Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσάκια. Ο Δημήτρης μου που σε λίγες μέρες κλείνει τα 2 χρόνια είναι ένα παιδάκι αρκετά ατίθασο θα έλεγα, πεισματάρικο και γενικά έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που διέπουν ένα 2 χρονο παιδάκι :shock::shock: .

Το ερώτημα μου είναι το εξης: Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο καταλληλότερος τρόπος τιμωρίας και αντιμετώπισης ενός παιδιού που θέλει πάντα να γίνεται το δικό του, τσιρίζοντας και κλέγοντας, αφού πρώτα έχει καταστρέψει το μισό σπίτι;; Και πότε πιστεύετε ότι είναι η κατάλληλη ηλικία για την τιμωρία.

Να σας ενημερώσω ότι εχθες αρχίσαμε με τον άντρα μου να τον βάζουμε time out αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνει ακόμα την έννοια της τιμωρίας. Από την άλλη βέβαια νοιώθω ότι καταλαβαίνει αρκετά και ότι με δουλεύει κανονικά :shock::shock::shock: .

Τα φώτα σας Please....

Δημοσίευση

αχχ δυσκολο θεμα...

κι εγω τον βαζω time out αλλα με δουλευει κανονικα :roll: γιατι αυτος νομιζει οτι ειναι παιχνιδι και ξεκαρδιζεται στα γελια

ευτυχως βεβαια η φαση 'χτυπιεμαι-τσιριζω' για να γινει το δικο του εχει περασει και εγω βρηκα εντελως τυχαια κατι που πιανει.

οταν αρχιζει να φωναζει ειτε μονος του ειτε θελει κατι που δεν επιτρεπεται τοτε αρχισω να του μετραω

1...φωναζει,2...φωναζει λιγοτερο,3...σχεδον σταματαει!!!

αν δεν σταματησει στο 4 τον προειδοποιω οτι στο 5 εχει τιμωρια(παντα με αυστηρο υφος)

το κακο ειναι οτι μονο σε εμενα πιανει...αν του το κανει καποιος αλλος η ο μπαμπας του τους εχει απλα γραμμενους :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δημοσίευση

φλωριαννα με το ατιθασο μητσαρα οπως ξερεις κ μεις μια απο τα ιδια ειμαστε

εγω αυτο που κανω οταν τσιριζει χωρις λογο...προσπαθω να του τραβηξω τι προσοχη με κατι αλλο αν δεν πιανει απλα δεν δινω σημασια μεχρι να του περασει

τωρα αυτο που εφαρμοζω κ καλα σαν τιμωρια ειναι να παει στο δωματιο του να σκεφτει τι εκανε...

μετα απο πεντε λεπτα ερχετε μες τη τρελη χαρα σαν να μην εγινε τιποτα...

κ μου λεει μαουλα εντακει εντακει ...οτι σκεφτηκε δηλ κ εκεινη την ωρα μου ερχετε να τον φαω!!!!!!!!

Δημοσίευση

Ax μωρέ κορίτσια μου, εγώ ότι και να του κάνω παιχνίδι το βλέπει και γελάει. Να φανταστείτε εχθες οταν έκανε κάτι και του φώναζα πήγαινε μόνος του στη γωνια και καθόταν και γέλαγε :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Δημοσίευση

Εγώ νομίζω ότι πιο σκληρό παιδί και πιο ατίθασο από την μικρή μου δεν υπάρχει. Και είναι έτσι από μωρό όσο απίστευτο και αν σαν φαίνεται. 2 ή 3 μηνών είχε κρεμαστεί από την κουνουπιέρα και τα έβγαλα όλα από την κούνια γιατί φοβόμουν. Σκαρφαλώνει οπουδήποτε και θέλει όλα να τα πιάνει και να τα επεξεργάζεται τώρα είναι 2 χρονών 8 μηνών περίπου επείδή για την ηλικία της είναι πολύ προχωρημένη (μου το λέει και η παιδιάτρος) τιμωρία την έβαζα από πολύ μικρή περίπου 1 ετους αν θυμάμαι καλά. Τη προειδοποιώ και μετά η τιμωρία της είναι να κάθεται στον καναπέ χωρίς τίποτα ούτε τηλεόραση ούτε τίποτα και της λέω ότι δεν σου μιλάω γιατί είσαι τιμωρία. Όταν της το λέω πλέον θα πας τιμωρία δεν θέλει με τίποτα και τώρα τελευταία έχει πολύ καιρό να πάει γιατί ακούει σχεδόν με την πρώτη προειδοποίηση. Απλά θέλει και αυστηρό ύφος. Εμένα μερικές φορές με πιάνουν τα γέλια και πάω στο άλλο δωμάτιο.

Έτσι έχουμε συνέλθει κάπως. Και να σας πω ότι όταν κάνουν αταξίες και τους φωνάζουμε βλέπουν ότι μας τραβούν την προσοχή και έτσι νομίζω ότι οι φωνές πρέπει να είναι περιορισμένες θέλει πολύ συζήτηση. Μερικές φορές και εγώ ξεχνιέμαι και της φωνάζω το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να μην φωνάζεις αλλα.....

Δημοσίευση

Βρε Ανδριανάκι μου και εμενα τα ιδια έκανε. την κουνουπιέρα για λίγο καιρό την είχαμε μετά την κατέβασε :shock::shock::shock: . Ωρες ώρες αναρωτιέμαι αν είναι πολύ μικρός και δεν καταλαβαίνει ακόμα αυτό που του λέω και τον λόγο που μπαίνει τιμωρία μιας και δεν μιλάει καλά ακόμα (δεν συντάσει προτάσεις άλλα λέει λίγες μεμονομένες λέξεις), άλλες φορές πάλι σκέφτομαι ότι αφου καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνει θα προκαλέσει την αντίδρασή μου και την περιμένει μάλιστα, άρα καταλαβαίνει και την έννοια της τιμωρίας. Τι να πω έχω μπερδευτεί :|:|:|

Δημοσίευση

μπεμπουλη την ιδια τακτικη ακολουθω κ εγω με το μετρημα.εχω ενα κοριτσακι σχεδον 4 κ καθε φορα που γκρινιαζει κ τσιριζει τις λεω οτι θα μετρησω μεχρι το πεντε κ αν δεν σταματησεις θα σε βαλω τιμωρια.καποιες φορες πιανει κ αλλες αναγκαστικα την βαζω τιμωρια.οταν πια το παρακανει την απειλω οτι θα την βγαλω εξω απο το σπιτι,φοβαται κ σταματαει.ο μπαμπας της παλι την απειλει οτι θα την κλειδωσει στην αποθηκη.μια φορα το εκανε κ εριξε τετοιο κλαμα που μαυρισε η ψυχη μου.τσιριζε αυτη, εκλαιγα κ εγω.αλλα της εγινε μαθημα κ απο τοτε το φοβαται.μεχρι τωρα δεν ειχαμε κανενα προβλημα,ακουγε με την μια κ ποτε δεν εφερνε αντιρρηση.γενικα ειναι ησυχο παιδακι κ κυριως δεν κανει ποτε επικυνδηνα πραγματα.τους τελευταιους 2 μηνες εχει λιγο ξεφυγει κ μαλλον φταιει ο παιδικος(παρολο που παει 2η χρονια).ωχωχωχωχ υπομονη μανες! :P

Δημοσίευση

Αχ! Το τελειότερο θέμα Φλωριάνα μου!!!

Κ εγώ τα ίδια περνάω αν και ο δικός μου δεν είναι τρομερά ατίθασος..

Όταν θέλει κάτι όμως και δεν του το δίνουμε γίνεται χαμός και βάζει κατευθείαν τις φωνές και τα κλάματα.

Ακολουθώ και εγώ το να βρίσκω να τον απασχολήσω με κάτι άλλο… Δεν έχω δοκιμάσει την τιμωρία σκέφτομαι όμως να την κάνω την δοκιμή..

Υπάρχει ένας καλός οδηγός επιβίωσης των νευρωτικών κρίσεων των νηπίων αλλά είναι στα αγγλικά

http://parenting.kaboose.com/age-and-st ... guide.html

Να τι θα πρέπει να κάνουμε όταν χτυπιούνται στο πάτωμα…

When Tantrums Happen

• Ignore the behavior and do not establish eye contact.

• Remove the child from the situation if necessary.

• Give your child positive attention when he is being good.

• Redirect your child's attention for milder tantrums.

• Do not give in to the child's demands during the tantrum.

Εγώ πάντως.. προσπαθώ….

Δημοσίευση
Αχ! Το τελειότερο θέμα Φλωριάνα μου!!!

Υπάρχει ένας καλός οδηγός επιβίωσης των νευρωτικών κρίσεων των νηπίων αλλά είναι στα αγγλικά

http://parenting.kaboose.com/age-and-st ... guide.html

Να τι θα πρέπει να κάνουμε όταν χτυπιούνται στο πάτωμα…

When Tantrums Happen

• Ignore the behavior and do not establish eye contact.

• Remove the child from the situation if necessary.

• Give your child positive attention when he is being good.

• Redirect your child's attention for milder tantrums.

• Do not give in to the child's demands during the tantrum.

Εγώ πάντως.. προσπαθώ….

αντίθετα ένας παιδοψυχολόγος φίλος μας, μας είπε ότι πιάνουμε το παιδί και το υποχρεώνουμε να μας κοιτάξει στα μάτια και του εξηγούμε πώς έχει η κατάσταση, π.χ. γιατί δεν πρέπει να πάρει κάτι ή ό,τι άλλο......έτσι το παιδί σταματά και "συμμορφώνεται", τα παιδιά θέλουν πάντα να τους εξηγείς τον λόγο για τον οποίο κάτι απαγορεύεται ή κάτι δεν γίνεται!

εμείς το εφαρμόζουμε στον γιο μας - 5 ετών - και πιάνει!

Δημοσίευση

Επιτελους!!!!!Δεν νοιωθω πια μοναξια.Νομιζα πως το δικο μου το παιδι ηταν μονο ετσι.Η δικια μου ειναι 2 χρονων και 4 μηνων και ακομα δεν ξερω πως να το χειριστω.Η τιμωρια που της βαζω ειναι να την κλεινω στο δωματιο της για 2 λεπτα και αυτη να τσιριζει.Μολις την βγαλω την παιρνω αγκαλια και της εξηγω οτι αυτο που εκανε ηταν αταξια και οτι δεν πρεπει να φωναζει.Στην επομενη ευκαιρια βεβαια θα κανει παλι το ιδιο.Εχει τρομερο ταλεντο στην τσιριδα, στο ψευτικο κλαμα και στην γκρινια.

Δεν ξερω πια τι ειναι σωστο.Δεν θελω να της δημιουργησω φοβιες και να τη κλειδωνω ή να τη βγαζω εξω απο το σπιτι.Απλα ελπιζω οτι μεγαλωνοντας θα καταλαβαινει καλυτερα και δεν θα εχει τετοιες υστεριες.Αν παντως κανετε κατι που σιγουρα εχει αποτελεσμα γραψτε το γιατι καθε συμβουλη ειναι χρησιμη.

Δημοσίευση

κοριτσια εγω τον μικρο μου τον βαζω τιμωρια απο οταν ηταν 14 μηνων. οταν κανει κατι που δε θελω, χαμηλωνω μπροστα του, τον κοιταω στα ματια του λεω οτι η μαμα δε θελει να κανεις αυτο γιατι θα χτυπησεις κλπ κλπ και αν το ξανακανει του λεω θα σε βαλω τιμωρια. τον βαζω στον καναπε με κλειστη τηλεοραση οπως ειπε και μια κοπελα παραπανω. αυτος το καταλαβαινει μια χαρα, καθεται εκει, ουρλιαζει κλαιει και γινεται χαμος. αν κατεβει τον ξαναβαζω. δεν τον αφηνω πολυ, ενα λεπτο. οταν περασει το λεπτο τον κανω αγκαλιτσα τον φιλαω του λεω οτι ηταν εκει γιατι εκανε το ταδε και μετα ειναι ολα μελι γαλα!

παντως καθε φορα που του λεω σταματα αλλιως θα μπεις τιμωρια σταματαει αμεσως! :lol:

ολα τα καταλαβαινουν, ειναι πολυ πιο εξυπνα απο οσο νομιζουμε

Δημοσίευση
to idio kanw kai egw me thn argi .

an exei ksespasma thimou tou eksigw oti den ginete gia auton ton logo kai an den stamatisei kai thelei na ksespasei ton afinw na ksespasei xoris na tou lew tipota .tou pernei merika lepta kai meta einai san na mhn egine tipota .

Εγω παροτι ειμαι σταθερή και "βράχος" γενικά στην συμπεριφορά μου απέναντι του, δεν μπορώ να τον αφησω να φωνάζει. Εχω και γειτονες χαχα.. σοβαρά τωρα το σκέφτομαι και αυτο.. Αλλά κυριώς δεν προλαβαίνει να φωνάξει και να εκτονοθεί που λένε γιατι ειτε η πεθερά μου είτε ο πατέρας του θα του κάνουν το χατήρι ή θα βρουν κάτι αλλο και κάτι αλλο και κάτι αλλο να τον απασχολήσουν...

Δημοσίευση
κοριτσια εγω τον μικρο μου τον βαζω τιμωρια απο οταν ηταν 14 μηνων. οταν κανει κατι που δε θελω, χαμηλωνω μπροστα του, τον κοιταω στα ματια του λεω οτι η μαμα δε θελει να κανεις αυτο γιατι θα χτυπησεις κλπ κλπ και αν το ξανακανει του λεω θα σε βαλω τιμωρια. τον βαζω στον καναπε με κλειστη τηλεοραση οπως ειπε και μια κοπελα παραπανω. αυτος το καταλαβαινει μια χαρα, καθεται εκει, ουρλιαζει κλαιει και γινεται χαμος. αν κατεβει τον ξαναβαζω. δεν τον αφηνω πολυ, ενα λεπτο. οταν περασει το λεπτο τον κανω αγκαλιτσα τον φιλαω του λεω οτι ηταν εκει γιατι εκανε το ταδε και μετα ειναι ολα μελι γαλα!

παντως καθε φορα που του λεω σταματα αλλιως θα μπεις τιμωρια σταματαει αμεσως! :lol:

ολα τα καταλαβαινουν, ειναι πολυ πιο εξυπνα απο οσο νομιζουμε

Αυτο ειναι το κλασσικό timeout.. θα το προσπαθήσω αλλά αποκλείεται να κάτσει εκει που θα τον βάλω..

Πότε ομως του κάνουμε timeout ? Υποθέτω μονο όταν συνεχίζει να κάνει κακό ενώ του λεμε να σταματήσει ετσι? Στην περίπτωση που ζητάει κατι και δεν του το δίνουμε τον βάζουμε πάλι τιμωρία?

Δημοσίευση

Κορίτσια μου, εγώ που τον πήγα στο δωμάτιο του, δεν νομίζω οτι καταφερα και πολλά. Εκανε πολύ ησυχία και οταν πηγα να δω τι γίνεται είχε βγάλει ολα τα ρουχα απο τα σιρταρια και έπαιζε :shock::shock::shock::shock: . Ουτε που κατάλαβε ότι ήταν τιμωρία :shock::shock::shock::shock:

Δημοσίευση

Θα συνεχισεις να τον βαζεις και παλι και παλι και παλι... καποια στιγμη θα βαρεθει και θα κατσει. και μενα τις πρωτες φορες εφευγε, μπορει να τον ειχα βαλει πισω στον καναπε και 20 φορες. να επιμεινεις γιατι αν υποχωρησεις μια παει θα ξερει οτι καποια στιγμη παλι θα υποχωρησεις και θα σου σπαει τα νευρα.

εγω οταν απλα μου ζηταει κατι που δε θελω να παρει τον αφηνω και κλαιει, δεν τον βαζω τιμωρια. τιμωρια τον βαζω οταν κανει κατι που μπορει να χτυπησει η να κανει σοβαρη ζημια πχ οταν παιρνει τα τακουνια μου και παει να τα πεταξει στην τηλεοραση η οταν ανεβαινει πανω στο τραπεζι

Δημοσίευση

ναι να προσπαθεις να μην υποκυπτεις.. εγω δυσκολευτηκα τις 3 πρωτες φορες που τον εβλεπα να κλαιει. εμενα χτυπουσε και το κεφαλι του στο πατωμα οταν ηθελε κατι και δεν του το εκανα. δεν του εδινα σημασια (μη θα χτυπησεις κλπ) και το εχει σταματησει

Δημοσίευση

κοριτσια ευτυχωσ δεν εχω ζησει καταστασεισ ακομα που να σκευτω να τον βαλω τιμωρια .

η εγω δεν τισ περνω ετσι .

στον Μανωλη αρκει ,αν κανει κατι που δεν πρεπει ,να υψωσω τον τονο τησ φωνησ μου ....για την ωρα σταματαει αμεσωσ .....λιγεσ φορεσ αν δεν σταματισει η τον απομακρινω αυτον απο το σημειο η απομακρινω το αντικειμενο .σε αυτην την περιπτωση θα τσατιστει και θα αρχισει να κλαιει ,του λεω οτι δεν κανει για αυτο και αυτον τον λογο ,συνεχιζει την γκρινια για ενα δυο λεπτα και σταματαει .

αν τον ενοχλησει πολυ και φτασει στο σημειο να εχει κριση θυμου κατεβαινω στο απιπεδο του χωρισ να τον πιανω και του λεω οτι εχει δικιο που θυμωνει αλλα δεν μπορει να κανει αυτο που εκανε γιαυτο και γιαυτο του δεινω χρονο να ξεπερασει τον θυμο του και να ηρεμισει .Εγω περνω τον θυμο ως ενα φυσιολογικο ξεσπασμα και το αφηνω να εκτονωθει (χωρισ φυσικα να κανει αλλεσ ζημιεσ ) περναει αρκετα γριγορα .

η μαμα μου πχ δεν μπορει να το βλεπει αυτο και οταν ημουνα στο χωριο ηθελε να χωθει και να κανει τα δικα τησ .....εκει γινοταν χειροτερα τα πραγματα .

εγω προσωπικα με τον Μανωλη αυτην την τακτικη εχω δεν ξερω για αλλα παιδακια και χαρακτιρες .

Δημοσίευση

σιγουρα.. δεν ειναι ολα τα παιδια ειναι και δε σημαινει οτι επειδη κατι πιανει στο δικο μου οτι θα πιασει και σε καποιο αλλο..

καιετσι ειναι, οταν χωνεται και καποιο αλλο ατομο γινονται χειροτερα

Δημοσίευση

Χειροτερα ειναι οταν δεν συμφωνούν σε μια τακτική οι ιδιοι οι γονεις..

Στην περίπτωση μας, ο μπαμπάς μας ειναι λιγάκι ευαισθητούλης παραπάνω.. αγχωνεται και ανυσηχει μη παθει τιποτα το παιδι οταν δεν του κάνουμε όλα τα χατήρια..Αγχωνεται γενικώς.. Κοιμάται το παιδι το πρωί, σηκωνόμαστε εμείς και αρχίζει "πως και δεν σηκώθηκε ο μικρός, πηγαινε να τον δεις, να μην επαθε τιποτα.."

ΤΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ??????????

χαχαχαχαχα!!!!

Καλό Σαββατοκύριακο μανουλίτσες μου!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...