Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αλλη μια ίδια περιπτωση


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες ,

Εύχομαι το 2012 να φέρει σε όλες αυτό που ονειρεύονται

Είμαι 27 ετών και ο άντρας μου 39.Ημαστε παντρεμένοι 3,5 χρόνια και προσπαθούμε για παιδάκι εδώ και τρία χρόνια. Τον τελευταίο ένα χρόνο αρχίσαμε με το γυναικολόγο τα γνωστά, φαρμακευτική αγωγή, σπερμοδιαγραμματα(που είναι περίπου καλά) και καταλήξαμε σε δυο αποτυχημένες σπερματεγχύσεις. Διαβάζοντας πολλά άρθρα κι από εδώ, κατέληξα στο ότι επειδή δεν μπορώ να κάνω εξωσωματική, όπως το συζήτησα και με το γιατρό μου λόγω της μικρής μου ηλικίας, η μόνη λύση είναι να συνεχίσω τις σπερματεγχύσεις. Την τελευταία φορά που τον επισκέφτηκα μου είπε ν κάνουμε λαπαροσκόπηση για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με μένα.(Ποτέ δεν είχα κάποιο ιστορικό άμβλωσης ή χειρουργεία). Πιστεύω ότι πρέπει να την κάνω για να είμαι σίγουρη όσο μπορώ ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα, που δεν μυ έχει περάσει από το μυαλό.

Θέλησα να γράψω απλά για να το μοιραστώ, αυτό που ζω, με ανθρώπους που ίσως έχουν περάσει το ίδιο με μένα.

Ευχαριστώ για το χρόνο.

(Περνώ φάσεις που είμαι πολύ λυπημένη και είναι αυτές 1-2 μέρες εδώ και τρία χρόνια, πριν μου έρθει η περίοδος και το διαισθανομαι.Κι ακόμα αφού μου έρθει και σιγά σιγά γεμίζω με ελπίδες για τον επόμενο κύκλο, είναι φορές που σκέπτομαι ότι ίσως είναι μάταιες αυτές οι ελπίδες γιατί σε 20-25 μέρες θα μου ξαναέρθει και δεν θέλω ρε γαμωτο! Έχουν περάσει 36 κύκλοι από τότε μου θεωρούσα ότι η σύλληψη είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό που θα ερθει μόνο του, χωρίς άγχος και μπλα μπλα μπλα. Είναι 36 μήνες μου απελπίζομαι και ελπίζω και απελπίζομαι και ελπίζω ξανά…)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαρακι μου καλως ηρθες!!!

σιγουρα ειναι δυσκολο αυτο που περνας,αλλα μην το βαζεις κατω κ μην απελπιζεσαι!!!θα ερθει το μωρακι που τοσο πολυ επιθυμητε,η ψυχολογικη σου κατασταση ομως δεν βοηθαει στην παρουσα φαση χαλαρωστε ηρεμηστε λιγο κ ειμαι σιγουρη οτι το αγγελουδι σας θα ερθει γρηγορα!!!!

καλη επιτυχεια!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο την φωτογραφια που εχει φαινονται ολα!

Δεν θα σου δωσω συμβουλες να μην ανχωνεσαι γιατι το ξερεις και μονη σου οτι δεν κανεις καλο.

Σου δεινω μονο καποιες προτασεις

το να κανεις εξωσωματικη με φυσικο κυκλο το εχετε σκεφτει?

το να κανεις διπλη σπερματενχυση?

το να πεις εγω την επομενη φορα θα πετυχω και να πας με ελπιδα και οχι με στεναχωρια!

Η καθε αποτυχια ειναι ενα μαρτυριο, αλλα αυτο πρεπει να σε κανει πιο δυνατη για τν επομενη φορα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκεια μου Μαρια!!!!Εισαι πολυ μικρη για να εχεις τοσο αγχος.Και αυτος ειναι ο πρωτος και βασικος λογος για τις δυσκολιες στην συλληψη για εμας τις γυναικες.Το ξερω πως το αγχος δεν κλεινει με ενα κουμπι.Ειναι ομως ολα μεσα στο μυαλο μας...Λοιπον θα σου διηγηθω την ιστορια της ξαδελφης μου.

Απο τα 25 παντρεμενη, προσπαθουσε 10 χρονια για παιδακι.Στα 35 και αφου το πηρε αποφαση πως δεν υπαρχει τροπος να μεινει εγκυος αποφασισε να υιοθετησει μιας και δεν μπορουσε να κανει εξωσωματικη.Αρχισε να χαιρετε με την ιδεα οτι θα γινοταν μανουλα με αλλον τροπο, χαλαρωσε και πραγματικα ειχε αλλαξει .Ελαμπε!!!Αποφασισαν με τον αντρα της να κανουν ενα ταξιδι πριν ξεκινησουν τις διαδικασιες και......Μας γυρισε εγκυμονουσα.Μετα απο ενα χρονο απο την γεννα ηρθε και η δευτερη εγκυμοσυνη....Τωρα ειναι μια ευτυχισμενη μαμα 2 αγοριων.

Η γνωμη μου ειναι κανε ερωτα με τον αντρα σου για να το χαρειτε και οχι για να μεινεις εγκυος.Καντε μικρα ταξιδακια για να ζησετε τον ερωτα σας και οχι για να μιλατε για τις προσπαθειες που κανετε για μωρο.Βαλε στο μυαλο σου οτι υπαρχουν και αλλες λυσεις αν δεν ερχετε ενα μωρακι.Ολα αυτα θα σε χαλαρωσουν και ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ θα τα καταφερεις.Εισαι μονο 27 εχεις πολλα χρονια μπροστα σου, δεν σε βιαζει το αγχος των μετα τα 35 που εχουν οι περισσοτερες κοπελες που δεν μπορουν να κανουν παιδακι.

Και βγαλε αυτη την σκεπτικη φωτογραφια που εβαλες!!!Βαλε χαρουμενες εικονες.Βοηθα τον εαυτο σου

Φιλικα

Νανα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολλες απο εμας περασαμε το ιδιο αγχος, τις ιδιες στεναχωριες και απογοητευσεις απο ελπιδες που ειχαμε και δεν πραγματοποιηθηκαν. Ομως εισαι αρκετα νεα για να το βαζεις κατω, ο χρονος ειναι με το μερος σου και στο κατω κατω δεν διεγνωσε και κατι στραβο ο γιατρος σου σε σενα ή τον αντρα σου. Απεβαλλε οσο μπορεις το αγχος, εχε θετικη σκεψη και κανε τις εξετασεις που χρειαζεσαι, ακομα και μια δευτερη γνωμη να παρεις δε βλαπτει. Παντως πριν απο καθε προσπαθεια εξωσωματικης που εκανα, εκανα και υστεροσκοπηση για να δει αν υπαρχει καποιο προβλημα στη μητρα που και παλι διορθωνεται.Ολα γινονται πια, μη χανεις τις ελπιδες σου λες και εισαι τοσο μεγαλη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εισαι πολυ μικρη ακομα για να αγχωνεσαι ετσι. 8α μου πεις και τι να κανεις........Ασχολησου με κατι αλλο, βρες ενα χομπι, πηγενε ενα ταξιδι , απολαυσε με τον αντρα σου τον ερωτα και 8α δεις δε 8α βγεις χαμενη 8α ερ8ει απο μονο του.

Εχεις συμπαρασταση απο τους δικους σου ή σε αγχωνουν κι αυτοι???? Εγω 8υμαμαι με το που παντρευτηκα με ειχαν πριξει γιαγιαδες πε8ερα κ μανα αν γκαστρω8ηκα ή οχι. Αφου ψιλοαργησα να μεινω εγκυος γιατι ειχα το μαγαζι και οι δικοι μου ειχαν πιστεψει πλεον πως εχουμε προβλημα. Ελεος.

Μη τρελενεσαι ,δε σε πηραν τα χρονια...και στη τελικη αλλαξε γιατρο και για αλλη γνωμη.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαράκι μου καλό! Δεν θα σου πω για την ηληκία σου γιατι κι εγώ είμαι 30 και προσπαθώ εδω και 4 χρόνια! Λοιπόν, πρώτα τα ιατρικά, καλό είναι να κάνεις την λαπαροσκόπηση γιατι έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από τυχόν ενδωμητριώσεις ή άλλες κυστούλες και θα ξέρεις πως θα πρέπει να συνεχίσεις!

Τωρα απο άποψη συναισθημάτων έσυ ξέρεις πως θα πρέπει να νοίωσεις. καλό είναι να χαλαρώσετε και να απολαμβάνετε!

Θα σου πω δύο ιστοριούλες.1η. Η κουμπάρα μου 3 χρόνια παντρεμένη, προσπαθούσε για παιδάκι αλλά τίποτα! Κανανε εξετάσεις αλλά άνηκαν στην κατηγορία της υπογονιμότητας χωρίς παθολογικά αίτια. Το καλοκαίρι θα πάντρευαν ένα ζευγάρι και είχαν τρεχάματα, άλλαξαν και σπίτι και αποφάσησαν να πάνε μόλις τελειώσουν με όλα αυτά σε έναν γενετιστη για να ακολουθήσουν κάμια υποβοηθούμενη μέθοδο. Το αποτέλεσμα του καλοκαιριού που έτρεχε να τα προλάβει όλα ήταν να μην της ξαναέρχει περίοδος!!! Είναι εγκυούλα!

2η. Εγώ. 3 1/2 χρόνια παντρεμένη αλλά προσπαθούμε εδω και 4+ χρόνια για το θαυματάκι. Πολλά προσβλήματα όμως. Ενδωμητριώσεις με δυο χειρουργεία, πολύ επιβαρυμένες ωοθήκες με κακής ποιότητας ωάρια και πρόβλημα κιρσοκίλης ο άντρας μου, με πολύ λίγο σπέρμα και κακό.Κοινός καμιά ελπίδα για φυσική σύληψη! :( Κάναμε 1 κανονική εξωσωματική, 2 εξωσωματικές σε φυσικό κύκλο και τον προηγούμενο μήνα μία ακόμα με τροποποιημένο φυσικό. Τίποτα! 1 Δεκεμβρίου μου ήρθε περίοδος ενω περίμενα θετική χοριακή λόγο εξωσωματικής, με πείραξε πολύ, έκλαψα αλλά δεν το έβαλα κάτω. Είπα τώρα θα δεις, θα μου έρθει η επόμενη περίοδος και θα ξαναπροσπαθήσω γιατι αυτό θέλω και δεν βγαίνω από το στόχο μου, πίστευα ότι θα με βοηθήσει και η Παναγίτσα. Τελικά δεν μου ξαναήρθε! εΊΜΑΙ ΚΙ ΕΓΏ ΕΓΚΥΟΎΛΑ 6 εβδομάδων. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Πρέπει να πιστεύεις και να πέρνεις δύναμη από την αποτυχία! Να μην το βάζεις κάτω και να χαίρεσαι όσο μπορείς τον έρωτά σου.Αυτά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω απολυτα με την Nana80 και τις υπολοιπες κυριες...εισαι πολυ μικρη για να σκας απο τωρα, δωσε χρονο στο σωμα σου και αυτο θα ερθει οποτε θελει αυτο. αν δεις οτι πλησιαζεις τα 35 τοτε να ανυσηχησεις...αλλα εχεις πολλα χρονια μπρωστα σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Διαβάζοντας πολλά άρθρα κι από εδώ, κατέληξα στο ότι επειδή δεν μπορώ να κάνω εξωσωματική, όπως το συζήτησα και με το γιατρό μου λόγω της μικρής μου ηλικίας,

Όλα καλά Μαράκι με αυτά που σου παν τα κορίτσια συμφωνώ και όσο και να σου λέμε να ηρεμήσεις αυτό είναι δύσκολο.Τα χω περάσει και γω 20 μήνες προσπαθούσα άκαρπα,με χάπια,ενέσεις μετά και τέλος εξωσωματική που τα κατάφερα με την πρώτη.Και το άγχος της σύλληψης τελείωσε.Την έκανα στα 29 μου.Αφού είχα αρχίσει και γω να προσπαθώ από τα 27.Δε το κατάλαβα αυτό που έγραψες ότι είσαι μικρή για εξωσωματική.Δεν έχω ακούσει ποτέ ότι η εξωσωματική έχει ηλικία.Άμα ο γιατρός σου κρίνει ότι πρέπει να καταφύγεις εκεί ποια η σημασία αν είσαι 27 ή 35;;;Το δεν μπορώ να κάνω λόγω ηλικίας είναι άκυρο πάντως.Δε θέλω ίσως να μπω στη διαδικασία είναι αυτό που θα θελες να πεις.Καλή επιτυχία και κουράγιο ότι και αν αποφασίσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα σας,

αποφάσισα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη, αυτή τη φορά από γυναικολόγο στο Αλεξάνδρα.Έχω ραντεβού με τον κ Δασκαλάκη την Τρίτη το απόγευμα. Θα ξαναγράψω όταν πια θα έχω πάει γιατί ίσως να ενδιαφέρει και άλλες κοπέλες που ίσως δεν έχουν τόσα πολλά χρήματα. Ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρακι καλημερα!

Διαβασα ολα τα σχολια, αντιλαμβανομαι το αγχος, το φοβο και τη στεναχωρια σου, γιατι το ζω με την αδερφη μου που προσπαθησε πολυ κι οταν τελικα με 2η εξωσωματικη το καταφερε, εχει πολλα προβληματα.

Διαβασα τις υπεροχες ιστοριες που σου παραθεσαν τα υπολοιπα κοριτσια, συγκινηθηκα, χαρηκα πολυ, ευχομαιστις εγκυουλες μια καλη εγκυμοσυνη κι ενα υγιες μωρακι!Ξερω κι εγω παρομοιες ιστοριες παρα πολλες. Απο οσα εχω δει, εχω καταληξει οτι το αγχος ειναι το κλειδι κι ας μην αποδεικνυεται επιστημονικα, επηρεαζει απιστευτα. Να κανεις την εξεταση πιο πολυ για να σου φυγει και η υπονοια οτι εχεις εσυ το προβλημα, η αν το εχεις να το μαθεις και να το λυσετε. Αν δεν υπαρχει καποιο αιτιο παθολογικο σε κανεναν, εχει δικιο ο γιατρος σου. Γιατι να σε υποβαλει σε τοσες ορμονες, στα 27 σου, οταν μπορεις να συνεχισεις τη φυσιολογικη προσπαθεια κι αν δεν τα καταφερεις μπαινεις στη διαδικασια στα 30;

Παντως, ξερω οτι ειναι δυσκολο, αλλα προσπαθησε να χαλαρωσεις, ακομα και να σκεφτεις αλλες λυσεις για την περιπτωση που δεν τα καταφερεις κι ασε τη φυση να κανει τη δουλεια της.Αν μαλιστα εισαι πιστη, μπορεις απο οσο ξερω να απευθυνθεις στην Αγ. Ειρηνη τη Χρυσοβαλαντω στη Λυκοβρυση, που λενε οτι κανει θαυματα σε θεματα γονιμοτητας.

Καλο σκ και καλη δυναμη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α και Μαρακι, κατι ακομα, με ολο το θαρρος κι ελπιζω να μην υπερβαινω τα ορια. Σε αυτη τη φαση, δωσε βαση στη σχεση με τον αντρα σου. Οταν ριχνουμε ολο το βαρος μας σε ενα θεμα/προβλημα που μας απασχολει αθελα μας συχνα παραμελουμε τα υπολοιπα, ειναι κριμα να απομακρυνθειτε η να ερθετε σε ρηξη, ειναι σχεση ζωης, ο ανθρωπος που αγαπας και διαλεξες για πατερα των παιδιων σου, αλλα και για συντροφο σου, πρωτα ο θεος για παντα!Σκεψου το...και παλι συγνωμη αν λεω κατι που δεν θα επρεπε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...