Μετάβαση σε περιεχόμενο

3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΜΑ...

Recommended Posts

Παλιές μανούλες τη βοήθεια σας θα ήθελα

1. ¨Οταν αλλάζω το μωράκι μου το δερματάκι ανάμεσα στα ποδαράκια του (ξέρετε δεξιά κ αριστερά από το πουλάκι του) όχι στον πωπό του έχει σκάσει κ είναι σαν τα ξεφλουδίζει.Επίσης η κρέμα που βάζω σε αυτό το σημείο β΄γαίνει δύσκολα ακόμα κ όταν τον πλένω, μήπως φταίει αυτό? βάζω την penaten που είναι καλή για το σύγκαμα αλλά μου δημιουργεί αυτ΄΄ο.

Τι να κάνω?

2. Στο μπανάκι που τον πλένω τον τοποθετώ σε μια βάση για νεογέννητα από αυτές που είναι μια πετσέτα τεντομένη σε μια θήκη. Εχω κ πλαστική βάση που ακουμπάς το μωρό για να το πλένεις, να τον βάλω ή είναι νωρίς?

3. Από πάνες έβαζα στην αρχή Libero αλλά μετά πήρα Pampers γιατί είχε κοκκινήσει λίγο ο πωπός του.Εχετε γνώμη? γιατί σκέφτομαι να ξαναδοκιμάσω τις libero λόγω κόστους. βέβαια αν δεν δω καλό θα πέρνω pampers κ όσο κάνουν....

Ευχαριστώ πολύ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω χρησιμοποιω την bepanthol για συγκαμα μωρου... δεν αφηνει ιχνη και ειναι πολυ καλη και βγαινει και ευκολα

επισης αναμεσα στο πουλακι του βαζω με το χερι πουδρα και οχι κρεμα για να παιρνει την υγρασια (απλα θελει προσοχη με την πουδρα να μην την αναπνευσει το μωρο. βαλε λιγο στο χερι σου και κανε επαλειψη)

εγω τον βαζω σε μπανιερα με την ενσωματωμενη βαση και ενας τον κραταει και ο αλλος τον κανει μπανιο. νωρις δεν ειναι αρκει να βολευεστε

εγω ειμαι υπερμαχος των pampers και στα μαντηλακια τα ασπρα τα sensitive

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΑΜΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ SUDOCREAM!!ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΚΑΜΙΑ.. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!ΠΟΥΔΡΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ!

ΣΤΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΙΠΟΤΕ!!ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΠΛΕΝΑ!!!

ΤΕΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ PAMPERS ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ!!ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Λοιπόν....

•Η κρέμα που χρησιμοποιείς είναι πολύ καλή όπως επίσης και η sudocream. Να βάζεις παντα κρέμα στα σημεία αυτά που διπλώνει το δέρμα, για να μην συγκαεί. Μπορεί να την αφαιρείς , αφού δεν φεύγει με το νερό, με babyoil βάλε λίγο σε ένα βαμβάκι και θα καθαρίσει μια χαρά.

•Για το μπάνιο κι εγώ τέτοια βάση είχα και με εξυπηρετούσε απόλυτα, ειναι καλύτερη θεωρώ από την πλαστική γιατί δεν κρυώνει η πλατούλα του μωρού και είναι πιο απαλή.

•Τώρα από πάνες θεωρώ πολύ καλές και οικονομικές τις babylino. Άργησα αλλά τις ανακάλυψα!!! Και όποτε θέλεις σου στέλνουν εκπτωτικά κουπόνια!!!!

Για ότι άλλο θελήσεις ....εδώ είμαστε!!!! Να σου ζήσει το μπεμπέ!!!! :)

σας ευχαριστώ όλες κορίτσια...

απλά να επισημάνω ότι για την κρέμα δεν έχει συγκαεί απλά σκάει το δέρμα ανάμεσα στα πόδαράκια του. να βάζω baby oil mirlitsa?

πότε? πριν ή μετά το μπάνιο? ή σε κάθε αλλαγή πάνας?

KONNA έγραψε:

Παλιές μανούλες τη βοήθεια σας θα ήθελα

1. ¨Οταν αλλάζω το μωράκι μου το δερματάκι ανάμεσα στα ποδαράκια του (ξέρετε δεξιά κ αριστερά από το πουλάκι του) όχι στον πωπό του έχει σκάσει κ είναι σαν τα ξεφλουδίζει.Επίσης η κρέμα που βάζω σε αυτό το σημείο β΄γαίνει δύσκολα ακόμα κ όταν τον πλένω, μήπως φταίει αυτό? βάζω την penaten που είναι καλή για το σύγκαμα αλλά μου δημιουργεί αυτ΄΄ο.

Τι να κάνω?

το καθαριζεις με μωρομαντηλα?

καλο θα ειναι να το πλενεις και να στεγνωνεις καλα τις διπλες!

αν ξεφλουδιζει τοτε μαλλον φταιει η κρεμα!

η κρεμα αυτη βγαινει αν το καθαρισεις με λιγο μπειμπι οιλ

2. Στο μπανάκι που τον πλένω τον τοποθετώ σε μια βάση για νεογέννητα από αυτές που είναι μια πετσέτα τεντομένη σε μια θήκη. Εχω κ πλαστική βάση που ακουμπάς το μωρό για να το πλένεις, να τον βάλω ή είναι νωρίς?

μονη σου το κανει μπανιο?

αν ναι οτι ειναι πιο ασφαλες!

εμεις μεχρι να πεσει ο αφαλος τη καναμε στο νηπτηρα ματα κανονικα στο μπανακι με προστατευτικο και παντα μαζι με το μπαμπα

3. Από πάνες έβαζα στην αρχή Libero αλλά μετά πήρα Pampers γιατί είχε κοκκινήσει λίγο ο πωπός του.Εχετε γνώμη? γιατί σκέφτομαι να ξαναδοκιμάσω τις libero λόγω κόστους. βέβαια αν δεν δω καλό θα πέρνω pampers κ όσο κάνουν....

οι λιμπερο ειναι πιο φθηνες απο τα παμπερς?

εμεις εχουμε αλλεργια και στα 2, στο μαιευτηριο δινανε παμπερς σε συνδιασμο με την μοναδα(δεν την αλλαζανε συχνα) βγηκαμε με πληγες!

το ξεπερασαμε και φοραμε ναννυς και καμια φορα μπειμπιλινο

KONNA έγραψε:

σας ευχαριστώ όλες κορίτσια...

απλά να επισημάνω ότι για την κρέμα δεν έχει συγκαεί απλά σκάει το δέρμα ανάμεσα στα πόδαράκια του. να βάζω baby oil mirlitsa?

πότε? πριν ή μετά το μπάνιο? ή σε κάθε αλλαγή πάνας?

να βάζεις μετά το μπάνιο, και θα καθαρίζεις την περιοχή αυτή.

Και γενικά να βάζεις σε όλο το κορμάκι του ώστε να ενυδατώνεται καλύτερα.

Στην περιοχή της πάνας καλό είναι να βάζεις και μετά το μπάνιο και

όποτε πλένεις τον πωπό,baby oil.Αυτό είδα και έβαζαν οι μαίες όταν γέννησα στο μωρό!Της fissan Χρησιμοποιώ εγώ!

Κρέμα συγκάματος θα βάζεις μόνο όταν έχει συγκαεί το παιδί!Οχι πάντα!Διάλεξε μια που να φεύγει εύκολα στο πλύσιμο,γιατι αυτές οι τύπου αδιάβροχες δε φεύγουν με τίποτα!Εγώ χρησιμοποιώ και στο παιδί και στη δουλειά μου τη Sundocrem είναι φοβερή!Αλλά καιη bepanthol που

σου λέει η frapedia είναι πολύ καλή!

Πούδρα δε θα σου έλεγα να βάζεις γιατί ξηραίνει ακόμη περισσότερο το δέρμα και μπορεί να την εισπνεύσει το παιδί!

Στο μπανάκι μπορείς να το βάζεις όπου σε βολεύει καλύτερα,

αρκεί να είναι άνετος και ασφαλής!

Πάνες,πάλι είναι στη δική σου δικαιοδοσία τι θα επιλέξεις!

Ακόμη τις κίτρινες πάμπερς δε βάζετε?Είναι πολύ καλές!

Κι εγώ αυτές χρησιμοποιούσα!

Μετά που έπρεπε να αλλάξουμε γιατί στο νούμερό μας δεν έβγαιναν κίτρινες,

δεν έμεινα ευχαριστημένη!

Ετσι παίρνω τις Λιμπερο!Μωρομάντηλα όμως μονο πάμπερς!

Γενικά είναι σε ποιά δε θα σου κανει αλλεργία το παιδί!

Εχω ακούσει μαμά που είχε δοκιμάσει όλες τις επώνυμες,της έκανε αλλεργίες και κατέληξε στις.........lidl!!!!!

Κοριτσια οι κρεμες για το συγκαμμα ειναι για ΠΡΟΛΗΨΗ!

Οχι για θεραπεια!

ΔΕΝ βαζουμε κρεμα τυπου σουντοκριμ αν δουμε ερεθισμενο ή συγκαμμενο δερματακι.

Αν εχει συγκαει το μωρο να το πλενεις κ να το στεγνωνεις καλα σε ΚΑΘΕ αλλαγη πανας.Επειτα θα απλωνεις βαμμα ιωδιου ή μελανι που θα προμηθευτεις απο το φαρμακειο.Εγω χρησιμοποιουσα το βαμμα(4-5 φορες τη μερα).

να σου ζησει!!

κι εγω τη bepanthol χρησιμοποιω ειναι καλη και χωρις αρωμα-χρωμα και μενα ξεφλουδισε πισω απο το γονατο και αυτη χρησιμοποιω επισης την bepanthol την κανονικη χρησιμοποιω σε σημεια που ξεραινεται λιγο το δερματακι της.

μπανακι κι εγω αυτο χρησιμοποιω και αν διαστηματα το βγαζω το πανακι και το πλενω

παμπερς χρηιμοποιω αλλα σκεφτομαι τωρα που φοραμε το 3 και τα εχουν αλλαξει (εχουνε βγαλει το διχτακι) να δοκιμασω κατι αλλο, τα libero δεν μου αρεσανε που ητανε τοσο χοντρα πηρα στη babylino να μου στειλουνε δειγματακι να δω...

http://www.mammyland.com/index.php?opti ... itstart=20

εδω θα βρεις τα τηλεφωνα αν σε ενδιαφερει!!!

φιλακια

Kοννα , καταρχην να σου ζήσει το μωράκι σου!!

Εγω παλι δεν συνιστώ την pemnaten ή την sudocream.

Απο την ώρα που γεννήθηκε του έβαζα σπαθόλαδο κατά την αλλαγή πάνας ή οταν δεν είχα απλό ελαιόλαδο.Δεν έχει συγκαει ποτε.

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να βάζουμε κρέμες για σύγκαμα εφόσον δεν είναι συγκαμένα τα μωρα.Σε κάθε αλλαγη πάνας και εφοσον δεν ειναι συγκαμένα μπορούμε να χρησιμοποιούμε πιο ηπιες κρέμες.

Για το μπανάκι,μέχρι τον τρίτο μήνα τον έκανα με βοηθεια κάτω από το νιπτήρα.Την πλαστική τη χρησιμοποιήσαμε αργότερα.

Οσο αφορα τις πάνες , εμένα του δημιουργούσε ερεθισμό ή πάνα pampers.

Eίναι καθαρά θέμα δερματος και τι θα ταιριάξει στο μωρο.

Νομίζω libero και pampers δεν έχουν τεράστια διαφορά στην τιμή.

πάντως εμένα ειχε βολευτει τα babylino.

μΩρομάντηλα χρησιμοποιησα μετα τον δευτερο μήνα της septona .Πριν εβραζα νεράκι και εβρεχα μέσα σε ένα ταπερ κομμενα βαμβακια.

Καλα το είχα παρακάνει ,μην κοροιδευετε!!!!!!! :P:P

Anastacia έγραψε:

Κοριτσια οι κρεμες για το συγκαμμα ειναι για ΠΡΟΛΗΨΗ!

Οχι για θεραπεια!

ΔΕΝ βαζουμε κρεμα τυπου σουντοκριμ αν δουμε ερεθισμενο ή συγκαμμενο δερματακι.

Αν εχει συγκαει το μωρο να το πλενεις κ να το στεγνωνεις καλα σε ΚΑΘΕ αλλαγη πανας.Επειτα θα απλωνεις βαμμα ιωδιου ή μελανι που θα προμηθευτεις απο το φαρμακειο.Εγω χρησιμοποιουσα το βαμμα(4-5 φορες τη μερα).

Οπως είπε και η Αναστασία το καλυτερότερο που υπάρχει για το σύγκαμα είναι το μελάνι( έτσι το ζητάς από το φαρμακείο,μελάνι για το σύγκαμα)...ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ!!!!!

σας ευχαριστώ κ πάλι κ απαντώ...

τον πλένω κάθε φορά κ πολύ σπάνια όταν είμαστε εκτός χρησιμοποιώ μωρομάντιλο άρα δεν νομίζω να φταίει αυτό...

δεν έχι συγκαεί το παιδί απλά έχει σκάσει το ΄δερμα να μην βάζω κρέμα?

Σου προτεινω να βαλεις λαδακι(ελαιολαδο ή σπαθολαδο) στα σημεια που εχει ξεραθει!

Εγω τουλαχιστον ειμαι αυτης της αποψης!

Αν βλεπεις ροζ-κοκκινα σημεια καλυτερα μελανι/βαμμα!

Γεια σου Κοννα να σου ζησει το μωρακι σου,αναμεσα απο τα ποδαρακια του μπορεις να βαλεις υγρη πουδρα (fissan)γιατι οπως ξερω η σκονη δεν συνισταται.Η penaten ειναι πολυ λιπαρη παρε καποια πιο ελαφρια εγω χρησιμοποιω της chicco.Στο μπανακι οπως βολευεσαι,με τον καιρο θα βρεις μονη σου τον τροπο,εγω και στα τρια παιδια μου τα εκανα μονη μου μπανιο με το ενα χερι τα επιανα πισω απο τον λαιμο και με το αλλο τα επλενα.Οσο για τις πανες εμεις χρησιμοποιουμε libero,μπορει να μην φταινε οι πανες για το κοκκινισμα απλα να ετυχε ξαναδοκιμασε και βλεπεις.

καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι!το καλύτερο και πιο αγνό είναι το αμυγδαλέλαιο που μπορείς να το πάρεις απο το φαρμακείο,κοστίζει ελάχιστα 1,2 ευρώ(στο λέω γιατί έχουν και ένα άλλο αμυγδαλέλαιο που κάνει 10 ευρώ περίπου αλλά αυτό έχει και άλλες ουσίες μέσα).Σε περίπτωση που συγκαεί στον ποπό του προσωπικά του βάζω της frezyderm την barrier cream που είναι πάρα πολύ καλή.Όσο για τις πάνες αφού τις δοκίμασα όλες,με τα pampers συγκαείκαμε γιατί έχουν λοσιόν,με τις libero διαρροές κατέληξα στις babylino που είναι πιο οικονομικές και καλές.Για το μπανάκι εγώ στην αρχή τον έπλενα στον νιπτήρα μέχρι να πέσει ο αφαλός και μετά σε μπανάκι που στηρίζεται σε δυο βάσεις μέχρι σήμερα,ότι εσένα βολεύει καλύτερα

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΑ PAMPERS ΔΕΝ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ (ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ) , ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ (ΑΡΑΙΑ) ΠΑΙΡΝΩ JOHNSON ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΣΤΗ 8ΗΚΗ ΜΙΑΣ Κ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΥΧΝΑ.

ΚΡΕΜΑ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΕΙ Κ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ , ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΒΑΛΑ ΣΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ , Κ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ SUDOCREAM . DOKIMASA K 8ΕΩΡΗΣΑ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΕΛΑΦΡΥΑ ΤΗΣ AVEN THN PEDRIATIL !!! ΜΠΑΝΑΚΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΣ MOTHERCARE Κ ΕΧΩ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΑΠΟ ΔΙΧΤΥ Κ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟ , ΞΕΒΓΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ Κ ΚΑΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΑΣΗΚΩΜΑ.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΕΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!

Κοννα μου, hello και απο εδώ!. Αν κ είμαι κ εγω νεα μανούλα είπα να γράψω κάτι που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. Για το μπανάκι, εγω εχω αυτό που είπες (την βασούλα με το τεντομένο πανάκι) το οποίο με βόλεψε πολύ λίγο στις αρχές, γιατί τώρα που εχει μεγαλώσει η μικρούλα δεν βολεύει καθόλου. Παρόλο που εχω μπανάκι εχω πλαστικό μπανάκι, ούτε αυτό με βολεψε. Αν εχεις μεγάλο νιπτήρα, εχει στα τζαμπό ενα στρωματάκι για το μπάνιο του μωρού, που μέσα είναι γεμισμένο με φενιζόλ. Είναι πολύ φτηνό (5 ευρώ) και είναι πραγματικά απίθανο. Είναι μεγαλούτσικο και χοντρούτσικο κ ακουμπάω την Νεφελίτσα επάνω και την πλένω με την ησυχία μου χωρίς να φοβάμαι μην γλυστρίσει κ με μεγάλη ευκολία στις κινήσεις μου. Το προτείνω ανεπιφύλικτα και για μέσα σε πλαστικό μπανάκι γιατί το μωρό δεν γλυστάει και ακουμπάει σε κάτι μαλακό. Ξεπλένετε πανεύκολα και στεγνώνει αμέσως όποτε δεν αναπτύσσοντε βακτηρίδια.

Και εγω δεν χρησιμοποιώ ποτέ μωρομάντηλα (έχουν καρκινογόνες ουσίες καθώς επίσης φράζουν και τους πόρους του δέρματος), μόνο εαν είμαστε εκτός σπιτιού κ δεν έχουμε προσβαση σε φρέσκο νεράκι. Απο πάνες τις εχω δοκιμάσει όλες. Δεν την ενοχλεί καμία. Προσπάθησε να τον αλλάζεις κάθε 3 ωρίτσες και να στεγνώνεις καλά τις πτυχές του δέρματος. Κρέμα κ εγω καμιά φορά όταν της εβαλα χρησιμοποίησα την SUDOCREAM και δεν φεύγει εύκολα μετά. Γενικά δεν της βάζω. Μήπως όταν τον ξεπλένεις στην αλλαγή της πάνας, βάζεις πάντα και αφρόλουτρο.? Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς αφρουλουτρο πάνω απο 2 φορές την ημέρα, ξεπλενε τον καλά με μπολικο νεράκι, γιατί ολα αυτά διαταράσουν το ph του δέρματος.

Απο πάνες εγω τις εχω χρησιμοποισει όλες(εχω πάρει παμπερς, libero, babylino..). Οι Libero γενικά δεν ερεθίζουν απο οτι μου ξέρω απο την αδερφή μου κ τις ξεδερφές μου που τις χρησιμοποιούσαν. Και εμένα μου φάνηκαν πολύ καλές, αλλά αν νομίζεις οτι τον ενοχλούν δοκίμασε διάφορες.

Σε φιλώ , ελπίζω να βοήθησα λίγο

Γεια σας κοριτσάκια!

Ειμαι κι εγω πολύ φρέσκια μανούλα (17 ημερών) και έχω ενα κάρο απορίες!!! Έτσι δράττωμαι της ευκαιρίας να ρωτήσω κι εγω τα δικά μου...αν και με καλύψατε με όλα όσα αναφέρετε σε μερικά απο τα θεματα μου. :P

Εμενα μου κανει κακα σπάνια την ημέρα και πάντα την νύχτα μαζι με καθε γεύμα, και επειδη κουτουλάω τις περισσότερες φορες, τον καθαρίζω με μωρομάντηλα και με ενα λεκανάκι με χλιαρο νερό και σφουγγαράκι στην αλλαξιέρα του (φοβάμαι μη μου πέσει στον νεροχύτη όταν δεν είμαι κι εγω σε εγρήγορση), βλακεια κανω?????

Τελικα κρεμα αν κανω καλα και όπως κατάλαβα πρέπει να του βάζω σε κάθε αλλαγη, σωστα?

Και κατι ακόμα..ορό του βάζω στη μυτούλα και στα μάτια κάθε μέρα ή μόνο αν ακούω ρουθουνίσματα και βλέπω σκουπιδάκια στα μάτια?

alexdim έγραψε:

Γεια σας κοριτσάκια!

Ειμαι κι εγω πολύ φρέσκια μανούλα (17 ημερών) και έχω ενα κάρο απορίες!!! Έτσι δράττωμαι της ευκαιρίας να ρωτήσω κι εγω τα δικά μου...αν και με καλύψατε με όλα όσα αναφέρετε σε μερικά απο τα θεματα μου. :P

Εμενα μου κανει κακα σπάνια την ημέρα και πάντα την νύχτα μαζι με καθε γεύμα, και επειδη κουτουλάω τις περισσότερες φορες, τον καθαρίζω με μωρομάντηλα και με ενα λεκανάκι με χλιαρο νερό και σφουγγαράκι στην αλλαξιέρα του (φοβάμαι μη μου πέσει στον νεροχύτη όταν δεν είμαι κι εγω σε εγρήγορση), βλακεια κανω?????

Τελικα κρεμα αν κανω καλα και όπως κατάλαβα πρέπει να του βάζω σε κάθε αλλαγη, σωστα?

Και κατι ακόμα..ορό του βάζω στη μυτούλα και στα μάτια κάθε μέρα ή μόνο αν ακούω ρουθουνίσματα και βλέπω σκουπιδάκια στα μάτια?

οχι καλε τι βλακεια να κανεις? και γω με μωρομαντηλα τον καθαριζω

ναι καλο θα ηταν να βαζεις κρεμα σε καθε αλλαγη ωστε να αποφυγεις τυχον συγκαματα, κλαματα κλπ

ορο στη μυτη καθε μερα, στα ματια οταν εχει σκουπιδακια ή θελεις να τον πλυνεις. επισης μπορεις να του πλενεις το προσωπο με ορο :)

Καλημέρα κ απο εμένα κ να σου ζήσει το μωρούλη σου!

Αυτό που κάνεις με το λεκανάκι είναι μια χαρά για όταν είσαι ψιλοκοιμησμένη. Γενικά αν χρησιμοποιείς για κάποιο λόγο μωρομάντηλο το κόλπο είναι να το ξεπλένεις με νεράκι.

Κρεμούλα γιατί να του βάζεις σε κάθε άλλαγμα? Δεν υπάρχει λόγος καλέ, μόνο αν εχει συγκαεί. Όλες οι κρεμούλες έχουν χημικά κ καλό είναι να τις χρησιμοποιούμε μόνο εαν υπάρχει ανάγκη. Αν αλλάζεις σε κάθε ταισμα το μωρούλι σου κ το ξεπλένεις με καθαρό νεράκι είναι πολύ απίθανο να σου συγκαεί.

Φυσιολογικό ορο στην μυτούλα εγω της εχω βάλει μονο τις φορές που την ακουσα να ρουθουνίζει. Πλύσιμο στο προσωπάκι με ορο κάνουμε κάθε μερα.

Και πάλι να σου ζήσει!!!

Konna geia sou k apo mena!K egw sthn arxh evaza thn idia krema me esena k o ekane to idio skasimo,ksefloudize to dermataki me liga logia.Argotera o paidiatros pou synestise thn ERETEAL thn avene (exei lafi fokias h kati tetoio :P) kai den thn allazw me tpt!K katharizetai k eukola!

Epishs k ths Frezyderm einai poly kalh.

Apo pampers exw xreisimopoihsh ta panta.Exw meinei euxaristhmenh omws apo ta Babylino :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...