Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 32 λεπτά, ο/η elenaaa445 είπε:

@Cecilaki κ εγω τρωω συνεχεια γτ νομιζω οτι εχω πολλα υγρα κ θεωρω οτι τρώγοντας θα βοηθησω!το νερο με ανακατεύει κ εμενα!!

@Renata7 ευχομαι να πανε ολα καλα!!!στο ιντερνετ για καποιο λογο μονο αρνητικα βρισκεις οποτε καλυτερα να το αφησεις κ να περιμενεις το ραντεβου!!πες μου λιγο ποτε θεωρητικά περιμενες να αδιαθετησεις?

Τελευταίο αιμα που ειχα ηταν 11/6 αυτο της αποβολής ! Έως τις 23/6 έκανα συνεχώς χοριακη ώστε να μηδενιστεί και εξετάστηκα κ ήμουν καθαρή ! Σταθερό κυκλο δεν ειχα ποτε άρα δεν μπιρω να βοηθησω , απλα ειχα περισσότερα υγρα γύρω στις 10/7 στις 23/7 έκανα τεστ θετικο με πρώτη χοριακη 480

• Απαντήσεις 403
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις On 8/9/2017 at 2:46 ΜΜ, ο/η Renata7 είπε:

Τελευταίο αιμα που ειχα ηταν 11/6 αυτο της αποβολής ! Έως τις 23/6 έκανα συνεχώς χοριακη ώστε να μηδενιστεί και εξετάστηκα κ ήμουν καθαρή ! Σταθερό κυκλο δεν ειχα ποτε άρα δεν μπιρω να βοηθησω , απλα ειχα περισσότερα υγρα γύρω στις 10/7 στις 23/7 έκανα τεστ θετικο με πρώτη χοριακη 480

Κοριτσι μου τι εγινε??πως εισαι??

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Cecilaki είπε:

Ειμαι ξάπλα απο καναπέ σε κρεβάτι και παλι το ιδιο ! Η χοριακη μου δόξα το θεό αναιβηκε στα 64000 ανακουφιστηκα λίγο αλλα οσο εχω τον πονο αυτο και λίγα καφε δε μπορω να ηρεμησω !εαν έβλεπα εμβρυακι κ χτυπούΣ καρδιασ ισως λίγο να ελαττωνοταν ο φόβος μου! Αλλα γενικά λέω ειναι θελημα του οποτε απλα κανω υπομονη ! Εσυ πως εισαι ; μεγαλώνετε; ??

Δημοσίευση
στις πριν 14 λεπτά, ο/η Renata7 είπε:

Ειμαι ξάπλα απο καναπέ σε κρεβάτι και παλι το ιδιο ! Η χοριακη μου δόξα το θεό αναιβηκε στα 64000 ανακουφιστηκα λίγο αλλα οσο εχω τον πονο αυτο και λίγα καφε δε μπορω να ηρεμησω !εαν έβλεπα εμβρυακι κ χτυπούΣ καρδιασ ισως λίγο να ελαττωνοταν ο φόβος μου! Αλλα γενικά λέω ειναι θελημα του οποτε απλα κανω υπομονη ! Εσυ πως εισαι ; μεγαλώνετε; ??

Πωπω!! Κ πρεπει να περιμενεις μεχρι της 18 ε?? Φανταζομαι την αγωνια σου.. η γιατρος σου σου ειπε απο τι μπορει να ειναι το αιμα? Εμενα πχ μου ειπε οτι το βγαζει ο τραχηλος μου κ ψιλοανακουφιστηκα.. στον επομενο υπερηχο θα ελεγξει τον σακο σου μη κ τυχον εχεις καποια μικρη αποκολληση.. τι αλλα συμπτωματα εχεις..? μην αγχωνεσαι για τους πονους οσο ειναι υποφερτοι..!

Δημοσίευση

Εσυ κοριτσι πως εισαι?? Τι γινεται με το αιματακι?? Εγω εχω να δω την γνωστη σταγονα μου εδω κ 12 μερες!! Μακαρι να μην ξαναδω κ να μπορεσω νσ κολυμπησω λιγο γιατι εχω σκουριασει τοσο καιρο ξαπλα..!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Rosemary είπε:

Εσυ κοριτσι πως εισαι?? Τι γινεται με το αιματακι?? Εγω εχω να δω την γνωστη σταγονα μου εδω κ 12 μερες!! Μακαρι να μην ξαναδω κ να μπορεσω νσ κολυμπησω λιγο γιατι εχω σκουριασει τοσο καιρο ξαπλα..!

Λες να σ αφησει να πας θαλασσα????Εγω ειμαι καλα και εχω να δω καφε-ροζ κτλ νομιζω 15 μερες.Βεβαια ακομα σπιτι.Εμενα με εχει πιασει ενα αγχος τωρα τρελοοοο γιατι έπομενο ραντεβου εχω στις 4.9!!!!!Ειδαμε πριν 5-6 μερεα νομιζω (9η βδομ) και τωρα ξανα στην αυχενικη.πφφφ.Εμενα παντως μεχρι τοτε μου πε σπιτι ξαπλα.πφφφ

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Renata7 είπε:

Υπομονη !!!!Δε μπορεις να κανεις και κατι αλλο.Πονους παντως ειχα και γω και νομιζω οι περισσοτερες.Ειναι επειδη ανοιγει η μητρα.Εμεις μεγαλωνουμε και περιμενουμε να περασει ο αυγουστος χαχαχα εχουμε ξανα ραντεβου στις 4/9 για αυχενικη διαφανεια.Παντως ακομα ξαπλα ειμαι και γω

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η Cecilaki είπε:

Υπομονη !!!!Δε μπορεις να κανεις και κατι αλλο.Πονους παντως ειχα και γω και νομιζω οι περισσοτερες.Ειναι επειδη ανοιγει η μητρα.Εμεις μεγαλωνουμε και περιμενουμε να περασει ο αυγουστος χαχαχα εχουμε ξανα ραντεβου στις 4/9 για αυχενικη διαφανεια.Παντως ακομα ξαπλα ειμαι και γω

εγω εχω παλι ραντεβου στις 17/8 και μετα 6/9 για την αυχενικη!!

Δημοσίευση
στις πριν 37 λεπτά, ο/η Cecilaki είπε:

Καθε ποτε πηγαινετε για υπερηχο??Εμενα μου πε τωρα θα πηγαινω μια φορα το μηνα

Εγω μεχρι στιγμης εχω κανει 2 κ ο επομενος θα ειναι η αυχενικη τελη αυγουστου.. θα παω 1 βδομαδα διακοπες (σε δωματιο πανω στην αμμουδια βεβαια για να μην κανω μετακινησεις)..! Πηρα κ μια ξαπλωστρα κ θα κανω ο,τι κανω κ σπιτι..! Θα λιωνωωωω...!! Με την διαφορα οτι αντι για το καυσωνα, θα απολαμβανω ξαπλωμενη το δροσερο αερακι κ την μυρωδια της θσλασσας παρεα με το βιβλιαρακι μου κ με τον ερωτα μου..!! Το μπανιο κανει πολυ καλο στην εγκυμοσυνη κ θεωρειται η καλυτερη γυμναστικη γιατι δεν επιβαρυνει καθολου την εγκυο! Το κακο ειναι οτι ο γιατρος μου ειπε οτι αν δω αιμα, να μην μπω (φανταζομαι για την αποφυγη μικροβιων).. 

Δημοσίευση
στις πριν 22 λεπτά, ο/η Rosemary είπε:

Εγω μεχρι στιγμης εχω κανει 2 κ ο επομενος θα ειναι η αυχενικη τελη αυγουστου.. θα παω 1 βδομαδα διακοπες (σε δωματιο πανω στην αμμουδια βεβαια για να μην κανω μετακινησεις)..! Πηρα κ μια ξαπλωστρα κ θα κανω ο,τι κανω κ σπιτι..! Θα λιωνωωωω...!! Με την διαφορα οτι αντι για το καυσωνα, θα απολαμβανω ξαπλωμενη το δροσερο αερακι κ την μυρωδια της θσλασσας παρεα με το βιβλιαρακι μου κ με τον ερωτα μου..!! Το μπανιο κανει πολυ καλο στην εγκυμοσυνη κ θεωρειται η καλυτερη γυμναστικη γιατι δεν επιβαρυνει καθολου την εγκυο! Το κακο ειναι οτι ο γιατρος μου ειπε οτι αν δω αιμα, να μην μπω (φανταζομαι για την αποφυγη μικροβιων).. 

Αχ κορίτσια λέτε μπανιο και τρελαίνομαι ... Εγω απο δική μου επίλογο δεν εκανα ουτε ενα μπανιο φέτος ... 

Ειμαι ακομα σχεδον ολη μερα αρπαχτή κ ξάπλα .. Βγαίνω ελάχιστα κ παλι απο δική μου επιλογή .. 

Ευτυχως δεν εχω πια αναγουλες και Εμετους μόνον μια ενόχληση οταν βουρτσίζω τα δόντια... Αλλα πλέον εχω βαρεμάρα κοριτσιααααα βαριέμαι απίστευτα απίστευτα ... Περιμενω πως κ πως να φύγει ο Αύγουστος.. Εγω εχω κανει συνολικά 2 υπέρηχους 9εβδομαδα και 12 εβδομαδα... Ο επόμενος ειναι για τη β επιπέδου τέλη Σεπτέμβρι .. 

Εντομεταξυ ακομα τρώγομαι για το θεμα του φύλου του παιδιού... Θα σκάσω αν δεν μαθω τη Τρίτη που εχω το καθορισμένο ραντεβού για ζιγισμα - καρδιακοι παλμοί - πίεση - ουρα... 

Δημοσίευση
στις πριν 51 λεπτά, ο/η Rosemary είπε:

Καποιοι γιατροι δεν επιτρεπουν θαλασσα επειδη κανει συσπασεις και η μητρα οταν ειναι κρυο το νερο!!!Αχ εγω φοβαμαι να κουνηθω ακομα.Ευτυχως δεν ειχαμε προλαβει να κλεισουμε διακοπες γιατι θα τα κλαιγα τα λεφτα

Δημοσίευση
στις πριν 23 λεπτά, ο/η Winter mama to be είπε:

Αχ κορίτσια λέτε μπανιο και τρελαίνομαι ... Εγω απο δική μου επίλογο δεν εκανα ουτε ενα μπανιο φέτος ... 

Ειμαι ακομα σχεδον ολη μερα αρπαχτή κ ξάπλα .. Βγαίνω ελάχιστα κ παλι απο δική μου επιλογή .. 

Ευτυχως δεν εχω πια αναγουλες και Εμετους μόνον μια ενόχληση οταν βουρτσίζω τα δόντια... Αλλα πλέον εχω βαρεμάρα κοριτσιααααα βαριέμαι απίστευτα απίστευτα ... Περιμενω πως κ πως να φύγει ο Αύγουστος.. Εγω εχω κανει συνολικά 2 υπέρηχους 9εβδομαδα και 12 εβδομαδα... Ο επόμενος ειναι για τη β επιπέδου τέλη Σεπτέμβρι .. 

Εντομεταξυ ακομα τρώγομαι για το θεμα του φύλου του παιδιού... Θα σκάσω αν δεν μαθω τη Τρίτη που εχω το καθορισμένο ραντεβού για ζιγισμα - καρδιακοι παλμοί - πίεση - ουρα... 

Πωπω πρωτο υπερηχο 9η βδομαδα εκανες???Πως το αντεξες??Χααχχα εγω μεχρι την 9 ειχα κανει αλλους 3

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η Cecilaki είπε:

Καποιοι γιατροι δεν επιτρεπουν θαλασσα επειδη κανει συσπασεις και η μητρα οταν ειναι κρυο το νερο!!!Αχ εγω φοβαμαι να κουνηθω ακομα.Ευτυχως δεν ειχαμε προλαβει να κλεισουμε διακοπες γιατι θα τα κλαιγα τα λεφτα

Ακριβώς για αυτό δεν έχω κάνει ούτε ένα μπάνιο .. Εδώ ειδικά δεν εχουν θάλασσες - ειναι ωκεάνιο κ ειναι παγωμένα ( κ ας λενε οτι ειναι ζεστά ) εγω δεν τους πιστεύω κ δεν παω ... 

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η Cecilaki είπε:

Πωπω πρωτο υπερηχο 9η βδομαδα εκανες???Πως το αντεξες??Χααχχα εγω μεχρι την 9 ειχα κανει αλλους 3

Ειχα πολυ αγωνία ως την 9τη εβδομαδα αλλα ετσι αποφάσισε η γυναικολόγος .. Ειδα κατευθείαν σχηματισμένο το μωρό κ άκουσα καρδια ... Αν πήγαινα ιδιοτικα θα πλήρωνα και 100-150 $ οποτε λεω περίμενε ως την 9.. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Cecilaki είπε:

Εδω ευτυχως τα νερα δεν ειναι κρυα. Αν κ εμενα ο γιατρος πιο επικυνδινο θεωρει το πολυ ζεστο νερο παρα το κρυο... στην αρχη που ειχα πονους κ αιμα μου ελεγε να αποφευγω τα ζεστα μπανια (στην εγκυμοσυνη απαγοτευονται κ σαουνες, χαμαμ κλπ). Οταν παω θαλασσα μου ειπε πως ειναι προτιμοτερο αν εχει πολυ ζεστη να καθομαι μεσα στο νερο παρα στην αμμουδια.. απλα πρεπει να μπαινουμε σιγα σιγα..! Ανυπομονωωω!!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Winter mama to be είπε:

Ειχα πολυ αγωνία ως την 9τη εβδομαδα αλλα ετσι αποφάσισε η γυναικολόγος .. Ειδα κατευθείαν σχηματισμένο το μωρό κ άκουσα καρδια ... Αν πήγαινα ιδιοτικα θα πλήρωνα και 100-150 $ οποτε λεω περίμενε ως την 9.. 

Α συστημα Αγγλιας εχουν και στην Αμερικη.Εγω ιδιωτικα κανω αλλα μου τα καλυπτει η ασφαλεια (πληρωνω συμμετοχη μονο) 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Winter mama to be είπε:

Ακριβώς για αυτό δεν έχω κάνει ούτε ένα μπάνιο .. Εδώ ειδικά δεν εχουν θάλασσες - ειναι ωκεάνιο κ ειναι παγωμένα ( κ ας λενε οτι ειναι ζεστά ) εγω δεν τους πιστεύω κ δεν παω ... 

Ποιος ειπε οτι ο ωκεανος ειναι ζεστος???Αππαπαπαπαπα μονο δαχτυλακι εχω βαλεο σε ωκεανο χαχαχα.Παγωμενα τα νερα

Δημοσίευση

Καθε ποτε πηγαινετε για υπερηχο??Εμενα μου πε τωρα θα πηγαινω μια φορα το μηνα

εγω ακομα πηγαινω καθε 15 μερες...πιθανον μετα την αυχενικη να ξεκινησω καθε μηνα...νομιζω μου ειπε απο τον τριτο κ μετα...

στις πριν 3 ώρες, ο/η Rosemary είπε:

Ελενα, εσυ απι συμπτωματα πως πας??

δε παω πολυ καλα η αληθεια ειναι...εμετους εχω κανει 2 φορες αλλα εχω μια διαρκει ενοχλησει...δε τρωω κρεας ουτε γλυκα...γενικα ζοριζομαι λιγο...λενε μετα τον τριτο στρωνεις λιγο!περιμενω να δω!

εγω κοριτσια πηγαινω που κ που για μπανιο...μένω σε νησι κ ειναι ευκολο...πηγαινα κ κολυμβητήριο κ εκανα aqua aerobic αλλα σταματησα για αυγουστο γτ δουλευω περισσοτερες ωρες κ δε προλαβαινω!γυμναστηριο πηγαινω πιο αραια γτ με τις αναγουλες παιδευομαι κ δε μου κανει ορεξη...ελπιζω μετα τον 3ο να ειμαι καλυτερα κ να ξεκινησω να πηγαίνω περισσοτερο... κ εγω θελω να φυγει ο αυγουστος..να χειμωνιασει..με ενοχλει το κλιματιστικο μου προκαλει σαν αλλεργια κ εχω συνεχεια σιναχι κ επισης νιωθω οτι δε παιρνω αερα κ πνίγομαι,χωρις κλιματιστικο ομως δε γινεται...περιμενω απλα να περασει ο καιρος...παντα προτιμουσα το χειμωνα... 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Rosemary είπε:

Πωπω!! Κ πρεπει να περιμενεις μεχρι της 18 ε?? Φανταζομαι την αγωνια σου.. η γιατρος σου σου ειπε απο τι μπορει να ειναι το αιμα? Εμενα πχ μου ειπε οτι το βγαζει ο τραχηλος μου κ ψιλοανακουφιστηκα.. στον επομενο υπερηχο θα ελεγξει τον σακο σου μη κ τυχον εχεις καποια μικρη αποκολληση.. τι αλλα συμπτωματα εχεις..? μην αγχωνεσαι για τους πονους οσο ειναι υποφερτοι..!

Μου ειπε οτι απο τη δεξια μου μερια το ωχρο αιμορραγεί γι αυτο κ ο πονος ! Ωχρο=ριγμένο ωοθυλακιο που στην εξέλιξη της εγκυμοσυνης προσφέρει προγεστερονη ώστε να κρατηθεί το κυημα ! 

Αλλα δε με ανησύχησε αυτο αλλα το οτι βλεπω σακο οχι εμβρυο Ελα την άλλη εβδομάδα !

εκανα  χοριακή αμέσως μετα δυο μερες φυσιολογική εξέλιξη αλλα ειναι να μην αγχωνεσε; 

εως ωτου το ακούσω ειμαι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση ??

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η elenaaa445 είπε:

εγω ακομα πηγαινω καθε 15 μερες...πιθανον μετα την αυχενικη να ξεκινησω καθε μηνα...νομιζω μου ειπε απο τον τριτο κ μετα...

δε παω πολυ καλα η αληθεια ειναι...εμετους εχω κανει 2 φορες αλλα εχω μια διαρκει ενοχλησει...δε τρωω κρεας ουτε γλυκα...γενικα ζοριζομαι λιγο...λενε μετα τον τριτο στρωνεις λιγο!περιμενω να δω!

εγω κοριτσια πηγαινω που κ που για μπανιο...μένω σε νησι κ ειναι ευκολο...πηγαινα κ κολυμβητήριο κ εκανα aqua aerobic αλλα σταματησα για αυγουστο γτ δουλευω περισσοτερες ωρες κ δε προλαβαινω!γυμναστηριο πηγαινω πιο αραια γτ με τις αναγουλες παιδευομαι κ δε μου κανει ορεξη...ελπιζω μετα τον 3ο να ειμαι καλυτερα κ να ξεκινησω να πηγαίνω περισσοτερο... κ εγω θελω να φυγει ο αυγουστος..να χειμωνιασει..με ενοχλει το κλιματιστικο μου προκαλει σαν αλλεργια κ εχω συνεχεια σιναχι κ επισης νιωθω οτι δε παιρνω αερα κ πνίγομαι,χωρις κλιματιστικο ομως δε γινεται...περιμενω απλα να περασει ο καιρος...παντα προτιμουσα το χειμωνα... 

Καθε 15μερες ε??Αχ και γω θελω.Μωρε αν δεν εχεις θεμα να μεινεις ξαπλα στο κρεβατι γιατι πρεπει,το κολυμπι και γενικα η κινηση ειναι οτι καλυτερο.Μακαρι να μπορουσα και γω...

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Renata7 είπε:

Μου ειπε οτι απο τη δεξια μου μερια το ωχρο αιμορραγεί γι αυτο κ ο πονος ! Ωχρο=ριγμένο ωοθυλακιο που στην εξέλιξη της εγκυμοσυνης προσφέρει προγεστερονη ώστε να κρατηθεί το κυημα ! 

Αλλα δε με ανησύχησε αυτο αλλα το οτι βλεπω σακο οχι εμβρυο Ελα την άλλη εβδομάδα !

εκανα  χοριακή αμέσως μετα δυο μερες φυσιολογική εξέλιξη αλλα ειναι να μην αγχωνεσε; 

εως ωτου το ακούσω ειμαι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση ??

Μην αγχωνεσαι καθολου!!!Θα δεις και το νινι.Ειμαι σιγουρη.Οταν εκανες υπερηχο ηταν παρα πολυ νωρις για να δεις κατι παραπανω 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Cecilaki είπε:

Μην αγχωνεσαι καθολου!!!Θα δεις και το νινι.Ειμαι σιγουρη.Οταν εκανες υπερηχο ηταν παρα πολυ νωρις για να δεις κατι παραπανω 

Μακάρι να ειναι ετσι μου δινεις μεγάλο κουραγιο σε ευχαριστω ! Μονο προσεύχομαι ! ❤️?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ευχαριστούμε! Τις μύξες γενικά τις παντρευτήκαμε 🙃 Πυρετό έκανε μέχρι 38.3 για 1-2 μέρες, την είδε όμως ο παιδίατρος για το αντιγριπικό την πέμπτη και την βρήκε οκ, δεν είχε ακροαστικά.  Της κατεβαίνουν και τα πάνω δόντια και της πέσαν όλα μαζί της καημένης... Η ψυχούλα μου όμως έχει καλή διάθεση, ζητάει συνέχεια να της βάζουμε μουσική και χορεύει 😂και θέλει όλη μέρα βόλτες  Απλά τη νύχτα όταν ξυπνάει δυσκολεύεται να ξανακοιμηθεί, από τον πόνο λογικά, και κλαψουρίζει. Οπότε της βάζω αλοιφή και την κουνάω μέχρι να την ξαναπάρει ο ύπνος  Καταλαβαίνω αυτό που λες για την απόσταση, λογικό... Πάντως για τη δικιά σου, αν και ταλιμπανάκι, μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα! Στα περισσότερα events/θέατρα για μωρά είναι δομημένοι έτσι οι χώροι που τα μωρά έχουν κάποια ελευθερία κίνησης, κάθονται πχ σε μαξιλάρια στο πάτωμα με τους γονείς.  Οπότε δεν είναι καθηλωμένα να κοιτάνε το οποίο είναι κουραστικό ακόμα και για εμάς τους ενήλικες! Για το μέλι έχεις δίκιο, το διόρθωσα... μην πάρω καμιά μανούλα στο λαιμό μου   Κι εγώ γενικά τη θαυμάζω την όρεξη της @Kiddo με τις τροφές και το θεωρώ κι εγώ πολύ σπουδαία δουλειά! Αλλά να σας πω την αλήθεια δεν το παρασκέφτομαι κιόλας, κοιτάω να είμαι ενημερωμένη, προσπαθώ για το καλύτερο και το πάω όπως μας βγει    Αυτό που με παρηγορεί και μου διώχνει το άγχος είναι ότι εγώ μεγάλωσα με μπισκοτόκρεμες κτλ και τώρα τρώω τα πάντα... ίσως τα παρατρώω κιόλας δηλαδή 😂 και λίγο peacky eating καλό θα μου έκανε σε αυτή τη φάση που τρώω για 10  Οπότε για μένα μην πνίγεσαι, ταίζεις τα παιδιά σου με υγιεινό σπιτικό φαγητό οπότε κάνεις ήδη τρομερή δουλειά!  Απίστευτο ότι θα γίνει ενός!! Ήσουν η πρώτη της παρέας! τα περιμένω κι εγώ τα πρώτα γενέθλια πως και πως... θα θελα κιόλας να της κάνω καμια μικρή τουρτίτσα για μωρά Αν έχει πετύχει καμία μανούλα καμιά καλή συνταγή ας τη σφυρίξει!  χαχαχα αυτό με την τσίχλα ακριβώς το ίδιο 😂
    • Καλημέρα κορίτσια. Εμεις πάμε καλά,τελικά την πείραζε από ότι κατάλαβα το γάλα μετά από το μεσημεριανό,παρόλο που μεσολαβούσε 2ωρο. Τρώει ευχάριστα το μεσημεριανό,τονκαλυτερο της ειναι μπούτι κοτοπουλο με μισή γλυκοπατα,λίγο καρότο, λίγο κολοκύθι και προχθές έβαλα και αστράκι.  Τρώει ένα μπολ γεμάτο.   Εν τω μεταξύ κατι την τσίμπησε στο χεράκι και έχει μια τεράστια φουσκάλες με πυον μέσα. Έστειλα φώτο στον γιατρό και περιμένω να μου πει. @Elenaki12 τι αντράκι ειναξ αυτό, μου θυμιζει τον γιο μου ετσι οπως τα κανει ολα γρήγορα. Η δικια μου βγηκε τεμπελιτσα. Αν και οπως μου ειπε και ο γιατρος την παιρνει το βαρος της κοιλιας μπροστα. Έγινε 28/10 6 μηνών. Ζυγιστηκαμε προχθές και είναι 8750 και ύψος 71-72εκ.  Παρακάτω είναι η κούκλα μου. 
    • Ωωω περαστικά!! Πώς είναι τώρα η μικρή σας;;  Τι ωραία ιδέα αυτό με το Μέγαρο και τη βρεφική παράσταση!! Μακάρι όταν ανέβουμε κι εμείς Αθήνα να πάμε να δούμε κανένα!! Κι εγώ δεν περίμενα να μπορούν να παρακολουθήσουν, αλλά αν είναι και καλοφτιαγμένο, θα τραβάει την προσοχή τους! Εμάς έχει αρχίσει να χτυπάει συνέχεια παλαμάκια τώρα, είναι σε καλή φάση για θεατρικές παραστάσεις 😆😆 Ρε συ κι εμάς τις γωνίες τις προστατευτικές τις έχει φάει όλες!! Το κρατάει και στο στόμα το κομμάτι που έχει κόψει και το μασουλαει με τις ώρες λες και είναι τσίχλα!! 😆 Δεν ξέρω αν πρέπει να κάθομαι να γελάω ή να τρέξω πανικόβλητη να του το βγάλω με το ζόρι... 😅
    • Καλημέρα κορίτσια!! Καλή εβδομάδα! Και καλό μήνα!! Νοέμβριος κορίτσια... Σε μερικές εβδομάδες το μικρακι μου γίνεται 1 έτους!! 😱 Νομίζω ότι η @Maria_mtx ήθελε να εστιάσει περισσότερο στο ότι δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε να δώσουμε όλες τις γεύσεις του κόσμου στο παιδί μας και να φρικαρουμε άμα δεν προλάβουμε να συμπληρωσουμε τη λίστα μας πριν χρονισει, κι όχι τόσο στο ότι αφού έχουμε συγκεκριμένες συνήθειες στην Ελλάδα, αυτές θα αποκτήσει το παιδί και δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω... Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι εγώ είμαι σε ένα ενδιάμεσο στάδιο... Υπάρχουν πράγματα που δεν τρώω και δεν του τα έχω δώσει, επειδή λυπάμαι να τα αγοράσω και μετά να πεταχτούν... Πχ αρνί, συκώτι δεν έχω δώσει ακόμα. Ενώ κάποια άλλα που τρώει ο άντρας μου ή είναι πιο εύκολα να μείνουν στο ψυγείο και πιο εύκολα να τα διαχειριστω, όπως κατσικίσιο γιαούρτι ή πρόβειο γάλα (που πάλι δεν τρώω), τα έχω δώσει... Το έχω τύψεις ρε σεις όμως... Ότι μπορώ να τα πάρω, ότι θα μπορούσα να του μάθω να τα τρώει και του τα στερω, μιας και θεωρώ ότι είναι επίκτητη η γεύση, δηλαδή συνηθίζουμε να τρώμε κάποια πράγματα. 😢 Πχ, οι Ιάπωνες τρώνε φύκια και σούπες από σόγια για πρωινό, εγώ ούτε να το διανοηθώ 😆. Γενικά, εντελώς φιλοσοφικά συζητώντας, το να δώσουμε πολλά τρόφιμα στον πρώτο χρόνο έχει δύο καλα. Πρώτον για τα θέματα αλλεργίας και δεύτερον για την εκμάθηση γεύσεων και υφών. Αυτό που κάνεις εσύ @Kiddo το θαυμάζω απεριόριστα. Έχεις την όρεξη και τη θέληση να δώσεις πολλές διαφορετικές πρώτες ύλες και τις καταγράφεις κιόλας που είναι σημαντική παρακαταθήκη για το παιδί. Μπορεί να τύχει να πάει κάνα ταξίδι αργότερα στη ζωή της στο εξωτερικό, να φάει κάτι και να πάθει αλλεργικό σοκ. Επειδή έχεις κάτσει κι έχεις κάνει όλη αυτή τη δουλειά, μπορεί να το αποφύγει αυτό και μπράβο σου!! 👏 Ειλικρινά την θαυμάζω όλη αυτήν την προσπάθεια!!  Επίσης, σχετικά με τις διαφορετικές γεύσεις, κάθομαι και σκέφτομαι ότι έχουμε στην Ελλάδα τόσες πρώτες ύλες και πιάτα, πχ σαλιγκάρια, γλυκάδια, γαρδουμπες, πατσά, συκωταριές, κοκορέτσια, ορτύκια, συκωτακια πουλιών ή 2863 διαφορετικά είδη ψαριών, οστράκων, μαλακίων, μανιταριών, άλλα τόσα είδη τυριών, άντε να τα δώσεις όλα αυτά στο παιδί μέχρι να κλείσει το έτος... Κάποια από αυτά τα τρώμε μια φορά τον χρόνο κι αν, αλλά είναι μέσα στην παράδοση και υπάρχουν στη ζωή μας... Όχι μόνο δηλαδή γεύσεις από Ινδία, Ιαπωνία, Σενεγάλη, Μαρόκο, Αργεντινή κτλ. Άμα βάλεις κι αυτά, η λίστα γίνεται τεράστια. Δεν ξέρω ρε σεις όμως αν θέλω να δώσω γλυκάδια στο παιδί μου ή ροκφόρ. 😆 Οπότε τώρα τελευταία αποφάσισα να είμαι της λογικής να μάθουμε στα παιδιά να είναι ανοιχτά σε γεύσεις και σε δοκιμές. Μετά το χρόνο κάνουν ένα relapse, προτιμάνε γνώριμες γεύσεις, γλυκές και εύκολες υφές, αλλά αν οι γονείς έχουμε διαφορετικά πιάτα στο τραπέζι μας και μας βλέπει να τρώμε και να δοκιμάζουμε, ξεκινάνε να να δοκιμάζουν κι αυτά όταν είναι έτοιμα. Το βλέπω από τον μεγάλο μου, ο οποίος στο έτος τρεφόταν μόνο με φυστικοβουτυρο, αγγούρι, γάλα, και κριτσινια, ότι τώρα σιγά σιγά, ζητάει μπρόκολο, μπριζόλες, βουτάει πατάτες στο τζατζίκι 😆 δοκιμάζει παντζάρι, dragon fruit, και μετά επιλέγει άμα του αρέσει ή όχι. Δηλαδή, βλέπω ότι υπάρχει ελπίδα αν έχουν μπει οι βάσεις στην αρχή. Ακόμα και με το 1/3 των τροφίμων που καταφέραμε του δώσαμε από τις λίστες που μοιραστηκατε.  Επίσης, σχετικά με τα καυτερά... Εσείς πότε σκοπεύετε να τους δώσετε καυτερές τροφές, αν το σκέφτεστε δηλαδή; Εμείς τρώμε με τον άντρα μου αρκετά, αλλά δεν το έχω πάρει απόφαση να δώσω στα παιδιά (καλά στο μωρό σίγουρα όχι ακόμα)...  ΥΓ έχουμε Μαρτ και βρήκα τις φυσαλίδες και πήρα 😆. Τα έβλεπα στις φωτογραφίες τεράστια τα μπαλάκια κι όταν τα βρήκα είδα πόσο μικρά είναι 😆 εμένα μου άρεσαν. Και το μωρό το πήρε, το επεξεργάστηκε λίγο και μετά το έφαγε το πάτωμα. Προτίμησε το blueberry 🫐. Του έπεσε ένα εν τω μεταξύ στο λευκό ζιπουνακι από μέσα, και μπουσουλωντας το έλιωσε εκεί στην περιοχή της πάνας. Και μέχρι να καταλάβω ότι δεν ήταν αίμα αλλά μαρμελάδα blueberry έπαθα 10 εγκεφαλικά 🥲🤣
    • Αντε ωραία με το καλό κορίτσι μου να έρθει το πρώτα σας παιδάκι ☺️ Καλά ναι και εγώ τα ίδια παθαίνω πήγα 9 εβδ τελευταία φορά δεν έχω ξανά πάει άλλο οπότε κάπως έχω ένα άγχος να δω τι γίνεται  εμένα είναι το τρίτο παιδάκι έχω αλλά δύο κορίτσια 3 ετών και 15 μηνών Αύριο 11:30 η ώρα έχω ραντεβού σήμερα είμαι 12 εβδ 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...