Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Στη 1η προγεννητική εξέταση αίματος που έκανα πριν ένα μήνα, η TSH (θυρεοειδής) ήταν στο 1,04 .

Εχθές που πήγα και ξανά έκανα, είχε πέσει στο στο 0,28.

Οι φυσιολογικές τιμές του ιατρείου είναι από 0,20 έως και 5.00

Είναι φυσιολογικό να έχει πέσει τόσο η τιμή του;

Πρέπει να κάνω κάτι;

Έχει τύχει σε καμία μανούλα;

Να σημειωθεί ότι είμαι 13η εβδομάδα και δεν είχα ποτέ θέμα με θυροειδή.

Ο γυναικολόγος μου μου είπε ότι δεν χρειάζεται να επέμβουμε αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρη....

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Γεωργία Π. είπε:

Καλησπέρα,

Στη 1η προγεννητική εξέταση αίματος που έκανα πριν ένα μήνα, η TSH (θυρεοειδής) ήταν στο 1,04 .

Πρέπει να κάνω κάτι;

Ο γυναικολόγος μου μου είπε ότι δεν χρειάζεται να επέμβουμε αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρη....

Καλησπέρα. Παίρνεις κάποιο χάπι για τον θυρεοειδή 'η οι τιμές αυτές είναι χωρίς? Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανά ακούσει να πέφτει η τιμή. Συνήθως ανεβαίνει λόγω των αλλαγών και των πολλών αναγκών του οργανισμού. 

Καλό είναι να σε δει και ένας ενδοκρινολόγος. Ο γυναικολόγος ναι μεν έχει κάποιες γνώσεις αλλά δεν είναι η ειδικότητα του. Οι πιο πολλοί πάνε με την πεπατημένη αλλά ο κάθε ασθενής είναι διαφορετική περίπτωση.  

Εμένα η ενδοκρινολόγος , μου έχει πει ότι θέλουμε την τιμή κάτω από 2,5. Αλλά και το 0,28 μου φαίνεται περίεργο. 

Σκέψου όταν κάποια στιγμή η δόση που έπαιρνα με υπερκαλυπτε και η τιμή είχε πέσει κάτω από το 1 μου λιγόστεψε την δοσολογία. Δεν θέλουμε να τον αδρανησουμε τελείως. 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Γεωργία Π. είπε:

Καλησπέρα,

Πρέπει να κάνω κάτι;

Καλησπέρα, εγώ είχα πάντα γύρω στο 2-2.5 και στον πρώτο έλεγχο στην 6η εβδομάδα είχα 0,65. Ο γυναικολόγος το θεώρησε φυσιολογικό και δεν ασχολήθηκε καν, καθώς και ο ενδοκρινολόγος που πήγα τώρα μου είπε πως ήταν πολύ καλά! Παρόλα αυτά, αν έχεις δεύτερες σκέψεις ή κάποιο ιστορικό (εγώ έχω όζους) κλείσε ραντεβού σε έναν ενδοκρινολόγο που είναι ο πλέον κατάλληλος! 

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η Rena92 είπε:

Καλησπέρα, εγώ είχα πάντα γύρω στο 2-2.5 και στον πρώτο έλεγχο στην 6η εβδομάδα είχα 0,65. Ο γυναικολόγος το θεώρησε φυσιολογικό και δεν ασχολήθηκε καν, καθώς και ο ενδοκρινολόγος που πήγα τώρα μου είπε πως ήταν πολύ καλά! Παρόλα αυτά, αν έχεις δεύτερες σκέψεις ή κάποιο ιστορικό (εγώ έχω όζους) κλείσε ραντεβού σε έναν ενδοκρινολόγο που είναι ο πλέον κατάλληλος! 

Όχι δεν έχω κάποιο ιστορικό απ' όσο γνωρίζω..

Δεν χρειάστηκε να πάρεις δλδ κάτι για να το ρυθμίσεις;

Μετά ανέβηκε;;;;

Πήγαν όλα καλά;

Δημοσίευση
στις πριν 55 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Καλησπέρα. Παίρνεις κάποιο χάπι για τον θυρεοειδή 'η οι τιμές αυτές είναι χωρίς? Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανά ακούσει να πέφτει η τιμή. Συνήθως ανεβαίνει λόγω των αλλαγών και των πολλών αναγκών του οργανισμού. 

Καλό είναι να σε δει και ένας ενδοκρινολόγος. Ο γυναικολόγος ναι μεν έχει κάποιες γνώσεις αλλά δεν είναι η ειδικότητα του. Οι πιο πολλοί πάνε με την πεπατημένη αλλά ο κάθε ασθενής είναι διαφορετική περίπτωση.  

Εμένα η ενδοκρινολόγος , μου έχει πει ότι θέλουμε την τιμή κάτω από 2,5. Αλλά και το 0,28 μου φαίνεται περίεργο. 

Σκέψου όταν κάποια στιγμή η δόση που έπαιρνα με υπερκαλυπτε και η τιμή είχε πέσει κάτω από το 1 μου λιγόστεψε την δοσολογία. Δεν θέλουμε να τον αδρανησουμε τελείως. 

Καλησπέρα,

Όχι δεν παίρνω κάποιο χάπι και ποτέ δεν μου είχε παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα για να πάρω...

Ο γυναικολόγος μου μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και δεν επεμβαίνουμε αλλά δεν ξέρω.. κάτι με τρώει 

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Γεωργία Π. είπε:

Όχι δεν έχω κάποιο ιστορικό απ' όσο γνωρίζω..

Δεν χρειάστηκε να πάρεις δλδ κάτι για να το ρυθμίσεις;

Μετά ανέβηκε;;;;

Πήγαν όλα καλά;

Όχι όχι τίποτα δεν μου έδωσαν και σήμερα έκανα επανάληψη, αύριο θα μάθω την τιμή! Μέχρι στιγμής (14η εβδομάδα) όλα πηγαίνουν καλά ευτυχώς! Πάντως την επανάληψη την ζήτησα μόνη, δεν έκριναν ότι χρειάζεται δλδ.. 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Γεωργία Π. είπε:

Καλησπέρα,

Πρέπει να κάνω κάτι;

Καλησπέρα,

Είχα παρόμοια εμπειρία στην εγκυμοσύνη μου και όλα πήγαν μια χαρά. Ξεκίνησα με tsh 1,2 και στο δεύτερο τρίμηνο ήταν 0,28. Είχα ανησυχήσει και εγώ αν είναι φυσιολογικό όμως ο γυναικολόγος μου είπε ότι είναι οκ να αλλάζουν οι τιμές στο δεύτερο τρίμηνο. Επανήλθε πάλι στο 1,2 στο τρίτο τρίμηνο και παρέμεινε έτσι και αφού γέννησα. 

Με το καλό το μωράκι σου!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Nantinaki είπε:

Καλησπέρα,

Είχα παρόμοια εμπειρία στην εγκυμοσύνη μου και όλα πήγαν μια χαρά. Ξεκίνησα με tsh 1,2 και στο δεύτερο τρίμηνο ήταν 0,28. Είχα ανησυχήσει και εγώ αν είναι φυσιολογικό όμως ο γυναικολόγος μου είπε ότι είναι οκ να αλλάζουν οι τιμές στο δεύτερο τρίμηνο. Επανήλθε πάλι στο 1,2 στο τρίτο τρίμηνο και παρέμεινε έτσι και αφού γέννησα. 

Με το καλό το μωράκι σου!

Καλησπέρα, πήρες την γνώμη κάποιου ενδοκρινολόγου ή δε χρειάστηκε να κάνεις κάτι;;;

Σε ευχαριστώ πολύ ♥️

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Γεωργία Π. είπε:

Καλησπέρα,

Πρέπει να κάνω κάτι;

Καλημερα κοριτσι μου! Στην διλη μου περιπτωση,εχω χασιμοτο και παιρνω χαπι κι εννοειται στην εγκυμοσυνη ηθελε καθε μερα ρυθμιση..Επειδη το να πεσει τοσο πολυ μπορει να μην ειναι και τιποτα αλλα μπορει και να ειναι κι ο θυροειδης ειναι υπευθυνος για πολλα,πηγαινε σε εναν ενδοκρινολογο που ειναι αρμοδιος..Ο γυναικολογος εχει μια γνωση μεν αλλα δεν ειναι ειδικος..Καλυτερα να πας και να σου πει αυτος που ξερει δεν ειναι τιποτα ή να χρειαστεις προσωρινα ενα χαπακι,παρα να το αφησεις και να συμβει το οτιδηποτε!😊

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Γεωργία Π. είπε:

Καλησπέρα, πήρες την γνώμη κάποιου ενδοκρινολόγου ή δε χρειάστηκε να κάνεις κάτι;;;

Σε ευχαριστώ πολύ ♥️

Όχι εφόσον ανέβηκε ξανά στο τρίτο τρίμηνο δεν χρειάστηκε να πάω σε ενδοκρινολόγο. Τόσο η μικροβιολόγος όσο και ο γυναικολόγος μου είπαν ότι αν χρειαστεί θα με παραπέμψουν κατευθείαν σε ενδοκρινολόγο. Αλλά μου είπαν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικές οι τιμές. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...