Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

image.thumb.png.55296d61c99f3fbca6211c0014d194db.png
Ανανεώνω και πινακάκι βεβαιώς βεβαίως! @Kiddo περιμένω να διαβάσω απο βδομάδα τα νέα σου από ντόπλερ 🙏❤️

Επίσης, πήρε το μάτι μου ότι ανέφερες για πλάνο τοκετού, αν υπάρχει κάποιο template και θα μπορούσες να μας στείλεις έτσι για να δω κι εγώ να συγκρίνω με τα εδώ, θα το εκτιμούσα πολύ! 

Εμένα μου έστειλε η μαία ένα, είναι στα πορτογαλικά βέβαια, αλλά έκανα κάποιες προσθήκες που θεώρησα ότι παραλήφθηκαν, όπως οι εξέταση διαστολής με το χέρι! Κι επειδή είδα ότι κι άλλα κορίτσια το ρω΄τησατε, εδώ τλχ η μαία μου είπε ότι ό,τι παρέμβαση γίνεται πρέπει να ζητείται η συγκατάθεσή μου, κι αν δε βρίσκομαι εγώ η ίδια σε θέση, τότε του συντρόφου μου. Μόνο σε περίπτωση σοβαρής ιατρικής ανάγκης παίρνουν πρωτοβουλίες αυτοί αλλά και πάλι ο γυναικολόγος μου είπε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο που ακολουθείται απ το μαιευτ΄ηριο, δε μπορεί ο καθένας να παίρνει αυθαίρετες δικές του αποφάσεις.

Για την εξέταση διαστολής με 🖐️:
- Η 1η γίνεται με το που εισέλθει η έγκυος στο μαιευτήριο για να γίνει εκτίμηση του αν βρίσκεται σε ενεργό τοκετό και με πόσο διαστολή ξεκινά η διαδικασία κατά την εισαγωγή της.
- Από εκεί και πέρα, μια νορμάλ συχνότητα αυτής της εξέτασης είναι κάθε 3-4 ώρες. 

Αυτά τώρα ισχύουν εδώ, ρωτήστε κι εσείς το γυναικολόγο/μαία σας και κάντε σαφές με το τι νιώθετε άνετα και τι όχι. Εγώ στο τελευταίο ραντεβού συζήτησα ενδελεχώς με το γυναικολόγο για τον τοκετό κι ο άνθρωπος ρε πιαιδά μ εκανε να αισθανθώ πάρα πολύ ασφαλής και σίγουρη! Μου είπε τι επιλογές έχω για την ανακούφιση του πόνου μέχρι και μου επισήμανε πάρα πολλές φορές ότι έχει πολύ υπομονή και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να εχω εναν ηρεμο τοκετό εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Επίσης τον ρώτησα κι αν εχει προγραμματισμένες διακοπές μιας και μπαίνουμε στο μήνα σε γιορτινή περιόδο και μου είπε ότι έχει άδεια μόνο την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, απ εκεί και πέρα μου είπε θα είμαστε μαζί σίγουρα 🙏

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 3 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Να μαι κι εγώ! Το μαύρο κόβει αλλά πλέον η κοιλιά δε κρύβεται 😅 31+2 σήμερα με τ αγοράκι μου 💙💙💙💙

IMG_20241108_150730-removebg-preview.png

Καλά εντάξει... Εσύ είσαι μοντέλο έγκυος... του τύπου έφαγα λίγο παραπάνω και πρήστηκε η κοιλίτσα! Φτου φτου 🥰

στις πριν 4 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

@Kiddo έχεις κάνει εξαιρετικ΄΄η έρευνα στα καρότσια/καθίσματα/αυγά, υποκλίνομαι! Πετάχτηκα κι εγώ, αλλά εσύ τα είπες και πολύ καλύτερα και σωστότερα στην @MarMar90 - εγώ παραπληροφόρηση χαχαχα Εμείς παρεπιπτόντως πήραμε το αυγό από μια συνάδελφο που η κοπέλα πρόσφατα μετακόμισε εδώ (είναι Πορτογαλίδα, αλλά έμενε Λονδίνο) - το είχαν πάρει γιατί μετά τη γέννα στον 3ο μήνα ήρθαν για να γνωρίσουν το μωρό στους παππούδες εδώ, οπότε το αγόρασε και το χρησιμοποιήσε ουσιαστικά μόλις μερικές φορές για όσο ήταν εδώ. Μετά το μωρό επέστρεψε Λονδίνο, ε και φέτος που αποφάσισαν να μετακομίσουν πλήρως πήραν ήδη το καθισμάτακι για νήπιο κτλ. Οπότε το αυγό ήταν πραγματικά σα καινούργιο, σε άψογη κατάσταση κι ακόμα ισχύει η εγγύηση, από 325 ευρώ που το πήραν μας το έδωσαν 125! Καταλαβαίνετε, δε μπορέσαμε ν αντισταθούμε στην προσφορά 😅 
\

Το βρήκατε όντως σε ευκαιρία και καλά κάνατε και το πήρατε! Κι εμείς ευτυχώς βρήκαμε μια άκρη, μετά κι από τις κατευθυντήριες που πήρα από εσάς (και σας ευχαριστώ). Βρήκα τη βάση μεταχειρισμένη για το αυγό που κουμπώνει στο καρότσι μας και για μετά το κάθισμα αυτοκινήτου το maxi cosi που απο την αρχή γλυκοκοιτάζαμε. 

@MarMar90 μη μου ανησυχείς για την αντίσταση, λογικά θα σου έδωσε ασπιρίνη φαντάζομαι και να μειώσεις το αλάτι στη διατροφή σου; Εμένα τέτοια οδηγία μου είχε δωθεί τότε στη β επιπέδου όταν διαπιστώσαμε αυτό το θεματακι. 

Το περίεργο είναι ότι δε μου έδωσε απολύτως τιποτα.. ούτε καν οδηγίες για το αλάτι...

Εχω ξανά ραντεβού 23/11 για επανέλεγχο΄ με τον εμβρυομητρικό... οπότε μπορεί να το κάνει τότε! 

A! Και για εσάς που βρίσκεστε Αθήνα βλέπω τώρα ότι το ΜΝΒ έχει ένα δια ζώσης εργαστήριο/σεμινάριο αύριο - αν μπορείτε/θέλετε να παρευρεθείτε ☺️ not sponsored 🤣  🤣  🤣  🤣  🤣  🤣  🤣  🤣
image.thumb.png.171375af5cd6065410ecb5cdd9f0d7a9.png

Αν σου πω ότι πριν από λίγο παίχτηκε ο εξής διαλογος με τον αντρα μου;:

- Αγάπη, αύριο έχει από κοντά σεμινάριο στο avenue για αλλαγή πάνας, μπάνιο και πρώτες βοήθειες... παμε;;;

(Με κοιτάει...)

- Ε; Με θες κι εμένα μαζι;

- Γιατί εσ΄ύ δε θα την αλλάζεις πάνα;

- Ναι μωρέ, αλλά γίνεται να τα μάθεις εσ΄ύ και μετά να τα δείξεις και σε μένα;;

Κρατήθηκα και δεν ε΄φυγε παντόφλα....😂

Τα δωρεάν σεμινάρια που έχει ονλάιν το σάιτ πάντως τα έχω παρακολουθήσει κι εγ΄ω. Έχεις μπει και στα επί πληρωμη; Αξίζουν;

στις πριν 13 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Καλά εντάξει... Εσύ είσαι μοντέλο έγκυος... του τύπου έφαγα λίγο παραπάνω και πρήστηκε η κοιλίτσα! Φτου φτου 🥰

Σ ευχαριστώ για το κοπλιμα 😍 πραγματικά πιστεύω η λήψη σήμερα με ευνόησε, πιστεύω ευθύνεται και το μαύρο λουκ! Χαχαχα  

στις πριν 3 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Το βρήκατε όντως σε ευκαιρία και καλά κάνατε και το πήρατε! Κι εμείς ευτυχώς βρήκαμε μια άκρη, μετά κι από τις κατευθυντήριες που πήρα από εσάς (και σας ευχαριστώ). Βρήκα τη βάση μεταχειρισμένη για το αυγό που κουμπώνει στο καρότσι μας και για μετά το κάθισμα αυτοκινήτου το maxi cosi που απο την αρχή γλυκοκοιτάζαμε. 

Το περίεργο είναι ότι δε μου έδωσε απολύτως τιποτα.. ούτε καν οδηγίες για το αλάτι...

Εχω ξανά ραντεβού 23/11 για επανέλεγχο΄ με τον εμβρυομητρικό... οπότε μπορεί να το κάνει τότε! 

Χμμμ κοίτα μπορεί να μη σου είπε και τίποτα γιατί απ' ότι βλέπω η μοεμπουλα σου είναι στην 65η θέση! Δηλαδή η ανάπτυξη της είναι τέλεια, οπότε ίσως συμπέρανε ο άνθρωπος ότι εφόσον το μωρό δεν έχει επιρρεαστει αναπτυξιακά δε χρειάζεται να κάνεις και κάτι παραπάνω ☺️ ο,τι σου πει ο γιατρός σου κορίτσι μου, εφόσον είναι αυτός ήρεμος να είσαι κι εσύ ❤️ 

στις πριν 2 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Αν σου πω ότι πριν από λίγο παίχτηκε ο εξής διαλογος με τον αντρα μου;:

- Αγάπη, αύριο έχει από κοντά σεμινάριο στο avenue για αλλαγή πάνας, μπάνιο και πρώτες βοήθειες... παμε;;;

(Με κοιτάει...)

- Ε; Με θες κι εμένα μαζι;

- Γιατί εσ΄ύ δε θα την αλλάζεις πάνα;

- Ναι μωρέ, αλλά γίνεται να τα μάθεις εσ΄ύ και μετά να τα δείξεις και σε μένα;;

Κρατήθηκα και δεν ε΄φυγε παντόφλα....😂

Τα δωρεάν σεμινάρια που έχει ονλάιν το σάιτ πάντως τα έχω παρακολουθήσει κι εγ΄ω. Έχεις μπει και στα επί πληρωμη; Αξίζουν;

Χαχαχαχα με πέθανες με την παντόφλα!! Κι εγώ σήμερα που είχα ραντεβού με τη μαία μόνη μου για τα διαδικαστικά της εισαγωγής για τον τοκετό κτλ, του έστειλα τις σημειώσεις κι ακόμα δε τις διάβασε ενώ είπε ότι θα τις δει! Πώς το κατάλαβα; Του έκανα κουίζ ερωτήσεις στ αμάξι και ο άτιμος αντί να παραδεχθεί ότι δε τις διάβασε μάντευε τις απαντήσεις 🤣🤣🤣🤣 

Να πάτε αν τα καταφέρετε και να μας πεις πως ήταν ❤️

Δεν έχω μπει στα επί πληρωμής αν και τώρα σκέφτομαι μήπως κάνω αυτό για τον ανώδυνο τοκετό. Ρε συ είχαμε γραφτεί σ ένα δια.ζωσης εδώ και ακυρώθηκε τελευταία στιγμή λόγω μικρής προσέλευσης... Ξενέρωσα φουλ γιατί είναι το μόνο κομμάτι θεωρώ του παζλ που δεν έχω καμία πληροφορία. Η μαία του μαιευτηρίου μου είπε κάποια πράγματα σήμερα και με καθησύχασε ότι κατά τη διάρκεια του τοκετού θα με καθοδηγούν, αλλά κι αυτή με ενθάρρυνε να κάνω κάποιο μάθημα για να είμαι προετοιμασμένη. Τώρα θα δω τι θα κάνω, εν τω μεταξύ έληξε κι ένας κωδικός για το Χάλοουϊν που είχαν ρε γμτ 🤣🤣 

στις πριν 5 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Χμμμ κοίτα μπορεί να μη σου είπε και τίποτα γιατί απ' ότι βλέπω η μοεμπουλα σου είναι στην 65η θέση! Δηλαδή η ανάπτυξη της είναι τέλεια, οπότε ίσως συμπέρανε ο άνθρωπος ότι εφόσον το μωρό δεν έχει επιρρεαστει αναπτυξιακά δε χρειάζεται να κάνεις και κάτι παραπάνω ☺️ ο,τι σου πει ο γιατρός σου κορίτσι μου, εφόσον είναι αυτός ήρεμος να είσαι κι εσύ ❤️ 

Χωρίς να ξέρω κι εγώ, πρέπει να είναι είτε αυτό που λες είτε σ΄΄ωζει την κατάσταση η άλλη μητριαία...

image.thumb.png.274e8011093667a2ccd59930f8ef6fd9.png

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Χαχαχαχα με πέθανες με την παντόφλα!! Κι εγώ σήμερα που είχα ραντεβού με τη μαία μόνη μου για τα διαδικαστικά της εισαγωγής για τον τοκετό κτλ, του έστειλα τις σημειώσεις κι ακόμα δε τις διάβασε ενώ είπε ότι θα τις δει! Πώς το κατάλαβα; Του έκανα κουίζ ερωτήσεις στ αμάξι και ο άτιμος αντί να παραδεχθεί ότι δε τις διάβασε μάντευε τις απαντήσεις 🤣🤣🤣🤣 

Να πάτε αν τα καταφέρετε και να μας πεις πως ήταν ❤️

Δεν έχω μπει στα επί πληρωμής αν και τώρα σκέφτομαι μήπως κάνω αυτό για τον ανώδυνο τοκετό. Ρε συ είχαμε γραφτεί σ ένα δια.ζωσης εδώ και ακυρώθηκε τελευταία στιγμή λόγω μικρής προσέλευσης... Ξενέρωσα φουλ γιατί είναι το μόνο κομμάτι θεωρώ του παζλ που δεν έχω καμία πληροφορία. Η μαία του μαιευτηρίου μου είπε κάποια πράγματα σήμερα και με καθησύχασε ότι κατά τη διάρκεια του τοκετού θα με καθοδηγούν, αλλά κι αυτή με ενθάρρυνε να κάνω κάποιο μάθημα για να είμαι προετοιμασμένη. Τώρα θα δω τι θα κάνω, εν τω μεταξύ έληξε κι ένας κωδικός για το Χάλοουϊν που είχαν ρε γμτ 🤣🤣 

Κι εγώ αυ΄το για τον ανώδυνο τοκετό θέλω και το "ύπνος, κλάμα, πιπίλα".. Μην αγχώνεσαι για τον κωδικό προσφοράς. Γράψου στο πιο κοντινό σεμινάριο που έχει, κι ας το έχεις ξαναπαρακολουθήσει... κι εκεί πάντα δίνουν καινούργιο κωδικό.

Επιπλέον θα παλέψουμε να πάμε σε ένα δια ζώσης τη Δευτέρα που βρήκα μέσα από αυτα που μας έστειλε η @Kiddo. Περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός!!!

Τελικά πώς τα πήγε ο σύζυξ με τις ερωτήσει quiz; Πέρασε το τεστ; 🤣

στις Just now, ο/η MarMar90 είπε:

Κι εγώ αυ΄το για τον ανώδυνο τοκετό θέλω και το "ύπνος, κλάμα, πιπίλα".. Μην αγχώνεσαι για τον κωδικό προσφοράς. Γράψου στο πιο κοντινό σεμινάριο που έχει, κι ας το έχεις ξαναπαρακολουθήσει... κι εκεί πάντα δίνουν καινούργιο κωδικό.

Επιπλέον θα παλέψουμε να πάμε σε ένα δια ζώσης τη Δευτέρα που βρήκα μέσα από αυτα που μας έστειλε η @Kiddo. Περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός!!!

Τελικά πώς τα πήγε ο σύζυξ με τις ερωτήσει quiz; Πέρασε το τεστ; 🤣

Έχεις δίκιο ! Θα μπω σε κανένα άλλο για τον κωδικό 🤣

Όσο για τον συζυξ, έμεινε ανεξεταστεος ξεκάθαρα!! 😋

στις πριν 10 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Χωρίς να ξέρω κι εγώ, πρέπει να είναι είτε αυτό που λες είτε σ΄΄ωζει την κατάσταση η άλλη μητριαία...

image.thumb.png.274e8011093667a2ccd59930f8ef6fd9.png

Κοίτα κι εμένα μόνο η μία απ' τις δυο είχε αντίσταση, οπότε ίσως παίζει ρόλο κι αυτό. Σου λέει η μια μπορεί να έχει αυξημένη αντίσταση αλλά η άλλη να ισορροπεί αυτή την "απώλεια" ας πούμε. Κοίτα εφόσον είναι χαλαρός μη σε προβληματίζει - εσύ αν θες μπορείς να περιορίσεις το αλάτι στη διατροφή σου κάπως και να βοηθήσεις την κατάσταση, κι απλως να του το αναφέρεις στην επόμενη εξέταση αν σε προβληματίζει. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...