Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αν περιμένετε ότι θα γεννήσετε στο νοσοκομείο ή σε κάποιο μαιευτήριο, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για την παραμονή σας εκεί ετοιμάζοντας από πριν τα πράγματά σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές σχετικά με το τι να πάρετε μαζί σας.

Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ

Νυχτικά, αν και ίσως προτιμήσετε να φορέσετε αυτά που παρέχει το νοσοκομείο για να μην λερώσετε τα δικά σας. Πάρετε νυχτικά με άνοιγμα μπροστά, αν σκοπεύετε να θηλάσετε.

Σουτιέν θηλασμού και επιθέματα στήθους.

Εσώρουχα που δεν θα σας πειράξει να τα πετάξετε, αν λερωθούν.

Ρόμπα

Παντόφλες

Νεσεσέρ, στο οποίο θα έχετε οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, αποσμητικό, σαπούνι, βούρτσα μαλλιών, σαμπουάν, τα είδη για το μακιγιάζ σας.

Σερβιέτες.

Άνετα ρούχα για την επιστροφή σας στο σπίτι. Δεδομένου ότι η κοιλιά σας θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, πρησμένη και ευαίσθητη, ένα φόρεμα εγκυμοσύνης μάλλον θα είναι η πιο άνετη επιλογή σας.

Λίγα μετρητά.

Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Το πλάνο του τοκετού

Ένα παλιό νυχτικό ή ένα φανελάκι για να το φορέσετε κατά τον τοκετό.

Βαζελίνη και προστατευτικό χειλιών

Λοσιόν ή λάδι μασάζ

Κάλτσες

Το ρολόι σας ή ένα επιτραπέζιο ρολόι με δείκτη δευτερολέπτων για τη χρονομέτρηση των συσπάσεων

Ραδιόφωνο ή ένα ηχοσύστημα CD

Κάμερα ή/και εξοπλισμό βίντεο

Σνακ για τον μπαμπά (Δεν θέλετε ο προπονητής σας στις ωδίνες να πεινάσει πολύ!)

Την ατζέντα σας ή μια λίστα με τα τηλέφωνα όσων θέλετε να ειδοποιήσετε όταν έρθει το μωρό.

Η ΤΣΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

2 φορμάκια ύπνου

2 εσωτερικά φανελάκια

3 πάνες

Μπλουζάκι, παλτό, καπέλο, κάλτσες και γαντάκια για τη διαδρομή προς το σπίτι.

Κουβέρτα μωρού

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια,εγώ χθες πήγα και έβγαλα εισιτήρια 2/8 φεύγουμε, είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μόλις τα έδειξα στον μικρο έλαμψε το προσωπάκι του! Κατά τ'αλλα η μικρή κάθε βραδυ μετά τις 8 την πιάνει μέχρι τις 12 κλάμα και δεν ξέρουμε τι θέλει! Ευτυχώς απόψε κοιμήθηκε!
    • @Pixies περιμένουμε την υψηλότατη χοριακη σου κορίτσι μου!!! 🙏 @Kateriniw τι ωραία μεγαλώνουν τα μικρακια σας!!! Μακάρι να σε βοηθήσει το μαγνήσιο κ να περάσουν τα πονάκια 😊 @evaa__ Πιστεύω είσαι νωρίς ακόμη, μη σε παίρνει απο κάτω!!!! Υπομονή μέχρι την Τρίτη 🤞🤞
    • Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!!! Κ σε σένα εύχομαι μια ήρεμη κ τελειομηνη εγκυμοσύνη 😊🙏 Καλημέρα κορίτσι μου!!! Γτ καλέ να μην δεις τπτ???? Σάκος φαίνεται πάνω από 1500 χοριακή κ εσύ είχες τη Δευτέρα 350 αν θυμάμαι καλά 😉 Κ επίσης για την εβδομάδα που λες σμρ 5 ακριβώς δεν είσαι? 4 εβδομάδων δεν είμαστε όταν κάνουμε χοριακή? Ή κάνω λάθος? 
    • Ανοίγω αυτό το thread και σε αυτό το forum, γιατί τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούμαι με συχνές υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και νιώθω ότι ίσως κάποιος/κάποια άλλος/η να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο.  Πάθαινα από περίπου 17-18 ετών αραιά και που στα χρόνια, αλλά πιστεύω ότι οι χρόνιες ουρολοιμώξεις πλέον, πυροδοτήθηκαν μετά από τον πολύωρο τοκετό μου (14ω) και την εφαρμογή ουροκαθετήρα στο μαιευτήριο.  Έχω δοκιμάσει διάφορες αγωγές: αντιβιώσεις, φυσικά σκευάσματα (D-mannose), προβιοτικά για ενίσχυση μικροβιώματος, αλλαγές στη διατροφή και καθημερινές συνήθειες. Κάποιες φορές είδα βελτίωση, άλλες όχι. Πλέον η παθολόγος μου, μου προτείνει και χημειοπροφύλαξη (ένα χάπι αντιβίωσης μετά από επαφή), κάτι στο οποίο είναι αντίθετος ο ουρολόγος μου, αλλά εγώ πλέον έχω κουραστεί. Μιλάμε για αφάνταστο πόνο, αιματουρία, φόβο για πυελονεφρίτιδα και σηψαιμία και το γεγονός ότι δε μπορείς να είσαι λειτουργικός. Δε μπορώ να πάω στη δουλειά μου, δε μπορώ να φροντίσω το παιδί μου. Θα ήθελα πολύ να ακούσω: Αν έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο; Τι σας έχει βοηθήσει ουσιαστικά; Αν έχετε βρει γιατρούς/λύσεις που άλλαξαν την πορεία! Αν γνωρίζετε για εξετάσεις, σκευάσματα, φάρμακα που ίσως δεν προτείνονται εύκολα στην Ελλάδα (π.χ. PCR ούρων, Uromune, εμβόλια, Hiprex) Αν κάποιος/α θέλει να μοιραστεί τη δική του/της εμπειρία, πραγματικά θα το εκτιμήσω. Νιώθω ότι αυτό είναι ένα θέμα που συζητιέται λίγο και αφορά τελικά περισσότερους απ’ ό,τι νομίζουμε.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...