Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Πιτζάμες εγκυμοσύνης topaki.gr

• Απαντήσεις

• Αααα Αρα είχες 2 βδομαδες πριν σου έρθει η περίοδος, ροζ υγρά!! Ε μπορεί να μου έρχεται και εμένα τότε. Αν και ήμουν ήσυχη ότι δεν θα έρθει τόσο σύντομα γιατί ήξερα ότι με τον θηλασμό αργεί συνήθως.. και είχα πάει και στον γυναικολόγο και είπε δεν βλέπει περίοδο και ηρέμησα. Τι να πω 😂
    • Καλημέρα κορίτσια καλή Κυριακή ❤️  @elenitsa2. έχει καιρό να μας γράψει νομίζω ελπίζω να είναι καλά ❤️ 
    • Εφόσον το κατάλαβες είναι πολύ σημαντικο. Συνήθως αν δν υπάρχει αίμα κ είναι σταγόνες πολλές γυναίκες δεν τον καταλαβαίνουν γιατί νομίζουν είναι ουρα. Σαφώς αν το καταλάβει μια γυναίκα πρέπει να επικοινωνήσει με το γιατρό της αλλά εξαρτάται την προσέγγιση του κάθε συστήματος υγείας κ του κάθε επαγγελματία υγείας επίσης.  Όπως έγραψα κ παραπάνω θέλει αντιβίωση όταν το κρίνει ο επαγγελματίας υγείας ανάλογα με το πρωτόκολλο γιατί το σπάσιμο των νερών μπορεί να είναι έναρξη τοκετού μπορεί κ όχι οπότε αναλόγως κρίνει ο επαγγελματίας υγείας. 😊 Στην Ελλάδα μπορείς ανά πάσα στιγμή να βρεις τον γιατρό σου κ να σε δει, στο εξωτερικό (μενω κ εγώ έξω) αναλόγως τη χώρα είναι λίγο πιο δύσκολο το πράγμα άρα το να πας στο νοσοκομείο/μαιευτήριο άμεσα είναι η επικρατέστερη λύση.    Ωστόσο (ακόμα κ στην Ελλάδα) οι μαίες που κάνουν κ τοκετούς στο σπίτι (και όχι μόνο τοκετούς αλλά κ παρακολούθηση εγκυμοσύνης κ είναι ανεξάρτητες) ενημερώνουν μια μητέρα ότι υπάρχουν ειδικές ταινίες που ανιχνεύουν τα υγρά του σάκου οπότε πολύ εύκολα κ από το σπίτι μπορεί μια γυναίκα να το ελέγξει αν καταλάβει ότι έχει διαρροή. Όμως μας  πληροφορούν γι αυτό; Όχι. Γι αυτό το να έχει μια γυναίκα ανεξάρτητη μαία καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντικό. 🙏🏼🥰 σ ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου ❤️
    • Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Μαλλον πρεπει να δω πως θα παει πρωτα και μετα να αγχωθω χαχα θα μαγειρευω για 2 μερες εχω παρει ηδη και ραβδομπλεντερ οποτε ξεκιναμε σιγα σιγα και ο Θεος βοηθος 😅
    • Συγγνωμη που πετάγομαι, σχετικα με το σπασιμο των νερων, στη δικη μου περιπτωση εσπασε ο σακος και αρχισαν να πεφτουν μικρες σταγονιτσες με νερο και αιμα στις 6 το πρωι. Ζω στο εξωτερικό και η γιατρος μου ηταν διακοπες, η μαια μου δεν μπορούσε να αποφασίσει αν ειχε σπασει ο σακος ή οχι (υπαρχει μια ειδικη εξεταση), τελικα πηγα στο νοσοκομειο στις 8 το βραδυ την ιδια μερα και με μαλωσαν που δεν ειχα παει νωρίτερα. Ξεκινησα αμεσως ενδοφλεβια αντιβιωση και ορο, μου ειπαν πως πρεπει να ξεκινησει η αντιβίωση εντος 12 ωρων απ οταν σπασει ο σακος. Οποτε σε μια τετοια περίπτωση καλυτερα να επικοινωνήσετε αμεσα με το γιατρο σας, μη σκεφτειτε σιγά λιγες σταγονες ειναι κτλ.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...