Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα.Θα ηθελα την γνωμη κ τη βοηθεια σας εφοσον καποιος/α απο εσας αντιμετωπισε το ιδιο θεμα.

Ο μικρος μας ειναι 9 μηνων και τις τελευταιες 20 μερες εμφανιζει στρογγυλα ροζ εξανθηματα (κνιδωση)σε προσωπο χερια και ποδια κυριως..δεν εχει καποιο αλλο συμπτωμα (πχ βλεννες στα κακα).εχουμε κοψει ολες τις νεες τροφες που του δωσαμε και το μονο που δεν αλλαξαμε ειναι το κατσικισιο γαλα σκονη που πινει απο 3 μηνων.

Εχουμε επισκεπτει 4 παιδιατρους 3 δερματολογους κ αλλεργιολογο.εχουμε κανει εξετασεις κ δε δειχνουν αλλεργια στο γαλα αλλα επειδη ειναι μικρος δεν θεωρουνται αξιοπιστες.

Θα ηθελα την βοηθεια σας εαν καποιος ειχε παρομοια εμπειρια με το μικρο του.Ευχαριστω και καλη ανατροφη στα μικρα σας.

Δημοσίευση

Καλημέρα , δεν έχω κάτι παρόμοιο ζήσει να σου πω την αλήθεια, εμάς ο μικρός είχε αλλεργία στη πρωτεινη του αγελαδινού γάλακτος, και έκοψα τα γαλακτοκομικά και ηρέμησε . Βέβαια είχε εκδηλωθεί σαν γουλιες και όχι σαν εξάνθημα. 

Έτσι όπως το περιγράφεις μήπως είναι αλλεργία σα κάτι που έρχεται σε επαφή με χέρια? Και το μεταφέρει στο πρόσωπο πχ ? Άλλαξες σαπούνι , υγρό για το πάτωμα, κάτι ? Δεν ξέρω ελπίζω να λυθεί σύντομα το πρόβλημα! 

Να το χαίρεσαι ❤️

Δημοσίευση

Για να γράψω κάποια βασικά να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε 

υπάρχει η επιβραδυνομενου τύπου (έμμεσου) αλλεργία στην πρωτεΐνη του γάλακτος , όπως κ οι πολυτροφικες (εμφανίζεται ως αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα, έκζεμα, βλέννες, στασιμότητα ύψους βάρους, Γοπ , άσθμα κτλ) 

 

κ υπάρχει κ η άμεσου τύπου αλλεργία που εμφανίζεται ως αλλεργική αντίδραση κοκκινίλες πολύ μικρά κόκκινα σπυράκια, αναφυλαξία κτλ 

 

ο αλλεργιολογος σας έκανε τεστ για τον πρώτο τύπο η τον δεύτερο ; Κ σε ποια κατηγορία σας είπε ότι ανήκει αυτή η κνίδωση που έχει το μωράκι ;

 

 

Δημοσίευση

Τα εξαρτήματα του μικρού είναι στρογγυλά οζ προς κόκκινα σημάδια  (πομφοι) σε μέγεθος μικρού κουμπιού. 

Οι εξετάσεις που του κάναμε ήταν στα γνωστά αλλεργιογοννα (πχ γάλα αυγό ακτινιδιο) αλλά λόγω ηλικίας δεν είναι αξιόπιστες..όλοι οι γιατροί μας είπαν είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε τι το προκάλεσε κ ίσως μην μάθουμε ποτέ..προς το παρών  σκεφτομαι να αλλαξω το δικό μας απορρυπαντικο ρούχων καθώς του μικρού είναι proderm αυτήν πρώτη μέρα. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Krinio88 είπε:

Τα εξαρτήματα του μικρού είναι στρογγυλά οζ προς κόκκινα σημάδια  (πομφοι) σε μέγεθος μικρού κουμπιού. 

Οι εξετάσεις που του κάναμε ήταν στα γνωστά αλλεργιογοννα (πχ γάλα αυγό ακτινιδιο) αλλά λόγω ηλικίας δεν είναι αξιόπιστες..όλοι οι γιατροί μας είπαν είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε τι το προκάλεσε κ ίσως μην μάθουμε ποτέ..προς το παρών  σκεφτομαι να αλλαξω το δικό μας απορρυπαντικο ρούχων καθώς του μικρού είναι proderm αυτήν πρώτη μέρα. 

Άρα κάνατε για άμεσου τύπου αλλεργία τεστ 

γιατί για τρόφιμα υπάρχουν τεστ κ για τους δυο τύπους αλλεργίας που σου ανέφερα 

 

σε αυτήν την περίπτωση μόνο ο αλλεργιολογος μπορεί να σε κατευθύνει

ωστοσο είναι δύσκολο το απορρυπαντικό να δημιουργήσει κνίδωση  

συνηθως αυτά δημιουργούν έκζεμα ατοπικη που είναι αλλου τύπου αλλεργία

κρατα καλύτερα ημερολόγιο κ με τρόφιμα η φάρμακα που μπορεί να παίρνει το μωράκι σου ώστε να παρατηρήσεις μήπως κάτι που τρώει το ενόχλησε! 

 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Aχ τι ωραια εγινε τι θαύμα σου!!! Αυτό εύχομαι και εγώ να μην με ξεχάσει η Παναγίτσα  να είναι θέλημα της να αξιωθώ και εγώ να γίνω μανούλα!! @Mantarini αντε ωραία κορίτσι μου λίγες μερούλες εμειναν για τον υπέρηχο!!!! Όλα καλά θα είναι αφού έχεις και τα συμπτώματα... Όμορφα τα περάσαμε εμείς οικογενειακά στο χωριό!!! Και του χρόνου με υγεία!!! Καλημέρα σε όλες όμορφη Κυριακή!!!
    • Κορίτσια καλημέρα, τι κάνετε; Πώς είστε;  Εγώ υπέρηχο έχω στις 22/8 να δούμε ότι μεγαλώνει το σπορακι αλλά θεωρώ ότι πάει καλά γιατί ξεκίνησαν οι αναγουλες και οι ανακατωσουρες συν την συγχνουρια όλη την ώρα. Επίσης όπου με αφήνεις με παίρνει ο ύπνος.. 😴😴😴 Έκλεισα και αυχενική στις 9/9, ήμουν διστακτικτη στην αρχή, ήθελα να περιμένω λίγο ακόμα αλλά μετά τα εισιτήρια θα είναι φωτιά και λέω κλειστά να τελειώνουμε και ότι γίνει.  Περιμένω να ακούσω τα νέα σας και πώς περάσατε το τριημερο
    • Α εγώ κατάλαβα φορές,,, χα χα όλα καλά!!!εμενα η μικρή ξυπνούσε 5:20  μέχρι 14 μηνών… άναβα τα φώτα … μιλάμε για τρέλα!! Έτσι όπως τα διαβάζω μάλλον έχουν σπάσει κ τα νεύρα σου από την ακινησία και είναι καλοκαίρι που θα θες λίγο να ξεφύγεις κ όλο αυτό το κάνει χειρότερο!!!βαλε κ την αϋπνία ετών….. εγώ πάντως έχω πιστέψει πως δε θα ξανά κοιμηθούμε ποτέ 8ωρο στην ζωή μας χα χα χα… όταν είμαι σε αυτήν την φάση πάντα σκέφτομαι ότι όταν τα ζεις φαίνονται βουνό…όταν κοιτάξεις προς τα πίσω λες έλα μωρέ τίποτα δεν ήταν…θα περάσει κ αυτό…!!! Αυτές πάντως που κάνουν 5 παιδιά κ λένε ότι η εγκυμοσύνη είναι κάτι μαγικό και είναι φανταστική η φάση αυτή θέλω να μου δώσουν το τηλ του γυναικολόγου τους να μου πει τι συμπληρώματα τους γράφει!!!χα χα χα 
    • @Elenaki12 εσεις που μπαινετε τωρα 4 μηνων ειναι πιθανον να περνατε sleep regression που αναποφευκτα θα το περασουν ολα τα μωρακια λιγο πολυ. Δηλαδη η δυσκολια στον υπνο και αλλαγη στη διαρκεια ή οι συχνες αφυπνισεις συνηθως με αυτο εχουν να κανουν και με το αλμα που λενε τα κοριτσια. Θα περασει ομως, εσυ συνεχισε στο προγραμμα που εχεις δηλαδη να τον κοιμιζεις και να ενισχυεις την προσπαθεια με το στηθος το οποιο βοηθαει πολυ ειναι υπεροπλο. 
    • @Maria98 μην ανησυχεις ολα καλα θα ειναι και οι διατροφικες ατασθαλιες μας δινουν δυναμη να κανουμε ακομα πιο πειθαρχημενη διατροφη στην πορεια. Μια χαρα τα παει η μπεμπα με τα κακακια ειναι διακριτικη και λουλουδενια δεν ειναι πολυ της τουαλετας δεν πειραζει. @ΜαρίαΔημήτρης καλη επιστροφη και προσαρμογη ευχομαι, μπορει να στεναχωριεσαι αλλα αυτο σημαινει οτι περασατε πολυ ομορφα. @Elenaki12 εμεις κανουμε 3 υπνακους την ημερα και το βραδυ πεφτει κατα τις 11 και κοιμαται σερι μεχρι τις 06:00 το πρωι. Τον κοιμιζω οχι μονος του. Ενδιαμεσα δεν ζηταει φαγητο. Προβληματιζομαι μηπως πρεπει να του αυξησω τα γευματα αλλα καποιες ημερες οπως σημερα ας πουμε δεν δειχνει πολυ ενδιαφερον για το φαγητο σε καθε γευμα, αντιθετα σημερα κοιμηθηκε αρκετα. Βγαζει φωνουλες και γελαει ο γλυκας μου και λιωνω δε μπορω. Κουναει τα ποδαρακια του πολυ οταν καθεται και εχει δυναμωσει στα χερια και στα ποδια. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...