Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα! Τι σε μπερδεύει ακριβώς!? Ν ακολουθείς το μωράκι σου γενικά γιατί το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό κι έχει άλλο πρόγραμμα..εγώ έχω ένα παιδάκι 5.5 κι ένα μπεμπακο 5 μηνών..το μικρό πριν κάνα 2 εβδομάδες το ξεκίνησα κρέμα...ο μεγάλος έτρωγε αρκετά όσο ήταν μωρό ..9 μηνών έπινε πρωί βράδυ γάλα γύρω στα 250  και μετά δεκατιανο φρούτα ..δεν τρελαινοταν τα βαριοταν μερικές φορές παιρναμε φρούτο κρέμες...μετά από κάνα 3 Ώρο μεσημεριανό ...ήταν το καλύτερο του γύρω στα 250 έτρωγε και τ απόγευμα κρέμα η γιαούρτι κρέμα 200-250 η 2 γιαουρτακια...δεν είχαμε ποτέ στάνταρ ρουτίνα...ειδικά τώρα με τα δυο παιδιά ούτε κάθε μέρα μπάνιο και τετοια.παρόλα αυτά κι οι δυο κοιμονται σερί όλη νύχτα από μικρά...
    • Χρόνια πολλα και καλη χρόνια κορίτσια μου!! Να χαιρόμαστε τις οικογένειες μας!! Τι κανετε, πως περνάτε;  Εμεις είμαστε στα πεθερικά μου στην Χαλκιδική θα κάτσουμε περίπου μέχρι τέλη Γενάρη! Η μπεμπουλα μας μεγαλώνει και αλλάζει κάθε μέρα! Τώρα περνάμε και το άλμα 15-19 και είμαστε σε μια δύσκολη φάση! Μάλλον βγάζει και δόντι.. 
    • Καλημέρα! Εμένα είναι 8 μηνών το μωρό μου οπότε πάνω κάτω στα ίδια είμαστε. Εμείς ξυπνάμε το πρωί στο διάστημα 7-8 και θηλάζει. Μετά από μία ώρα του προσφέρω φρούτα σε κομμάτια γιατι δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον (αν του τα αλεσω ειδικά πρωί πρωί μου τα φέρνει καπέλο). Κατά τις 10-10:30 θηλάζει λίγο και πάμε για το πρώτο υπνακο που κρατάει γύρω στα 45 λεπτά. Όταν ξυπνήσει του έχω φτιάξει τα φρούτα που περίσσεψαν από το πρωινό πατημένα μαζί με γιαούρτι κατσικίσιο, βρώμη και κάποιο βούτυρο ξηρών καρπών και του το δίνω γύρω στις 11. Το μεσημέρι στις 2 τρώει μεσημεριανό. Για τις ποσότητες δεν ξέρω να σου πω γιατί κάνουμε blw οπότε ας πούμε του βάζω παράδειγμα ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιο, 4 τουφιτσες μπρόκολο, μισό καρότο, μισή πατάτα, λίγο αβοκάντο, λίγο ρύζι ή μακαρονακι (παράδειγμα) αλλά πολλά καταλήγουν πάτωμα οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς τρώει πάντως το μεσημεριανό είναι το καλύτερο του γεύμα, αυτό που τρώει με μεγαλύτερη όρεξη. Μετά από κανένα τεταρτακι αφού φάει πάμε για τον μεσημεριανό ύπνο που κρατάει 1,5 ώρα συνήθως δηλαδή περίπου 3-5. Κατά τις 6 τρώει απογευματινό που εξαρτάται τι θα είναι, μπορεί να είναι το γιαουρτι που περίσσεψε από το πρωί, μπορεί λίγο μεσημεριανό ακόμα αν έχει μείνει και του αρέσει η μπορεί απλά αυγό με αβοκάντο. Στις 6:30 με 7 παρα ξεκινάει η ρουτίνα του ύπνου: μπάνιο, κρεμουλες, πιτζαμουλες, δοντακια παραμύθι και θηλασμός ώστε 7:30-8 να κοιμάται. Εμένα δεν τρωει τρομερές ποσότητες φαγητού, δηλαδή ακούω φίλες μου που τα μωρά τους ίδιας ηλικίας τρώνε 200αρια πουρέ σε κάθε γεύμα, εμένα ούτε καν. Αλλά δεν τον πιέζω, όσο θέλει. Αυτό που δεν έχω κάνει ακόμα και θέλω να προσπαθήσω είναι να μάθει να κοιμάται μόνος του γιατί προς το παρόν τον βάζω εντελώς κοιμισμένο στο κρεβάτι. Τον κοιμιζω είτε αγκαλιά είτε στήθος και τον αφήνω κούτσουρο να κοιμηθεί. Επίσης ιδανικά θα ήθελα σε ένα μήνα να μη χρειάζεται ενδιάμεσο θηλασμο τη νύχτα. Τώρα θηλάζει σίγουρα πρωί βράδυ, άλλη μια φορά πριν τον πρωινό ύπνο και σίγουρα 1-2 φορές τη νύχτα. Αυτό θα ήθελα να μπορέσουμε να το κόψουμε σιγά σιγά. Εσείς τι πρόγραμμα έχετε;
    • Πάρε τα πάνω σου και με αισιοδοξία θα παροσπαθήσετε ξανά αυτό το μήνα.. όσο για την ουρολοίμωξη κι αυτή και οι κολπίτιδες είναι ζόρι..!  @marinamanoulitsa @Naty_ @arntalia εγώ έχω ακόμη 2 εβδομάδες γεμάτες περιμένω να αδιαθετήσω γύρω στις 22/01 δεν περιμένω κάτι λόγω αντιβιώσεων κτλ δεν υπήρξαν επαφές παρόλαυτα από τον άλλο μήνα θεού θέλοντος θα ξεκινήσουμε παλι δυναμικά..  Σε εσας κοριτσια μου που τελειώνει η περίοδος απολαύστε αυτο τν μήνα με τους αντρες σας τις επαφες σας και αφηστε λιγο στην ακρη το αγχος που δυσκολα φευγει το ξερω και παμε δυναμικά.. σας στελνω ολη μου την θετική ενέργεια και μια τεράστια αγκαλιά.. 🤞🏼♥️
    • Αλλά και πάλι αν γεννηθεί τώρα θα μπει θερμοκοιτίδα και δεύτερη φορά δεν μπορώ να το ξαναζήσω αυτό... σκεφτόμαστε θετικά και όλα καλά θα πάνε!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...