Μετάβαση σε περιεχόμενο

πρηξιμο φλεβων και εγκυμοσυνη

Recommended Posts

εχω τρια παιδακια και μερικες φορες μου περναν ιδεες να κανω αλλο ενα !

ενας λογος που λεω αστο καλυτερα ειναι οτι στην τριτη εγκυμοσυνη οι φλεβες μου ηταν τουμπανο , δεν θυμαμαι πως το λενε , μεχρι και στην μητρα . σερνομουν κυριολεκτικα , περπατουσα λιγο και κουραζομουν και μαλιστα απο την αρχη της εγκυμοσυνης , ενιωθα μια ενοχληση και ενα πρηξιμο αναμεσα στα ποδια . να σημειωσω οτι δεν ειμαι υπερβαρη . ο γιατρος μου ειχε πει οτι ετσι ειναι απο την τριτη εγκυμοσυνη και επειτα . εχει καμμια σας παρομοια εμπειρια?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα και απο εμένα!!! Κοίτα εγώ που είμαι τώρα στη 2η εγκυμοσύνη τα πόδια μου είναι τούμπανο και έχει σπάσει ήδη μια φλέβα και να φανταστείς πως δεν είμαι και παχουλή. Νομίζω πως έχει να κάνει και με τις πολλές ζέστες και με την περίοδο που μένεις έγκυος.

στη Ραφαέλα που όλο σχεδόν το διάστημα ήταν χειμώνας δεν αντιμετώπισα κανένα σχετικά πρόβλημα, τώρα όμως με τον μικρό είναι διαφορετικά.

Τι να κάνουμε? Υπομονήηηηηηη

εγω τα γεννησα και τα 3 τον αυγουστο . στα 2 πρωτα δεν ειχα προβλημα . ομως αυτο το πρηξιμο το ειχα απο την αρχη της εγκυμοσυνης .

εσενα τι σου ειπε ο γιατρος σου για τις φλεβες σου ? σε αποτρεπει απο μια ακομα εγκυμοσυνη?

ρουλα μου εγω στο πρωτο μου παιδακι ειχαν πρηξει πολυ τα ποδια μου,αλλα δεν ειχα προβλημα με τις φλεβες!

στο δευτερο επισης ειχαν πρηστει κ αρχισαν να αχνοφαινονται οι πρωτες φλεβες στο δεξι ποδι.συγκεκριμενα πεταχτηκε μια φλεβα,η κυρια,απο πανω πανω στο μπουτι μεχρι κ κατω απ'τη γαμπα!

στο τριτο παιδι,χειροτερεψε κατα πολυ,ειχε πρηστει,εκαιγε κ ποναγα κ πηγα σε γιατρο,ο οποιος μ ειπε οτι ειναι τελειως βουλωμενη η δεξια κυρια φλεβα κ να παω να με ξαναδει μετα την εγκυμοσυνη γιατι μπορει να χρειαστει να την αφαιρεσει...ειναι αχρηστη οπως ειναι.επισης μετα τη γεννα μου εκαναν 3 ενεσεις στην κοιλια για να μην παθω θρομβωση.α!κ η γιατρος μου μου ειχε πει τοτε που ημουν εγκυος:<<μ'αρεσει που θελεις κ 4ο ετσι οπως ειναι οι φλεβες σου>> :angry::angry::unsure:

εγω δεν εχω ξαναπαει ακομα στο γιατρο,απο χειμωνα λεω.αλλα ειναι τα ιδια.βεβαια θ'αλλαξω γιατρο κ θα παρω γνωμες...αν κ πιστευω αν την αφαιρεσω δεν θα εχω προβλημα...μαλλον...πρωτα ο θεος...

εμεις βεβαια εχουμε κ κληρονομικοτητα.κ η γιαγια μου εχει κανει αφαιρεση της φλεβας,κ η μαμα μου,κ μια ξαδερφη μου....παιζει ρολο κ αυτο!καλυτερα να συμβουλευτεις το γιατρο σου πριν βαλεις μπρος για νινακι για να εισαι σιγουρη!!

ρουλα να συμβουλευτεις οπωσδηποτε αγγειολογο(ετσι δεν τους λενε?) ,καλυτερα να μεινεις με 3 εαν υπαρχει θεμα ,να σε εχουν υγιη και να σε χαιρονται παρα να διακινδυνεψεις!!

Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω....εμένα μου είπε πως θα το παρακολουθούμε και για να μην μεγαλώσει το αιμάτωμα και για να μην δημιουργηθεί και άλλο.

Πάντως καλύτερα να συμβουλευτείς και άλλον γιατρό που πιθανά θα σου συστήσει την αφαίρεση και βλέποντας και κάνοντας.

Η μητέρα μου στην εγκυμοσύνη του αδερφού μου "έσπασε" σχεδόν όλες τις φλέβες, δεν χρειάστηκε να κάνει αφαίρεση αλλά το παρακολουθεί. Και επέμβαση να κάνεις άμα μετά δεν προσέχεις πάλι θα δημιουργηθούν, οπότε, δώρον άδωρο

ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!ΕΙΧΑ ΒΕΒΑΙΑ ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ!ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ!ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΦΛΕΒΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥ!ΕΙΧΑ ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΚΑΛΙΖΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΕΣΕΙΣ!

• 2 weeks later...

εχεις δοκιμάσει το καλτσόν για την φλεβίτιδα,αυτο που ειναι πολυ ελαστικό..

εμενα με έσωσε στην εγκυμοσύνη!

λογο βαρεου οικογενειακού ιστορικού (μαμα με 4 εγχειρήσεις στα ποδια κ αδερφή επισης 2 φορες .τησ αδερφης μου η φλεβίτιδα της εμφανίστηκε στην 1η εγκυμοσύνη)

φόρεσα λοιπον ελστικο καλτσόν και οχι μον δεν μου εμφανίστηκε φλεβίτιδα αλλα και τα ποδαράκια μου ηταν σαν πούπουλο.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Περαστικά κορίτσι μου μίλησες με παιδίατρο; Σου έδωσε τίποτα οδηγίες ; 
    • Κορίτσια εμένα ο μικρούλης μου είναι κρυμμένος.  Βασικά εγώ τον κόλλησα...είχα πονόλαιμο και καταρροη.  Τώρα προς το παρόν έχει μυξουλες και μπούκωμα.  Ελπίζω να του περάσει γρήγορα και να πάρει αντισώματα με τον θηλασμό 
    • Ευχαριστούμε για το μοίρασμα!! Τι ωραίες στιγμές!  Χαρα, συγκίνηση, αγωνία, άγχος...όλα μαζί  Θα σου πω ότι κι εγώ δεν την χάρηκα όσο θα ήθελα την εγκυμοσύνη αλλά θυμάμαι ότι όταν το έμαθα παρόλο το άγχος είχα χαρεί πολύ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα!  Αφού τις πρώτες μέρες κοιτούσα τον άντρα μου σε άσχετες φάσεις και γελούσα και αυτός ήταν πολύ πιο συγκρατημενος μην χαρεί τζάμπα. Αλλά του έλεγα και να μην πάει καλά το ίδιο θα λυπηθουμε είτε χαιρόμαστε τώρα είτε όχι  Μετά φυσικά που όλα πήγαιναν καλά με έπιανε πού και πού το άγχος 
    • Που λέτε κορίτσια, αφού περιμέναμε 4 ώρες αυτό το εξιτήριο, κι ενώ είχε ήλιο, με το που πιάνουμε το μωρό να βγούμε έξω από το μαιευτήριο μαζεύτηκαν όλα τα σύννεφα του κόσμου κι αρχίζει να ψιχαλιζει. Φτάνουμε σπίτι και το μεγάλος (πλέον) κοιμόταν 😆 Οπότε δεν υπήρξε καμία αναμονή στην είσοδο, μπήκαμε τρέχοντας μην παγώσει το μωρό και τον αφήσαμε πάνω στον καναπέ 🥲 Καθόλου instagramable 😆 3 ώρες μετά που πήγα να ξυπνήσω τον μεγάλο, νόμιζε ότι ήμουν εξωγήινος κι άρχισε να φωνάζει τη γιαγιά του!! Αφού τον συνεφεραμε, του λέμε έλα να δεις το μωρό και καθόταν από μακριά και το κοιτούσε. Μετά ξεκόλλησε και του βάλε το χέρι στην κοιλιά κι εκεί ξεμπλοκαρε!! Άρχισε να χοροπηδάει, να χαίρεται!! Ήθελε να τον πάρει αγκαλιά, τον άρπαξε και κόντεψε ο λαιμός του μωρού να μας φύγει!! Μετά του τον βάλαμε στην αγκαλιά του, αλλά τον γύρισε κάπως και τον έφερε από κάτω του κεφαλοκλειδωμα, σμακ ντάουν φάση, αλλα το έκανε με πολύ χαρά κι αγάπη (ελπίζω 😅) του έδινε και φιλάκια μετά!  Σήμερα το πρωί ήρθε στο δωμάτιο μας, γιατί εκεί έχουμε το λίκνο, και φώναζε "το μωρό κοιμάται" και προσπάθησε να τον νανουρισει κουνώντας το λίκνο με φόρα! Μετά όταν θήλαζα, ήρθε και έλεγε "το μωρό πίνει γάλα" και του έριξε μια φαπα, η οποία στη δική του γλώσσα μάλλον ήταν χάδι... στη συνέχεια άρχισε να χοροπηδάει κιόλας δίπλα μας και να φωνάζει "τραμπολίνο"! Μετά σκούπισε με το χέρι τη μύτη του που είχε μυξες και προσπάθησε να το βάλει στο στόμα του μωρού...  Κορίτσια, νιώθω ότι καλά πάει γενικά, τον συμπαθεί, αλλά νιώθω ότι θα τον ξεκανει κιόλας ταυτόχρονα!! Αλλά μια πραγματική ιστορία αγάπης αδερφών μόλις ξεκίνησε 😅😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...