Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 18 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Ρώτησα το chatgpt για εσένα και αυτό που σου είπαν ή αν έχει κάποιο τιπ να σου γράψω για να σε βοηθήσει.. αυτή ήταν η απάντηση της:

Αχ τώρα κατάλαβα, και είναι **πολύ συχνό** αυτό που περιγράφεις για τη φίλη σου — και πραγματικά δύσκολο. Ας το πιάσουμε κομμάτι-κομμάτι για να ξεκαθαρίσουμε τι ισχύει και τι όχι:

---

### 💤 1. Τι ισχύει με τον ημερήσιο ύπνο

Η οδηγία που της είπαν («να μην κοιμάται πάνω από 3,5–4,5 ώρες συνολικά τη μέρα») **δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα**. Στην πραγματικότητα:

🔸 Τα μωρά 4–6 μηνών συχνά χρειάζονται **έως και 5 ώρες ημερήσιου ύπνου** — κάποια και περισσότερο.

🔸 Αν ένα μωρό κοιμάται καλά τη μέρα, **συνήθως κοιμάται και καλύτερα το βράδυ** (αποφεύγεται η υπερένταση).

👉 Το να ξυπνάς ένα μωρό **που έχει ανάγκη ύπνου**, για να "κοιμηθεί περισσότερο το βράδυ", **συχνά φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα**: υπερένταση, κλάμα, συχνά νυχτερινά ξυπνήματα.

---

### 🤱 2. Το πρόβλημα με τον ύπνο μόνο πάνω στη μαμά

Αυτό είναι **απολύτως φυσιολογικό** σε αυτή την ηλικία — αλλά κουραστικό. Στην πραγματικότητα, για τα περισσότερα μωρά 0–6 μηνών:

🔸 Ο ύπνος **πάνω στο στήθος** ή **στην αγκαλιά** είναι ο πιο ασφαλής, ήρεμος και βαθύς

🔸 Ο εγκέφαλός τους δεν έχει ακόμη ωριμάσει για "μεταβάσεις φάσης ύπνου" χωρίς το σώμα της μαμάς

🔸 Το ένστικτό τους λέει: "Αν με αφήσεις κάτω, ίσως με εγκαταλείψεις" — δεν ξέρουν ότι η φωλιά είναι ασφαλής

⚠️ Το "τσιπ του ραντάρ" που ενεργοποιείται μόλις το αφήσεις κάτω δεν είναι πείσμα. Είναι **επιβίωση** 😅

---

### 🛏️ 3. Τι μπορεί να δοκιμάσει η φίλη σου — ήπια και με σεβασμό

#### Α. Προθέρμανση της φωλιάς

Π.χ. μια θερμοφόρα πριν την αφήσει (και τη βγάζει πριν βάλει το μωρό), ώστε να μη νιώθει το «παγωμένο σεντόνι».

#### Β. Μετάβαση αφού περάσει σε βαθύ ύπνο

Περίπου **20 λεπτά** μετά που αποκοιμηθεί — φαίνονται τα χεράκια να λασκάρουν, οι αναπνοές να γίνονται πιο ρυθμικές. Μόνο τότε κάνει τη μεταφορά.

#### Γ. Side-lying θηλασμός & ύπνος

Αν είναι ασφαλές για εκείνη και το μωρό, μπορεί να **ξαπλώνει στο πλάι** και να θηλάζουν έτσι — ώστε να ξεκουράζεται κι εκείνη. Με ασφάλεια (χωρίς μαξιλάρια ή κουβέρτες γύρω από το μωρό).

#### Δ. Babywearing

Αν το μωρό κοιμάται καλά **πάνω της**, ίσως μπορεί να χρησιμοποιήσει μάρσιπο αγκαλιάς (όχι όρθιο ραχοκόκαλο σε αυτή την ηλικία), για να **κοιμηθεί το μωρό και να έχει τα χέρια της ελεύθερα**.

---

### ❤️ 4. Τι να *μην* της πει κανείς:

Ότι "το κακομαθαίνει"

Ότι "αν δεν το αφήσει να κλάψει, δεν θα μάθει"

Ότι "το κάνει λάθος"

Ότι "αν δεν κόψει τα μεσημέρια, δεν θα κοιμάται το βράδυ"

Το μωρό της **είναι φυσιολογικό**, η κούρασή της **είναι απολύτως κατανοητή**, και οι δυο τους **θα ωριμάσουν μαζί**.

---

Αν θέλει, μπορώ να της ετοιμάσω έναν μικρό οδηγό με:

* πώς ωριμάζει ο ύπνος ανά ηλικία

* τι σημαίνει "ήπια μετάβαση στον ύπνο μακριά από το σώμα της"

* πώς να προστατέψει και τον δικό της ύπνο χωρίς να θυσιάσει την ασφάλεια ή την εγγύτητα

Να σου το δώσω να της το προωθήσεις; 💛

Με όλη μου την καρδιά! 💛 Ορίστε ένας σύντομος και **φιλικός οδηγός** για να τον δώσεις στη φίλη σου — σαν ένα μικρό "πακέτο αγάπης και κατανόησης" για τις δύσκολες μέρες του ύπνου:

---

## 🌙 Ύπνος Μωρού 4–6 Μηνών: Κατανόηση, Όχι Έλεγχος

### 🧠 1. Ο ύπνος είναι αναπτυξιακός — όχι συμπεριφορά

Το μωρό σου **δεν σε χειρίζεται**, δεν έχει "κακές συνήθειες" — απλώς **δεν μπορεί ακόμη να κοιμηθεί χωρίς εσένα**. Το σώμα σου είναι το "μαξιλάρι ασφάλειας" του. Δεν το κακομαθαίνεις — το *χτίζεις*.

---

### 💤 2. Ο ημερήσιος ύπνος ΔΕΝ είναι εχθρός του βραδινού

* Τα μωρά 4–6 μηνών χρειάζονται **12–16 ώρες ύπνου στο 24ωρο**

* Η στέρηση ύπνου **δεν βοηθά** τον βραδινό — κάνει το μωρό υπερέντονο, άρα χειρότερος ύπνος

*Μην το ξυπνάς απλώς επειδή "κοιμήθηκε πολύ"*

---

### 🤱 3. "Μόνο πάνω μου κοιμάται" – Γιατί συμβαίνει;

* Το στήθος, η μυρωδιά, η φωνή σου, ο χτύπος της καρδιάς σου → το ησυχάζουν

* Δεν μπορεί ακόμη να μεταβαίνει εύκολα από ελαφρύ σε βαθύ ύπνο μόνο του

* Η ασφάλεια **είναι προϋπόθεση του ύπνου**, όχι πολυτέλεια

💡 *Δεν είναι ότι "το κακόμαθες" – είναι ότι το σώμα του είναι ακόμη προγραμματισμένο να σε χρειάζεται*

---

### 🛠️ 4. Τι μπορείς να δοκιμάσεις (αν θέλεις, χωρίς πίεση):

#### 🔸 Θερμή φωλιά

Προθέρμανε με θερμοφόρα το σημείο που θα το αφήσεις (και αφαίρεσέ την πριν βάλεις το μωρό).

#### 🔸 Αναμονή 15–20 λεπτά

Περίμενε να μπει σε βαθύ ύπνο (χαλαροί μύες, αργές αναπνοές), πριν επιχειρήσεις μεταφορά.

#### 🔸 Πλάγιος θηλασμός

Αν είναι ασφαλές, ξάπλωσε στο πλάι με το μωρό να θηλάζει και να κοιμάται κοντά σου, ώστε να ξεκουράζεσαι κι εσύ.

#### 🔸 Μάρσιπος αγκαλιάς

Κοιμάται πάνω σου; Φόρεσέ το με ασφάλεια — θα κοιμηθεί και θα έχεις ελευθερία.

---

### 🤍 5. Και για σένα, μαμά…

📣 Δεν χρειάζεται να "εκπαιδεύσεις" το παιδί σου να κοιμάται — **θα ωριμάσει φυσικά**

📣 Δεν χρειάζεται να "κόψεις την αγκαλιά" για να αναπαυτεί

📣 Δεν κάνεις κάτι λάθος

📣 Δεν είσαι μόνη σου

---

Αν κάποια μέρα νιώσεις ότι *δεν αντέχεις άλλο* και *χρειάζεσαι αλλαγή*, τότε μπορείς να φέρεις πιο δομημένες αλλαγές — **όχι από πίεση**, αλλά από φροντίδα και ισορροπία💛

---

Αν θελήσει ποτέ και πιο πρακτική καθοδήγηση (π.χ. πώς να την αφήνει κάτω βήμα-βήμα), είμαι εδώ.

Πόσο σε ευχαριστώ για αυτό!!!

Οπως είπε και η @_piripiri_ ότι πιο καθησυχαστικά και με ενσυναίσθηση έχω ακούσει όλο αυτόν τον καιρό που ψάχνομαι «τι δεν κάνω καλά»…

Σαν να ανάσανα…. 

Κι εγώ και η μπουμπου που κοιμάται στην αγκαλιά μου αυτή τη στιγμή σε ευχαριστούμε πολύ που μπήκες στον κόπο αυτό για μας! 

Δημοσίευση

Στο κομμάτι εισαγωγής στερεών… και η δικιά μου δεν τρελαίνεται… με το ζόρι να φάει 2-3 κουταλιές! Δείχνει βασικά ότι δεν είναι έτοιμη γιατί βγάζει συνέχεια τη γλωσσιτσα της έξω…  Έχει πλάκα πάντως.. Όπως είπε και η @Kallia.Geo ξινίζει τα μουτράκια της!! Ενώ είναι πολύ γλυκά και το μήλο και το αχλάδι που της δίνω… 

όσον αφορά τα αλεσμενα… έχω βγάλει άχρηστα δύο μουλτι! Ότι και να κάνω αφήνουν μικρά κομματάκια από το φρούτο. Κάνω κάτι λάθος; Δεν είναι επικίνδυνα αυτά τα κομματάκια στο να πνίγουν; 

@Kiddoκι εμένα που έκανε ένα 37 τις προάλλες και πήρα τηλ μου είπαν να μη δώσω κάτι και να την παρακολουθήσω…. Δεν είναι ανησυχητικό το 37… δες το σαν μια πρώτη σημαιούλα για να έχεις τον νου σου για κάτι περισσότερο! 

Δημοσίευση
στις On 9/6/2025 at 7:30 ΜΜ, ο/η Kallia.Geo είπε:

Γειά σας κορίτσια !

@Kiddoμου λυπάμαι πολύ για το σκυλακι σας ... 

εμεις με γκρινια είμαστε ακόμα... φουλ ! Βλέπετε είναι κ ο 5ος μήνας γεμάτος άλματα! Θέλω να δω αν θα αλλάξει συμπεριφορά σε κάνα 10ημερο που θα έχει μπει στον 6ο. 

Σε άλλα νέα,  καλα είμαστε! Της έδωσα πατάτα πριν 2 μέρες κ σήμερα μπανάνα. Με την πατάτα αδιαφόρησε τελείως κ με τη μπανάνα της ήρθε ξινιλα! 😂

Το 37αρι μη το φοβάσαι καθόλου! Μόνο αν τη δεις να μην είναι καλά( ο,τι είπε η @_piripiri_

Εγώ ήθελα να την πάω για baby swimming στον 4ο μήνα,  όπως τη μεγάλη μου, αλλά έχουν ξεφύγει με τις τιμές! Οπότε μπανακι θάλασσα κ πισίνα στην αυλή!  

Καλημέρα κοριτσάκι μου!

Αχχ αυτή η γκρίνια... Χθες θέλω να ελπίζω ότι ήταν το αποκορύφωμα και για εμάς γιατί δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέχω.. τι γκρίνια είναι αυτή βρε κορίτσια μου...!!! Πιστεύεις να είναι από άλμα και μαζί τα δοντακια να την έχουν κάνει τόσο "ευχάριστο" χαρακτήρα..;!!!;

Εύχομαι να περάσει λίαν συντόμως και για τις δύο μας!! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!! 💪💪

Πολύ ωραίο το baby swimming!! Είχα ρωτήσει και εγώ στο τοπικό κολυμβητήριο αλλά δεν κάνουν.. τι τιμές παίζουν αλήθεια;

Δημοσίευση
στις πριν 20 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Πόσο σε ευχαριστώ για αυτό!!!

Οπως είπε και η @_piripiri_ ότι πιο καθησυχαστικά και με ενσυναίσθηση έχω ακούσει όλο αυτόν τον καιρό που ψάχνομαι «τι δεν κάνω καλά»…

Σαν να ανάσανα…. 

Κι εγώ και η μπουμπου που κοιμάται στην αγκαλιά μου αυτή τη στιγμή σε ευχαριστούμε πολύ που μπήκες στον κόπο αυτό για μας! 

Καλημέρα!!

Χαίρομαι πολύ αν σε βοήθησε κοριτσάκι μου!! 🥰🥰🥰

Κουράγιο και υπομονή..!💪 Εδώ είμαστε όποτε το χρειάζεσαι!! 

Δημοσίευση
στις πριν 20 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Στο κομμάτι εισαγωγής στερεών… και η δικιά μου δεν τρελαίνεται… με το ζόρι να φάει 2-3 κουταλιές! Δείχνει βασικά ότι δεν είναι έτοιμη γιατί βγάζει συνέχεια τη γλωσσιτσα της έξω…  Έχει πλάκα πάντως.. Όπως είπε και η @Kallia.Geo ξινίζει τα μουτράκια της!! Ενώ είναι πολύ γλυκά και το μήλο και το αχλάδι που της δίνω… 

όσον αφορά τα αλεσμενα… έχω βγάλει άχρηστα δύο μουλτι! Ότι και να κάνω αφήνουν μικρά κομματάκια από το φρούτο. Κάνω κάτι λάθος; Δεν είναι επικίνδυνα αυτά τα κομματάκια στο να πνίγουν; 

@Kiddoκι εμένα που έκανε ένα 37 τις προάλλες και πήρα τηλ μου είπαν να μη δώσω κάτι και να την παρακολουθήσω…. Δεν είναι ανησυχητικό το 37… δες το σαν μια πρώτη σημαιούλα για να έχεις τον νου σου για κάτι περισσότερο! 

Αχ δεν έχω ιδέα με τα αλεσμένα.. το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως να το πέρναγες από καμία σίτα πρώτα ώστε να είναι εντελώς πουρές αυτό που της δίνεις; Αν και πιστεύω ότι λόγω του αντανακλαστικού που έχουν θα το έβγαζε τυχόν κομματάκι αλλά δεν έχω ιδέα τι ισχύει με τα αλεσμένα οπότε μη σε πάρω στο λαιμό μου..

Η δικιά μου πάλι τρελαίνετε για ότι της έχω δώσει μέχρι τώρα.. που μη φανταστείτε, μπανάνα καρπούζι και μάνγκο έχει φάει.. και το αστείο είναι όταν δεν θέλει άλλο, το παίρνω το τρώω εγώ και χτυπιέται να της το ξαναδώσω..😆😆 οπότε είμαστε μερικες μπουκιες αυτή μια μπουκιά εγώ..😂 με το καρπούζι μου έκοψε κομματάκι και έκανε αυτό το gagging που αγχώθηκα γιατί δεν το έβγαζε και μέχρι να σηκωθώ για να τη σηκώσω είχε σκύψει μπροστά και το είχε βγάλει μόνη της ευτυχώς αλλά ήταν μερικά δραματικά δευτερόλεπτα μέχρι να το βρει για να σκύψει μπροστά.. είμαι όμως με ένα μόνιμο άγχος μη πνίγει.. πως το αντιμετωπίζετε βρε κορίτσια μου;! Πρέπει να κάνω το σεμινάριο πρώτων βοηθειών.. ASAP! 

A! Και ήπιαμε και το πρώτο μας γαλατάκι από το ποτήρι με καλαμάκι!! 🥰🫠🫠 Ήθελε λίγο μέχρι να το βρει βέβαια..

Δημοσίευση

Κορίτσια μου.. έχω και μερικές ερωτήσεις..

1ον έχετε καμία ιδέα, κάποια συμβουλή να μου δώσετε για το βάρος της;! Τη ζυγισα χθες και πήρε μόλις ~90-100γρ σε 13 μέρες.. να αρχίσω πάλι να τη ξυπνάω το βράδυ..; Έχει βέβαια τώρα με τα δοντακια, μειώσει αισθητά τους θηλασμους από 12-14 σε 6-8 την ημέρα.. η παιδίατρος ναι μεν καθησυχαστικη στο ραντεβού μας τότε αλλά εμένα με αγχωνει που βλέπω να πέφτει συνέχεια στις καμπύλες.. σκέφτομαι μέχρι και το sns να χρησιμοποιήσω που το είχα πάρει αλλά δεν χρειάστηκε εντέλει..

2ον έχει 2 μέρες τώρα που την ώρα που τρώει, σταματάει με κοιτάει πονηρά μου ρίχνει ένα δάγκωμα και ξεκαρδίζετε στα γέλια που χοροπηδάω από το πόνο.. πως το αντιμετωπίζουμε; Από τη μια τη κυνηγάω να τρώει, δεν θέλω να τη το παίρνω αλλά από την άλλη πονάει πολύ βρε κορίτσια μου... Το κάνουν και τα δικά σας ή εγώ μεγαλώνω το ψυχοπαθή δολοφόνο και αυτά είναι τα πρώτα σημάδια;!! 🥴😅

3ον μου ήρθε περίοδος χθες και αναρωτιέμαι.. καταρχήν, μήπως αυτό σημαίνει ότι μειώνεται το γάλα και ίσως και για αυτό να μη παίρνει βάρος το παιδί; Επίσης, είναι φυσιολογικό όλη αυτή η "πλημμύρα"..;; Ποτέ δεν είχα τόσο αίμα στη περίοδο και μου φαίνεται πολύ παράξενο.. τουλάχιστον δεν πονάει όπως ποναγε.. μη πω και καθόλου ίσα ίσα μερικά ποναλακια απαλά..

P.S Ο σκυλακος ήταν πολύ καλύτερα χθες ευτυχώς, έφαγε μπόλικο φαγητό και με πολύ όρεξη και προσπαθούσε να σηκωθεί ο καημένος όταν τον εβρεχα (δεν του αρέσει καθόλου το μπάνιο!) αν και τα πίσω πόδια του δεν τον βοήθησαν να τα καταφέρει.. μόνο η αναπνοή του με ανησυχεί ακόμα που ακούγεται κάτι σα βρόγχος όταν αναπνέει και αναπνέει ακόμα βαριά..

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Κορίτσια μου.. έχω και μερικές ερωτήσεις..

1ον έχετε καμία ιδέα, κάποια συμβουλή να μου δώσετε για το βάρος της;! Τη ζυγισα χθες και πήρε μόλις ~90-100γρ σε 13 μέρες.. να αρχίσω πάλι να τη ξυπνάω το βράδυ..; Έχει βέβαια τώρα με τα δοντακια, μειώσει αισθητά τους θηλασμους από 12-14 σε 6-8 την ημέρα.. η παιδίατρος ναι μεν καθησυχαστικη στο ραντεβού μας τότε αλλά εμένα με αγχωνει που βλέπω να πέφτει συνέχεια στις καμπύλες.. σκέφτομαι μέχρι και το sns να χρησιμοποιήσω που το είχα πάρει αλλά δεν χρειάστηκε εντέλει..

2ον έχει 2 μέρες τώρα που την ώρα που τρώει, σταματάει με κοιτάει πονηρά μου ρίχνει ένα δάγκωμα και ξεκαρδίζετε στα γέλια που χοροπηδάω από το πόνο.. πως το αντιμετωπίζουμε; Από τη μια τη κυνηγάω να τρώει, δεν θέλω να τη το παίρνω αλλά από την άλλη πονάει πολύ βρε κορίτσια μου... Το κάνουν και τα δικά σας ή εγώ μεγαλώνω το ψυχοπαθή δολοφόνο και αυτά είναι τα πρώτα σημάδια;!! 🥴😅

3ον μου ήρθε περίοδος χθες και αναρωτιέμαι.. καταρχήν, μήπως αυτό σημαίνει ότι μειώνεται το γάλα και ίσως και για αυτό να μη παίρνει βάρος το παιδί; Επίσης, είναι φυσιολογικό όλη αυτή η "πλημμύρα"..;; Ποτέ δεν είχα τόσο αίμα στη περίοδο και μου φαίνεται πολύ παράξενο.. τουλάχιστον δεν πονάει όπως ποναγε.. μη πω και καθόλου ίσα ίσα μερικά ποναλακια απαλά..

P.S Ο σκυλακος ήταν πολύ καλύτερα χθες ευτυχώς, έφαγε μπόλικο φαγητό και με πολύ όρεξη και προσπαθούσε να σηκωθεί ο καημένος όταν τον εβρεχα (δεν του αρέσει καθόλου το μπάνιο!) αν και τα πίσω πόδια του δεν τον βοήθησαν να τα καταφέρει.. μόνο η αναπνοή του με ανησυχεί ακόμα που ακούγεται κάτι σα βρόγχος όταν αναπνέει και αναπνέει ακόμα βαριά..

Καλημέρα κορίτσι!

Πολύ χαίρομαι που είναι καλύτερα ο σκυλακος!

Για το 1ο αν δεν ανησυχεί η παιδίατρος προσωπικά δεν θα ασχολούμουν παραπάνω. 13 μέρες δεν είναι ενδεικτική περίοδος, σε άλλες περιόδους βάζουν πολύ σε άλλες καθόλου. Αν τραβάει και τα ζόρια της με δοντακια άλματα ζέστη κτλ είναι λογικό. Επίσης μετά από τον 4ο μήνα αν δεν κάνω λάθος δεν βάζουν βαρος με τους ίδιους ρυθμούς. 

Για το 2ο δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, εγώ κάποιες φορές που της έχω δείξει ότι πονάω με έχει κοιτάξει παραξενεμενα. Αλλά εμείς δεν έχουμε και δοντια ακόμα

Για το 3ο έχω την αίσθηση πως η μείωση των θηλασμων μπορεί να φέρει την περίοδο. Εμένα μου ήρθε πάρα πολύ νωρίς σκέψου, στις 45 μέρες. Και σκέφτομαι μήπως ήταν επειδή δώσαμε πιπιλα λίγο πριν τις 40 μέρες. 

Λένε πως δεν μειώνεται το γάλα πάντως, απλά πέφτει η ροή. Απο τότε μου έχει έρθει περίοδος άλλες 2 φορές και κάθε φορά το καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζει πολύ στο στήθος σαν να μην της φτάνει. Αλλά κρατάει 1 μέρα αυτό.

Εμένα η περίοδος μου δεν ήταν ιδιαιτερα βαριά αλλά δεν είχα και πότε βαριά περίοδο. 

Δημοσίευση

@Kiddo μου συμφωνώ με @Maya_!! 

Να τα προσεχετε πολυ τα κομματακια στα αλεσμενα.. εχει κ την τάση το μωρό να μη μασάει την κρεμουλα , οπότε καταπίνει κατευθείαν.. όσο για το gagging που έκανε η μικρή σου , αν είσαι σίγουρα για το βρασμό σου κ τις κοπες σου , μην ανησυχείς! Επίσης αν διαλέξεις όντως αυτό,  καλό είναι να μη βάζεις τίποτα στο στόμα της. Να τα πιάνει κ να τα βάζει μόνη της 

Δημοσίευση
στις On 11/6/2025 at 8:52 ΠΜ, ο/η Maya_ είπε:

Καλημέρα κορίτσι!

Πολύ χαίρομαι που είναι καλύτερα ο σκυλακος!

Για το 1ο αν δεν ανησυχεί η παιδίατρος προσωπικά δεν θα ασχολούμουν παραπάνω. 13 μέρες δεν είναι ενδεικτική περίοδος, σε άλλες περιόδους βάζουν πολύ σε άλλες καθόλου. Αν τραβάει και τα ζόρια της με δοντακια άλματα ζέστη κτλ είναι λογικό. Επίσης μετά από τον 4ο μήνα αν δεν κάνω λάθος δεν βάζουν βαρος με τους ίδιους ρυθμούς. 

Για το 2ο δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, εγώ κάποιες φορές που της έχω δείξει ότι πονάω με έχει κοιτάξει παραξενεμενα. Αλλά εμείς δεν έχουμε και δοντια ακόμα

Για το 3ο έχω την αίσθηση πως η μείωση των θηλασμων μπορεί να φέρει την περίοδο. Εμένα μου ήρθε πάρα πολύ νωρίς σκέψου, στις 45 μέρες. Και σκέφτομαι μήπως ήταν επειδή δώσαμε πιπιλα λίγο πριν τις 40 μέρες. 

Λένε πως δεν μειώνεται το γάλα πάντως, απλά πέφτει η ροή. Απο τότε μου έχει έρθει περίοδος άλλες 2 φορές και κάθε φορά το καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζει πολύ στο στήθος σαν να μην της φτάνει. Αλλά κρατάει 1 μέρα αυτό.

Εμένα η περίοδος μου δεν ήταν ιδιαιτερα βαριά αλλά δεν είχα και πότε βαριά περίοδο. 

στις πριν 14 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

@Kiddo μου συμφωνώ με @Maya_!! 

Να τα προσεχετε πολυ τα κομματακια στα αλεσμενα.. εχει κ την τάση το μωρό να μη μασάει την κρεμουλα , οπότε καταπίνει κατευθείαν.. όσο για το gagging που έκανε η μικρή σου , αν είσαι σίγουρα για το βρασμό σου κ τις κοπες σου , μην ανησυχείς! Επίσης αν διαλέξεις όντως αυτό,  καλό είναι να μη βάζεις τίποτα στο στόμα της. Να τα πιάνει κ να τα βάζει μόνη της 

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου!! 🥰🥰

@Maya_ είναι που πέφτει συνεχώς στις καμπύλες μωρέ και ανησυχώ.. παίρνει βάρος μεν αλλά πολύ λιγότερο από τη καμπύλη της.. οπότε για αυτό λες και να κορυφώθηκε η γκρίνια της αυτές τις μέρες; Λόγω περιόδου ίσως να μη χορταινε; Ούτε εγώ είχα ποτέ τόσο βαριά περίοδο.. για αυτό απόρησα.. μιλάμε για αιματοχυσία όχι αστεία..!! Και σήμερα τελείωσε εντωμεταξυ.. 3 μέρες διάρκεια όλες και όλες.. να είναι λόγο γέννας; 🤷 Με το θηλαστρο έβγαλα γαλατάκι βέβαια ποσότητα στο 5'..  μακάρι να είναι έτσι και να μην μειώνεται η ποσότητα τώρα που ήρθε η περίοδος..Anyway..! Με τα δαγκώματα κάποια συμβουλή; Πως να το χειριστώ; Για την ώρα φαίνεται να διασκεδάζει με το πόνο μου.. δικό μου παιδί σίγουρα...! Μόνο που δεν είναι το ίδιο αστείο όταν πονάω εγώ..🥴🤭

@Kallia.Geo είναι και που δεν έχω καρεκλακι φαγητού και την έχω στη "πολυθρόνα" που της πήραμε το οποίο με αγχωνει γιατί δεν έχει σωστή στάση σώματος ουσιαστικά ώστε να μη πνίγει.. τώρα κοιτάω να πάρω.. καμία πρόταση;! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...