Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 2850 ΣΤΙΣ 41 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Κ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΙΔΥΜΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ Κ ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΒΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ.

ΕΙΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕς ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΗΣΗ Κ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΩΣΤΟ ΒΑΡΟΣ.ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ;

ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΑ ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΟ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΟΙΝΩΣ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΑΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΠΑΙΞΕ ΑΥΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ..

ΑΚΟΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ!!ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙΣ..ΧΑΧΑ

Δημοσίευση

Νάνσυ μου εγω είμαι της άποψης ότι ότι είναι να πάρουν τα μωρά θα το πάρουν όσο και να τρως εσύ.Εγώ πεινούσα πολύ καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Θυμάμαι να ξυπνάω βράδια και να ψάχνω το ψυγείο.Κρατιόμουν όμως γιατί δεν ήθελα να βάλω πολλά κιλά.Τελικά πήρα 16 κιλά σύνολο τα μωρά γεννήθηκαν στις 36 εβδομάδες από 2,300 η καθεμία.Έχασαν μερικά γραμμάρια μέχρι να φύγουμε από το νοσοκομείο.Να τρως υγειινά όσο μπορείς,όχι πολλά γλυκά,να παίρνεις και τα συμπληρώματα σου που σου δωσε ο γιατρός συστηματικά και όλα καλά θα πάνε.Σίγουρα πάντως δε θα φτάσεις στις 41 εβδομάδες να γεννήσεις!!!Μπράβο βρε θηρίο αντοχή..μα 41!!!

Δημοσίευση
Νάνσυ μου εγω είμαι της άποψης ότι ότι είναι να πάρουν τα μωρά θα το πάρουν όσο και να τρως εσύ.Εγώ πεινούσα πολύ καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Θυμάμαι να ξυπνάω βράδια και να ψάχνω το ψυγείο.Κρατιόμουν όμως γιατί δεν ήθελα να βάλω πολλά κιλά.Τελικά πήρα 16 κιλά σύνολο τα μωρά γεννήθηκαν στις 36 εβδομάδες από 2,300 η καθεμία.Έχασαν μερικά γραμμάρια μέχρι να φύγουμε από το νοσοκομείο.Να τρως υγειινά όσο μπορείς,όχι πολλά γλυκά,να παίρνεις και τα συμπληρώματα σου που σου δωσε ο γιατρός συστηματικά και όλα καλά θα πάνε.Σίγουρα πάντως δε θα φτάσεις στις 41 εβδομάδες να γεννήσεις!!!Μπράβο βρε θηρίο αντοχή..μα 41!!!

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΒΓΕΙ.ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΤΡΑΧΗΛΟ Κ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ Κ ΤΕΛΙΚΑ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟ

Δημοσίευση

Θυμαμαι απο την νυφη μου που ο γιατρς της δεν την αφηνε να παρει πολυ βαρος γιατι ηταν της αποψης πως οσα περισσοτερα περιτα κιλα παιρνει η εγκυος τοσο λιγοτερο βαρος παιρνει το μωρο.Της ελεγε να θρεφετε μονο με υγειινες τροφες και να βλεπει το αλατι και την ζαχαρη σαν τους μεγαλυτερους εχθρους της.Πιστευω πως ειναι σωστο αυτο..

Δημοσίευση

Απο οσο ξερω τα διδυμα δεν παιρνουν πολυ βαρος οσο και να τρωει η μητερα.Ισως δεν υπαρχει και τοσο μεγαλος χωρος στην κοιλια για να αναπτυχθουν, ισως γιατι συνηθως ειναι λιγο προωρα.Γιατι σε εχει πιασει αγχος?Φυσιολογικο ειναι και να τα κρατησουν λιγες μερες μεχρι να παρουν βαρος.

Δημοσίευση
Απο οσο ξερω τα διδυμα δεν παιρνουν πολυ βαρος οσο και να τρωει η μητερα.Ισως δεν υπαρχει και τοσο μεγαλος χωρος στην κοιλια για να αναπτυχθουν, ισως γιατι συνηθως ειναι λιγο προωρα.Γιατι σε εχει πιασει αγχος?Φυσιολογικο ειναι και να τα κρατησουν λιγες μερες μεχρι να παρουν βαρος.

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ Κ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑΝ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ.ΤΕΛΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΤΛ Κ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ. ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΛΙΓΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΝΧΩΝΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ Κ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ ΜΩΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΙΤΙΔΑ.

Δημοσίευση

εχεις δικιο..μιλαω απο την δικη μου πλευρα που ακομα δεν εχω γεννησει και δεν εχω νιωσει την μητροτητα στην αληθινη της διασταση..Θα ελεγα απλα για να σε χαλαρωσω οτι σε διδυμη κυηση ειναι κατι συνηθισμενο και η καισαρικη και η θερμοκιυτιδα για να αποκτησουν βαρος τα μωρακια.Απολαυσε την εγκυμοσυνη σου.

Δημοσίευση

με το καλο ! με το καλό !!!! --ωραια τα διδυμάκια :x:x:x --

εγω στον μικρο μας επειδή ειχα ήδη περιττα κιλα, η γιατρος μου ειχε ΛΥΣΑΞΕΙ στην κυριολεξία με διατροφή... μου εδωσε διαιτολογιο 1600 θερμιδων και ειχα φτιαξει κ ποστ με αυτο εδώ στο μαμυ!

Δε νομιζω οτι παιζει ρολο, σε μια υγιή με φυσιολογικά (οχι ελιποβαρή) κιλά μαμά, οτι αν δεν τρωει πολύ δεν θα παρουν κ τα μωρα βαρος...

ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ να τρως σωστά κ υγιεινά (αυτο δε νομιζω οτι θα το αποφύγεις χιχι...) --οσο μπορεις φιλεναδα ;) οσο μπορείς :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι και εγώ αυτής της άποψης είμαι.. προσπάθησα να της μειώσω 1 γεύμα γάλακτος αλλά δεν κοιμόταν με τίποτα και έκλαιγε συνεχόμενα το μωρό οπότε είπα θα πάω βάση του μωρού.   Ο παιδίατρος σκέψου μου είπε 3 γεύματα γάλα και 3 στερεές και αν τρώει καλά τότε πάμε στα 2. Υπερβολή θεωρώ! 
    • @Eirinistz θα πας με τις ανάγκες του παιδιού. Οσο ζηταει γαλα θα προσφερεις. Σταδιακα θα μειωσει μονη της την ποσότητα κ θα αρχίσει να τ κοβει. Η θα αλλάξεις την ωρα τ γεύματος. Αναλογα τι ωρα σου κοιμαται. Αν σ κοιμαται 9.30 10 πχ θα δινεις γαλα κ τ φρούτο μετα στις 11 11.30. Σιγα σιγα μεγαλώνοντας αλλάξει κ προγραμμα ύπνου. Θα γίνουν πιο στανταρ κ τ γεύματα τους. Αφου ομως τ μωρακι σ θελει γαλα για να νανουριστει γτ να τ παιδεψεις?
    • @ΜαρίαΔημήτρης και εμένα η μικρούλα μου άργησε να κάνει γύρω γύρω και όταν την βάζω να κάθεται πέφτει μια δεξιά μια αριστερά και μια προς τα πίσω. Έβλεπα αλλά μωράκια που 6 μηνών καθόντουσαν κανονικά αλλά τελικά το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.   Ο παιδίατρος μου είπε ότι μέχρι το 9ο κάθονται τελείως μόνα τους οπότε έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. 
    • Σε άλλα νέα, η γκρίνια είναι ασταμάτητη.. μόνο στην βόλτα με το αμάξι δεν κλαίει, το απολαμβάνει! Χαζεύει από το παράθυρο. Μου φαίνεται θα την έχω στους δρόμους όλη μέρα😂  Αααα με την αλλαγή της ώρας έχουμε περάσει δύσκολα. Κοιμάται στις 7 το απόγευμα(αντί 8 που κοιμόταν πριν) και στις 5 το πρωί ξυπνάει με φωνές και όρεξη για παιχνίδι😫 ούτε όταν ήταν νεογέννητο τέτοια αϋπνία κορίτσια😅
    • Καλησπέρα κορίτσια. Εμάς μας άρχισε από τον 5ο τις στέρεες και ήδη τρώει 3 γεύματα. Πρωί φρούτα, μήλο μπανάνα αχλάδι και δαμάσκηνο της έχω δοκιμάσει και σήμερα την έβαλα πρώτη φορά αβοκάντο και εγώ😄 πήγε πολύ καλά η αλήθεια.    Το μεσημέρι της δίνω την σούπα της, μοσχάρι ή κοτόπουλο και λαχανικά και το απόγευμα της δίνω βρώμη ή κρέμα δημητριακών. Κάναμε και εισαγωγή 3 μέρες στον τραχανά. Τρώει πολύ καλά θεωρώ, από το μπολ θα φάει παραπάνω από το μισό και έχει τύχει να το φάει και όλο.    Έχω όμως μια απορία σχετικά με το γάλα. Ενώ θα φάει τα γεύματα της από τις στέρεες, θέλει απευθείας γάλα για να κοιμηθεί. Πχ πίνει γάλα στις 7 το πρωί , στις 9.30 περίπου θα της δώσω την κρέμα και στις 10 κλαίει για γάλα γιατί θέλει να κοιμηθεί. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα γεύματα. Ο γιατρός μου είχε πει ότι θα πρέπει να μειώσουμε γάλα εφόσον τρώει αρκετά από τις στέρεες όμως το μωρό το ζητάει το γάλα της και δεν ξέρω πως να της το κόψω 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...