Μετάβαση σε περιεχόμενο

αποτελεσμα ανιχνευσης συνδρομου down,2ο τριμηνο


Recommended Posts

καλησπερα σας!!!!!!!!!

ειμαι σε απελπιστικη κατασταση,και θα ηθελα αν ειχατε παρομια κατασταση να με συμβουλεψετε!!!!

εκανα την εξεταση για το συνδρομο down!!!!

ειμαι 3,5 μηνων εγκυος και σημερα πηρα τα αποτελεσματα,Και λεει οτι ο κινδυνος που υπολογιστηκε για τρισωμια 21 ,ειναι πανω απο το cut-off το οποιο υποδηλωνει αυξημενο κινδυνο!!!!

και πηρα τηλ τον γιατρο γιατι ανυσηχησα,και μου λεει οτι θα ξανα επαναλαβουμε την εξεταση και αν βγει ξανα το ιδιο,θα κανουμε αμνιοκεντηση!!!!!! και μου λεει θα τα πουμε αυτα απο κοντα!!!! και αυριο εχω ραντεβου!!!αλλα μεχρι τοτε θα σκασω!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου κατερινα.

καταρχην δεν θελει αγχος... και γω περασα την ιδια κατασταση με εσενα... μαλλον η εξεταση που αναφερεις ειναι το papp-a..... και σε μενα και σε αρκετες αλλες κοπελες τα αποτελεσματα δεν ηταν πολυ καλα και απλα καναμε αμνιοπαρακεντηση και ειδαμε οτι τα μικρουλια μας ηταν μια χαρα και αδικα μας αγχοσαν... η εξεταση αυτη δεν ειναι και τοσο αξιοπιστη απο οτι εχω καταλαβει.

η αυχενικη διαφανια ηταν καλη?

μην ανυσηχεις και ολα θα πανε καλα!!!! αν χρειαστει να κανεις παρακεντηση, να την κανεις και να μην φοβηθεις τιποτα, δεν ποναει σχεδον καθολου και σε 2 μερες θα παρεις τα πρωτα αποτελεσματα και θα εισαι ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος του κοσμου γιατι δεν θα εχει τιποτα το μωρακι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κατερινα καταλαβαινω την ανησυχία σου- αλλα μην πανικοβάλεσαι- ειναι πολυ συχνο φαινομενο να βγαινουν αυξημενες πιθανοτητες για καποιο συνδρομο με την παππ-α - και τελικα να ειναι ολα καλα. Σωστα ο γιατρος σου επαναλαμβανει την εξεταση- αν χρειαστει θα κανεις αμνιοπαρακεντηση - παρα πολλες κοπελες κανουν αυτη την εξεταση.

Ευχομαι καλα αποτελεσματα !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η αυχενικη διαφανια ηταν πολυ καλη!!!!ευχαριστω πολυ κοριτσια,μου δινεται πολυ κουραγιο!!!!ευχομαι να πανε ολα καλα και να βγηκαν λαθος!!!!οταν μαθω θα σας πω τα αποτελεσματα!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

με την σειρα μου κ εγω θα σου πω να παραμεινεις ψυχραιμη,να εχεις πιστη κ ολα θα πανε καλα.οπως σου ειπαν τα κοριτσια λαθη γινονται.μονο η αμνιοπαρακεντηση θα δειξει 100% κ γνωμη μου ειναι να την κανεις πριν παρεις οποιαδηποτε αποφαση.εζησα απο κοντα τις ωρες αγωνιες που περασε μια πολυ καλη μου φιλη κ σε καταλαβαινω πως νοιωθεις.ειχε κανει την αυχενικη κ ολα ηταν καλα.οταν στο 5ο αυτη πηγε για τον β'επιπεδου της βρηκαν αυξημενο το υγρο του αυχενα που εδειχνε οτι ειναι συνδρομο down.πηρε γνωμη απο αλλους 2 γιατρους,ο ενας συμφωνουσε με τον πρωτο κ ο αλλος ελεγε οτι ολα ηταν καλα.οι μερες που περασαν ηταν εφιαλτικες.τις εξηγησαν οτι μονο η αμνιοπαρακεντηση θα εδειχνε,τις ειπαν ομως κ για τους κινδυνους που εχει αυτη η εξεταση (οπως οφειλαν).εκει λιγο τρομοκρατηθηκε αλλα τελικα πειστηκε να το κανει κ ολα πηγαν καλα.κ τωρα εχει εναν μπεμπη 3 μηνων.ολα θα πανε καλα να μην φοβασαι,εφοσον η αυχενικη σου ηταν καλη μην φοβασαι,μπορα ειναι κ θα περασει.καλα αποτελεσματα κ θα περιμενουμε νεα σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερίνα μου προσπάθησε να ηρεμήσεις...απ'όσο γνωρίζω αυτά τα τεστ έχουν περισσότερο στατιστικό χαρακτήρα (αυτό το έγραφε και πάνω στο χαρτί όταν έκανα κι εγώ papp-a.) Κάνε ότι σου πεί ο γιατρός σου κι αν τελικά χρειαστεί, να κάνεις και την αμνιοπαρακέντηση, έχω ακούσει πολλές ιστορίες κοριτσιών που βρέθηκαν στην ίδια θέση με σένα και τελικά πήγαν όλα κατ'ευχήν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ Κ ΕΓΩ! ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ Κ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ 7 ΜΗΝΩΝ ΤΩΡΑ!!!

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ Κ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θέλω να σου δώσω κουράγιο και να σου πω την ιστορία της αδελφής μου.

Είναι τώρα στον 7ο μήνα.

Της βρήκαν και σε εκείνη μεγάλη πιθανότητα για ντάουν. 1στις 4 και κάποιο άλλο σύνδρομο 1 στις 3. Συν κληρονομικότητα σε πρώτη ξαδέλφη του άντρα της καταλαβαίνεις τι πάθαμε. Τελικά μετά από πολλλλλές εξετάσεις που κόστισαν έεεεεεεενα σορό λεφτά, όλα είναι καλά και συνεχίζει την εγκυμοσύνη της.

Εύχομαι να ανήκεις και εσύ στην ίδια περίπτωση.

Οπλίσου με υπομονή και επιμονή γιατί θα σου χρειαστούν!

Έχεις τις μεγαλύτερες ευχές μου να πάνε όλα καλά!

Ότι θες εννοείται με ρωτάς!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαλή επιτυχία στις εξετάσεις σου να έχεις κούκλα μου κ να κάνεις χριστούγεννα ήρεμη κ ανακουφισμένη!Οπλίσου με κουράγιο κ πάνω απ΄όλα με θετική ενέργεια κ πήγαινε να κάνεις ότι χρειαστεί για να επιβεβαιώσεις την κατάσταση!Η αλήθεια είναι ότι στην περίοδο της εγκυμοσύνης όλες σκάμε με τα αποτελέσματα,αν είναι καλά,πως είναι το μωρό!Ολα θα πάνε περίφημα!ενημέρωσε μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ;);););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η αυχενικη διαφανια ηταν πολυ καλη!!!!ευχαριστω πολυ κοριτσια,μου δινεται πολυ κουραγιο!!!!ευχομαι να πανε ολα καλα και να βγηκαν λαθος!!!!οταν μαθω θα σας πω τα αποτελεσματα!!!!!!!

Δηλαδή η εξέταση αίματος υποτίθεται ότι δε βγήκε καλή?

Να μην αγχώνεσαι γιατί αυτή από μόνη της δε λέει απολύτως τίποτα...

Η πιθανότητα για τρισωμία βγαίνει από συνδιασμό της ηλικίας, των αιματολογικών, της αυχενικής διαφάνεια,ς της ύπαρξης ρινικού οστού και άλλα που δε θυμάμαι... Είναι ένα σωρό παράγοντες δηλαδή. Κακώς σου έβγαλαν ποσοστό μόνο από τις αιματολογικές. Τσάμπα το άγχος....

Άσε που νομίζω πως το σημαντικότερο είναι η αυχενική διαφάνεια, οπότε πιστεύω πως μια χαρά θα είναι το μωρούλι σου!

Καλές γιορτές χωρίς άγχος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

κοριτσιαααααα εκανα την αμνιοπαρακεντηση και ολα πηγαν μια χαρα,και δεν πονεσα και καθολου! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D σημερα πηρα τα αποτελεσματα και ειναι ολαααα μια χαρααα!!!!!!το τι χαρα πηρα,ανακουφηστηκα τελειωςςς!!!!!! :D:D:D καιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι θα κανωωωωωωωω κοριτσακιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!! :D:D:D βαλτεμε και εμενα στην λιστααα!!!!!! :D:D:D:D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συγχαρητήρια!!!! Μια καλή τελειόμηνη εγκυμοσύνη κορίτσι μου!!!! Πάμε ο μήνας έχει μπει υπέροχααααα!
    • Καλημέρα κορίτσι μου!! Μπράβο ο μπεμπούλης!! Λογικά τώρα θα σε βλέπει ανά βδομάδα υποθέτω! 🤗🤗🧿🧿🧸
    • Καλημέρα. Κι εγώ είχα ψάξει το θέμα της φύλαξης των βλαστοκυττάρων, μας είχαν δώσει και έντυπα απ' τον γιατρό, αλλά το είχαν αφήσει εντελώς πάνω μας. Απ' ότι θυμάμαι (γιατί έχουν περάσει κοντά τρία χρόνια) οι ιδιωτικές τράπεζες κρατάνε τα βλαστοκύτταρα για 20 χρόνια και πληρώνεις ένα σημαντικό ποσό τον χρόνο για φύλαξη. Τα βλαστοκύτταρα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένες ασθένειες, σπάνιες, και όπως καταλαβαίνεις αν εμφανιστούν μέσα στα 20 πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού. Η δημόσια τράπεζα απ' την άλλη, ουσιαστικά δέχεται δωρεές και βοηθάει όποιον έχει ανάγκη και απευθυνθεί σε αυτήν. Δηλαδή σε περίπτωση που χρειαστείτε στο μέλλον, ψάχνουν στο παγκόσμιο καταθετήριο να βρουν συμβατά με την περίπτωσή σας (παγκόσμιο, αν θυμάμαι καλά), όχι τα δικά σας. Η διαδικασία της συλλογής- φύλαξης γίνεται εξ ολοκλήρου από εσάς, που πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους, να πάρετε το κιτ λίγες μέρες πριν τον τοκετό και ο σύζυγος να τρέξει μέσα σε σύντομο διάστημα μετά τον τοκετό να το παραδώσει. Επίσης, απ' ΄ότι θυμάμαι, και στις δύο περιπτώσεις, είναι αυστηρά προσωπική η χρήση για το άτομο. Δεν μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν από εξ αίματος συγγενή, ούτε καν μεταξύ αδελφών. Με μια επιφύλαξη όλα αυτά, γιατί έχει περάσει καιρός από τότε που τα έψαχνα. Αν θέλεις, μπορώ να σου στείλω το όνομα της ιδιωτικής τράπεζας που είχαν προτείνει σε εμάς και να τους ρωτήσεις. Εγώ είχα πάρει τηλέφωνο και μου είχαν εξηγήσει αναλυτικά.
    • Κοριτσια αρνητική τελικα! 0,1 σημερα 11η μερα, δεν νομιζω μεχρι την Δευτερα να ανεβει. Ο γιατρ΄΄ος ειπε οτι βιαστηκα και να κάνω την Τριτη να δουμε. Εγω ειμαι σιγουρη οτι δεν προκειται να ανεβει. Αν ηταν 4 θα ελεγα οτι εχει μια ελπιδα
    • Καλημέρα κορίτσια μου!!χτες πρώτος καρδιοτοκογράφος για μας 🍒.. Ο μικρούλης μας μια χαρά 2500 🧿 ετοιμοπόλεμος και σε θέση που ελπίζουμε να μην αλλάξει 🤗🤗..την άλλη εβδομάδα πάλι ραντεβού 💙🧿
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...