Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλή Χρονιά! Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο?..

Recommended Posts

Γεια σας!

Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά, με υγεία κι ό,τι επιθυμείτε! :)

Μόλις πριν λίγο έκανα εγγραφή στο site, αν και το διαβάζω εδώ κι αρκετό καιρό περιστασιακά.

Η ιστορία μου περιληπτικά: το Σεπτέμβριου του 2007 είχα μία αποβολή μεταξύ 6ης-7ης εβδομάδας και τον Απρίλιο του 2008 μία παλίνδρομη περίπου στις ίδιες μέρες. Δε χρειάζεται να σας περιγράψω..

Μετά από μια σειρά εξετάσεων, καταλήξαμε (οι γιατροί δηλαδή) στο συμπέρασμα ότι μάλλον έχω ένα αυτοάνοσο, το λεγόμενο αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, εξ' αιτίας του οποίου προκαλούνται θρομβώσεις στον πλακούντα (ο οποίος δημιουργείται κάπου εκεί στην 6η-7η εβδομάδα) με αποτέλεσμα να σταματάει η ανάπτυξη του εμβρύου, γι'αυτό και η αποβολή και η παλίνδρομη.

Απ' ότι μου είπε ο γιατρός μου κι ένας ρευματολόγος στον οποίο απευθύνθηκα (αυτή η ειδικότητα ασχολείται με τα αυτοάνοσα νοσήματα) το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με χορήγηση κορτιζόνης, ασπιρίνης και ενέσεων ηπαρίνης. Χωρίς όμως να'ναι 100% σίγουρο ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα.. :unsure:

Έχω και το "κακό" συνήθειο :P να ψάχνω στο ίντερνετ για πληροφορίες κι έχω διαβάσει τόσα απογοητευτικά.. :(

Έκανα μια αναζήτηση στο site αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό-ίσως να μην έψαξα αρκετά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ξέρετε γι'αυτό.. υπάρχουν κοπέλες εδώ που έχουν παρόμοιο πρόβλημα και που θα ήθελαν να μοιραστούν μαζί μου την εμπειρία τους;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας! :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aγαπητη crazy γεια σου και ελπιζω το 2009 να πραγματοποιηθει το ονειρο σου για ενα παιδι!

Για το συνδρομο αυτο δεν εχω ακουσει

Εχοντας γεννησει προωρα μετα απο εξετασεις μου συστηθηκε αντιπηκτικη αγωγη(δεν γνωριζω τι περιλαμβανει αυτη) σε επομενη εγκυμοσυνη

Αντιπικτικη αγωγη διαβασα στα παρακατω οτι συστηνεται και στην περιπτωση του συνδρομου που εχεις

Σε ερωτηση στον γιατρο μου για επιπτωσεις της αντιπ αγωγης δεν μου μιλησε για παρενεργιες και με καθυσηχασε

Μην απελπιζεσαι παντως ειναι σημαντικο οτι βρηκαν μια αιτια για ο,τι περασες και ετσι θα αντιμετωπιστει (σε πολλες περιπτωσεις δεν βρισκουν εξηγηση για καθ'εξιν αποβολες)

Σου ευχομαι να βρεις τις απαντησεις που ζητας και να βαλεις μπροστα για παιδι:)

http://www.google.gr/url?sa=t&source=we ... U7mI5PaQAw

Και κατι αλλο

Επειδη κι εγω εψανα καποιον να με διαβεβαιωσει οτι με την αγωγη ολα θα πανε καλα διαπιστωσα πως αυτο δεν γινεται Υπαρχει και η στατιστικη στο γενικο πληθυσμο και αλλο παραγοντες ασχετοι απο αυτο που εχεις που δεν μπορει κανεις να προβλεψει Γι αυτο και δεν θα σου πει με σιγουρια κανεις οτι ολα θα πανε καλα οπως δεν μπορει να το πει και σε μια γυναικα χωρις το ιστορικο σου

Προχωρα ακαθεκτη και θα τα καταφερεις με την αγωγη του γιατρου

Μην περιμενεις διαβεβαιωσεις απο κανενα Δεν θα τις παρεις ποτε

Γεια σου apis! Σ'ευχαριστώ για το μήνυμά σου! :)

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να είμαι έγκυος. Είχα κάτι τραβηγματάκια όπως και στις προηγούμενες 2 φορές, το στήθος μου πονάει..αλλά από την άλλη, η μύτη μου δεν είναι τόσο ευαίσθητη όπως τις άλλες 2 φορές. Βέβαια, ξέρω, όλα αυτά είναι σχετικά...

Υπομονή.. Κανονικά είναι να αδιαθετήσω την Κυριακή κι αν δεν, θα πάω τη Δευτέρα για χοριακή. Βλέπεις, είναι σημαντικό να το καταλάβω όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε να ξεκινήσω τη σχετική αγωγή.

Από την άλλη, έχω αγχωθεί τόσο με όλα αυτά που θα πρέπει να πάρω, χάπια, ενέσεις κλπ..

Για να δούμε τι θα δούμε...

Σε καταλαβαινω κι εγω ειμαι μ ενα predictor στο χερι παροτι παιρνω προφυλαξεις ακομα απ το αγχος μηπως και δεν το καταλαβω αμεσως

Ευχομαι αυτη να ειναι η χρονια σου και να τα καταφερεις!!!

Καλη τυχη στη χοριακη!!!

Καλησπέρα και από εμένα και καλή χρονιά σε όλες μας!

Συγκεκριμένα για το σύνδρομο που αναφέρεις δεν ξέρω, αυτό που θέλω να σου πω μόνο ότι τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι πολύ ύπουλα, εμφανίζονται απο το πουθενά και πολύ δύσκολα εξαφανίζονται. Στις περιπτώσεις χορηγείται κορτιζόνη απ'ότι ξέρω για αρκετό χρονικό διάστημα. Έχω προσωπική εμπειρία το οποίο μας ταλαιπωρεί από το 2001 που εμφανίστηκε.

Όσο για τις ασπιρίνες είναι το πιο ανώδυνο μέσο για τις θρομβώσεις και το πιο ακίνδυνο.

Θα πρότεινα να το ψάξεις αρκετά και να πάρεις και άλλες γνώμες.

Καλή σου επιτυχία στις προσπάθειες σου και σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το 2009 να σου φέρει το μωράκι που τόσο επιθυμείς!

Κορίτσια ευχαριστώ για τα μηνύματά σας! :)

Ioannouli, αυτό που μου είπε ο γιατρός μου είναι πως την επόμενη φορά που θα μείνω έγκυος θα πάρω συνδυασμό όλων αυτών! Και ασπιρίνη και κορτιζόνη και ενέσεις ηπαρίνης! Τα δύο πρώτα μέχρι συγκεκριμένο μήνα και τις ενέσεις σ'όλη την εγκυμοσύνη. Και τα ίδια μου είπε και ρευματολόγος. Για την ακρίβεια πήγα σε δύο ρευματολόγους. Αυτό που με ανησυχεί είναι τι παρενέργειες θα έχει όλο αυτό, αφενός σε μένα, αφετέρου και πιο σημαντικό, στο έμβρυο! Οι γιατροί συνήθως είναι καθησυχαστικοί σ'αυτά, αλλά... :unsure:

Δεν ξέρω καμία κοπέλα που να'χε το ίδιο πρόβλημα με μένα ώστε να'χω μια εικόνα (επιτυχίας, αποτυχίας, οτιδήποτε!) γι'αυτό και μπήκα στο φόρουμ.

Καλή χρονιά σε όλες τις μανούλες και τις μέλουσες μανούλες...Είναι λίγες μέρες που έκανα εγγραφή στο site και δεν μπορώ να ξεκολίσω..

Κοπέλα μου σε καταλαβένω πως νιώθεις γιατι έχω χάσει και εγώ πριν ένα χρόνο το τελευταίο μου μωράκι και είχα πάει 3 μηνών..

Απο σένα τώρα σκέφτηκα πως ίσως και εγω να 'χα κάτι τετιο...εγώ δεν ξέρω γιατί το έχασα και έχω χάσει και το πρώτο μου απλα στον 1,5 μήνα...βέβαια ο θεός μου χάρισε αλλα 2...Τώρα θέλω και τρίτο και δεν το κατάφερα ακόμα...

αν σε κούρασα συγνώμη:(

Έυχομαι να σου πάνε όλα καλά και να μην στεναχωριέσαι...

Ακόμα σε όλες εσας στο site ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα την παρέα που μου κρατάτε...:)

Δε με κούρασες καθόλου Marisa! :)

Γι'αυτό είμαστε εδώ, για ανταλλάσουμε ιστορίες, εμπειρίες και να δίνουμε κουράγιο και δύναμη η μία στην άλλη.

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου κι εύχομαι το 2009 να σου φέρει και το τρίτο!

Και σε όλες τις μανούλες και τους πατεράδες (μην τους ξεχνάμε κι αυτούς) δύναμη και την ευχή να τους έρθουν όλα έτσι όπως τα θέλουν! :)

crazy ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ...

ΜΑΚΑΡΙ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΕΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ:P

Καλημέρα Φωτεινή μου! :)

Σ'ευχαριστώ πολύ! Κι εσύ ό,τι επιθυμείς!

Απ' ότι έχω καταλάβει, και για τους γιατρούς αυτό το σύνδρομο είναι κάτι που το'χουν εντοπίσει σχετικά πρόσφατα, την τελευταία δεκαετία (ίσως λέω και πολλά) και προφανώς δεν έχουν και πολλή εμπειρία στο θέμα, γι'αυτό και οι απόψεις διίστανται.. Άλλος λέει ενέσεις σ' όλη την εγκυμοσύνη, άλλος για το πρώτο τρίμηνο και πάει λέγοντας.. Άντε να βρεις άκρη...

crazy mou oti kai na einai...min agxwnesai...pisteyw oti otan mia ginaika thelei poli ena mwro...tha to apoktisei...i epistimi exei proxwrisei poli...psaxto min afiseis kanenan se xlwro klari...kai euxomai grigora na mas peis ta kala nea

Καλημέρα jovanna!

Σ'ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές σου!

Να χαίρεσαι το μπέμπη σου!! :)

Αυτό το περί ψαξίματος.. τι να σου πω; Είναι αυτό που λέει μια φίλη μου: θα πας στον ένα, θα σου πει Α, θα πας στον άλλο, θα σου πει Β... στο τέλος είσαι στη μέση και δεν ξέρεις τι να κάνεις και ποιον να εμπιστευτείς!

Είναι κι αυτές οι καμπάνες :P του βιολογικού ρολογιού που βαράνε... χρόνια τώρα βαράνε... άντε να τιθασεύσεις το άγχος!! :)

• 1 month later...

καλημερα

ονομαζομαι Στεφανος και ειμαι παντρεμενος με την Ολγα

την Ολγα η οποια αυτη την στιγμη ειναι στο νοσοκομειο με εγκεφαλικο

που της το δημιουργησε το Αντιφωσπολιπιδικο συνδρομο .

ολα αρχισαν οταν χασαμε το παιδι μας στον 6 μηνα εγκυμοσυνης το 2008 τοτε οι γιατροι χωρις να μας δωσουν καμια εξηγηση εκαναν στην Ολγα ενα σωρο εξετασεις στα νεφρα της . στο τελος της εδωσαν μια ντουζινα χαπια λεγοντας της οτι πρεπει να τα παιρνει συνεχεια για να ελεγχει την πυκτυκωτητα του αιματος της. αυτο γινοτανε για εναν χρονο .

σε αυτη την κλινικη που ειμαστε τωρα μας εχουν ενημερωσει για το τι εχει γινει και το ποσο σοβαρη ειναι η κατασταση .

αυτο που δεν εχουν εξηγησει ειναι πως αφου επαιρνε την αγωγη συνεβη αυτο το τραγικο γεγονος.?

δεν τα αναφερω ολα γιατι οπως καταλαβ. θα μου επαιρνε 100 σελιδες .

Αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι μαλλον στην επαρχια απο οπου ειμαστε, οι γιατροι ...........

ευχαριστω για τον χρονο σας ..

Στεφανος.

η Ολγα ειναι 31 χρονων

Καλημερα Ρουλακι μουουουουο!!!Δεν θυμαμαι αν στο εχω ξαναπει αλλα μια κορη μιας φιλης της μαμας μου ειχε παρομοιο πρβ με το δικο σου δεν θυμαμαι αν ηταν η ιδια ονομασια,αλλα αυτο συνεβαινε σχηματιζονταν θρομβοι.... και ειχε χασει κι αυτη παιδι με τον ιδιο τροπο....βεβαια ηξερε τι ειχε και ο γιατρος αλλα δεν της εδωσε τιποτα!!!!

τελος παντων αλλαξε γιατρο και εκανε αυτην την αγωγη που λες και ολα πηγανε μια χαρα!!!!

Γεια σου Στεφανε πραγματικα λυπαμαι!Ευχομαι η Ολγα να γινει καλα!!!Ευχομαι στο Θεο και την Παναγια να ειναι μαζι της!!!μενω επαρχια και σε καταλαβαινω απολυτα!!

Μα καλα δεν σας εχουν εξηγησει τιποτα???φοβερο!!!τωρα ειστε σε κλινικη στην επαρχια ακομα?Συγνωμη για τις ερωτησεις εχω τρελαθει με αυτα που ειπες!!!!!

Στέφανε γεια σου! Καλώς ήρθες στο mammy!

Καταρχήν περαστικά για την Όλγα! Πως είναι η κατάστασή της τώρα;;;

Κι εγώ έχω τρελαθεί με αυτά που είπες! Λυπάμαι πάρα πολύ για το μωράκι που χάσατε... στον 6ο μήνα, φοβερό.. τουλάχιστον μέσα στην ατυχία μου, ήμουν τυχερή σ'αυτό, και οι δύο αποτυχημένες εγκυμοσύνες μου, έληξαν στην 6η-7η εβδομάδα...

Εγώ έχω κάνει κάποιες εξετάσεις, μου'χουν πει γι'αυτό το σύνδρομο, αλλά μου'χουν πει πως θα κάνω αγωγή (ενέσεις ηπαρίνης, ασπιρίνη και κορτιζόνη) μόνο όταν ξαναμείνω έγκυος και για όλη την εγκυμοσύνη. Δεν μου είπαν να κάνω τίποτε άλλο τώρα που δεν είμαι έγκυος!!

Ζω στην Αθήνα. Πήγα σε ρευματολόγο για το θέμα αυτό, σε κάποιον από την ομάδα Μουτσόπουλου (αν έχεις ακουστά).

Αν θες και μπορείς, στείλε μου κάποια περισσότερα στοιχεία για την περίπτωση της Όλγας, όπως καταλαβαίνεις, με ενδιαφέρει άμεσα!

Σ'ευχαριστώ και πάλι περαστικά για την Όλγα σου κι όλα να πάνε καλά. :)

Να μας πεις πως εξελίσσεται η κατάστασή της και ό,τι χρειαστείτε από εμάς, την παρέα του mammy, είμαστε εδώ!

Η γυναίκα του αδερφού μου είχε δύο παλίνδρομες κυήσεις και 2 εγκυμοσύνες από τις οποίες βγήκαν δυο ζουζούνες που είναι τώρα 3 1/2 η μια και 2 1/2 η άλλη!! Λοιπόν.. Και στην περίπτωση της νύφης μου, έφραζε ο πλακούντας με αποτέλεσμα να σκάει το έμβρυο και να διακόπτεται η κύηση! Επίσης έπηζε το αίμα της! Είχε πρόβλημα θυροειδή πολύ μεγάλο και πρόβλημα σακχάρου κατά την κύηση! Λάμβανε ημερησίως κορτιζόνη, έκανε μια ένεση στην κοιλιά της κάθε βράδυ και στην πρώτη εγκυμοσύνη μια φορά τον μήνα έμπαινε στο Ιασώ και τις χορηγούσαν το φάρμακό με ορό για 48 ώρες περίπου!! Επίσης έπαιρνε Salospir για την πήξη του αίματος, Τ4 για θυροειδη και άλλα 15 χάπια ημερησίως!! Το μόνο αρνητικό ήταν ότι δεν θήλασε λόγω τοξικότητας από τα φάρμακα!! Αλλά αυτό είναι το λιγότερο!! Ήταν εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου κατά τα λεγόμενα των γιατρών αλλά ήρθαν εις πέρας και έχει δυο πανέμορφα και υγιέστατα κοριτσάκια αυτή την στιγμή!! Μεταξύ μας και αρκετά ζωηρά...

Μην στενοχωριέσαι!! Έχει προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη που τα πάντα γίνονται πλέον!! Κι αν θες οτιδήποτε στείλε μου μήνυμα αν θες να επικοινωνήσουμε και να μιλήσεις και με την νύφη μου για οτιδήποτε!!

Kalhspera kai apo emena!!! Ego thelo na sou pooti h episthmh exei ftash poly se poly ypsila epeipeda shmera kai na mhn anxose sigoura tha yparxh kapoia lysh!!!! Kai mhn apogohtebesai diabazontas arthra apo to internet pou polles fores einai palia h den einai gramena apo egures phges!!!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!! :)

ekoliou, ευτυχώς η επιστήμη έχει προχωρήσει σε πολλά πράγματα... απλώς στο συγκεκριμένο θέμα, η εμπειρία των γιατρών δεν είναι πολλή μεγάλη, απλούστατα γιατί το συγκεκριμένο σύνδρομο το ανακάλυψαν πριν από μερικά χρόνια, όχι πάρα πολλά. Και άλλοι λένε το ένα, άλλοι το άλλο... πχ σε μένα ο ρευματολόγος είπε να πάρω ηπαρίνη για όλη την εγκυμοσύνη, άλλοι λένε μόνο για το πρώτο τρίμηνο... τρέχα γύρευε...

dallia, σίγουρα θα μιλήσω κάποια στιγμή με τη νύφη σου, να μου τα πει από πρώτο χέρι! Να χαίρεται τις ζουζούνες τις!!! :)

Ανιψούδι μου :) (Aristina), για μάθε αν μπορείς αν μιλάμε για το ίδιο σύνδρομο...

Ελπίζω να επικοινωνήσει πάλι μαζί μας ο Στέφανος... Έχω αγωνία για την Όλγα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...