Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κρητική Μυζηθρόπιτα Μελιού

μμμμμμμμμμμμμμ!!!!

Υλικά

450 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρητικιά

4 αυγά

3 κουταλιές μέλι

χυμό 2 λεμονιών

1 κουταλιά ανθόνερο

φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε καλά την μυζήθρα, το μέλι, το λεμόνι, τα αυγά και το ανθόνερο, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. (Μπορείτε να τα βάλετε και στο μπλέντερ). Τον δυόσμο τον βάζετε την τελευταία στιγμή.

2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το βάζετε σε φούρνο θερμοκρασίας 150°C για 30’ ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και ροδίσει ελαφρώς.

  • Απαντήσεις 320
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Κρητική Μυζηθρόπιτα Μελιού

μμμμμμμμμμμμμμ!!!!

Υλικά

450 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρητικιά

4 αυγά

3 κουταλιές μέλι

χυμό 2 λεμονιών

1 κουταλιά ανθόνερο

φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε καλά την μυζήθρα, το μέλι, το λεμόνι, τα αυγά και το ανθόνερο, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. (Μπορείτε να τα βάλετε και στο μπλέντερ). Τον δυόσμο τον βάζετε την τελευταία στιγμή.

2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το βάζετε σε φούρνο θερμοκρασίας 150°C για 30’ ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και ροδίσει ελαφρώς.

Δημοσίευση

Παπουτσάκια Μελιτζάνας

Για τους λάτρεις της μελιτζάνας... και όχι μόνο!!

Υλικά

4 μελιτζάνες φλασκες

Για τον κιμά:

1 κιλό κιμά

1 κρεμμύδι

4 ντομάτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί

1 ξυλαράκι κανέλας

αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

Για την μπεσαμέλ:

3 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι

3 1/2 ποτήρια γάλα

1 αυγό

αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.

2. Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Τον σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι.

3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

4. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.

5. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους θέλουν όταν αδειάσετε τις μελιτζάνες μπορείτε να κόψετε το γέμισμα κομματάκια και να το προσθέσετε στον κιμά που θα φτιάξετε. Έτσι θα αποκτήσει μια πιο ωραία γεύση. Ακόμα αν θέλετε πιο "κόκκινο" τον κιμά προσθέτετε και λίγο Pumaro μαζί με τις ντομάτες. Τέλος για όσουν θέλουν να "ατασταλίσουν" φτιάχνουν μια σάλτσα της αρεσκείας τους που την βάζουν στο ταψί αντί για λαδόκολλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δημοσίευση

Παπουτσάκια Μελιτζάνας

Για τους λάτρεις της μελιτζάνας... και όχι μόνο!!

Υλικά

4 μελιτζάνες φλασκες

Για τον κιμά:

1 κιλό κιμά

1 κρεμμύδι

4 ντομάτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί

1 ξυλαράκι κανέλας

αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

Για την μπεσαμέλ:

3 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι

3 1/2 ποτήρια γάλα

1 αυγό

αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.

2. Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Τον σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι.

3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

4. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.

5. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους θέλουν όταν αδειάσετε τις μελιτζάνες μπορείτε να κόψετε το γέμισμα κομματάκια και να το προσθέσετε στον κιμά που θα φτιάξετε. Έτσι θα αποκτήσει μια πιο ωραία γεύση. Ακόμα αν θέλετε πιο "κόκκινο" τον κιμά προσθέτετε και λίγο Pumaro μαζί με τις ντομάτες. Τέλος για όσουν θέλουν να "ατασταλίσουν" φτιάχνουν μια σάλτσα της αρεσκείας τους που την βάζουν στο ταψί αντί για λαδόκολλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δημοσίευση

Παπουτσάκια Μελιτζάνας

Για τους λάτρεις της μελιτζάνας... και όχι μόνο!!

Υλικά

4 μελιτζάνες φλασκες

Για τον κιμά:

1 κιλό κιμά

1 κρεμμύδι

4 ντομάτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί

1 ξυλαράκι κανέλας

αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

Για την μπεσαμέλ:

3 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι

3 1/2 ποτήρια γάλα

1 αυγό

αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.

2. Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Τον σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι.

3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

4. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.

5. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους θέλουν όταν αδειάσετε τις μελιτζάνες μπορείτε να κόψετε το γέμισμα κομματάκια και να το προσθέσετε στον κιμά που θα φτιάξετε. Έτσι θα αποκτήσει μια πιο ωραία γεύση. Ακόμα αν θέλετε πιο "κόκκινο" τον κιμά προσθέτετε και λίγο Pumaro μαζί με τις ντομάτες. Τέλος για όσουν θέλουν να "ατασταλίσουν" φτιάχνουν μια σάλτσα της αρεσκείας τους που την βάζουν στο ταψί αντί για λαδόκολλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δημοσίευση

Παπουτσάκια Μελιτζάνας

Για τους λάτρεις της μελιτζάνας... και όχι μόνο!!

Υλικά

4 μελιτζάνες φλασκες

Για τον κιμά:

1 κιλό κιμά

1 κρεμμύδι

4 ντομάτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί

1 ξυλαράκι κανέλας

αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

Για την μπεσαμέλ:

3 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι

3 1/2 ποτήρια γάλα

1 αυγό

αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.

2. Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Τον σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι.

3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

4. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.

5. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους θέλουν όταν αδειάσετε τις μελιτζάνες μπορείτε να κόψετε το γέμισμα κομματάκια και να το προσθέσετε στον κιμά που θα φτιάξετε. Έτσι θα αποκτήσει μια πιο ωραία γεύση. Ακόμα αν θέλετε πιο "κόκκινο" τον κιμά προσθέτετε και λίγο Pumaro μαζί με τις ντομάτες. Τέλος για όσουν θέλουν να "ατασταλίσουν" φτιάχνουν μια σάλτσα της αρεσκείας τους που την βάζουν στο ταψί αντί για λαδόκολλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δημοσίευση

Χταποδοπίλαφο

Έτσι όπως το φτιάχνουμε στην Κρήτη!

Υλικά

1 Χταπόδι

4-5 ντομάτες ή Pumaro

1 βαθύ πιάτο ρύζι

1 μικρό κρεμμύδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βράζουμε σε νερό για να μαλακώσει μέχρι να "πηρουνίζεται" και να έχει ψηθεί. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

2. Ετοιμάζουμε το πιλάφι. Βάζουμε το ελαιόλαδό και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες ή το Pumaro το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα ρίχνουμε και το ρύζι. Λίγο πριν ψηθεί το ρύζι ρίχνουμε το κομμένο χταπόδι έτσι ώστε να δέσει με όλα τα υπόλοιπα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται με λευκό κρασί!! Και για όσους θέλουν μπορούν να σβήσουν με κρασί το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού! Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με μακαρονάκι κοφτό! Ελπίζω να το απολαύσετε!!

Δημοσίευση

Χταποδοπίλαφο

Έτσι όπως το φτιάχνουμε στην Κρήτη!

Υλικά

1 Χταπόδι

4-5 ντομάτες ή Pumaro

1 βαθύ πιάτο ρύζι

1 μικρό κρεμμύδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βράζουμε σε νερό για να μαλακώσει μέχρι να "πηρουνίζεται" και να έχει ψηθεί. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

2. Ετοιμάζουμε το πιλάφι. Βάζουμε το ελαιόλαδό και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες ή το Pumaro το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα ρίχνουμε και το ρύζι. Λίγο πριν ψηθεί το ρύζι ρίχνουμε το κομμένο χταπόδι έτσι ώστε να δέσει με όλα τα υπόλοιπα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται με λευκό κρασί!! Και για όσους θέλουν μπορούν να σβήσουν με κρασί το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού! Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με μακαρονάκι κοφτό! Ελπίζω να το απολαύσετε!!

Δημοσίευση

Χταποδοπίλαφο

Έτσι όπως το φτιάχνουμε στην Κρήτη!

Υλικά

1 Χταπόδι

4-5 ντομάτες ή Pumaro

1 βαθύ πιάτο ρύζι

1 μικρό κρεμμύδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βράζουμε σε νερό για να μαλακώσει μέχρι να "πηρουνίζεται" και να έχει ψηθεί. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

2. Ετοιμάζουμε το πιλάφι. Βάζουμε το ελαιόλαδό και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες ή το Pumaro το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα ρίχνουμε και το ρύζι. Λίγο πριν ψηθεί το ρύζι ρίχνουμε το κομμένο χταπόδι έτσι ώστε να δέσει με όλα τα υπόλοιπα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται με λευκό κρασί!! Και για όσους θέλουν μπορούν να σβήσουν με κρασί το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού! Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με μακαρονάκι κοφτό! Ελπίζω να το απολαύσετε!!

Δημοσίευση

Χταποδοπίλαφο

Έτσι όπως το φτιάχνουμε στην Κρήτη!

Υλικά

1 Χταπόδι

4-5 ντομάτες ή Pumaro

1 βαθύ πιάτο ρύζι

1 μικρό κρεμμύδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βράζουμε σε νερό για να μαλακώσει μέχρι να "πηρουνίζεται" και να έχει ψηθεί. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

2. Ετοιμάζουμε το πιλάφι. Βάζουμε το ελαιόλαδό και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες ή το Pumaro το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα ρίχνουμε και το ρύζι. Λίγο πριν ψηθεί το ρύζι ρίχνουμε το κομμένο χταπόδι έτσι ώστε να δέσει με όλα τα υπόλοιπα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται με λευκό κρασί!! Και για όσους θέλουν μπορούν να σβήσουν με κρασί το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού! Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με μακαρονάκι κοφτό! Ελπίζω να το απολαύσετε!!

Δημοσίευση

Καλαμαράκια γεμιστά με φέτα

Για όσους θέλουν κάτι εύκολο και γρήγορο!!!

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια ολόκληρα (όχι ροδέλες)

αλάτι - πιπέρι

φέτα ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.

2. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

3. Θρυψαλίζουμε τη φέτα και βάζουμε λίγο πιπέρι.

4. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλιφίδα.

5. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους θέλουν μπορούν να τα ψήσουν στα κάρβουνα!!

Δημοσίευση

Καλαμαράκια γεμιστά με φέτα

Για όσους θέλουν κάτι εύκολο και γρήγορο!!!

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια ολόκληρα (όχι ροδέλες)

αλάτι - πιπέρι

φέτα ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.

2. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

3. Θρυψαλίζουμε τη φέτα και βάζουμε λίγο πιπέρι.

4. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλιφίδα.

5. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους θέλουν μπορούν να τα ψήσουν στα κάρβουνα!!

Δημοσίευση

Καλαμαράκια γεμιστά με φέτα

Για όσους θέλουν κάτι εύκολο και γρήγορο!!!

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια ολόκληρα (όχι ροδέλες)

αλάτι - πιπέρι

φέτα ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.

2. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

3. Θρυψαλίζουμε τη φέτα και βάζουμε λίγο πιπέρι.

4. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλιφίδα.

5. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους θέλουν μπορούν να τα ψήσουν στα κάρβουνα!!

Δημοσίευση

Καλαμαράκια γεμιστά με φέτα

Για όσους θέλουν κάτι εύκολο και γρήγορο!!!

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια ολόκληρα (όχι ροδέλες)

αλάτι - πιπέρι

φέτα ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.

2. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

3. Θρυψαλίζουμε τη φέτα και βάζουμε λίγο πιπέρι.

4. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλιφίδα.

5. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους θέλουν μπορούν να τα ψήσουν στα κάρβουνα!!

Δημοσίευση

Σουπιές με σπανάκι

αλά Κρητικά!!!

Υλικά

1 κιλό σουπιές

1 κιλό σπανάκι

1 ποτήρι λάδι

2 κρεμμύδια

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

λίγο άνηθο

δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Kαθαρίζουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.

2. Οταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί.

3. Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά τα φαγητό είναι έτοιμο.

Δημοσίευση

Σουπιές με σπανάκι

αλά Κρητικά!!!

Υλικά

1 κιλό σουπιές

1 κιλό σπανάκι

1 ποτήρι λάδι

2 κρεμμύδια

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

λίγο άνηθο

δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Kαθαρίζουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.

2. Οταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί.

3. Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά τα φαγητό είναι έτοιμο.

Δημοσίευση

Σουπιές με σπανάκι

αλά Κρητικά!!!

Υλικά

1 κιλό σουπιές

1 κιλό σπανάκι

1 ποτήρι λάδι

2 κρεμμύδια

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

λίγο άνηθο

δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Kαθαρίζουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.

2. Οταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί.

3. Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά τα φαγητό είναι έτοιμο.

Δημοσίευση

Σουπιές με σπανάκι

αλά Κρητικά!!!

Υλικά

1 κιλό σουπιές

1 κιλό σπανάκι

1 ποτήρι λάδι

2 κρεμμύδια

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

λίγο άνηθο

δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Kαθαρίζουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.

2. Οταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί.

3. Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά τα φαγητό είναι έτοιμο.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Δεν ξέρω τον λόγο που μπορεί να φραξουν δεν μου είπε το γιατί όμως  εγώ στην σαλπιγγογραφια που έκανα φάνηκε διαβατη μόνο η μία.. Ο γιατρός σου δεν σου έχει προτείνει να κάνεις; 
    • @Katerinioo δεν παλεύονται οι ναυτιες. Εμενα ενιοτε νιώθω χαλια τ στομαχι και εχω καουρες αλλα οχι ναυτιες. Αυτό με τ ρουχα τ σκεφτόμουν σήμερα κ γω. Οτι δ θελω τίποτα να με ακουμπάει αλλά εχω κ μερες μπροστά μ ακόμα. Φορουσα μια φόρμα φαντασου την έβγαλα κ εβαλα.πυτζαμα κ ενιωσα αλλος ανθρωπος.
    • Πώς είστε οι μαμάδες που γεννήσατε;;;
    • Καλησπέρα κορίτσια! Τι κάνετε; Εγώ ταλαιπωρήθηκα πολύ με την καούρα χθες και το στομάχι. Σήμερα καλύτερα λ. Γύρισαν οι ναυτίες όσο δεν πάει και αυτή η γεύση που έχεις στο πρώτο τρίμηνο.. πονάκια έχω και εγώ και ζορίζομαι ακόμα και να βάλω ένα κολάν εγκυμοσύνης. Δεν αντέχω τα ρούχα και τα παντελόνια. Αντε μια μέρα κορίτσια και μπαίνει Μάιος. Να πάρουμε σειρά!!
    • Είμαστε καλύτερα! Είναι λίγο μπουκωμενος ακόμη, αλλά όχι όπως ήταν. Βέβαια, χθες μάλλον είχε ζόρια με τα δόντια του και δεν κοιμηθήκαμε καλά. Τώρα έχει 4 πάνω δόντια κ δεν ξέρω αν τον ενοχλούν τα κάτω τα πλαϊνά, γιατί του τρέχουν πάρα πολύ τα σάλια και μου γεμίζει όλο σπινθουρακια με την πιπίλα κάτω από το στόμα. Την Παρασκευή 8 το πρωί πάμε να κάνει το baxsero, οπότε πιστεύω θα έχουμε δύσκολο Σαββατοκύριακο.  Εσένα σου έκανε πυρετό με το bexsero?? Πως τα πάτε με τον ύπνο;; Έστρωσε καθόλου;;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...