Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Καλά εντάξει... Εσύ είσαι μοντέλο έγκυος... του τύπου έφαγα λίγο παραπάνω και πρήστηκε η κοιλίτσα! Φτου φτου 🥰
    • Αυτό θα φταίει μάλλον! Την ημέρα γενικά σου κοιμάται πολύ; Εμένα το μεσημέρι λιώνει 😅
    • Μπράβο στον μικρούλη!! Εμείς ξυπνάμε κάνα δυο φορές, αλλά εντάξει ξανακοιμαται αμέσως συνήθως, οπότε την παλεύουμε! 😀 Μωρέ κι εγώ αγχώνομαι πολλές φορές αν κοιμήθηκε πολύ ή λίγο και και και άλλα σκέφτομαι ότι όντως πρέπει να αρχίσω να εμπιστεύομαι το μωράκι μου και λίγο περισσότερο 🙂
    • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ελεγχθεί η διαστολή ούτε το πόσο μαλακός είναι ο τράχηλος πριν την έναρξη του τοκετού.  αυτό γιατί στην πλειοψηφία οι γιατροί (κ όσο και αν νομίζει η κάθε γυναίκα ότι έχει τον τέλειο γιατρό ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ) υπάρχει δόλος.  πέραν αυτού μπορεί μια γυναίκα (μέσα σ αυτές κ εγώ ,και στις δύο εγκυμοσύνες  μου)  να έχει διαστολή από την αρχή του 9ου μήνα αλλά φτάνουν μετά τις 40εβδ. Άρα η εξέταση αυτή κ πρακτικά μπορεί μια μαία να σου επιβεβαιώσει ότι δεν προσφέρει τίποτα πριν τον τοκετό.  απλά λες ότι δεν το επιθυμείς να γίνει. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ότι ο γιατρός μας γεννάει είναι λάθος. Εσύ γεννάς ο γιατρός σε συμβουλεύει κ σε καθοδηγεί εσύ έχεις την ευθύνη κ είναι το σώμα σου δεν θα έπρεπε να νιώθεις ότι θα δυσαρεστηθεί ο γιατρός γιατί εσύ δεν επιθυμείς κάποια παρέμβαση. (Όχι εσύ συγκεκριμένα γενικότερα εννοώ οι επίτοκες γυναίκες 😊).  επομένως λες στον γιατρό σου ότι δεν επιθυμείς την εξέταση αυτή παρά μόνο αφού μπεις σε ενεργή φάση τοκετού.  (ακόμα κ εκεί φυσικά οι μαίες έχουν πάρει γραμμή από το γιατρό κ αν ο γιατρός δεν ενοχλεί εκεί κάτω τη γυναίκα δεν θα σε ενοχλήσουν οι μαίες. Πως να το πω απλά… οι μαίες στα μαιευτήρια δυστυχώς δεν έχουν πρωτοβουλία κ δρουν ανάλογα με τις εντολές του γιατρού).    Το πλάνο τοκετού είναι μια λύση (αλλά εάν ο γιατρός δεν είναι ανοιχτός αλλά ένας ακόμα επιστήμονας-αυθεντία δεν θα δώσει σημασία κ την ημέρα του τοκετού θα το παρακάμψει και μπορεί μάλιστα να το χλευάσει κιόλας.. μου έχει τύχει κ αυτό 🤷🏼‍♀️).    γι αυτό είναι σημαντικό να έχεις μαία μαζί σου (κυρίως ανεξάρτητη) να είναι η φωνή σου κ το στήριγμα σου. Λες πχ στο γιατρό ότι έχεις μαία ανεξάρτητη κ θέλεις να είναι μαζί σου (πιθανότατα ο γιατρός θα αρνηθεί με δήθεν κάποια δικαιολογία να φέρεις δικιά σου μαία ή θα σου προτείνει μια δικιά του που φυσικά έχει πάρει τη γραμμή του. Σου λεω τι συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορεί ο γιατρός σου να είναι εξαίρεση και το εύχομαι ❤️).  Φυσικά είναι κ το κόστος να έχεις δική σου Μαία. Είναι πολλά που παίζουν ρόλο.    το καλύτερο θα ήταν πχ να ζητήσετε συστάσεις (με το που μάθετε την εγκυμοσύνη ή πιο πριν) για γιατρούς φιλικούς που κάνουν φυσιολογικούς τοκετούς χωρίς παρεμβάσεις (οι μαίες που κάνουν τοκετούς στο σπίτι γνωρίζουν πολύ καλά τέτοιους γιατρούς γιατί συνεργάζονται μαζί τους).    γράφω γενικά τώρα γιατί μπορεί κ κάποια άλλη γυναίκα να τύχει να διαβάσει αυτά που γράφουμε οπότε να έχει μια ιδέα. (Υπάρχουν ομάδες για φυσικό φυσιολογικό τοκετό στο φβ με μαίες κ γυναίκες που έχουν γράψει την εμπειρία τους κτλ) 😊   Είναι μεγάλο κομμάτι ο τοκετός στην Ελλάδα και πολύ μεγάλο κομμάτι η μαιευτική βία (της οποίας ούτε εγώ έχω γλιτώσει. Συνήθως μας συμβαίνουν πράγματα λόγω μαιευτικης Βίας αλλά επειδή δν έχουμε ενημερωθεί έγκαιρα δεν καταλάβαμε ότι τα έχουμε υποστεί) απλά καλό είναι να ενημερωνόμαστε κ να τσεκάρουμε τι μας λέει ο γιατρός όχι τι τον βολεύει αλλά τι ισχύει επιστημονικά!    τέλος ο έλεγχος της διαστολής ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ για κανένα λόγο. Πονάει η προσπάθεια να γίνει ρήξη των υμένων (κοινώς ελικοπτερακι) ή η διάνοιξη του τραχήλου βίαια. 
    • Άνοιξες μεγαληηηηη κουβέντα για πλάνο τοκετού στην Ελλάδα κ όπως πολύ σωστά το έγραψες το έκανες κ το κάνεις με την μαία σου. Πίστεψε με έχω 2 τοκετούς στην Ελλάδα κ οι γιατροί που θα σεβαστούν το πλάνο τοκετού ή που θα του ρίξουν μια ματιά είναι ελάχιστοι.  δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ πίσω σ αυτό το θέμα. Μηδέν μαιευτική παιδεία.    Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι η μέτρηση της διαστολής ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ αλλά πονάει όταν ενώ με πρόφαση σου λένε ότι θα ελέγξουν τη διαστολή προσπαθούν να προκαλέσουν κ ρήξη υμένων.    και από εμπειρία το λέω αλλά και γιατί είχα ανεξάρτητη μαία που κάνει τοκετούς στο σπίτι κ πρακτικά είδα τη διαφορά.    Με το καλό το μωράκι σου @Θέτις Κ. κ εύχομαι το πλάνο να είναι σεβαστό κ να έχεις άξιους επαγγελματίες υγείας δίπλα σου ❤️❤️❤️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...