Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

kalhmera sas!!! mexri twra edina 5 geymata sta mikroulia mou pou ginan twra 5mhnon.mou eipe o paidiatros na kopsw to ena geyma k na arxizeoun na koimountai perissotero thnnyxta.mexri twra eixa san programmma 6.00,10.oo,14.00,18.oo,22.00 me diafora mias wras gia to deyteroo mwro.edw k mia ebdomada arxisame to portokali(1koutalaki+nero) meta to deytero geyma.to brady koimountai mia xara.den theloune pia olo tous to gala k peinoun ligotero gkriniazoun ligo sthn arxh alla meta hremoun, den exw problhma!gi'ayto k ksekinme ki'alla !to brady koimountai mia xara oute ekei exw problma!lew na efarmosw san programma 8.oo, 10.00(to xhmo tous),12.00,16.oo,20.00 to teleytaio. mporw na tou dinw sths 16..oo froutokrema k gala h kati allo anti gia mono gala?ps tha prosarmosw to geyma tous twra k ti prepei na kanw na mn peinane???

Δημοσίευση

Καλημέρα!

Να χαίρεσαι τα μικρούλια σου!!!!

Αρχικά ήθελα να ρωτήσω αν σταματάτε το 5ο γεύμα μόνο και μόνο για τον ύπνο.... :?: Μου κάνει παράξενο....

Απ'οτι ξέρω τόσο στα μωρά όσο και στους ενήληκες τα 5 γεύματα ημερησίως είναι τα ιδανικά. (Όχι οτι θα πεθάνουμε αν φάμε 4 φορές, ε; )

Απλά δεν έχω ακούσει ξανά να κόβουν γεύμα για τον ύπνο.... γιατί δεν τα βάζεις για ύπνο από τις 20:00 αφού θέλεις αυτή την ώρα, και να τους δίνεις στον ύπνο τους λίγο γάλα κατά τις 22:00. Νομίζω πως αν είναι νυστικά τόσες πολλές ώρες θα σου ξυπνάνε και πιο νωρίς το πρωί λόγω πείνας. Εσύ ξέρεις βέβαια πως αντιδρούν τα παιδάκια σου, εγώ μια γνώμη λέω. Εξ'αλλου όπου να 'ναι θα αρχίσετε και τις στερεες τροφές κανονικά. Δηλαδή ένα γεύμα φρούτα, ένα γεύμα φαγητό και μια κρέμα. Τα αλλά δυο γεύματα που αφορούν το πρωί και το βράδυ θα είναι γάλα.... θα τους κόψεις το γάλα; Εκτός και αν είναι παχουλά τα μωράκια σου.... δεν βρίσκω άλλο λόγο να κόψεις το βραδυνό..... κατά την άποψή μου πάντα.

Δεν ξέρω.... πάρε γνώμες και από τα υπόλοιπα κορίτσια να ακούσεις και τη δική τους άποψη, ειδικά από τις πιο έμπειρες.

Δημοσίευση

kalhspera maryloo28,

den tous stamataw to gala gia ton ypno!!!koimountai hdh se oikanopoihtiko bathmo!pros to paron koimountai apo ths 11 peripou mexri ths 6.oo to prwh.To bradino den tha tous to kopsw apla tha to paw ligo pio noris.apla rwtaga an tous dinw san proto geyma sths 8.oo gala, meta 10.oo to portokali tous (k se ligo kairo oti allo frouto ksekinisoume), sths 12.00 to gala tous k pali sths 16.00 na tous deinw mono gala h na deinw kati allo? k meta sths 20.oo na deinw to bradino tous!mou eipe o pidiatros oti prepei na ksekinisoun na koimountai perissotero,dld girw sths 11 me 12 wres gi'ayto na tous deinw 20.00 me 20.30 to teleytaio geyma.h aporia mou htan sths 16.oo ti prepei na deinw!k mipos deinontas toso noris to gala tous mou ksipnane pio noris apo oti ksipnane twra k telika tous kanw kako???o paidiaros den mou leei k para pola,mouleei ti prepei na kanw ,p.x na kopsw to ena geyma, alla mou leei oti to prosarmozw egw den leei tpt allo na me bohthisei!!! ta perissotera mou ta leei h mana mou ek phras giati ekane 4paidia!!telos tou mhna outos h allos ksekinaw k kremoules apo oti mou eipe!!!ta paidia genhthikan prowra k zhgizan peripou 2,500 kg twra einai 7,500 o kathe enas!!!!dld 1,5kg panw apo to kanoniko apo oti mou eipe pali o paidiatros .alla den einai tpt to kako to oti exoun parei ligo parapano k einai ola fisiologika!apla mou eipe h mhtera mou oti prepei na ksekinisw k ta laxanika ligo ligo +to gala tous to meshmeri gi'ayto rwtaga na mou lhsete thn aporeia mou giati allios megalonane ta paidia oi goneis mas k allios emeis!!!olo k kati kainourgio anakalyptoune oi giatroi gia to kalo twn mwrwn k mipos den kanei na dwsw apo twra alla pragmata!

Δημοσίευση

Νασια μου μια χαρά είναι τα μπουμπούκια σου!

Κοίτα, εάν τους δίνεις ανά 3ωρο γεύμα δεν θα μειωθεί κανένα γεύμα. Μόλις προστεθούν κανονικά και οι στερεες τροφές θα είναι πιο απλά τα πράγματα.

Θα σου γράψω το δικό μας πρόγραμμα μέχρι πριν λίγο καιρό γιατί τώρα τα έχει ισοπεδώσει όλα (επειδή θηλάζω ακόμα, τους ενδιάμεσους θηλασμούς μην τους λάβεις υπόψιν) :

07:00 θηλασμός

10:00 - 10:30 φρούτα (θηλασμός και ύπνος 11:00 ως 12:00)

13:30-14:00 φαγητό (θηλασμός και ύπνος 15:00 ως 16:00)

17:30 - 18:00 κρέμα

21:00 -21:30 μπάνιο - θηλασμός - ύπνος

03:00 θηλασμός (δυστυχώς ακόμα ξυπνάει 1 φορά τη νύχτα)

Το μωρό κανονικά πρέπει να τρώει ανα 3ωρο. Το κάθε παιδί βέβαια εχεις τους δικούς του ρυθμούς και διαφορετικές αναγκες και ορέξεις. Θα δεις μόνη σου πως θα σε καθοδηγήσουν τα μικρά σου!

Πάντως νομίζω πως από τις 20:00 ώς τις 06:00 είναι πολλές οι ώρες χωρίς φαγητό... :roll: μην σου ξυπνάνε μετά πιο νωρίς ....

Όσο για τον ύπνο, σου είπε 11-12 ώρες συνεχόμενα να κοιμούνται;;; Μήπως το πρωι αφού ξυπνάνε από τα αγρια χαράματα, να τα έβαζες πάλι για ύπνο κανα δυο ωρίτσες; Ξέρεις ... χωρίς πολλά φωτα και ομιλίες, κάνεις το γάλα, το δίνεις και μετά πάλι νανάκια! ;)

Δημοσίευση

καλησπερα!

να σου ζησουν τα μωρακια.

να σου πω την αληθεια μου φαινεται οτι ειναι πολυ μικρα τα μωρα για να τους κοψεις το ενα γευμα.

κ τα δικα μου ειναι εξι μηνων κ μολις μπηκαμε στις κρεμες.

καταρχην γιατι να δινεις στις 10 φρουτο κ στις 12 παλι γαλα;δεν αντικαθιστας το γαλα εκεινης της ωρας με το φρουτο;κ το απογευμα κρεμα δεν δινεις;

ψιλομπερδευτηκα να σου πω την αληθεια

Δημοσίευση

kalhspera liontaraki,

bashka otan lew sths 10.oo frouto mhn fantasteis oti trwei poli!tous deinw ligo xymo portokaliou na pioune den exw ksekinhsei akomh ths sterees trofes,ektos apo to gala k o ligo xymo pou tous deinw den exw kanei kati allo.apla opws eipa k pio panw akolouthw k ths simboules ths mhteras mou!!!mexri na ftasoun na pioune kanonikh dwsei xymou tha peraseoun alles 15meres logika giati tous prosthetw ena koutalaki ana 3hmero!gi'ayto to deinw sths 10.oo san dekatano k kala apla gia ths bitaminoules!thn krema tha thn ksekinisw telos tou mhna logika. k mena mou fainetai oti einai mikra na kopsoun to ena geyma tous k ayto basika giati pinoun mono gala!an etrwgan k kremoules tha elega pws xortainoun perissoetro k oti tha koimoithoun toso.twra den kserw ti na kanw...

Δημοσίευση

καταρχην ελα να τα λεμε στις διδυμομανουλες!!!ειμαστε πολλες εκει!!

τι να σου πω.θα κανεις οτι θεωρεις εσυ καλυτερο.αλλα το φαγητο μην νομιζεις οτι εχει μεγαλη σχεση το φαγητο με τον υπνο.εγω εχω καταλαβει πως οι δικες μου τρωνε κανονικα μην σου πω καποιες φορες κ λιγοτερο κ μια χαρα κοιμουνται.κ αφου λες οτι δεν εχεις προβλημα στον υπνο τι να σου πω....

Δημοσίευση

kalhspera!!!

shmera milisa me ton paidiatro mou.lipon mou edwse programma! panw katw ayta pou elega einai! 8.00 to prwto geyma.10.00 dekatiano:xymo portokali h stafiliou, 12.00 gala, 16.00 frouto (mhlo kai meta axladi gia arxh) k simpliroma gala an den fane olh thn froutokrema k sths 20.00 to teleitayio geyma:gala+rizaleyro,gia arxh sto mpimpero k siga siga na to kanw pio pixto na tous to dinw san kremoula.k apo thn epomenh ebdomada ksekiname k ta laxanika sths 12.00,karoto ,k prasina laxanika enalaks k gala gia simpliroma!!!mou fainetai oti mpainw poli apotoma sths sterees trofes!eseis ti lete???k to brady mou ksana eipe gia to 12wro ypno!!sthn diarkia ths meras mou eipe na koimountai mia writsa to prwh k mia to apogeyma. emena omws koimountai poli perissoetro twra!!!!alla pistebw tha allaksei!

Δημοσίευση

θελω να σε ρωτησω κατι.

στην ελλαδα ζεις ή στο εξωτερικο;

γιατι πρωτη φορα ακουω τελευταιο γευμα να δινεις κρεμα κ οχι γαλα.κ σκεφτηκα οτι μπορει να ζεις εξωτερικο κ εκει να εχουν αλλα συστηματα.

παντως γενικα το προγραμμα που παιζει ειναι:

γαλα,φρουτο,φαγητο (λαχανοσουπα,κρεατοσουπα κλπ),κρεμα,γαλα

αυτο ξερω πως πανω κατω κανουμε ολοι με τις στερεες τροφες.το προγραμμα που σου εδωσε ο γιατρος σου πρωτη φορα το ακουω

Δημοσίευση

Λιονταρακι, μενω Ελλαδα τα τελευταια 5 χρονια.ο παιδιατρος μου ειναι ξενος!!!!ισως γι'αυτο να σου φαινεται περιεργο!!!η μητερα μου μου ειπε οτι μας εκανε κ αυτη το ιδιο με διαφορα οτι θεςρει οτι αργησαμε πολυ να ξεκινησουμε το φρουτο!Στην Γαλλια ξεκιναανε πχ το πορτοκαλι απο 1,5 μηνων!!!Αν κ εξαρταται απο τουσ γιατρουσ εδω απο οτι βλεπω!στην αδελφη μου της ειπε ο παιδιατρος της να ξεκινησουν το πορτοκαλι στο χρονο επανο,κ στην κοθμπαρα μου στουσ εξι μηνες!!!Τελικα τι ειναι το καλυτερο?!παντος παιδια ειναι 3 μερα τςρα που εχς εφαρμοση αυτο το προγραμμα κ τα μικρουλια μμου ειναι μια χαρα!!!να σας πω πως μας παει προσ το παρον!μετα το πρωτο γευμα κοιμοθνται ξανα για κανενα μισα ωρο,μετα το χυμο τους στησ 10.00 επισις.μετα το μεσημεριανο καμια ςρα, στησ 16.οο μολις φανε ισα που προλαβαινς να τους κανωνα ρευτουν κ κοιμουνται παλι ενα 20λεπτο κ το βραδυ απο τησ 20.30 μεχρι την αλη μερα νανακια!!!ο ενας μονο απο τουσ δυο ξυπναει την νυχτα γιατι χανει την πιπιλα του κ τρελαινεται!μολις του την βαζω ξανα κοιμμαται ως το πρωι!!!δεν περιμενα τοσο γρηγορα να μπουνε στο ρυθμο αυτο αλλα χαιρομαι!χαχαχα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τόσο όμορφο το Χαρά! Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως κολλάω με ημερομηνίες και γιορτές! Εγώ έμαθα ότι είμαι έγκυος του Σταυρου και μου έχει χαραχθεί. Όνομα εμείς μάλλον βρήκαμε αλλά κάπως αποφεύγω να το κλείσω πριν γεννηθεί. Είπα θα του το δώσουμε αφού έρθει. Στον πρώτο δεν είχα τέτοια κολλήματα. Τώρα με έπιασε να είμαι προληπτική. 
    • Εύκολο να το λέω απ έξω αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφου ο γιατρός σου είναι ήρεμος όλα πάνε καλά. Κάνε τον επαναληπτικό έλεγχο σου και θα ηρεμισεις ακόμα παραπάνω. 
    • Γεια σας κορίτσια και από μένα! Τι όμορφα που κάνετε όλες προετοιμασία. Με βάλατε στο ρυθμό, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησα! Αγχώθηκα βέβαια τώρα αν θα προλάβω. 😂   Εμεις πήραμε νέο καρότσι, γιατί το παλιό μας αποτελειώθηκε μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής χρήσης σε κάμπους και βουνά. Κατά τα άλλα πρέπει να δω τι έχω από τον πρώτο μου γιο, αν και ήρθε χειμώνα και να τα πλύνω και τακτοποιήσω. Και να κάνω και βαλίτσα μέσα στον Απρίλη. Εχω και εγώ πονάκια χαμηλά και πίεση. Εχει γυρίσει και το μωρό από όσο είδαμε στο υπέρηχο. Με χτυπάει συνέχεια στα πλευρά και στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Και νιώθω και συσπάσεις, ειδικά τα βράδια. Πια με ζορίζει να σηκώνω αγκαλιά τον μεγάλο μου, αλλά προσπαθώ να το. Παίρνω έστω καθιστή. Δεν θέλω να νιώσει ότι τον αποφεύγω. Κατα τα άλλα εγώ είχα μια ελιά στο στήθος και σήμερα να μου φάνηκε ότι έγινε πιο σκούρα. Ήταν κόκκινη και σαν να καφετισε. Σκέφτηκα μήπως είναι από εγκυμοσύνη αλλά με έπιασε ένα τρομερό άγχος και δεν μπορώ να ηρεμισω. Και όσο αγχώνομαι τόσο κλωτσάει και ο μικρός νιώθω.  
    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
    • Χαχαχα κι εγώ δεν τον άφηνα ούτε καν να πλησιάσει τα χέρια του εκεί εκείνη την περίοδο 😂 εύχομαι να φέρνουν καλά νέα τα πιο έντονα συμπτώματα αυτό το μήνα 🤞
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...