Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

εχω τρια παιδακια και μερικες φορες μου περναν ιδεες να κανω αλλο ενα !

ενας λογος που λεω αστο καλυτερα ειναι οτι στην τριτη εγκυμοσυνη οι φλεβες μου ηταν τουμπανο , δεν θυμαμαι πως το λενε , μεχρι και στην μητρα . σερνομουν κυριολεκτικα , περπατουσα λιγο και κουραζομουν και μαλιστα απο την αρχη της εγκυμοσυνης , ενιωθα μια ενοχληση και ενα πρηξιμο αναμεσα στα ποδια . να σημειωσω οτι δεν ειμαι υπερβαρη . ο γιατρος μου ειχε πει οτι ετσι ειναι απο την τριτη εγκυμοσυνη και επειτα . εχει καμμια σας παρομοια εμπειρια?

Δημοσίευση

καλημέρα και απο εμένα!!! Κοίτα εγώ που είμαι τώρα στη 2η εγκυμοσύνη τα πόδια μου είναι τούμπανο και έχει σπάσει ήδη μια φλέβα και να φανταστείς πως δεν είμαι και παχουλή. Νομίζω πως έχει να κάνει και με τις πολλές ζέστες και με την περίοδο που μένεις έγκυος.

στη Ραφαέλα που όλο σχεδόν το διάστημα ήταν χειμώνας δεν αντιμετώπισα κανένα σχετικά πρόβλημα, τώρα όμως με τον μικρό είναι διαφορετικά.

Τι να κάνουμε? Υπομονήηηηηηη

Δημοσίευση

εγω τα γεννησα και τα 3 τον αυγουστο . στα 2 πρωτα δεν ειχα προβλημα . ομως αυτο το πρηξιμο το ειχα απο την αρχη της εγκυμοσυνης .

εσενα τι σου ειπε ο γιατρος σου για τις φλεβες σου ? σε αποτρεπει απο μια ακομα εγκυμοσυνη?

Δημοσίευση

ρουλα μου εγω στο πρωτο μου παιδακι ειχαν πρηξει πολυ τα ποδια μου,αλλα δεν ειχα προβλημα με τις φλεβες!

στο δευτερο επισης ειχαν πρηστει κ αρχισαν να αχνοφαινονται οι πρωτες φλεβες στο δεξι ποδι.συγκεκριμενα πεταχτηκε μια φλεβα,η κυρια,απο πανω πανω στο μπουτι μεχρι κ κατω απ'τη γαμπα!

στο τριτο παιδι,χειροτερεψε κατα πολυ,ειχε πρηστει,εκαιγε κ ποναγα κ πηγα σε γιατρο,ο οποιος μ ειπε οτι ειναι τελειως βουλωμενη η δεξια κυρια φλεβα κ να παω να με ξαναδει μετα την εγκυμοσυνη γιατι μπορει να χρειαστει να την αφαιρεσει...ειναι αχρηστη οπως ειναι.επισης μετα τη γεννα μου εκαναν 3 ενεσεις στην κοιλια για να μην παθω θρομβωση.α!κ η γιατρος μου μου ειχε πει τοτε που ημουν εγκυος:<<μ'αρεσει που θελεις κ 4ο ετσι οπως ειναι οι φλεβες σου>> :angry::angry::unsure:

εγω δεν εχω ξαναπαει ακομα στο γιατρο,απο χειμωνα λεω.αλλα ειναι τα ιδια.βεβαια θ'αλλαξω γιατρο κ θα παρω γνωμες...αν κ πιστευω αν την αφαιρεσω δεν θα εχω προβλημα...μαλλον...πρωτα ο θεος...

εμεις βεβαια εχουμε κ κληρονομικοτητα.κ η γιαγια μου εχει κανει αφαιρεση της φλεβας,κ η μαμα μου,κ μια ξαδερφη μου....παιζει ρολο κ αυτο!καλυτερα να συμβουλευτεις το γιατρο σου πριν βαλεις μπρος για νινακι για να εισαι σιγουρη!!

Δημοσίευση

Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω....εμένα μου είπε πως θα το παρακολουθούμε και για να μην μεγαλώσει το αιμάτωμα και για να μην δημιουργηθεί και άλλο.

Πάντως καλύτερα να συμβουλευτείς και άλλον γιατρό που πιθανά θα σου συστήσει την αφαίρεση και βλέποντας και κάνοντας.

Η μητέρα μου στην εγκυμοσύνη του αδερφού μου "έσπασε" σχεδόν όλες τις φλέβες, δεν χρειάστηκε να κάνει αφαίρεση αλλά το παρακολουθεί. Και επέμβαση να κάνεις άμα μετά δεν προσέχεις πάλι θα δημιουργηθούν, οπότε, δώρον άδωρο

Δημοσίευση

ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!ΕΙΧΑ ΒΕΒΑΙΑ ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ!ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ!ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΦΛΕΒΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥ!ΕΙΧΑ ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΚΑΛΙΖΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΕΣΕΙΣ!

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

εχεις δοκιμάσει το καλτσόν για την φλεβίτιδα,αυτο που ειναι πολυ ελαστικό..

εμενα με έσωσε στην εγκυμοσύνη!

λογο βαρεου οικογενειακού ιστορικού (μαμα με 4 εγχειρήσεις στα ποδια κ αδερφή επισης 2 φορες .τησ αδερφης μου η φλεβίτιδα της εμφανίστηκε στην 1η εγκυμοσύνη)

φόρεσα λοιπον ελστικο καλτσόν και οχι μον δεν μου εμφανίστηκε φλεβίτιδα αλλα και τα ποδαράκια μου ηταν σαν πούπουλο.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημερααα!!Αχ λες να αποφασίσε να βγει η μπεμπούλα γιαυτό να μην εχει μπει η Ρενα;;🥰🙏 Τι καλα που συνηθίζει την μπέμπα ο μικρός!!Οι μπουφλιτσες θα παίζουν απο τωρα κ για χρονια ας ειμαστε προετοιμασμενες 🤣🤣🤣 Κρεμα δεν χρειάστηκα ουτε εγω με τον φαγάνα..ξέρει τι κανει😆 κκ τωρα πανω μου τον εχω🥰 Απο πονους κλπ πλέον λιγα πραγματα αλλα προσέχω γενικα να μην σηκώνω βάρος κ να μην κινούμαι άτσαλα κυρίως,τα παυσίπονα τα εχω κόψει σχεδον. Απο αύριο θα ειμαι μονη στο σπιτι με τα παιδιά,θα την παλέψω θεωρώ,το πιο μεγάλο πρόβλημα νομιζω θα ειναι η αυπνια γιατι μεχρι τωρ οταν κοιμόταν ο μπεμπης μπορούσα κ εγω να ξαπλώσω αν ειχα ανάγκη.. πρεπει να συγχρονίσω τον μεσημεριανό τους υπνο εστω😅  
    • Ρένα περιμένουμε να δούμε να αποφοιτας από το γκρουπ! Πως πάμε;; Εμείς είμαστε 10 ημερών πλέον, έχει φτάσει 3470γρ από 3260γρ που γεννήθηκε, θηλάζει πάρα πολύ καλά, αυτή τη φορά δε χρειάστηκα κρέμα λανολινης ούτε μια μέρα, δε με τραυμάτισε και δεν πόνεσα ποτέ. Το σώμα θυμάται ακριβώς τη δουλειά του ❤️ Με το μικρό τα πάμε καλά έχει πολύ ενδιαφέρον να έρθει να δει το μωρό, το παίρνει αγκαλιά, της δίνει φιλιά (τρέμω μην την κολλήσει κανένα δεινόσαυρο) αλλά αν μπορεί στα μουλωχτα να της χώσει και μια μπουφλιτσα δε θα πει όχι 😂  Ήμασταν οριακά με τον ίκτερο γιατί έχουμε και Rh ασυμβατότητα αλλά ευτυχώς με καλό θηλασμό πέρασε κ αυτό και δε χρειάστηκε φωτοθεραπεία 🙏 Αν βρείτε χρόνο πείτε για τα μωράκια σας πως είστε, πως νιώθετε... 
    • Κορίτσια τι κάνετε πώς ειστε;  Τα μωράκια σας πως είναι; 
    • Περαστικά όλα καλά θα πάνε .Να μην αγχώνεσαι θα περάσει !!Μεσα στο πρόγραμμα είναι όλα.Κ εγώ σκέφτομαι ότι θα μας έρθει κάποια στιγμή δε θα το γλιτώσουμε γίνεται χαμός από γρίπη και rsv 
    • Καλή χρονιά κορίτσια! 🎉🩷 Έχω διαβάσει όλα τα μηνύματά σας,  απλά έχω χαθεί λίγο λόγω τρεξίματος και καθημερινότητας.   Τα νέα από εμάς είναι καλά 😊 Σήμερα είμαι 37+4 και έχω ΠΗΤ 4/2. Τώρα… τι λένε τα ζώδια για εκείνη τη μέρα; 😂 @Pinacolada Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το σύμπαν χαχα! Η βαλίτσα είναι έτοιμη και στημένη δίπλα στην πόρτα για παν ενδεχόμενο 🧳🤣 Την προηγούμενη εβδομάδα είχα βγάλει κι εγώ βλέννα που θεωρητικά ήταν το τραχηλικό πώμα, νόμιζα ότι γεννάω και είχα αγχωθεί ΠΟΛΥ. Εμένα είχε μπεζ χρώμα.   Γενικά όλες αυτές τις μέρες έχω αυξημένα υγρά και έκανα και μια βόλτα από το μαιευτήριο γιατί φοβήθηκα μήπως είναι αμνιακά. Τελικά έκανα το τεστ ηλιοτροπίου, ήταν κολπικά υγρά και ο τράχηλος χωρίς διαστολή, οπότε ηρεμήσαμε.   Πηγαίνω κάθε εβδομάδα στον γιατρό. Από κιλά έχω πάρει 16. Σύμφωνα με τον ΔΜΣ μου είμαι οκ, αν και πιστεύω ότι σίγουρα θα πάρω άλλα 1-2 μέχρι να γεννήσω. Γενικά έχω βαρύνει αρκετά και δυσκολεύομαι κι εγώ.   Έκανα και το δίωρο μάθημα με τη μαία μου, που ήταν πραγματικά πολύ βοηθητικό. Έχω ξεκινήσει επίσης και τις ασκήσεις με την μπάλα πιλάτες που μου έχει δείξει. Η μικρή έχει το κεφάλι προς τα κάτω αλλά δεν έχει πάρει ακόμα θέση στη λεκάνη, οπότε κάνω 20’ το πρωί και 20’ το απόγευμα ασκήσεις και μου είπε επίσης να κάνω και περπάτημα.   Συνεχίζω κανονικά και τα ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα που κάνω απλά από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσω να κάνω διαδικτυακά. Μου το λέει καιρό ο άντρας μου, αλλά επειδή ένιωθα ότι έχω δυνάμεις πήγαινα κανονικά. Νομίζω όμως ότι ήρθε η ώρα να το πάρω πιο χαλαρά… μη σπάσουν και τίποτα νερά σε κανένα μάθημα και τρέχουμε 😂   Αναμονή τώρα… με το καλό για όλες μας! 💖🙏🏻
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...