Μετάβαση σε περιεχόμενο

Την βοηθεια σας εμπειρες μανουλες!!!


Recommended Posts

Το παιδακι μου πολυ φοβαμαι οτι θα τον κανω μπουλη :blush: Φοβαμαι παρα πολυ να του δωσω να φαει οτιδηποτε δεν ειναι νια-νια... Του πηρα αυτα τα μπισκοτακια και ενω τα ετρωγε το καυμενο μολις εκοψε ενα κομματακι του το αρπαξα και του το εβγαλα απο το στομα. Κι αυτο αρχισε να κλαιει... :(

Πως να αρχισω να του δινω στερεα τροφη? Ψωμακι, μακαρονακια κτλ?

Τι κανουμε αν πνιγει? Υπαρχει περιπτωση πνιγμου? Βοηθεια κοριτσια!!!!! :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απλα μακαρονια ψωμακι κτλ δεν λιωνουν και τι? Δεν θα φαει το παιδι επειδη εγω ειμαι φοβιτσιαρα? Σ ευχαριστω για την απαντηση!!!! :kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην αγχωνεσαι... η φρανιτα τα λεει παρα πολυ ωραια.. δινε του σιγα σιγα μαλακα φαγητα να τρωει και να εισαι παντα διπλα του.. να σου πω κ εγω ειχα μια φοβια αλλα τωρα που του δινω απο τα δικα μας (ειναι 14 μηνων) τα τρωει ολα κανονικοτατα, οτε καν του τα κοβω. επαθα πλακα σημερα που του εδωσα μακαρονια και τα ρουφουσε οπως τα ρουφαμε εμεις!! χαχαχα

παντως υπαρχουν κατι μακαρονια σε σχεδιακια, νομιζω η μελισα τα βγαζει, δεν ειμαι κ σιγουρη. αυτα αν τα βρασεις 2-3 λεπτα παραπανω απο τον προβλεπομενοχρονο νομιζω θα ειναι πολυ καλα. για αρχη ειναι καλα οι ρυζογκοφρετες και τα μπισκοτακια. το ψωμακι σε μικρα κομματακια (εμενα δεν ετρωγε την κορα ζοριζοταν πολυ οποτε του εκοβα την ψιχα σε μικρα κομματακια). νομιζω οτι ειναι πολυ καλη ηλικια να ξεκινησεις να του δινεις, αλλα καθε αρχη και δυσκολη!!

μην αγχωνεσαι τα μωρακια δεν πνιγονται τοσο ευκολα οσο νομιζουμε!! αν κανει γκουχ γκουχ και τρομαξεις ριξτο μπροστα και χτυπα του δυνατα την πλατη, αναμεσα απτις σπαλες του

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τρις μου μη φοβασαι!

Δε θα το κανεις μπουλη το αντρακι σου.. ;)

Να του δινεις ψωμακι και να καθεσαι διπλα του.

Μη το αφηνεις να αλωνιζει με κομματια στο χερι.

Τιποτα δε θα παθει αν τον προσεχεις.

Πως θα μαθει αλλωστε να τρωει?

Πρεπει να γινει μια αρχη!

Η κορη μου τρωει μονη της απο 8,5 μηνων περιπου.

Ελεγα σημερα θα βγαλει δοντακι... αυριο θα βγαλει δοντακι..

να της δωσω να φαει μονη της ..

ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩΩΩΩΩΩΩ!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Φαφουτα φαφουτα αλλα ολα τα κατεβαζει και καλα μασιμενα παρακαλω!!!!!

Πολλες φορες μου πνιγηκε μεσα στο καρεκλακι φαγητου

και την ειχα δεμενη, αλλα δεν εχασα την ψυχραιμια μου.

Εβαλα το χερι μου στο στομα της και ολα καλα!

Γενικα ομως δεν φοβαμαι... :)

Δεν αλεθω πλεον.. :ohmy::)

Ολα τα παταω με το πιρουνι.

Ετσι τα θελει... οχι "νια-νια"!!

Αν φοβασαι παλι τοσο πολυ, δινε του μικρα μικρα κομματακια

απο οποια στερεα τροφη νομιζεις εσυ..

Φιλια πολλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ έγραψε:

Πως να αρχισω να του δινω στερεα τροφη? Ψωμακι, μακαρονακια κτλ?

Τι κανουμε αν πνιγει? Υπαρχει περιπτωση πνιγμου? Βοηθεια κοριτσια!!!!! :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τρις μου δωστου ψωμακι να φαει και κανε οπως σου ειπε η φρανιτα

εγω του δινω στο φαγητο πεπονακι που ειναι μικρο και καταπινεται ευκολα

ομως μην τον κανεις να μην φαει κανονικα ειδικα οταν το ζηταει ειναι κριμα εγω παιδευτικα ποοοολυ να ξεκοψουμε απο τα αλεσμενα(πηγε κοντα 18 μηνων για να τα κοψει)

και επιδη μου εχει τυχει να πνιγει οχι απο φαγητο αλλα απο κατι που εβαλε στο στομα του,τον γυρισα αναποδα και του χτυπησα λιγο την πλατη..εκανε αμεσως εμετο αλλα εχω παρατηρησει οτι αν ενα κομματι δεν μπορει να το φαει κατευθειαν κανει κατι σαν αναγουλα και το βγαζει.

παντα ομως ειμαι διπλα του οταν τρωει και δεν τον αφηνω να χοροπηδαει η να τρεχει οταν μασαει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλύτερα να του δίνεις μικρά-μικρά κομματάκια παρά να του παίρνεις τη μπουκίτσα του μέσα απο το στόμα. Ειδικά αν είναι και λιχούδης του κάνεις ζημιάαααααααα :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τρις συμφωνω με τις αλλες κοπελες!!να τον αφηνεις να τρωει σιγα-σιγα μη αλεσμενα!!εγω απο 8,5 μηνων του δινω μπισκοτακια,ψωμακι,τοστακι κ τα μασουλαει λιγο λιγο!δεν εχει πνιγει ποτε,δοξα το θεο,γιατι τα κοβει μικρα μικρα,τα περιεργαζεται μεσα στο στοματακι του κ μετα καταπινει!! :)

κ εχω αρχισει τωρα να του δινω καμια φορα καροτα,πατατες,σουπες χωρις να τα αλεθω...μονο με το πιρουνι τα λιωνω!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ Τρις μου να εισαι καλα!Τον ιδιο προβληματισμο ειχα κ εγω!!Η μικρη μου ειναι 11μηνων κ εχει μονο μισο δοντακι κ το φαι της ακομα το λιωνω γιατι φοβαμαι!Ψωμακι κ μπισκοτο της δινω καμια φορα!Θα αρχισω σιγα σιγα κ εγω με τις επιλογες που ανεφεραν τα κοριτσια!!!Ειναι καλη ιδεα νομιζω!!Καθε αρχη κ δυσκολη!Εδω συνηθισαμε το κουταλι κ τα φρουτα(!!), στην αμασητη τροφη θα κολλησουμε :laugh: ??

Καλη επιτυχια!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...