Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΛΗ - ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Για μία ακόμα φορά χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας.

Θηλάζω το 10μηνών παιδάκι μου πριν κοιμηθεί, όσες φορές ξυπνήσει τη νύχτα και λίγο το πρωί. Μέσα στη μέρα λείπω στη δουλειά (πολλές ώρες) και τρώει κανονικό φαγητό αλεσμένο. Το Σαββατοκύριακο που είμαστε μαζί μπορεί να θηλάσει και μέσα στη μέρα αν το θέλει. Το βράδυ θηλάζει και μετά κοιμάται, συνήθως δηλαδή αφού χορτάσει θέλει λίγο αγκαλίτσα για να κοιμηθεί κάποιες φορές και πιπίλα, σπάνια πιπιλάει το στήθος για νανούρισμα. Επίσης όταν περνάει φάσεις που ξυπνάει πολλές φορές το βράδυ, τον παίρνω στο κρεββάτι μας από ένα σημείο και μετά και χαζοτρώει όποτε θέλει.

Εδώ, όμως και 1 βδομάδα σταμάτησε να θέλει την πιπίλα και εκνευρίζεται όταν του την προσφέρω. Στην αρχή χάρηκα, λέω "ωρίμασε" το παιδάκι μου. Μετά συνειδητοποιησα ότι δεν θέλει τίποτα να του ακουμπάει το στόμα (βγάζει ταυτόχρονα 4 δόντια - τα πρώτα του).

Τα βράδια όμως δεν ξέρω τι να κάνω: Ξαφνικά έχει αντικαταστήσει την πιπίλα με το στήθος μου. Θέλει ΣΥΝΕΧΕΙΑ να το πιπιλάει, όποτε το απομακρύνω, κλαίει απαρηγόρητα. Το θέλει ολόκληρη τη νύχτα, εκτός από τις πρώτες δύο ώρες που πέφτει για ύπνο. Από ένα σημείο και μετά αρχίζω να πονάω πολύ από το τράβηγμα (δεν με δαγκώνει, απλά ρουφάει) και δεν μπορώ να κοιμηθώ (κανονικά τον θηλάζω ξάπλα και κοιμάμαι ταυτόχρονα). Και τα δύο τελευταία βράδυα ρούφα - ρούφα μάτωσαν οι θηλές μου αρκετά, δηλαδή γέμισε και το σεντόνι και το στοματάκι του. Και σήμερα στη δουλειά έτρεξε αίμα στο άσχετο.

Τι να κάνω;;;;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Περαστικά σας... Το έχω περάσει και εγώ με τα δόντια και με είχε τρελάνει τα βράδια στον θηλασμό. Δεν είχα ματώσει όμως.

Στις ματωμένες θηλές βάλε λίγο από το γάλα σου και λίγη λανολίνη.

Επίσης και το σπαθόλαδο βοηθάει πολύ, εμένα κάποια στιγμή με είχε δαγκώσει και είχε γίνει πληγή και έτρεχε πυον και με το σπαθόλαδο σώθηκα (ναναι καλά η Λαλα βέβαια που μου το είπε)

Όταν βγάζουν δόντια πονάνε και θέλουν το στήθος για παρηγοριά, όλα τα μωρά που θηλάζουν όταν βγάζουν δόντια ζητάνε περισσότερο το στήθος. Κάνε λίγι υπομονή και σε λίγες μέρες λογικά θα στρώσουν τα πράγματα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Χάρηκα που μου είπατε ότι είναι αναμενόμενο όταν βγάζουν δόντια. Ηρέμησα λίγο, γιατί είχα φρικάρει.

Γάλα βγάζω λίγο να τρέξει πάνω στη θηλή σήμερα, όταν με πονάει. Πράγματι το γάλα ανακουφίζει.

Κατά τα άλλα θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας και θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να περάσει.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Ρώτησα πριν λίγο και ένα γιατρό (παιδίατρο συναδέλφου, όχι τη δική μου, γιατί δεν την βρήκα)και μου είπε ότι ναι μεν το κάνει λόγω δοντιών, αλλά είναι πολύ κακό για την ψυχολογία του να το αφήνω να βρίσκει παρηγοριά στο πιπίλισμα του στήθους μετά τους 6 μήνες. Ότι, λέει, υπάρχουν έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες τα μωρά που αναζητούν και βρίσκουν ανακούφιση στον θηλασμό, μαθαίνουν ότι η παρηγοριά στα δύσκολα έρχεται μέσω του στόματος και έχουν αργότερα τάσεις για αλκοολισμό, χάπια κλπ...

Του είπα ότι παλιά τα παιδιά θήλαζαν πάνω από χρόνο και πως το λέει αυτό και μου είπε ότι αυτές είναι οι έρευνες και ότι παλιά δεν υπήρχε ευαισθητοποίηση για αλκοολισμό και εξαρτήσεις ώστε να υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία.

:cry:

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Ρώτησα πριν λίγο και ένα γιατρό (παιδίατρο συναδέλφου, όχι τη δική μου, γιατί δεν την βρήκα)και μου είπε ότι ναι μεν το κάνει λόγω δοντιών, αλλά είναι πολύ κακό για την ψυχολογία του να το αφήνω να βρίσκει παρηγοριά στο πιπίλισμα του στήθους μετά τους 6 μήνες. Ότι, λέει, υπάρχουν έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες τα μωρά που αναζητούν και βρίσκουν ανακούφιση στον θηλασμό, μαθαίνουν ότι η παρηγοριά στα δύσκολα έρχεται μέσω του στόματος και έχουν αργότερα

:shock: Βλακείες....... Να του πεις να σου δώσει την έρευνα να τη δούμε κι εμείς. Στάνταρ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αναρωτιέμαι με τι θράσος λένε όοοοοτι να'ναι...

Τα ίδια περνάω κι εγώ πάντως από τότε που άρχισαν να βγαίνουν τα δόντια. Άλλες μέρες περισσότερο άλλες λιγότερο. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες η κατάσταση είναι απελπιστική... Ξυπνάει συνέχεια τη νύχτα και θέλει μόνο στήθος. Τι να κάνουμε όμως? Θα περάσει κι αυτό.

Μερικοι παιδιατροι τεινουν να πιστευουν πως τα παιδια που θηλαζουν

"κολλανε" στο στοματικο σταδιο(που διαρκει περιπου μεχρι 1,5 ετους),...

Αυτες ειναι θεωριες δικες τους χωρις να ισχυει κατι τετοιο!

Ας κανουν μια ερευνα σε αλκοολικους κ ανρθωπους με εξαρτησεις κ ειμαι

σχεδον σιγουρη πως κανενας απο αυτους δεν εχει θηλασει πολυ ουτε εχει δεχτει

αγαπη,αγκαλια,χαδι τοσο οσο προσφερει μια στοργικη μανουλα...

Μαλλον τους στερησαν ολα αυτα γι'αυτο ακριβως ψαχνουν υποσυνειδητα αλλου παρηγορια!

Συνεχισε την προσπαθεια κ με το καλο να σκασουν μυτη τα δοντακια!

Δεν έχω ακούσει για καμιά τέτοια έρευνα και δεν μου φαίνεται να ευσταθεί.

Δεν του λες να μας την δώσει να την διαβάσουμε κι εμείς?

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να απαγορευτεί και η χρήση της πιπίλας μετά τους 6 μήνες.

Natasoula, snowgirl και Αnastacia,

έχετε δίκιο. Δεν θα τον ρωτήσω γιατί δεν θα τον ξαναπάρω τηλέφωνο. Όπως έγραψα, τον πήρα επειδή δεν βρήκα τη γιατρό μου χθες.

Επειδή όμως φρίκαρα με αυτό που μου είπε, αργότερα ρώτησα και αλλού. Και στην παιδίατρό που έχουμε τώρα για το παιδάκι μας, αλλά και σε έναν οικογενειακό φίλο μας που λόγω ηλικίας δεν βλέπει πια παιδάκια, αλλά ασχολείται μόνο με την έρευνα.

Μου είπαν και οι δύο πάνω κάτω τα εξής: Μέχρι δύο ετών το μητρικό γάλα είναι ότι καλύτερο και από κει και πέρα αφορά μόνο το παιδί και τους γονείς του το πως και πότε θα αποθηλάσουν. Και ότι ο καλύτερος τρόπος είναι φυσικά, ακολουθώντας τις ανάγκες του παιδιού και προσφέροντας του σταδιακά άλλο γάλα. Και ότι είναι επίσης φυσικό (αυτό το είπε μόνο ο ένας γιατρός) κάποια παιδιά μετά το μητρικό γάλα να απογαλακτιστούν εντελώς, να μην θέλουν δηλαδή γάλα αγελάδας ή κατσίκας κλπ. Βέβαια, μου είπαν ότι εάν θέλω να μείνω έγκυος (που θέλω!) καλό είναι να μετριάσω τους ενδιάμεσους θηλασμούς της νύχτας, όχι όμως τώρα που το μωρό ταλαιπωρείται με τα δόντια. Και ότι μπορεί να μείνω έγκυος και χωρίς να τους μετριάσω.

Βέβαια εγώ έχω και πολυκυστικές, άλλο θέμα αυτό...

Αυτά τα γράφω για όσους τύχει να διαβάσουν αυτό το θέμα, μην μείνουν με την εντύπωση ότι αυτό που μου είπε ο πρώτος γιατρός είναι η σωστή άποψη.

Πάντως είναι τρελό πόσες διαμετρικά αντίθετες απόψεις κυκλοφορούν μεταξύ των γιατρών. Και είναι και τραγικό, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί από εμάς εμπιστευόμαστε έναν και μόνο γιατρό και ακούμε αυτό που μας λεει, το οποίο τελικά μπορεί να είναι και λάθος.

Ευχαριστώ πάντως για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας και για την συμπαράσταση. Ελπίζω να περάσει γρήγορα αυτή η φάση βυζιού-πιπίλας.

Παντως εισαι πολυ τυχερη που γνωριζεις 2 γιατρους που

να εχουν τοσο θετικη (κ σωστη) αποψη για τον θηλασμο!

Αλλες δε βρισκουν ουτε 1!!!

Ο ένας από τους δύο δεν βλεπει παιδάκια πια, αλλά η αλλη, η γιατρός μας, εκτός από θετική το θηλασμό, είναι και πολύ καλή επιστημόνισσα νομίζω. Εξηγεί πάντα αυτό που λέει και το αιτιολογεί και ποτέ δεν κουράζεται να απαντά σε ερωτήσεις. Επίσης, δίνει σε πολλά πράγματα (λχ εμβόλια) στους γονείς όλες τις εκδοχές, με τα κατά τη γνώμη της θετικά και αρνητικά τους.

Αν κάποια διαβάσει αυτό το θέμα και θέλει να τη δει, ας μου στείλει πμ. Δεν θέλω να κατηγορηθώ ότι κάνω διαφήμιση. Απλά επειδή και εγώ νιώθω τυχερή που τη βρηκα και όσο περισσότερο συνεργαζόμαστε τόσο περισσότερο την εμπιστεύομαι, όποια θέλει μπορεί να της τη συστήσω.

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καφέ πάντως αν σου λείπει μπορείς να πιεις έναν την ημέρα. ΄Έτσι μου είχε πει ο δικός μου. Πώς πήγε η Β' επιπέδου?
    • Κούκλα στο market place ρίξε μια ματιά κι εκεί. Τα αυγά θα τα έχετε σίγουρα για τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο. Οπότε έξτρα τα port bebe θα σας χωράνε στο αυτοκίνητο? Νομίζω τα αυγά βολεύουν περισσότερο τον πρώτο καιρό που κοιμούνται ούτως ή άλλως εύκολα.
    • Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν έχω πιει καθόλου αλκόολ από όταν έμαθα ότι είμαι εγκυος. Ούτε μπύρα. Δεν τον έχω ρωτήσει βέβαια γιατί σε γενικές γραμμές δεν πίνω οπότε δεν μου λείπει. Αυτό που τον είχα ρωτήσει ήταν για τον καφέ που έπινα πολλούς και μου είχε πει ένα την ημέρα άντε δυο αν είναι ελαφρύς καφές. Όμως η μπουμπού ΄το πρώτο τρίμηνο είχε άλλη άποψη και μάλλον δεν της άρεσε ο καφές...😁 Οπότε τώρα παρόλο που μπορώ δεν έχω πιει προς το παρόν.. νοιώθω ότι συνήθησα χωρίς καφεινή. Θα δείξει μετά τη γέννα με τα ξενύχτια. 
    • Γειά σας κορίτσια!!! @Katerinioo σήμερα είναι η μέρα σου, λογικά εορτάζεις,  να σου ευχηθούμε χρόνια πολλά με υγεία πάνω από όλα και με το καλό να έρθει το θαυματακι σας στην αγκαλιά σας ❣️   Κορίτσια θέλω να ρωτήσω,  πως είναι να έχεις μύκητες; αναρωτιέμαι αν έχω μύκητες λόγω της αγωγής που έκανα για το ουρεοπλασμα , βασικά δεν ξέρω αν είναι κάτι αλλά νιώθω ερεθισμό στη περιοχή και ένα τσούξιμο κάψιμο, όλα αυτά εξωτερικά και όχι εσωτερικά του κόλπου 
    • Καλησπέρα, αποστειρωτή τελικά αγόρασα. Βρήκα έναν της Philips Avents τον μεγάλο σε προσφορά για  Black Friday τώρα από 110 περίπου στα 66 ευρώ και τον πήρα. Για θήλαστρο μάλλον θα κάνω μία ερευνα να δω πιο θέλω και θα αγοράσω αργ΄ότερα. Μου πρότειναν να νοικιάσω κιόλας για ένα μήνα να δω πώς θα πάει και αναλόγως. Δεν ξέρω δεν έχω αποφασίσει ακόμα. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...