο γιατρός συστήνει αφαίρεση γιατί έχει δει κάτι άλλο που μπορεί μελλοντικα να γίνει κακόηθες καλό είναι να το ξέρεις σαφώς γιατί θα σκεφτείς διαφορετικά τις επιλογές σου.
    • Δεν έχω αποφασίσει! @Demy93 εμένα η αλήθεια είναι ότι επειδή πνιγοταν φουλ στον θηλασμό και  πνίγεται τώρα ακόμα και με το σάλιο του, έχω πάθει μια μικρή ανοσία!  Ίσως κορίτσια το δοκιμάσω συνδιαστικα. Θα ρωτήσω και την παιδίατρο αύριο που θα πάμε!  αλλά θα το ψάξω λίγο παραπάνω για να ξέρω ακριβώς τα βήματα αν είναι να το εφαρμόσω (νομίζω πρέπει να ξέρεις καο πρώτες βοήθειες γενικά)  Είπα μήπως το έκανε καμία για να μου πει εντυπώσεις! 
    • Δεν υπάρχει εμβόλιο μεμονωμένα για ερυθρά. Κάνεις το τριπλό αναγκαστικά και μπουσταρεις και τα άλλα δύο εξτραδακια! 
    • @evaioan κορίτσι μου μια τέτοια απόφαση δ παίρνετε ετσι. Δ ξερω αν εμποδίζουν κάπου τ ινομυωματα, εφόσον δεν επιθυμεις αλλη κυηση αλλά τ να αφαιρέσεις τη μήτρα σου είναι κάτι αρκετά σοβαρό. Εκτός το ότι θα μπεις σε πρόωρη εμμηνόπαυση μαζί με όλα τ σχετικά, πολύ πιθανόν να έχεις κ θέματα οστεοπόρωσης. Περυσι εκανα μια διακοπή κυησης κ είχα πιθανότητες να μ αφαιρέσουν κ τη μητρα αν δ πηγαινε καλα. Μετά από πολλές συζητήσεις με γιατρούς κτλ εστίασαν στο ότι εκτός τα θέματα της εμμηνόπαυσης π θα ειχα από τ 35 μου, κάποια στιγμή θα μ χτυπούσε την πόρτα η οστεοπόρωση κάτι που από ότι κατάλαβα είναι αρκετά επώδυνο για τις γυναίκες.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...