Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εγω τωρα εχω μια απορια... οταν πχ στο βαρος το παιδι σου ειναι στο 90% στην καμπυλη αναπτυξης αυτο ειναι καλο? δε σημαινει οτι το παιδι σου ειναι πιο βαρυ απο τα περισσοτερα παιδακια στην ιδια ηλικια? :unsure::unsure::unsure:

ενω στο υψος το κατανοω γιατι ειναι καλο να ειναι πανω απο το 70%, στο βαρος δε το καταλαβαινω... μπορει καποια να μου το εξηγησει??? :blink::blink::blink::blink::blink:

Δημοσίευση

Απο τα λίγα που γνωρίζω για το θέμα καλό είναι ένα μωρό να "βαδίζει" πάνω στην καμπύλη ανάπτυξης που γεννήθηκε. Τώρα άν είναι στο υψηλότερο σημείο της ίδιας καμπύλης δεν σε ενοχλεί καθόλου αυτό.

Ελπίζω να βοήθησα :)

Δημοσίευση

Εμένα ο μπέμπης μου βρήσκεται στην 90η καμπύλη του βάρους αλλά και του ύψους από τον πρώτο μήνα.

Η γιατρός μας είπε πως εχουμε πολύ καλές αναλογίες.

Αν ήταν σε μικρότερη καμπύλη ύψους θα ήταν παχουλός, ενώ αν ήταν σε μικρότερη καμπύλη βάρους θα ήταν αδύνατος.

Οπότε αν συμβαδίζουν οι καμπύλες ύψους και βάρους είναι το ιδανικό!

Δημοσίευση

Frape

συμφωνώ με αυτό που λέει η angelaki...

Σημάσια έχει να ακολουθεί την ίδια καμπύλη

κ να μην «λοξοδρομεί» συχνά...

Ο μπεμπίνος μου παει σταθερά

κ σε ύψος κ στο βάρος (75ή στο βάρος, 90ή στο ύψος)

κ η γιατρός μας το βρίσκει απόλυτα φυσιολογικό!

Ρώτησε κ εσύ τον γιατρό σου κ μην αγχώνεσαι!

Φιλιά!

Δημοσίευση

Ola sxedon ta mora tous protous 7-8 mines exoun megali anaptiksi ,alma anaptiksis legete auto k ine poli fisiologiko.

To 90 simeni oti to 90 tis ekato ton pedion ine se autin tin kabili pou ine k to moro sou diladi sxedon ola ta mora. Meta apo mines peftoun k statheropioude kapou.

Emena k ta tria anevenan k meta to xrono menan stathera se mia sxedon

Δημοσίευση

EMEΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ... :dry::blush:

ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΩ :huh: ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ 89 ΠΟΝΤΟΙ Κ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ 12 ΚΙΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 80 ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ? ΚΑΚΟ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ :blush::huh::dry: ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ...

Δημοσίευση

Τα παιδια πρεπει να ειναι μεσα στη καμπυλη αναπτυξης σε σχεση βαρος -υψους δνε εχει σημασια αν ειναι στο μεγαλυτερο η στο μικροτερο αρκει να ειναιμεσα .Τωρα στη περιπτωση που ενα παιδακι ειναι πανω απο τη καμπυλη βαρους ο παιδιατρος κοιταει και αλλα στοιχεια τη διατροφη την κληρονομικοτητα μπορει να ζητησει εξετασεις και αν ολα ειναι καλα απλα συνιστα προσοχη για αποφυγη παχυσαρκιας αν παλι ειναι στην αλλη περιπτωση ειναι κατω απο τη καμπυλη παλι κανει εξετασεις για αν δει αν υπαρχει προβλημα .Ο Σταυρος μου ειναι στη καμπυλη υψους την εχει περασει αλλα στο βαρος αφηστε ειμαστε πολυ κατω ναιμεσα στη καμπυλη αλλα χαμηλα ειναι 18 κιλα και ειναι 6 χρονων και εχει υψος ποανω απο 1,20 αλλα καναμε εετασεις και ειναι ολα καλα βεβαια ειναι σαν το fifo-dido αλλα τη να κανω ;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια τι κάνετε πώς ειστε;  Τα μωράκια σας πως είναι; 
    • Περαστικά όλα καλά θα πάνε .Να μην αγχώνεσαι θα περάσει !!Μεσα στο πρόγραμμα είναι όλα.Κ εγώ σκέφτομαι ότι θα μας έρθει κάποια στιγμή δε θα το γλιτώσουμε γίνεται χαμός από γρίπη και rsv 
    • Καλή χρονιά κορίτσια! 🎉🩷 Έχω διαβάσει όλα τα μηνύματά σας,  απλά έχω χαθεί λίγο λόγω τρεξίματος και καθημερινότητας.   Τα νέα από εμάς είναι καλά 😊 Σήμερα είμαι 37+4 και έχω ΠΗΤ 4/2. Τώρα… τι λένε τα ζώδια για εκείνη τη μέρα; 😂 @Pinacolada Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το σύμπαν χαχα! Η βαλίτσα είναι έτοιμη και στημένη δίπλα στην πόρτα για παν ενδεχόμενο 🧳🤣 Την προηγούμενη εβδομάδα είχα βγάλει κι εγώ βλέννα που θεωρητικά ήταν το τραχηλικό πώμα, νόμιζα ότι γεννάω και είχα αγχωθεί ΠΟΛΥ. Εμένα είχε μπεζ χρώμα.   Γενικά όλες αυτές τις μέρες έχω αυξημένα υγρά και έκανα και μια βόλτα από το μαιευτήριο γιατί φοβήθηκα μήπως είναι αμνιακά. Τελικά έκανα το τεστ ηλιοτροπίου, ήταν κολπικά υγρά και ο τράχηλος χωρίς διαστολή, οπότε ηρεμήσαμε.   Πηγαίνω κάθε εβδομάδα στον γιατρό. Από κιλά έχω πάρει 16. Σύμφωνα με τον ΔΜΣ μου είμαι οκ, αν και πιστεύω ότι σίγουρα θα πάρω άλλα 1-2 μέχρι να γεννήσω. Γενικά έχω βαρύνει αρκετά και δυσκολεύομαι κι εγώ.   Έκανα και το δίωρο μάθημα με τη μαία μου, που ήταν πραγματικά πολύ βοηθητικό. Έχω ξεκινήσει επίσης και τις ασκήσεις με την μπάλα πιλάτες που μου έχει δείξει. Η μικρή έχει το κεφάλι προς τα κάτω αλλά δεν έχει πάρει ακόμα θέση στη λεκάνη, οπότε κάνω 20’ το πρωί και 20’ το απόγευμα ασκήσεις και μου είπε επίσης να κάνω και περπάτημα.   Συνεχίζω κανονικά και τα ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα που κάνω απλά από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσω να κάνω διαδικτυακά. Μου το λέει καιρό ο άντρας μου, αλλά επειδή ένιωθα ότι έχω δυνάμεις πήγαινα κανονικά. Νομίζω όμως ότι ήρθε η ώρα να το πάρω πιο χαλαρά… μη σπάσουν και τίποτα νερά σε κανένα μάθημα και τρέχουμε 😂   Αναμονή τώρα… με το καλό για όλες μας! 💖🙏🏻
    • Αυτό που κατάλαβα από το σεμινάριο είναι ότι όσο είναι νεογέννητα, πίνουν από μπιμπερο λόγω του αντανακλαστικού που έχουν, να κάνουν θηλαστικη κίνηση για λόγους επιβίωσης. Αυτό κάπου στους 3 μήνες χάνεται και εκεί είναι που αν έχει χαθεί η επαφή με το μπιμπερο ή την πιπίλα, ξαφνικά δεν τα θέλουν. Έτσι την πάτησα κ γω. Επαναπαυτηκα στο ότι σαν νεογέννητο επινε και δικό μου και φόρμουλα, και σταμάτησα να δίνω (από βαρεμάρα). Τώρα το παλεύω με τις ασκήσεις που προτείνει η κα Χρυσή, και θα δούμε. Θέλει επιμονή καθημερινή χωρίς όμως πίεση, γιατί εκεί είναι που θα το συνδέσει με κάτι αρνητικό και δεν θα το δεχτεί με τίποτα..
    • Και εμείς ακριβώς το ίδιο απίστευτο !!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...