Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια γειά σας!

Το παιδάκι μου έγινε αισίως 2 εβδομάδων και ο θηλασμός φαίνεται πως στρώνει. Το έχω γράψει πολλές φορές ότι στο πρώτο παιδί όλα μα όλα πήγαν στραβά με αποτέλεσμα οι θηλές μου να τραυματιστούν πάρα πολύ.

Αυτή τη φορά πρόσεξα να μην πάθω τα ίδια, αλλά επειδή το δέρμα μου είναι πολύ ευαίσθητο και οι θηλές κομμένες από την πρώτη φορά, οι νοσοκόμες μου έδωσαν αμέσως θηλή σιλικόνης και είπα να την κρατήσω μεχρι να στρωσει ο θηλασμός.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Πονούσα αλλά πληγές δεν έκανα μέχρι που.... υπήρξαν εντάσεις μέσα στο σπίτι από πρόσωπα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος. Πέρασα 2-3 έντασεις και στεναχώριες με κλάματα και την επόμενη μέρα είδα αίμα στις θηλές και αφόρητο πόνο στον θηλασμό. Και επειδή είχα την εμπειρία από την πρώτη φορά... με πήρε από κάτω ότι πάλι θα παθω μαστίτιδα και τα σχετικά. Αφήστε που το παιδί ήταν ανήσυχο για 2 μέρες και μου το έβγαλαν και νευρικό!!!!!

Επίσης άρχισα να έχω έντονο κόκκινο αίμα από κάτω και σε μεγαλύτερη ποσότητα, εκεί που όλα ήταν φυσιολογικά.

Αυτές τις μέρες είμαι αισιόδοξη ότι θα περάσουν συντομα οι πόνοι μου και ότι θα έρθει η στιγμή που δεν θα φοβάμαι, δεν θα παίρνω βαθιά ανάσα κάθε φορά που βάζω το παιδί στο στήθος, δεν θα κλαίω, δεν θα σφίγγομαι και θα της λέω λόγια τρυφερά γεμάτα αγάπη όπως το φανταζόμουν από τη στιγμή που έμεινα έγκυος.

Το θέμα μου είναι: Δεν είναι κρίμα να θέλουν να βοηθήσουν όλοι τη λεχώνα και το νεογέννητο και να τρωγονται πάνω από το κεφάλι του μωρού; Και να βλέπουν ότι όλα με επηρεάζουν αρνητικά και να μην σταματάνε; Πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία της μητέρας στον θηλασμό; Μόνο εγώ τα περνάω αυτά κάθε φορά; Γιατί να πονάω εγώ και να την πληρώνει το παιδί μου, ενώ το μόνο που ζητάω είναι να απολαυσω τις στιγμούλες μου;

Δημοσίευση

Ποσο δικιο εχεις!!!

Η ψυχολογια τελικα ειναι το παν.Αυτο το πραγμα που ξαφνικα ολοι γινονται ειδικοι κ αρχιζουν "μην το βαζεις ετσι το μωρο", "ντυστο ή μην το ντυνεις" κ ειδικα οταν θηλαζεις το μονιμο προβλημα "τωρα το παιδι τρωει?χορταινει?μπα εμεις νομιζουμε οτι κλαιει γιατι πειναει κτλ" ειναι ο,τι χειροτερο.

Νομιζω οτι το καλυτερο που εχουν να κανουν ολοι ειναι ν' αφησουν το παιδι στη μανα του κ να ασχοληθουν με κανενα σιδερωμα η σκουπισμα αν πραγματικα θελουν να βοηθησουν κ οχι να δημιουργουν επιπλεον προβληματα...

Δημοσίευση

αχ κοπελα μου μην καθεσαι ν ακους τους αλλους γιατι αν δουν οτι τους ακους και ασχολεισαι θα εχουν μονιμως κατι να πουν. Εσυ να κανεις αυτο που αισθανεσαι εσυ σωστο. Παντως εμενα ειναι 7 μηνων και την θηλαζω ακομα με τις θηλές σιλικόνης. Τι να κανω? κ εμενα με ειχαν σκασει στην αρχη αλλα τα ξεπερασα. Πριν απο κανενα μηνα αρχισαν παλι ολοι να μου λενε να σταματησω τον θηλασμο γιατι δεν της προσφερω και τιποτα λεει και θα μου φτασει και το βυζί στο πατωμα. Ε και γυριζω και τους λεω να μην ερχεστε να μου το βαστατε αν φτασει στο πατωμα. για να μην πολυλογω ο καθενας θα σου πει το κοντο του κ το μακρύ του. Μην δινεις σημασια απλα απολαυσε το και θα σου πω και κατι τελευταιο. Οταν ηταν η μικρη μου περιπου 3,5 μηνών με ειχαν μπουχτισει κ εμενα. Το αποτελεσμα ηταν να μου κοπει το γαλα. Με χιλια βασανα και αντλησεις ολη την ώρα και πονους καταφερα και με πεισμα πολυ και το επανεφερα και την θηλαζω μεχρι σημερα. Απο κει και περα ορκιστηκα να μην αφησω κανεναν πια να επεμβει στην ζωή μου και στο παιδί μου. Να σου ζησει το μπουμπουκακι σου και κοιτα να απολαυσεις τις υπεροχες αυτες στιγμες εχοντας τους υπολοιπους χαισμενους. Συγνωμη για το μπλα μπλα

Δημοσίευση

athinak...me 2 paidi tha perimena na eisai pio dinamiki..kai pio athirostomi ekei pou xreiazetai...min fobasai...apanta ekei pou prepei..opws eipe kai i karmen(karmen poli kalo auto me to stithos:))egw to prwto mou exw..kai idi tin pethera tis exw milisei arketes fores asxima!!!!ee maaaaaaaa..na poune kati na se boithisoune...oxi prosexe pws taizeis to paidi min to pnikseis...na to bazeis na reyetai...mia dio..eimouna eygeniki..meta pou arxisa na apantw stamatisan kai aytoi na lene!!!!!!!!!!!!!esi na koitas to mwro kai kanenan allo...kai boulwse tous ta stomata mia kai kali!!!!!1oso kali eisouna...eisouna!!!paei twra!!apantaaaa

Δημοσίευση

και εγω αθηνουλα θα σου πω οτι και οι αλλες κοπελες........μην χαλας την ζαχαρενια σου για κανεναν......αστους να κουρευονται..θα μου πεις στο λεω εγω που ειχα την πεθερα μου στα ποδια μου ολη τη μερα ,να μου σπαει τα νευρα και να μην λεω τιποτα...στο δευτερο ομως θα ξερω..εμενα μου κοπηκε το γαλα στις 40 μερες ..ειχα την στεναχωρια μου ειχα και αυτη...βαλε το παιδι στο βυζι θα ερθει παλι ,500 φορες το λεπτο την ιδια κουβεντα..τα νευρα τσαταλακια ,ο μικρος νευρικος γιατι ενιωθε εμενα ετσι..ενας χαμος σου λεω..στο δευτερο ομως ολοι στην ακρουλα τους ..κανεις στα ποδια μου...τελος..εφαρμοσε το..βαλε τον καθενα στην θεση του....φιλακια

Δημοσίευση

Αθηνα αν νομιζεις οτι τους εχεις αναγκη ωστε να σε βοηθουν τοτε φοβαμαι οτι αυτα θα τα εχεις!

ολοι ξερουν εκτος απο την μανα, μα ειναι δυνατον?

θα ακουσεις παρα πολλα!θα πρεπει να εισαι ηρεμη , κλεισε την πορτα απο ενα δωματειο και θηλασε το μωρακι σου με ηρεμια

!τωρα για το αιμα... οσο θηλαζεις οι μητρα κανει συσπασεις ωστε να επανελθει στο φυσιολογικο της μεγεθος!

καποιες μερες μπορει να εχεις λιγο παραπανω αιμα και καποιες απλα υγρα! δεν ειναι στανταρ αυτο!

τωρα αν δεις μεγαλη αιμοραγια θα πρεπει να πας στο γιατρο!

εγω δεν βρισκω κατι κακο στο θηλασμο με θηλες σιλικονης! για τις πληγες το πιο καλο φαρμακο ειναι το γαλα σου και να αεριζεται το στηθος σου!

στην πορει θα ακουσεις παρα πολλα!

δε φανταζεσαι τι εχω ακουσει ςγω σχεδον 10 μηνες !

το πιο τρελο που εχω ακουσει ειναι :"θηλαζεις γιατι δεν εχεις χρηματα να παρεις γαλα?":woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

οποτε μην σκας!

και οπως λεει και μια ψυχη εδω μεσα.....

βρε ουστ!

Δημοσίευση

Η υποστήριξη και η βοήθεια απο το οικογενειακό περιβάλλον ειναι πολυ σημαντική τις πρώτες μέρες και ειδικα στο θέμα του θηλασμού . Ενας απο τους λογους που οι μητέρες εγκαταλείπουν την προσπάθεια ειναι γιατ δεν βρίσκουν στήριξη πουθενα αλλα αντιθέτως τους "πολεμουν" ολοι !

Αθηνά προσπάθησε και ζήτησε και τη βοηθεια του συντροφου σου , να διατηρήσεις ενα ήρεμο κλίμα στο σπιτι σας . Οι πρώτες μερες στο σπιτι με το μωρό ειναι ουτως ή αλλως αρκετά δυσκολες και αγχωδεις δεν χρειάζεσαι αλλη πιεση . Κλεισε και καμια πορτα στα μουτρα αν χρειαστει .

Γράψε μας νέα και μπες να μας τα λες να ξεσκάς :)

(Αρετή ...θα με μισήσεις ....αλλα ειχε δικιο η πεθερά σου :blush: )

Δημοσίευση

Εν τω μεταξύ το εχω παρατηρήσει !

Κοπέλες θέλουν να θηλάσουν εχουν γυρω τους ατομα (μαμάδες , πεθερές κλπ) που δεν θήλασαν και το μονο που ξέρουν ειναι να λενε "Το μωρο πειναει γιαυτο ..." .

Αντιθέτως αλλες κοπέλες που δεν θέλουν να θηλάσουν για οποιονδήποτε λογο εχουν το ακριβώς αντιθετο !

Δεν εχει γινει καλα η μοιρασιά κοριτσιαααααα :woohoo:

Δημοσίευση

Αθηνούλα μου ένα είναι το μυστικό:ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!Κοίτα το παιδάκι σου που σε έχει ανάγκη τώρα και τον άντρα σου και άσε τους άλλους να λένε!!θα σταματήσουν κάποια στιγμή όσο εσύ αδιαφορείς!Δυστηχώς σε αυτή τη ζωή η αναισθησία πρέπει να είναι προτέρημμα αλλιώς την πατήσαμε!!Φιλάκια και μην στεναχωριέσαι καθόλου!!!

Δημοσίευση

Αθηνά σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!

Κάπως έτσι πέρασα! Και όπως λέω με τις φίλες μου αυτά είναι οι 'χαρές' της λοχείας που τις κρατάμε κρυφές για τις νέες μαμάδες.

Το άσχημο είναι ότι τα προβλήματα δημιουργούνται από γυναίκες που έχουν περάσει τα ίδια ( μητρότητα ,λοχεία κλπ) και όμως δεν καταλαβαίνουν πόσο εύθραστη ψυχολογία έχουμε!

Όταν γυρίσαμε απ'την κλινική τους είπα να τηλ. πριν έρθουν σπίτι και αν μπορώ θα απαντάω.( Με τα πεθερικά μου μένουμε στο ίδιο κτήριο και όταν ήμουν έγκυος και δεν απαντούσα στο τηλ. φώναζαν στο φωταγωγό , μου χτυπούσαν την πόρτα ή τηλ. στον άνδρα μου!!)

Και σε μας το πρόβλημα ήταν ο θηλασμός κιενώ δεν θήλασε καμία γιαγιά είχαν να πουν.Ιδιαίτερα η μητέρα μου. Μήπως δεν πίνει το μωρό , δεν του φτάνει κλπ.Είχα κι εγώ θηλές σιλικόνης και όλα πήγαν καλά.Από τον 4ο μήνα ως τώρα που συμπληρώνει τον 10ο θηλάζει κανονικά χωρίς αυτές.

Όταν θήλαζα δεν ήταν κανείς στο σπίτι ή πήγαινα στο δωμάτιό μου.Αρνήθηκα βοήθεια από γιαγιάδες κλπ για να μην έχω υποχρέωση!Ετσι δεν τις είχα συνέχεια στα πόδια μου. Ήθελα να έχω αποκλειστικό θηλασμό αλλά αφού ο μικρός δεν έπαιρνε βάρος, 1 φορά την ημέρα έπινε ξένο.Ακόμα και τώρα ρωτούν πότε θα κόψω το θηλασμό κι αφού είπα ότι θα τον κόψω γιατί δεν το κάνω!

Προσπάθησε να εξουδετερώσεις τις γιαγιάδες κλπ λέγοντας πως η βοήθεια που χρειάζεσαι είναι η ηρεμία σου ! Να θηλάζεις μόνη σου σε ήσυχο περιβάλλον και να αδιαφορείς για ό,τι λέγεται γύρω σου.Προτεραιότητά σου είναι το μωράκι και όσο το θηλάσεις είναι καλό!!Βάζε στόχο στο θηλασμό.Δηλ θα λες ότι θα θηλάζεις μέχρι να σαραντήσει,μετά να λες μέχρι τον 2ο μήνα ,μετά και τον 3ο κοκ! Μπορείς να βάζεις και βαμβάκι βουτηγμένο σε βρασμένο χαμομήλι για να ανακουφίσεις τις θηλές σου. Μπορείς επισης να του δίνεις 1φορά ξένο γάλα το βράδυ για να κοιμάστε παραπάνω κι εσύ και το μωρό και να είστε πιο ήρεμοι και ξεκούραστοι!

Καλή δύναμη και όλα θα πάνε καλά !!Δεν θα σου στερήσουν την χαρά που βιώνεις τώρα!!!

Δημοσίευση

lala ξερω οτι οσο το βαζεις στο στηθος τοσο πιο πολυ ερχεται το γαλα...εγω δεν ειχα γαλα ,το εβαζα μηπως ερθει,δεν ερχοταν και του δινα και συμπληρωμα σε καθε γευμα...το προβλημα με την πεθερα μου ειναι οτι μονο λογια ξερει να λεει...ποτε δεν με εχει βοηθησει με το μικρο...ποτε και σε τιποτα...χειμωνα ειχα δουλειες εξω και το παιρνα μαζι μου και αυτη μενει απο κατω....δεν πειραζει ομως δεν εχω υποχρεωση σε κανεναν...

Δημοσίευση

Αθηνα μου πετα τους ΕΞΩ -ΕΞΩ μονο ετσι θα συνερθεις και θα ηρεμησεις .Μπορει να πει καποιος μα πως θα διωξει τη μανα της και τη μανα του αντρα της; ναι θα της πεταξεις γιατι πολλη απλα δεν καταλαβαινουν .Θα τους ορισεις εσυ ωρες που θα σε παιρνουν τηλεφωνο και αν και εφοσον μπορεις να της δεχτεις καλως αλλιως στειλε της να πανε σε κανα καπι αν ειναι μεγαλες αν οχι να κανουν σεξ με τους αντρες τους η αν δεν εχουν ασ βρουν για να δουν χαρα στα σκελια τους και σε αφησουν ησυχη.Οταν εμεινε η κουνιαδα μου εγκυος η πεθερα μου την αναγκασε να μεινει μεσα 40 ημερες γιατι δεςν εκανε το ιδιο πηγε να της κανει και στο δευτερο και μια μερα ειδα τη κοπελα να ειναι σκαρφαλωμενη στο μπαλκονι τα πηρα στο κρανιο και εγεινε κακως χαμος πηρα τον αντρα της τηλ. του μιλησα και του ειπα οτι μπορει να εχει τα παιδια του αλλα δεν θα ειχε τη γυναικα του . Λιγο καιρο αργοτετρα οταν γεννησα εγω επειδη εξ αρχης ειχα προβλημα με το θηλασμο την ωρα που με ημουν στην ανανηψη ο γιατρος μου καλεσε μεσα την πεθερα μου την μανα μου και τον αντρα μου και ειπε να μην με πριζουν (οι γιαγιαδεσ)στον αντρα μου να ειναι υπομονρτικος και οτι αυτος θα ειναι υπευθυνος αν παθω κατι και δεν υπηρχε θεμα να μεινω μεσα οχι 40 μερες αλλα ουτε 5 αν επρεπε να βγω θα εβγεμα.Θυμαμαι βγηκα ημερα σαββατο απο το ιασω και κυριακη ειχε εκλογες εκει επεσε πολυ γελιο ο πατερας μου μου ελελγε αν μπορω να παω να ψηφησω και η πεθερα μου επειδη ειμαστε αντιθετα κομματα να μη παω .Εγω σαφως ςκαι πηγα απλα για να της την σπασω .Στις 8 ημερες κρατησε στο σπιτι μου η αδερφη μου το μωρο και εγω πηγα με τον αντρα μου στο τζαμπο και στο γυναικολογο μου να μιλησουμε ειχα παθει καταθλιψη και ηθελε να με δει . Τριων μηνων ο γιος μου και ηρθε η πεθερα μου να μου ζητησει εξηγησεις γιατι δεν γουσταρω τον αδερφοτης (Ο ΟΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ ΑΛΚΟΛΙΚΟς ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΗΠΑΤΗΤΙΔΑ

και ειχαμε πει με τον αντρα μου οταν το μαθαμε τυχαια απο εναν αλλο συγγενη οτι δεν θα πηγαινουμε στο χωριο που ερχοταν αυτη.αρχισε λοιπον ο αντρας μου να ης λεει να μην ανακατευετε αυτη αρχισε τα μουτσολκλαματα και ξερετε τι εκανε ο αντρας μου την πεταξε εξω .Ηταν σκληρο δεν λεω και τη λυπηθηκα και εγω μεσσολαβησα να τα ξαναβρουν γιατι οκευ το αιαμ νερο δεν γινετε αλλα τωρα η καθε μια ειναι σπιτι της και δεν ανακατευετε σε ξενα χωραφια.

Δημοσίευση

και εγώ κορίτσια δεν έμεινα 40 ημέρες μέσα, θα τρελαινόμουν αν το έκανα αυτό! Όταν γέννησα τον γιο μου Δευτέρα βγήκαμε από το νοσοκομείο και την Παρασκευή πήγα με τον άντρα μου έξω για φαγητό. Τα πεθερικά κράτησαν τον γιο μου μόνο για 2 ώρες γιατί μετά έπρεπε να τον θηλάσω!

Και στην κόρη μου πάλι δεν έμεινα 40 ημέρες μέσα! Πάλι πήγαμε για φαγητό και πάλι τα πεθερικά κράτησαν την μικρή και τον μικρό!

Πιστεύω ότι η καλή ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στην διάρκεια του θηλασμού. Θα συμφωνήσω με την Pebi, πήγαινε στην κρεββατοκάμαρά σου κλείσε την πόρτα και θήλασε του μπουμπουκάκι σου, ίσως βάλε και απαλή μουσική σε χαμηλή ένταση και απόλαυσε την στιγμή. Αν πρόκειτε για πεθερικά πες στον άντρα σου να τους μιλήσει και αν πρόκειτε για τους γονείς σου μίλησέ του εσύ, πιστεύω θα καταλάβουν. Επίσης βγες έξω πάρε το καρότσι και το μωρό σου και πήγαινε μια βόλτα στην Potsdamer

Platz ή στο Alexa ή στο KaDeWe κάτσε και πιες ένα χυμό, κάνε βόλτα στα μαγαζιά.;) Όταν είναι ώρα θηλασμού κάτσε κάπου και θήλασε το μωράκι, εγώ πάντα απολάμβανα αηυτές τις στιγμές!:)

Η μαμά μου όταν την είχα επισκεφθεί με τον γιο μου, που ήταν 2 μηνών μου είχε πει να τον θηλάζω πολύ συχνά για να έχω πολύ γάλα και για αρκετή ώρα. Βέβαια ήξερε μεγάλωσε 6 παιδιά και θήλασε τα 5!:)

Κάτι άσχετο, Αθηνά σε είδα στον ύπνο μου χθες, ότι δήθεν συναντηθήκαμε μάλλον στο Βερολίνο ήταν!!!:)

Δημοσίευση

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μένω Βερολίνο και οι γιαγιάδες στην Αθήνα. Μετά από δική μου απόφαση ζήτησα να έρθουν και οι δύο ταυτόχρονα για 3 εβδομάδες και όχι μία μία χωριστά. Όπως καταλαβαίνετε μαζευτήκαμε στο σπίτι ΠΟΛΛΕΣ γυναίκες. Δεν είναι ότι έχεις μια βοήθεια για λίγες ώρες. Είναι ότι ζεις με τον άλλον.

Όταν γέννησα άρχισαν τα κλασικά: Μην κρυώσει το παιδί, πως το πιανεις έτσι, μην περπατάς, μη σκύβεις, φάε αυτό, κάνε εκείνο, μη το ένα, μη το άλλο. Και πάει καλά μέχρι εδώ.

Οι γιατροί να μου δίνουν συμβουλές και να μου λένε οι γιαγιάδες: Εμείς στην Ελλάδα το κάνουμε αλλιώς. Το παιδί στην εποχή μας το κοιμίζαμε στο πλάι, ξαφνικά άλλαξε και το θέλετε ανάσκελα..

Η μεγάλη μου κόρη πάει παιδικό σταθμό και πρέπει εγώ να την πηγαίνω: Πως θα βγάλεις το μωράκι έξω, να πάρεις ταξί, να μην το έχεις μέσα έξω, πρόσεχε γιατι το κρύο το παίρνει το μωρό από το μυτάκι του, πως θα ανέβεις τα 10 σκαλιά με το μωρό...!!!!!

Και το χειρότερο; Και αυτό ήταν που μου έκανε το μεγαλύτερο κακό ήταν ότι ξαφνικά άρχισε να τους φταίει η μεγάλη μου κορη! Το διαμάντι μου ξαφνικά έγινε κακομαθημένο! Το καρδούλι μου που προσπαθεί να προσαρμοστεί τους ξίνησε!

Χτες έφυγαν. Μετράω ακόμα πληγές. Ακόμα και σήμερα μάτωσα και έκλαψα από τον πόνο. Αλλά όταν γυρνούσα σπίτι από τον παιδικό σταθμό γέλαγα από τη χαρά μου γιατί επιτέλους ΑΝΕΠΝΕΑ!

Βοήθεια δεν ζήτησα ποτέ. Βολεύτηκα όταν έβρισκα φαγητό καθημερινά και ήταν όμορφα όταν την κρατούσε η μητέρα μου μισή ώρα για να κοιμηθώ. Αλλά το αντίτιμο ήταν μεγάλο...

Δημοσίευση

Τουλάχιστον έφυγαν και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!:woohoo: :woohoo: Το σπίτι σου θα γέμισε με συμβουλές!!! και εμείς άλλωστε εδώ δίνουμε συμβουλές, το θέμα είναι πώς τις διατυπώνεις! εγώ θυμάμαι όταν είχα πάει στη μαμά μου η αδελφή μου μου έλεγε: "και γιατί θηλάζεις, μπορείς να κάνεις αντλήσεις είναι το ίδιο πράγμα." Προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα, να της πώ και για το συναισθηματικό δέσιμο, την ηρεμία του παιδιού κλπ. κλπ. Μετά "γιατί δε του δίνεις ξένω τα βράδια ώστε να κοιμάσαι και εσύ πιο πολλές ώρες? Εγώ έτσι έκανα." Μα εκείνη όμως δεν θήλαζε (ή έδινε μητρικό) αποκλειστικά! Μα εμένα μου άρεσε να ξυπνώ τα βράδια για να ταίσω τον ομορφούλη μου.

Τέλος πάντων τώρα είσαι ελεύθερη να κάνεις ότι ΕΣΥ θέλεις με τα παιδιά σου.

:kiss: :kiss:

Δημοσίευση

Ρε Αθηνούλα, βρε πουλάκι μου, έχουν δίκιο τα κορίτσια....

Που είναι η δυναμική Αθηνά που ήξερα, με το χιούμορ της κ με την ετοιμολογία της ? Είσαι σε μια περίεργη φάση και το κατανοώ, αλλά εσύ πάντα είχες στο χείλος των δοντιών την κατάλληλη εύστοχη φράση να τους πετάξεις στην μούρη !!!! Πως τώρα δεν δύνασαι ?

Έλα κοριτσάκι μου τώρα,....εσύ πάντα μπορείς να τα καταφέρεις καλά. Είσαι μόνη σου στο εξωτερικό και μεγαλώνεις δύο μικρά παιδιά, κάνεις το διδακτορικό σου, προσπαθείς να είσαι καλά με τον σύζυγό σου κ να καταπίνεις κ την λέξη ξενιτιά, και βλέπω τώρα την Αθηνούλα να μην μπορεί να τους απαντήσει κατάμουτρα ?

Ρε πάτα γκάζι και άνοιξε το στοματάκι σου!!!! 'Εχουν δίκιο τα κορίτσια. Όσο δείχνεις ότι ακολουθείς αυτά που σου λένε ή ότι δίνεις σημασία, τόσο θα λένε. Απάντα κ εσύ και εν ανάγκη ξεστόμισε κ την χοντράδα κ ας παρεξηγηθούν. Χέστηκες μετά συγχωρήσεως. Κ αν σου πει τίποτα ο άντρας σου (που δεν νομίζω), ρίχτο κ στην τρελλή κ πες του ότι αυτή η ψυχολογία κ η όλη κατάσταση είναι ΑΚΡΩΣ επιζήμια στα 2 σας παιδιά κ να δουμε μετά τι θα λένε όλοι.

Αντε μια ιδέα είναι...άνοιξε το το στοματάκι σου κ μίλα κ μετά εγώ θα σου πάρω σοκολάτα κ μια τούρτα που τόοοοοσο λαχταράς !!!!

Δημοσίευση

ΑΧ ΒΡΕ ΑΘΗΝΑ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ!

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ " ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΑΡΑ ΔΩΣΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ" ΚΑΙ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ!

Ή ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ! ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΩΡΑΚΙ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟΥΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ " ΕΜ, ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ"!!!!!

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΛΕΩ (ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΕΠΑΝΕΛΛΗΜΕΝΑ) ΤΙ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΚΑΛΕ ΜΙΑ ΣΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΙΚΡΟΥΛΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ? ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ? ΜΕ ΝΕΥΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΚΟΨΕ!

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΥΤΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ!

ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΚΑΛΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΑΕΛΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ:P:) :)

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΩ.

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Δημοσίευση

Νατάσσα το θέμα είναι ότι το άνοιγα το στόμα μου αλλά γινόμουν αγρίμι! Αλλά όσο να ΄ναι το χιούμορ όταν πονάς περνάει σε δεύτερη μοίρα!

Δεν μπορώ να πω ότι τους έκανα τη ζωή εύκολη με τη σειρά μου, αλλά μου χάλασαν την ψυχολογία. Είχα και τη μεγάλη να περνάει δύσκολα. Πόσο πια να αντέξω τις οχι και τοσο αθώες ιδιοτροπίες της κάθε γιαγιάς;

Δημοσίευση

Παρεπιπτόντως και λίγο άσχετο με το θέμα: Πώς αντέδρασε η κόρη σου στον ερχομό του 2ου παιδιού?

Ο γιος μας παρουσίασε επιθετικότητα στον παιδικό σταθμό για 1 εβδομάδα, την 1η εβδομάδα μετά τον τοκετό, μετά άσχολούμασταν μόνο - ή πιο πολύ - με εκείνον και επανήλθε στα φυσιολογικά.

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΖΑ ΑΓΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΩ!

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΑ, ΕΜΠΑΙΝΕ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΑΛΛΟ!ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΛΕΙΝΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!

ΒΑΛΤΟΥΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!

Δημοσίευση

Η μεγάλη μου κόρη δυσκολεύτηκε τις πρώτες μέρες που δεν ήμουν στο σπίτι. Μετά τη ζάλισαν οι γιαγιάδες και εγινε ιδιαίτερα νευρική. Όλο όχι λέει και κλαίει εύκολα. Τη νυχτα δεν κοιμαται καλα.

Θα βρουμε τους ρυθμούς μας. Μερικές φορές δεν θέλει την αδερφη της, άλλες πάλι τη φιλάει και τη αλλάζει.

Της δινω οση περισσοτερη προσοχη μπορώ και αρχίζει να συνηθίζει ότι το παιδί θηλάζει.

Όσο για το θεμα που άνοιξα. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που έχει ανάγκη να ξεσπάσει κάπου. Θέλω χαβαλέ και γέλιο. Να φανταστείτε στον τοκετό πιο πολύ γέλασα από ότι πόνεσα. Όταν αρχίζει όμως το μπίρι μπίρι, η κλεισούρα, οι πόνοι και η έλλειψη ύπνου, κάπου γίνομαι κομμάτια.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...