Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κληρονομικότητα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Είχαμε μια συζήτηση με το σύντροφό μου σχετικά με την κληρονομικότητα. Ξέρει κανείς αν το σκούρο δέρμα υπερισχύει του λευκού; Το σόι του πατέρα μου κ κάποιοι συγγενείς του συντρόφου μου είναι σκουρόχρωμοι, ενώ της μητέρας μου είναι όλοι ανοιχτόχρωμοι. Εγώ και ο σύντροφός μου ειμαστε ανοιχτόχρωμοι. Υπάρχει πιθανότητα να βγει το παιδί σκούρο;

Επίσης άκουσα πρόσφατα πως η ομάδα αίματος δεν κληρονομείται μόνο από τους γονείς, αλλά πως υπάρχει μια λανθάνουσα ομάδα από τους παπούδες, η οποία μπορεί να περάσει στο παιδί. Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ θα σου πω απο μενα οτι η κορουλα μου εμοιασε σε μενα που ειμαι μελανούρι και οχι στον πατερα της που ειναι το δερμα του ασπρο. Όσο για την ομαδα αιματος πηρε παλι την δική μου

Θα σου μιλήσω από την εμπειρία της αδερφής μου. Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου είναι μελαχρινοί. Μαύρα μαλλιά και μάτια, σκούρο δέρμα. Το ίδιο είναι και τα πεθερικά της αδερφής μου, το ίδιο και ο πατέρας μου. Η μητέρα μου είναι ξανθιά με πάλευκη επιδερμίδα και γκριζοπράσινα μάτια. Όλοι περιμέναμε πως ο ανηψούλης μου θα είναι μελανούρι. Διαψευστήκαμε! Είναι ξανθός, με λευκή επιδερμίδα και ωραία πράσινα μάτια!!! Μοιάζει πάρα πολύ στην μάνα μου! Το δεύτερο είναι κοριτσάκι μελαχρινό. Δεν μας εξέπληξε η τσούπρα! Πάντως παρόλο που τα ξανθογαλανομάτικα παιδιά θεωρούνται πρότυπο βρεφικής ομορφιάς, από πλευράς επιστημονικής τα μελαχρινά παιδιά είναι καλύτερα για τον δυνατό ήλιο της Ελλάδας. Δεν κινδυνεύουν από καρκίνο κι εγκαύματα. Εγώ που έχω λευκή επιδερμίδα να΄ξερες πως βασανίζομαι το καλοκαίρι...

Να σου πω lena και εγώ απορώ πώς θα είναι η μπέμπα μου. Ο μπαμπάς της και όλοι οι συγγενείς του είναι ανοιχτόχρωμοι και γαλαζομάτηδες, ενώ εμείς είμαστε καστανοί-μελαχρινοί και με σκούρα μάτια. Συνήθως τα παιδιά κληρονομούν και από τους δύο γονείς τα γονίδια, σπάνια απόλυτα από τον ένα και πολύ συχνά από τους παππούδες. Πολλές φορές όμως εμφανίζονται τα κρυφά γονίδια των γονιών και έτσι μπορεί το μωρό σου να έχει κόκκινα μαλλιά! Σπάνιο φαινόμενο αλλά συμβαίνει! Επίσης σχετικά με το αίμα, νομίζω ότι απόλυτα κληρονομεί από τον ένα γονιό, το οποίο θα τυγχάνει να είναι ίδιο φυσικά με αυτό των παππούδων. Γερά να είναι τα μωρά μας και ας μη μας μοιάζουν! Με το καλό το μωρό σου!

ΛΕΝΑΚΙ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ

ΓΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!

ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΙΑ ΜΟΙΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΑΣ ΕΝΩ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΩΧΡΩΜΗ ΕΜΟΙΑΣΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ,ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΘΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΓΑΛΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΑΚΙΑ:P

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!!

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ

:kiss:

:kiss:

Lena_thess ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟ (ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ Π.Χ ΛΕΥΚΟΣ-ΜΑΥΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ)

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ... ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ(:silly: )... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ..... ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ.....ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ....:) ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ... ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ...ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ ΤΟΥ....

Λένα καλημέρα!

Ισχύει κάτι τέτοιο.Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες της βιολογίας αλλα θα σου πω πως το DNA το δικό σου και του συντρόφου σου,επηρεάζεται απο τους γονείς σας. (που κατ επέκταση επηρεάεζται απο τους δικούς τους γονεις κοκ)

Μπορεί το μωράκι σου να κληρονομήσει απο τους παπούδες τα χρωμοσώματα που καθορίζουν το χρώμα των μαλλιών,του δέρματος ή ακόμα και την προδιάθεση σε κάποια ασθένεια.

Αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει εσάς είναι η υγεία του μωρού.Μπορεί το μωράκι σας να μοιάζει εξωτερικά με την γιαγιά του αλλά εσωτερικά να μην κουβαλάει τις ίδιες ασθένειες και το αντίστροφο.

Το DNA είναι καθαρά τυχαίοι συνδιασμοί που επηρεάζονται απο τους γονεις και την όποια κληρονομικότητα μπορεί να έχουν αυτοί

Καλή σου μέρα!:)

lenaki mou kalimera.egw tha sou pw pws egw eimai melaxrini....kai sxetika kai sto derma...melapsi tha to elega...kai o antras mou...kai me kastanamatia...enw o mpempoulakos mas einai kastanoksanthoulis...aspros kai me mple matakia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΡΟΖΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΑ ΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΠΑΘΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΡΙΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ,ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΘΟΙ,ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΙΔΕΣ ,ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΙΑ,ΟΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕ ΕΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΙΑ,ΛΙΓΟ ΑΧΤΑΡΜΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΧΑΧΑΧΑ,ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΑ ΣΑΓΑΠΑΕΙ!!!!

Λένα μου συνήθως τα αγοράκια μοιάζουνε περισσότερο της μαμας λόγω χρομοσωμάτων και τα κοριτσάκια στον μπαμπά..Απ οτι έχω διαβάζει πάντως υπερισχύει το καστανό έναντι του ξανθού όλως και τα καστανα μάτια έναντι των γαλάζιων.Μπορει όμως και να κληρονομήσει κάποια υπολειπόμενα γονίδια και να μην μοιάσει σε κανέναν απο τους δυο γονείς:dry: :dry: Ειχα βάλει κάποτε ένα θέμα στο forum για τα υπολειπόμενα και τα επικρατεστερα γονίδια.Ψάξε στην αναζήτηση για επικρατεστερα γονίδια ή γονίδια και κληρονομκότητα..δεν θυμάμαι καλά:unsure:

Τα κοριτσάκια μοιάζουν περισσότερο του μπαμπά;... Τουλάχιστον να μου μοιάσει η μπεμπούλα μου στα χρώματα... Ο άντρας μου είχε τον καημό αλλά τώρα τελευταία καλλιεργήθηκε και σ'εμένα! Όποιον και να μοιάζει η μπεμπούλα μου θα την αγαπάω όσο τίποτα άλλο!!!

ΥΣ. ευτυχώς που και που λέει ο άντρας μου: αν σου μοιάζει θα είναι ομορφούλα αλλά αν μοιάζει εμένα θα είναι Πανέμορφη! (χι-χι) Καταλαβαίνετε...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...