Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα και παλι, ειπα σήμερα να σας ταραξω στα θέματα!!! 

Λοιπον.. οταν γέννησα την πρώτη μου κόρη, για 40 μερες δεν εμενα έξω απο το σπίτι μετα την Δύση, ούτε στο μπαλκόνι έβγαινα. Δεν ερχόταν κανένας μετα και αν τύχαινε, τον θυμιατιζα ?. Δεν ερχόταν κανείς σπίτι με περίοδο οταν ηταν η μαμά μου και το επέβαλε με το ντε και καλα σε όλους!!! (Έμεινα όμως αναγκαστικά έξω μετα την Δύση για 5 ημέρες οταν νοσηλεύτηκε 23 ημερών στη ΜΕΝΝ στα πρόωρα και ήμουν όλη μέρα στο νοσοκομείο, δεν θα άφηνα το μωρο για τα έθιμα)

Τα πράγματα όμως τωρα στη δεύτερη ειναι αλλιώς.. αυριο ξεκινάμε σχολείο, ακομα απλώνω πλυντήρια έξω και πρεπει να τα μαζέψω σε λιγο και να αρχίσω το σιδέρωμα και μετα να βάλω και ενα ακομα και να το απλώσω! Πως θα το κάνω αυτο αφού δύει ο ήλιος?

Επισης δεν μπορω τέτοιες ζεστές μερες να κρατάω την κόρη μου μεσα αντί να παει να φάει κανένα παγωτάκι, να παίξει κλπ.. να πω την ‘αμαρτια’ μου, εχθές πήγαμε με τον άντρα μου και τα παιδιά σε ταβέρνα για ψαράκι γιατι γιόρταζα και γυρίσαμε μετα την Δύση και στο αυτοκίνητο έλεγε κοροϊδευτικά ο άντρας μου στην μεγάλη μας : έλα να φτάσουμε γρήγορα σπίτι γιατι σε λιγο η μαμά και η μπεμπα θα γίνουν βαμπίρ... και εκει σκέφτηκα και λέω, ρε μπας και ειναι ολα μ@€#& και τζάμπα δεν βγαίνουμε καμία βόλτα τα απογεύματα???? 

Θεωριτικα απο όσο ξερω αυτές οι 40 μερες τις εκκλησίας, υπάρχουν γιατι παλια τα βρέφη ηταν απροστάτευτα απο αρρώστιες και οι γυναίκες τοτε δούλευαν στα χωράφια σε σκληρές δουλειές. Οπότε για να ξεκουράζονται και για να μην αρρωσταίνουν και τα βρέφη τους βγήκαν αυτές οι 40 μερες που εκφράστηκαν απο την εκκλησία για να τις τηρούν όλοι..τοτε ενα κρύωμα να πάθαιναν τα μωρά ηταν επικίνδυνο.. δεν ξερω κατα πόσο ισχύει και αυτο.. γιατι και αν το πολυσκεφτουμε, οι οικογένειες που εχουν ενα μεγάλο παιδι γυμνασίου και ενα νεογέννητο, πως στέλνουν το μεγάλο φροντιστήριο?? Ή μήπως το κρατάνε και κλειδωμένο στο σπίτι μεχρι να ξεΛεχωνιασει η μάνα του? Δεν νομίζω....

Εσεις τι γνώμη έχετε?? Τι κάνατε ως λεχώνες?? ??????

Δημοσίευση

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έκανα γιατί απλά δεν τα πιστεύω. Αν εσύ νιώθεις καλύτερα να τα εφαρμόζεις, να τα εφαρμόζεις. Αν δέχεσαι πιέσεις να τα εφαρμόζεις και δυσκολέυεσαι, κάτσε και σκέψου αν αξίζει να πιέζεσαι για τέτοια πράγματα.

Δημοσίευση

Να σου ζησει το κοριτσι σουυυ!! Εγω στο πρωτο μου παιδι εβγαινα κανονικα γιατι ενιωθα οτι πιεζομουν με το να ειμαι κλεισμενη μεσα στο σπιτι δεν το αντεχα,τον μικρο τον εβγαζα μονο γ παιδιατρο κ αυτο γτ ηταν χειμωνας κ δεν ειχα που να παω!! Μην καταπιεζεσαι ουτε εσυ ουτε το μωρακι σου θα παθει τιποτα, βεβαια αυτο ειναι στα πιστευω του καθενα.. 

Δημοσίευση

Καλημερα εγω θεωρω οτι δε υπαρχει κανενας λογος να κανεις τετοια προγραμματα λογο των εθιμων κομα και θρησκευτικα να το παρεις μπορεις να βγεις !! αυτα ηταν υπερβολες των παλαιοτερων που ηταν αλλες οι συνθηκες ζωης των γυναικων !!!! εγω λεω να απολαυσετε τις καλοκαιρινες μερες που εχουμε ακομα πριν πιασουν τα κρυα!!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Όχι προφανώς για αυτό ειμαι εδώ,είναι η πρώτη εγκυμοσύνη που προχωράει και δεν έχω εμπειρία με πολλά από αυτά ότι ακούω και μαθαίνω από το περιβάλλον μου. Ο γιατρός μου είναι υπέρ του φυσιολογικού απλά εγώ έχω αποφασίσει ότι το θέλω αυτό και δεν είναι υπερβολή όταν όλες οι κοπέλες μου λένε το ίδιο από άλλους γιατρούς και άλλα νοσοκομεία. Συλλέγω πληροφορίες αλλά το θέμα καισαρική έχει κλείσει για μένα.
    • Καλό μήναααααα.. να σ πω εγω τ είδα που τ Χε η νύφη μου κ ήταν μια χαρά κ ετσι πήρα τ θάρρος κ πήρα τ ίδιο..η οποία είχε κ αυτή χρησιμοποιήσει το νοσοκομειακο για αύξηση παραγωγής στην αρχή όπως ειπες...125ευρω τ πήρα..
    • Καλημέρα και συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά μήπως οι φίλες σου λίγο υπερβάλλουν? Κι εγώ φυσιολογικά γέννησα και πόσες ακόμα γυναίκες και δεν μας έκοψαν από πάνω μέχρι κάτω. Η καισαρική είναι μια επέμβαση ρουτίνας ναι μεν αλλά επέμβαση παρόλα αυτά και μετά μπορεί να δημιουργηθούν συμφυσεις στη μήτρα. Δεν είναι τυχαίο που όλος ο πλανήτης αποδοκιμάζει τα ποσοστά καισαρικών στην Ελλάδα. Φυσικά κι αν υπάρχει ιατρικός λόγος ή κάποιος λόγος ψυχολογικής φύσης της μαμάς να καταφύγεις εκεί, αλλά εγώ δεν θα ένιωθα τόσο σίγουρη αν έλεγα σε έναν γιατρό θέλω καισαρική και εκείνος συμφωνούσε εύκολα χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος. Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια αλλά μην τα θεωρείς όλα εύκολα με την καισαρικη. Στον φυσιολογικό (εμένα ο γιος μου ήταν μπρος πίσω και με σακατεψε) η αποθεραπεία ήταν μια εβδομάδα και με υπόθετα βολταρεν δεν καταλάβαινα τίποτα. Στην καισαρική δεν μπορείς καλά καλά να σηκωθείς μόνη σου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Και πάλι εύχομαι να σου πάνε όλα όπως τα θέλεις αλλά πάρε και καμιά άλλη γνώμη. 
    • Καλό μας μήνα κορίτσια μου σε όλες μας!!!!! Λοιπόν από καρότσια διπλά και εγώ αυτό έχω σταμπάρει και προς τα εκεί τείνω για αγορά!!Ηλικία ήταν από μηδέν μέχρι όσο?? Γενικά αν πάρω καρότσι προτιμώ να ναι από μηδέν μέχρι 2-3 που λογικά κπ εκεί θα κάτσουν μαξ λένε..Εγώ έχω και 2 μονά που μαε έχουν δώσει οπότε για αρχή αν χρειαστεί πες έχω ήδη ένα,απλά ναι το διπλό καροτσάκι το θεωρώ must.Από ύπνο στην αρχή που τα κοίμιζες εσύ?? Εγώ σκέφτομαι λίκνο για αρχή μέσα στο δωμάτιο μας και τα δυο για κανά χρόνο το κόβω κ μετά στο δωμάτιο τους κούνιες δυο κλπ σκέφτομαι όποτε αυτά θα τα αφήσω για πιο μετά ,δε ξέρω κιόλας.Θηλασμό θα το κυνηγήσω αρχικά και ότι βγει έχω πει. Ναι,ναι φτου φτου!!! Καλό μήνα! Εγώ για θήλαστρα έχω διαβάσει και ακούσει τα νοσοκομειακά και ειδικότερα τα διπλά είναι καλύτερα ειδικά για εμάς που θα έχουμε και αυξημένες απαιτήσεις ποσότητας..οπότε θα νοικιάσω λέω όταν έρθει η ώρα για κάμποσο με σκοπό σιγά σιγά να κάνω μόνο αποκλειστικό θηλασμό, γιατί είναι ακριβά κιόλας τα καλά, τα οικονομικά δε ξέρω πόσο αξιόπιοστα θα ναι. Διδυμοκαρότσι και εγώ τα δίπλα δίπλα προτιμώ και ψάχνω,είναι πιο βολικά να τα βλέπεις κλπ αν και ογκώδη,στο αμάξι μας δε θα χωράνε πιστεύω έχουμε σχετικά μικρά, για μακυρά θα παίρνω τα δυο μονά έχω πει αν είναι χαχα
    • Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη που τελικά δεν προχώρησε το κατάλαβα από τα συμπτώματα. Είχα καφέ υγρά δύο μέρες και τώρα που ξανά προσπαθούσαμε δεν έβλεπα τίποτα ενώ δεν είχα περίοδο και έτσι πήρα έκανα τεστ και τώρα είμαι 5 μηνών. Καμία σχέση τα συμπτώματα που είχα την πρώτη φορά με τώρα ακριβώς τα αντίθετα οπότε μην αγχώνεσαι δεν είναι κάθε εγκυμοσύνη το ίδιο.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...