Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Χρόνια διαβάζω το φόρουμ σας, αντλώντας πολύτιμες πληροφορίες. Αντιμετωπίζω όμως μία κατάσταση για την οποία δεν βρήκα πληροφορίες στο διαδίκτυο και θα ήθελα την γνώμη και την συμβουλή σας.

Γέννησα ένα παιδάκι τον Δεκέμβρη. Το θήλασα αποκλειστικά 5 μήνες και σιγά σιγά άρχισα την εισαγωγή στέρεων τροφών. Τώρα πλέον είναι 6 μισή μηνών και τρώει τρία γεύματα (φρουτόκρεμα, κρεατόσουπα και κρέμα ή γιαούρτι)και γάλα δικό μου πρωί, βράδυ και ξημερώματα. Το ΣΚ που δεν δουλεύω του δίνω γάλα και μέσα στη μέρα, όταν δείχνει να το επιθυμεί.

Περίοδος δεν μου έχει έρθει ακόμα. Τους τελευταίους μάλιστα 2 μήνες είχα ενοχλητικούς πόνους στην κοιλιά μου. Πήγα, λοιπόν, στο γυναικολόγο μου να μου κάνει έναν υπέρηχο να δει τι συμβαίνει και διέγνωσε πολυκυστικές ωοθήκες. Μάλιστα, μου το είπε, βέβαιος ότι το γνώριζα και ότι το είχα από παλιά (τον γιατρό αυτό τον γνώρισα κατά την εγκυμοσύνη μου και δεν με είχε δει πριν μείνω έγκυος).

Όμως εγώ πριν μείνω έγκυος δεν είχα πολυκυστικές ωοθήκες. Είχα ελαφρώς αυξημένα ανδρογόνα που δεν επηρέζαν τον κύκλο μου, ο οποίος ήταν σταθερός κάθε 28 μέρες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έμεινα έγκυος τον δεύτερο μήνα προσπαθειών. Τα ανδρογόνα τα είχα τσεκάρει λόγω αυξημένης τριχοφυίας κάτω από το λαιμό και σε όσους υπέρηχους είχα κάνει στο παρελθόν δεν είχα κύστες στις ωοθήκες μου. Μία φορά μόνο εμφάνισα μία κύστη πριν από κάτι χρόνια, την αντιλήφθηκα όταν πήγα στο γιατρό με καθυστέρηση και μου έδωσε χάπια για πρόκληση περιόδου.

Ήθελα, λοιπόν, τα φώτα σας στα εξής:

- Ευθύνεται η απουσία περιόδου λόγω θηλασμού για τις πολυκυστικές; Και εάν ναι, θα βελτιωθεί η κατάσταση όταν μου έρθει περίοδος; (θα ήθελα στο μέλλον να κάνω και άλλο παιδάκι...)

- Ο γιατρός με ρώτησε αν θέλω να προκαλέσω περίοδο με φάρμακα. Θα επηρεάσει αυτό τον θηλασμό ή το μωρό;

- Υπάρχει περίπτωση να μου έρθει περίοδος χωρίς να χρειαστεί να πάρω φάρμακα, εάν κάνω υπομονή;

- Μήπως όσο καθυστερώ να πάρω φάρμακα, το πρόβλημα παγιώνεται και θα γίνει μόνιμο;

Εάν έχετε παρόμοιες εμπειρίες ή γνώσεις για το θέμα αυτό, θα με βοηθούσατε πολύ.

Ευχαριστώ!

:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Προσωπική εμπειρία δεν έχω και ούτε έχω ακούσει κάτι παρόμοιο

Σου είπε ο γιατρός ότι οι πολυκυστικές έχουν σχέση με τον

θηλασμό και την απουσία περιόδου?

Απλά να σου πώ ότι περίοδος μου ήρθε μετά από 1 χρόνο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και να εχεις πολυκυστικες να σου πω οτι φιλη μου εμεινε εγγυος τον πρωτο μηνα προασπαθειων παρολο που οι γιατροι τις ελεγαν οτι θα δυσκολευτει πολυ γ παιδι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχήν ηρέμησε και μην αγχώνεσαι καθόλου!!Απο τη στιγμή που έχεις μια εγκυμοσύνη στο ιστορικό σου μην φοβάσαι για πρόβλημα υπογονιμότητας στο μέλλον.Οι πολυκυστικές δημιουργούν προβλήματα υπογονιμότητας συνήθως όταν η γυναίκα χάνει πολλές περιόδους της(έχει να δει περίοδο 3-4μήνες) και αυτό πάλι δεν είναι απόλυτο!Κατά δεύτερον γιατί θέλεις να πάρεις χάπια για να σου έρθει περίοδος??Απο τη στιγμή που θηλάζεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην έχεις περίοδο!!!Γιατί ανησυχείς?Και γιατί βιάζεσαι?Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις χάπια θα σου δημιουργήσουν και πρόβλημα στο θηλασμό.Αν θέλεις να συνεχίζεις να θηλάζεις τότε θα κάνεις υπομονή και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα σου έρθει κάποια στιγμή η περίοδος και χωρίς χάπια.Πολυκυστικές έχεις δεν μπήκες στην εμμηνόπαυση..Τώρα αν δεν θέλεις να θηλάζεις πια και βιάζεσαι να βάλεις μπρος για δεύτερο παιδί αποθήλασε με φυσικό τρόπο χωρίς χάπια και θα σου έρθει η περίοδος φυσιολογικά μετά άφησε 2-3 κύκλους και πάνε για ένα τσεκ απ να δεις για τις πολυκυστικές.Το λέω αυτό γιατί πιθανότατα οι κυστούλες σου θα εξαφανιστούν με την περίοδο(σε μένα αυτό έχει συμβεί) αν δει ο γιατρός οτι υπάρχουν ακόμα θα σου πει τι θα κάνεις.Πάντως δεύτερο παιδί θα κάνεις μην σκας για αυτό!Και συγχαρητήρια που θηλάζεις τόσο καιρό είναι κρίμα να τα παρατήσεις για βλακείες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και κάτι άλλο!Μην μπερδεύεις το Σύνδρομο Πολυκυστικών το οποίο η γυναίκα έχει σχεδόν με την έναρξη της περιόδου της και σίγουρα αν το είχες θα το γνώριζες με τις πολυκυστικές που διέγνωσε ο γιατρός σου.Πιθανότατα ο γιατρός σου είδε κάποιες κυστούλες δεν είναι κάτι φοβερό αυτό οι περισσότερες γυναίκες το έχουν και θα καθαρίσεις με την περίοδο.Αν πάλι το πρόβλημα επιμένει τότε θα πάρεις αγωγή.Γράφεις όμως οτι και στο παρελθόν είχες εμφανίσει κυστούλα και πήρες χάπια για να φύγει το ίδιο πιθανόν συμβαίνει και τώρα απλά έχεις παραπάνω απο μια κύστη.Δεν έχεις το Σύνδρομο των Πολυκυστικών αυτό συνήθως εμφανίζεται στην εφηβεία η λίγο πιο μετά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε!

Με βοηθήσατε πολύ!

Ο γιατρός μου με καθησύχασε σε γενικές γραμμές. Όμως φάνηκε να θεωρεί ότι είχα πάντα πολυκυστικές και όταν του είπα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, έδειξε να δυσπιστεί, πράγμα που με άγχωσε. Με ρώτησε αν θέλω να μου προκαλέσει περίοδο με χάπια ή όχι; Δεν ήξερα τι να του απαντήσω, τον ρώτησα αν είναι απαραίτητο να πάρω χάπια, μου είπε πως δεν είναι απαραίτητο και έκλεισε το θέμα εκεί. Δεν ήμουν σίγουρη εάν είχα κάνει καλά που είχα αρνηθεί τα χάπια, οπότε άρχισα να το συζητάω με άλλες φίλες μανούλες. Εκείνες μου είπαν ότι ακόμα και όταν θηλάζει κάποια γυναίκα για πολύ καιρό, γύρω στον 5 μήνα έρχεται συνήθως περίοδος πράγμα που με άγχωσε περισσότερο. Και το άγχος κορυφώθηκε όταν μου δόθηκε από γιατρό (όχι γυναικολόγο, φίλο παθολόγο) η ερμηνεία πως ξεκίνησε η διαδικασία της ωορρηξίας, αλλά λόγω θηλασμού δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι κύστες και με συμβούλεψε να δω τι θα κάνω με το θηλασμό για να μην παγιωθεί αυτή η κατάσταση.

Το θέμα του θηλασμού (αντίθετα με αυτό της εγκυμοσύνης, που είχα διαβάσει τα πάντα, καθώς ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά)δεν το έχω ψάξει πολύ, ήρθε εύκολα, το ένιωθα και το έκανα και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να το κάνω, γιατί ξέρω πως είναι καλό για το παιδάκι μου και παρά τα ξενύχτια το βρίσκω τρυφερό και όμορφο.

Με τις απαντήσεις σας, λοιπόν, καταλαβαίνω ότι αυτά που μου συμβαίνουν είναι φυσιολογικά και δεν πρέπει να αγχώνομαι.

Όσο για δεύτερο παιδάκι, θα ήθελα να κάνω σύντομα, αλλά σίγουρα μπορώ να περιμένω μέχρι να μου έρθει κανονικά περίοδος.

Τα φώτα σας και για ένα ακομα θέμα, παρακαλώ:

Υπάρχει κάποια ηλικία που ο θηλασμός δεν προσφέρει πια κάτι και είναι καλό για την ψυχολογία του παιδιού να αποθηλάσεις; Γιατί λόγω θηλασμού (αλλά και επειδή μας αρέσει, η αλήθεια είναι...) κοιμόμαστε με τον άντρα μου στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό και η μία γιαγιά εκφράζει διαρκώς ανησυχία ότι λίγο ο "κοινός ύπνος" λίγο ο "θηλασμός" το παιδί, αν δεν το σταματήσουμε τώρα, θα κακομάθει και δεν θα ξεκολαει μετά ούτε από το δωμάτιό μας, ούτε από το στήθος. Έχει βάση αυτό;

Ευχαριστώ και πάλι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera ..

emena periodos mou hrthe ton proigoumeno mhna ,einai analoga ton organismo pote tha erthei h periodos .prepei na ksereis oti oso den exeis periodo toso kalitera eisai prostateymenh apo polla px apo ton karkino kai gia aythn thn periodo kai melontika .

oso perissotero den exeis periodo toso pio kala prostateymenh eisai .

oxi den kanei na pareis xapi teteio kai na thilazeis den einai simbato kai oix den einai anageo na sou erthei h periodos ,toso to kalitero pou den exeis .

o thilasmos PANTA prosferei den uparxei kapoio xroniko orio ,panta exei thn idia aksia.

oso gia to an kakomathenei ,auto kata thn prosopikh mou apopsh einai upokimeniko .egw eimai ths filsofias oti den kakomathenoun kai oti tous kaliptoume tis anages tou .otan tha niosei etimo na koimithei mono tou tha to kanei .edw megali anthropoi eimaste kai agrieuomaste na koimomaste monoi ...autes oi psixoules ????

o apothilasmos pote den einai eukolos ,toulaxiston megaloutsika katalabenoun perissotero .

des edw

http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=42236

http://www.parents.gr/forum/showthread. ... F%E4%EF%F3

diabaseta tha breis polles plirofores

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γράφω τη συνέχεια της ιστορίας, σε περίπτωση που κάποια κοπέλα αντιμετωπίζει παρόμοιο θέμα:

Μετά από πίεση της μητέρας μου πήγα σε ενδοκρινολόγο, αφού ήδη είχα μετρήσει το ζάχαρό μου (είχα μηχάνημα από τότε που ήμουν έγκυος, γιατί μου είχε εμφανιστεί λίγο ζάχαρο που το είχα ρυθμίσει με σωστή διατροφή) και είχε βγει ψηλό. Ο ενδοκρινολόγος με ερωτήσεις, χωρίς εξετάσεις, κατέληξε ότι έχω υπεργλυκαιμία και ότι πρέπει να πάρω glucophage και να κάνω μια σειρά ορμονολογικές που κοστίζουν κάπου στα 1000 ευρώ (δεν ξέρω πόσες θα μου δικαιολογήσουν από το Ταμείο μου). Είπε ότι είναι άμεση ανάγκη να μου φτιάξει τις πολυκυστικές γιατί είναι πολύ επικίνδυνες για το ζάχαρο.

Εμένα όμως μου είχε κακοφανεί πολύ που μου έδωσε χάπια χωρίς καν να περιμένει τις εξετάσεις και τη στιγμή που ναι μεν το ζάχαρό μου είναι ανεβασμένο, αλλά όχι τρελά πράγματα.

Πήρα λοιπόν τηλέφωνο το γυναικολόγο μου να πάρω και τη δική του γνώμη. Η δική του σκοπιά ήταν διαφορετική. Ότι ναι μεν το ζάχαρο συνδέεται με τις πολυκυστικές, αλλά να μην πάρω ακόμα φάρμακο πριν βγουν οι εξετάσεις και αν οι τιμές των ορμονων μου είναι κοντά στα φυσιολογικά (λίγα παραπάνω ανδρογόνα λέει δεν πειράζουν) να φτιάξω τη διατροφή μου, να κάνω πολύ ηλιοθεραπεία στην κοιλιά και να περιμένω από Σεπτέμβρη μήπως φτιάξουν απο μόνες τους και οι κύστες και το ζάχαρο.

Μάλιστα μου εξήγησε ότι είναι άλλο το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και άλλο οι πολυκυστικές ωοθήκες. Το πρώτο επηρεάζει τη γονιμότητα, το δεύτερο όχι εάν υπάρχει σταθερός κύκλος.

Τελικά, ίσως θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχα ρωτήσει πιο επίμονα τον γυναικολόγο μου και να μην είχα φύγει από την πρώτη επίσκεψη με το άγχος.

Λέω, λοιπόν, να ακολουθήσω τη δική του λογική και να μην πάρω κάτι πριν κάνω τις εξετάσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...