Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τραχηλίτιδα και γονιμότητα;;;

Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα την άποψη σας και τις γνώσεις σας για τη σχέση μεταξύ τραχηλίτιδας και γονιμότητας ή καλύτερα υπογονιμότητας! Πρόσφατα έκανα βιοψία τραχήλου για πιθανότητα ιου HPV (κονδυλώματα) αλλά ευτυχώς όλα καλά. Οι αλλοιωμένες περιοχές που έβλεπε ο γιατρός και για τις οποίες ήθελε να σιγουρευτεί με βιοψία, οφείλονταν σε τραχηλίτιδα, χρόνια μάλιστα, γιατί εδώ και λίγα χρόνια θυμάμαι να έχω, δεν έδωσα σημασία, δε μου έδωσε θεραπεία κι ο γιατρός κι εξάλλου ό,τι καλλιέργειες έκανα που έγραφε, μετά από κάθε επίσκεψη, έβγαιναν καθαρές. Τώρα όμως διάβαζα σε άρθρα στο ιντερνετ ότι μπορεί να εμποδίζει τη σύλληψη γιατί τα υγρά του κόλπου είναι τοξικά για το σπέρμα λόγω της τραχηλίτιδας! Κι εγώ προσπαθώ να συλλάβω 1 χρόνο και 2 μήνες σχεδόν.Λέτε να οφείλεται εκεί;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή μου Dominique σου παραθέτω τη δική μου άποψη για το θέμα σου.

Πρίν δύο μήνες επισκέφθηκα το γυναικολόγο ψάχνοντας για τα αίτια υπογονιμότητας.Μεταξύ των εξετάσεων που μου συνέστησε να κάνω ηταν και το τέστ παπ (το οποίο δεν είχα κανει ποτέ :( )για τυχόν λοιμώξεις στον τράχηλο,μου είπε λοιπόν πως όταν υπάρχουν εμποδίζεται το σπέρμα να προχωρήσει και ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει η τραχηλική βλένα μπορεί και να το σκοτώνει (το σπέρμα).

Καλό θα ήταν να το ψάξεις λίγο περισσότερο με την τραχηλίτιδα και την θεραπεία της γιατί απο όσο γνωρίζω επηρεάζει την γονιμότητα.

Dominique μου κι εγω ειχα τραχηλιτιδα το ιδιο ακριβως με σενα....χρονια μου ειπαν αν και εγω εκανα συνεχως ελεγχους αλλα δεν το εβλεπαν τι να πω!!!Ετσι και μια φιλη μου ειχε αλλα παρολα αυτα εμεινε κανονικα.....και επαιρνε και αντιβιωση οταν το εμαθε!

ο γιατρος τι σου ειπε?Αυτο εχει σημασια και δεν νομιζω να εχει σχεση....αλλα δεν ξερω και σιγουρα!Ευχομαι συντομα να εχεις καλα νεα και να μην φταιει τιποτα!!!

Aristina έγραψε:

ο γιατρος τι σου ειπε?Αυτο εχει σημασια και δεν νομιζω να εχει σχεση....αλλα δεν ξερω και σιγουρα!Ευχομαι συντομα να εχεις καλα νεα και να μην φταιει τιποτα!!!

ΑΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ.

ΜΑΚΑΡΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΝΟΥΛΑ

Έχω μια απορία! Αν έχεις τραχηλίτιδα, πάιρνεις αντιβίοση και κάνεις την σχετική θεραπεία συνήθως μετά σου συστήνουν να ξανακάνεις το τεστ Παπανικολάου, καλά ως εδώ! Αν στην επανάληψη βγεί οτι έχεις πάλι πρόβλημα, τι γίνεται? Δεν μπορείς να συλλάβεις μέχρι να καθαρίσεις εντελώς? Και κάτι ακόμα, τραχηλίτιδα εμφανίζουν μόνο όσες γυναίκες έχουν γεννήσει ή υποβληθεί σε αποβολές ή όλες?

marychatzi έγραψε:

Έχω μια απορία! Αν έχεις τραχηλίτιδα, πάιρνεις αντιβίοση και κάνεις την σχετική θεραπεία συνήθως μετά σου συστήνουν να ξανακάνεις το τεστ Παπανικολάου, καλά ως εδώ! Αν στην επανάληψη βγεί οτι έχεις πάλι πρόβλημα, τι γίνεται? Δεν μπορείς να συλλάβεις μέχρι να καθαρίσεις εντελώς? Και κάτι ακόμα, τραχηλίτιδα εμφανίζουν μόνο όσες γυναίκες έχουν γεννήσει ή υποβληθεί σε αποβολές ή όλες?

Οταν εμεινα εγκυος εκανα και τεστ παπ και μου βρηκαν τραχηλιτιδα οποτε δε νομιζω οτι δε μπορεις να συλλαβεις...Δεν ηταν κατι σοβαρο οποτε το αφησαμε χωρις αντιβιωση και δεν επηρρεαστηκε η εγκυμοσυνη μου.

Απο οσο ξερω επισης marychatzi μου δεν παθαινουν τραχηλιτιδα μονον οσες εχουν γεννησει ή εχουν αποβαλλει αλλα ολες ειναι πιθανες...

Αυτες που εχουν γεννησει ή αποβαλλει, θα πρεπει να κανουν σε μια επομενη εγκυμοσυνη-γυρω στην 20η νομιζω εβδομαδα- μετρηση τραχηλου αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Ελπιζω να βοηθησα....;)

Εγώ είχα πάθει 2 φορές τραχηλήτιδα, μία στα 17 και μια στα 26. Βρέθηκε με το παπ τεστ και έκανα θεραπεία αμέσως με κρυοπυξία γιατί η γιατρός μου είχε πει οτι μπορεί να μην πέρναγε με φάρμακα και μετά θα γινόταν η κρυοπυξία απαραίτητα. Οπότε ήθελα να ξεμπερδεύω και έκανα κατευθείαν την κρυοπυξία. Έγκυος έμεινα αμέσως πάντως στα 33 που δοκιμάσαμε. Άρα αν έχει θεραπευθεί μάλλον δεν επηρεάζει.

as1cEWmFg2B0020MjcyYmR8MDAwODk5NmR8QmViaSBzZSBwZXJpbWVub3ltZSBzZQ.gif

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...