Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καμπυλες αναπτυξης...

Recommended Posts

Εγω τωρα εχω μια απορια... οταν πχ στο βαρος το παιδι σου ειναι στο 90% στην καμπυλη αναπτυξης αυτο ειναι καλο? δε σημαινει οτι το παιδι σου ειναι πιο βαρυ απο τα περισσοτερα παιδακια στην ιδια ηλικια? :unsure::unsure::unsure:

ενω στο υψος το κατανοω γιατι ειναι καλο να ειναι πανω απο το 70%, στο βαρος δε το καταλαβαινω... μπορει καποια να μου το εξηγησει??? :blink::blink::blink::blink::blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο τα λίγα που γνωρίζω για το θέμα καλό είναι ένα μωρό να "βαδίζει" πάνω στην καμπύλη ανάπτυξης που γεννήθηκε. Τώρα άν είναι στο υψηλότερο σημείο της ίδιας καμπύλης δεν σε ενοχλεί καθόλου αυτό.

Ελπίζω να βοήθησα :)

xmmmm εμενα "πηδηξε" καμπυλη προς τα πανω - αναφορικα με το βαρος

θα παω πεμπτη στο γιατρο για το εμβολιο και θα το διευκρινησω!

Εμένα ο μπέμπης μου βρήσκεται στην 90η καμπύλη του βάρους αλλά και του ύψους από τον πρώτο μήνα.

Η γιατρός μας είπε πως εχουμε πολύ καλές αναλογίες.

Αν ήταν σε μικρότερη καμπύλη ύψους θα ήταν παχουλός, ενώ αν ήταν σε μικρότερη καμπύλη βάρους θα ήταν αδύνατος.

Οπότε αν συμβαδίζουν οι καμπύλες ύψους και βάρους είναι το ιδανικό!

Frape

συμφωνώ με αυτό που λέει η angelaki...

Σημάσια έχει να ακολουθεί την ίδια καμπύλη

κ να μην «λοξοδρομεί» συχνά...

Ο μπεμπίνος μου παει σταθερά

κ σε ύψος κ στο βάρος (75ή στο βάρος, 90ή στο ύψος)

κ η γιατρός μας το βρίσκει απόλυτα φυσιολογικό!

Ρώτησε κ εσύ τον γιατρό σου κ μην αγχώνεσαι!

Φιλιά!

Ola sxedon ta mora tous protous 7-8 mines exoun megali anaptiksi ,alma anaptiksis legete auto k ine poli fisiologiko.

To 90 simeni oti to 90 tis ekato ton pedion ine se autin tin kabili pou ine k to moro sou diladi sxedon ola ta mora. Meta apo mines peftoun k statheropioude kapou.

Emena k ta tria anevenan k meta to xrono menan stathera se mia sxedon

εμεις γεννηθηκαμε στην 90η υψους κ βαρους και πεσαμε στην 5η βαρους και 70η υψους τις οποιες ομως πλεον ακολουθει πιστα ,ειναι ψηλη κ αδυνατη!!!! τρεμε Ζιζελ!!!!!!

εμενα παντα μου λεει απο το 2 μηνα οτι τιναξε παλι τις καμπυλες στον αερα....να σου πω την αληθεα ποτε δε καταλαβα ακριβως απλα καταλαβαινα οτι εχει μεγαλη αναπτυξη αυτο χιχιχι

εμενα η μικρη μου εχει τη δικη καμπυλη... λεει ο γιατρος της :laugh: :laugh: στο βαρος εχει φυγει απο το 97% και υψος ειναι 90%

ειναι 17 κιλα :):)

EMEΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ... :dry::blush:

ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΩ :huh: ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ 89 ΠΟΝΤΟΙ Κ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ 12 ΚΙΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 80 ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ? ΚΑΚΟ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ :blush::huh::dry: ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ...

Τα παιδια πρεπει να ειναι μεσα στη καμπυλη αναπτυξης σε σχεση βαρος -υψους δνε εχει σημασια αν ειναι στο μεγαλυτερο η στο μικροτερο αρκει να ειναιμεσα .Τωρα στη περιπτωση που ενα παιδακι ειναι πανω απο τη καμπυλη βαρους ο παιδιατρος κοιταει και αλλα στοιχεια τη διατροφη την κληρονομικοτητα μπορει να ζητησει εξετασεις και αν ολα ειναι καλα απλα συνιστα προσοχη για αποφυγη παχυσαρκιας αν παλι ειναι στην αλλη περιπτωση ειναι κατω απο τη καμπυλη παλι κανει εξετασεις για αν δει αν υπαρχει προβλημα .Ο Σταυρος μου ειναι στη καμπυλη υψους την εχει περασει αλλα στο βαρος αφηστε ειμαστε πολυ κατω ναιμεσα στη καμπυλη αλλα χαμηλα ειναι 18 κιλα και ειναι 6 χρονων και εχει υψος ποανω απο 1,20 αλλα καναμε εετασεις και ειναι ολα καλα βεβαια ειναι σαν το fifo-dido αλλα τη να κανω ;

savropingouinos ασε..εχει πολυ γελιο η μικρη :laugh: :laugh: :laugh:

δεν παει πουθενα χωρις τη τσαντα της :laugh: :laugh: :laugh:

ψωνιο σαν τη μανα της :laugh: :laugh: :laugh:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...