Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σε ολες!!! :cheer:

Ειμαι στην αρχη του 9ου μηνα της πρωτης μου εγκυμοσυνης. Θεωρω οτι εχω μια πολυ καλη εγκυμοσυνη, χωρις δυσκολιες, επιπλοκες, κλπ. Ο γιατρος μου βεβαια δεν με εχει αφησει να κανω ρουπι.. οχι γυμναστικη (αν και ειμαι δασκαλα pilates), οχι sex, οχι περπατημα.. τιποτα! κι ολα αυτα προληπτικα..

Στην 34η εβδομαδα εκανα ενα doppler που εδειξε οτι το κοριτσακι μου ειναι σχετικα μικρουλι (2 κιλα περιπου). Ο γιατρος μου μου χορηγησε κατευθειαν κορτιζονουχες και αντιπηκτικες ενεσεις και μου ειπε οτι στην 37η 8α πρεπει να μου το παρει. Επισης προσπα8ησε να πεισει τον αντρα μου να με παει να γεννησω στο ΜΗΤΕΡΑ για να μην ταλαιπωρηθω στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ... (ξεγενναει και στα δυο αλλα απο το αρεταιειο δεν παιρνει μιζα... αν και μας ζητησε 2000 ευρω)

Μετα απο μια εβδομαδα που ξαναπηγα το μωρο μου ειχε παρει 300γρ.!!! Μας ειπε οτι ισως ειναι καλυτερα να περιμενουμε μεχρι την 38η εβδομαδα αφου το μωρο δειχνει να αναπτυσεται. Θελει να γεννησω με καισαρικη φυσικα διοτι υπαρχει πιθανοτητα να εχει ταλαιπωρηθει το μωρο....!!!!!

Αντι να χαρω την 1η μου εγκυμοσυνη, εγω την εχω περασει σαν αρρωστη τρεμοντας συνεχως για το αν το μωρο μου ειναι καλα...

Εσεις θα μενατε στον ιδιο ακομα κι αν δεν του ειχατε πια εμπιστοσυνη?

Δημοσίευση

Αν είναι ποτέ δυνατόν!!Τι άλλο θα ακούσουμε!!Δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι τη γνώμη μας,ξέρεις ήδη τι πρέπει να κάνεις.Απο όσα λες ο γιατρός σου φαίνεται να είναι πολύ προσεκτικός με τις εγκύους και να θεωρεί όλες τις εγκυμοσύνες "υψηλού κινδύνου".Εντάξει..δεν είναι τόσο κακό αυτό ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε μια εγκυμοσύνη.Στο λεω εγώ που στο παρελθόν είχα μια αποβολή στον 5ο μήνα ενω η εγκυμοσύνη μου ήταν πάρα πολύ καλή.Δεν άκουγα τον γιατρό μου που έλεγε να είμαι προσεκτική και έκανα κάθε μέρα μπάνιο στη θάλασσα τουλάχιστον για μισή ώρα πιστεύοντας οτι θα έχω εύκολη γέννα..Τεσπα θέλω να πω οτι δεν μου φάνηκε και τόσο κακό οτι σου απαγορεύει κάποιες δραστηριότητες.Εκεί όμως που τρελαίνομαι και προσωπικά θα άλλαζα γιατρό χωρίς δεύτερη σκέψη είναι το θέμα της καισαρικής.Δεν κάνουμε καισαρική για πλάκα.Δεν βάζουμε μια γυναίκα τόσο εύκολα στο χειρουργείο με γελοία δικαιολογία..και μάλιστα γυμνάστρια που όσο να πεις το σώμα σου που το έχεις "δουλέψει" θα σε βοηθήσει να έχεις μια εύκολη γέννα.Σε καμία περίπτωση μην δεχτείς να μπείς χειρουργείο χωρίς σοβαρό λόγο.Ο φυσιολογικός τοκετός δεν συγκρίνετε με τπτ.Σου εύχομαι μέσα απο τη καρδιά μου να είσαι τυχερή και να το ζήσεις!!(φτάσαμε πλέον να θεωρούμε τυχερή μια γυναίκα που γεννάει φυσιολογικά..έλεος..)Και με το καλό το μωράκι σου.Μην σε αγχώνει το βάρος του..τώρα θα αρχίσει να βάζει το πιο πολύ.Και αν πάρεις και όλο τον μήνα(αν σε αφήσει αυτός ο γιατρός δλδ) θα ζυγίζει στο τέλος πάνω απο 3 κιλά σίγουρα!!Εγω μόλις μπήκα στον 9ο το μωρό ήταν 2400 ο γιατρός δεν ανησύχησε καθόλου μου είπε οτι είαι φυσιολογικό το βάρος του και γέννησα 3 μέρες πριν την ΠΗΤ και το μωρό ήταν 3140.Εξάλλου πάνω απο 2500γρ είναι φυσιολογικό βάρος τελειόμηνου μωρού και το μωρό σου θα το ξεπεράσει σίγουρα!

Δημοσίευση

Με το καλο κοριτσι μου.

Κοιτα οσον αφορα στο θεμα της προσοχης μαλλον ειναι της άποψης "προσεχουμε γαι να εχουμε" γιατι κακά τα ψεματα τόσα και τοσα ακουμε και πάντα στο γιατρο ριχνουμε τις ευθυνές.

Τωρα για την αναπτυξη του μωρου. Πώς σας το εξηγησε αυτο;;;

Αφου τον 9ο μηνα όλα τα μωρα παιρνουν σιγουρα 1 κιλό.

Μήπως ειδε κάτι;;;;

Επισης γιατι στην 38η εβδομαδα;;;

Τι φοβαται;;;

Η φυση απο μονη της εχει επιλλεξει 40 εβδομαδες για την ιδανικη αναπτυξη του βρεφους.

Και γιατι καισαρικη;;;;Ειναι το μωρο σε περιεργη θέση;;;;

Εχεις κάποιο προβλημα;;(ζαχαρο ,πίεση)

Εισαι πάνω απο 37;;;

Εγώ θα τα ρώταγα όλα αυτα!!!!!

Τελος και εγώ ειμαι υπερ του ιδιωτικού. :blush::blush:

Ειναι λίγο πιο συμμαζεμένα.

Η γνωμη μου ειναι αυτη(για τα ιδιωτικά), και δε σημαινει οτι όλος ο κόσμος συμφωνει μαζί μου. ;);)

Δημοσίευση

Δημόσιο όταν μπορείς και όχι ιδιωτικό.

Κάθε δύσκολη περίπτωση που θα τύχει σε ιδιωτικό μαιευτήριο στη μάνα ή στο παιδί διακομίζεται σε δημόσιο νοσοκομείο.Στο ιδιωτικό το μόνο που πληρώνεις παραπάνω είναι οι ξενοδοχειακές παροχές(διόλου ασήμαντο βέβαια αλλά δευτερεύον)

Εγώ θα έπαιρνα 2η γνώμη και 3η γνώμη αν χρειαστεί ως προς το ιατρικό μέρος.

Κι εγώ αντιμετώπισα πρόβλημα και άλλαξα γιατρό στον ένατο γιατί αποφάσισα να γεννήσω σε νοσοκομείο της θεσσαλονίκης και όχι στο νοσοκομείο της πόλης μου.Ο δεύτερος με έβαλε να γεννήσω στη 37η γιατί ανέβαζα πίεση και φοβόταν για το μωρό και για μένα.

Ο πρώτος που τον συμβουλευόμουν γιατί ήξερε ότι τον άφησα μόνο για αλλαγή της πόλης μου έλεγε να περιμένω γιατί ο τράχηλος ήταν ανώριμος και θα γεννούσα στο τέλος με καισαρική.

Εγώ όμως είχα μεγάλο άγχος και επειδή ήδη είχα αρχίσει αντιυπερτασική αγωγή δεν ήθελα να περιμένω και μπήκα με πρόκληση στη 37η.Φυσικά μετά από 12 ώρες προσπαθειών γέννησα με καισαρική.

Υπάρχουν γιατροί που είναι πιο φοβιτσιάρηδες και άλλοι πιο επιθετικοί.Κάθε απόφαση έχει τα ρίσκα της.Γιαυτό νομίζω ότι πρέπει να ζητήσεις λεπτομερή ενημέρωση.

Συζήτησε το θέμα της καισαρικής με το γιατρό σου,μη φοβηθείς να αλλάξεις γιατρό ακόμα και τώρα αν δεν συμφωνείς με αυτά που σου λέει.

Μην έχεις εμονές του τύπου θέλω οπωσδήποτε φυσιολογικό.

Τι θα πει ο φυσιολογικός δεν συγκρίνεται με τίποτα όπως γράφει η φίλη Παναγώτα;Δεν νομίζω ότι βίωσα τη γέννηση του παιδιού μου διαφορετικά από την αδελφή μου που έκανε φυσιολογικό τοκετό.

Να μη χάνουμε το στόχο που είναι η γέννηση ενός γερού μωρού και να ασχολούμαστε με το μέσο,όταν υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις που να δικαιολογούν τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Στη δική σου περίπτωση πάντως έτσι όπως τα γράφεις,χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες,δεν υπάρχει απόλυτη ένδειξη καισαρικής,γιαυτό ψάξτο.

Δημοσίευση

συγνωμη καλα ολα μεχρι εδω,καλα ολα οσα σου εχει πει να προσεξεις και να μην νιωθεις αρρωστη γιατι τους ιδιους περιορισμους ειχα κι εγω!!

γενικα σε μια εγκυμοσυνη οοοοσο καλη και αν ειναι καλο ειναι να παιρνονται και μερικες προφυλαξεις.

αυτα που με παραξενεψαν

1)οτι σε εβαλε να κανεις κορτιζονουχες ενεσεις(αυτες ειναι για να επιταχυνουν τα πνευμονια του μωρου για επερχομενο τοκετο)υπηρχε περιπτωση να γεννουσες προωρα??????

2)γιατι με καισαρικη??? εχεις καποιο προβλημα? το καταλαβαινω να ξεκινησεις για φτ και αν δεν τα καταφερνετε και εχει ταλαιπωρηθει το μωρο ναι να γινει καισαρικη,αλλα καισαρικη ετσι χωρις λογο συγνωμη δεν μου καθεται καλα!!!

3)γνωμη μου ειναι η καισαρικη να γινεται οπου χρειαζεται και σιγουρα με οποιος τροπο και να γεννησεις ειναι το ιδιο για μενα(εγω γεννησα με καισαρικη στην 31η εβδομαδα,εκει υπηρχε λογος να γινει καισαρικη,ειχα πιεση,το μωρο ειχε ταλαιπωρηθει τοσο που το χαναμε,υπηρχε λογος να γινουν κορτιζονουχες ενεσεις γιατι ηταν 1250 και επερχοταν προωρος τοκετος)

τωρα οσο αφορα το που θα γεννησεις...ωραια πεταει το μπαλακι για να μην ταλαιπωρεισαι και να παρει φυσικα την μιζα του

Δημοσίευση

Εγω στη θεση σου σιγουρα θα αλλαζα γιατρο, εστω και τωρα.

Ολα αυτα μου φαινονται λιγο ως πολυ παραλογα και ασκοπα...Γιατι καισαρικη, γιατι στην 38η εβδομαδα, γιατι να εχει ταλαιπωρηθει το παιδι, γιατι ολες αυτες οι ενεσεις, αφου ολοι ξερουν οτι τα μωρα παιρνουν το βαρος τους στο τελος, γιατι τοση προσοχη αφου εχεις καλη εγκυμοσυνη οπως λες, γιατι να μην περπατας αφου οι γιατροι και οι μαιες συνιστουν περπατημα για ευκολη γεννα, γιατι να γεννησεις στο ιδιωτικο και οχι στο δημοσιο(μεταξυ μας, και εγω εκει θα γεννησω αλλα μονο και μονο επειδη ειναι ο γιατρος μου εκει και στο Ιασω, μακαρι να γεννουσα και εγω στο δημοσιο, κριμα τοσα λεφτα, για μενα δεν αξιζει)..

Πολλα γιατι μαζεμενα ρε κοπελα μου, δεν ξερω...Ξανασκεψου το...

Εσενα ομως, δεν καταλαβα καλα, ΤΙ απο ολα αυτα σε πειραξε και θελεις να αλλαξεις γιατρο, γιατι εμενα ΟΛΑ αυτα θα με πειραζαν...

Σου ευχομαι να παρεις την σωστη αποφαση και καλη γεννα να εχεις!

Δημοσίευση

Προσωπικη μου αποψη αργησες πολυ αφου σου ειχε δειξει τετοια σημαδια καιρο τωρα...αν ειναι να αλλαξεις καν΄το συντομα!Εχεις καποιον υποψην?

Παντως να πας σε γεννα με εναν ανθρωπο που δεν του εχεις εμπιστοσυνη ειναι λαθος!

Οσο για το δημοσιο ή ιδιωτικο υπαρχουν τα υπερ και τα κατα κ στις 2 περιπτωσεις, δεν ειναι η μονη τους διαφορα οι ξενοδοχειακες παροχες!

Με το καλο να γεννηθει το μπεμπακι σου!!

Ολα καλα να σας πανε!!

Δημοσίευση

ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ (ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 8ΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΓΕΙΗΣ, ΚΛΠ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΞΕΠΕΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ..

Δημοσίευση

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΠΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ. ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ, ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΧΑΣΙΑΚΟ (ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ).

Δημοσίευση

κουκλα μου αλλαξε τον!!!απο οτι φαινεται το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να τα τσεπωσει χοντρα και οχι εσυ.απο εμπειρια φιλης που ο πρωην "γιατρος" της της ελεγε τα ιδια ηταν μονο και μονο για αυτο το λογο και της ελεγε να μην περπαταει ,να μην κανει δουλειες κτλ για να μην κατεβει το μωρο και να της κανει καισαρικη!!!!!!φυσικα τον αλλαξε οταν καταλαβε τι παιζει και γεννησε ενα υγειεστατο μωρο!ελπιζω να βοηθησα

Δημοσίευση

Κρίμα να γίνονται τέτοια πράγματα. Η εγκυμοσύνη είναι από τις πιο όμορφες περιόδους της γυναίκας και ο ερχομός του μωρού είναι γιορτή και όχι πρόβλημα (εφόσον όλα είναι φυσιολογικά). Φυσικά και να τον αλλάξεις. Εγώ άλλαξα τη γιατρό μου μετά από 2 επισκέψεις γιατί μου δημιουργούσε ανασφάλειες και δεν μπορούσα να χαρώ την εγκυμοσύνη μου. Και δεν θα με ξεγεννούσε αυτή αλλά η μαία που εμπιστεύομαι.

Στην καινούρια που πήγα μου είπε πως μπορώ να κάνω γυμαστική κανονικά γιατί είμαι έγκυος και όχι άρρωστη....

Βρες ένα γιατρό που θα έχει χρόνο για σένα και δεν θα σε βλέπει σαν πορτοφόλι. Γιατί να δώσεις μια περιουσία σε ιδιωτικό μαιευτήριο, όταν αυτά τα χρήματα μπορείς να τα ξοδέψεις για το μωρό σου;

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου, με τον ασφαλέστερο τρόπο και με τα πιο όμορφα συναισθήματα!

Δημοσίευση

Προβληματίστηκα πολύ με την όλη υπόθεση γιατί μοιάζει με τη δική μου περίπτωση. Συγγνώμη που θα καταχραστώ λίγο το θέμα σου hrisalifourfouro για να αναφέρω αυτό που με βασανίζει αλλά ίσως βοηθηθούμε κ οι δυο.

Εγώ έκανα εξωσωματική και τώρα μπαίνω στον 5ο μήνα. Σε μια πρόσφατη κουβέντα που έκανα με το γιατρό μου για να δω τις προθέσεις του (αν και νωρίς) μου ανακοίνωσε ότι κατα 90% θα κάνω καισαρική λόγω και μόνο της εξωσωματικής. Να αναφέρω ότι μέχρι στιγμής είμαι υγιέστατη, το μωρό αναπτύσσεται φυσιολογικά, η εξωσωματική πέτυχε με την πρώτη, είμαι 29 χρονών και γενικά όλα κυλούν ομαλά.

Κι εμένα μου είπε όχι γυμναστική, όχι περπάτημα, όχι σεξ, όχι, όχι, όχι.... όλα αυτά βέβαια προληπτικά λόγω της εξωσωματικής.

Το θέμα όμως είναι ότι έχω αρχίσει να αισθάνομαι κ εγώ σαν άρρωστη και η ψυχολογία μου έπεσε για το ότι με θεωρεί περίπτωση καισαρικής μόνο κ μόνο προληπτικά κ από τόσο νωρίς!! Όταν αντέδρασα βέβαια και του είπα τα δικά μου "θέλω" για φ.τ. τότε μου είπε ότι ακόμα είναι νωρίς και ότι θα γίνει καισαρική αν κινδυνεύει η ζωή κάποιου. Εγώ όμως ήδη αισθάνομαι κάποια ανασφάλεια γιατί τώρα που διάβασα απο σας ότι το περπάτημα βοηθά στον φυσιολογικό τοκετό κ πολλοί γιατροί δεν αφήνουν για να μην κατέβει το μωρό τρομοκρατήθηκα.

Μήπως πρέπει να αλλάξω γιατρό όσο είναι νωρίς ή να δω λίγο ακόμα πώς θα εξελιχθεί το πράγμα σε επόμενη κουβέντα; Το θέμα είν αι ότι αυτόν το γιατρό είχα πάντα, με ξέρει καλά, ξέρει το πολύ σοβαρό ανδρικό πρόβλημα που μας οδήγησε στην εξωσωματική και ήδη διστάζω να αλλάξω.

Μήπως από την άλλη έχει κ δίκιο;; Τι να κάνω;;;;; :blink::blink::blink::blink:

Δημοσίευση

lenitsa έγραψε:

Προβληματίστηκα πολύ με την όλη υπόθεση γιατί μοιάζει με τη δική μου περίπτωση. Συγγνώμη που θα καταχραστώ λίγο το θέμα σου hrisalifourfouro για να αναφέρω αυτό που με βασανίζει αλλά ίσως βοηθηθούμε κ οι δυο.

Εγώ έκανα εξωσωματική και τώρα μπαίνω στον 5ο μήνα. Σε μια πρόσφατη κουβέντα που έκανα με το γιατρό μου για να δω τις προθέσεις του (αν και νωρίς) μου ανακοίνωσε ότι κατα 90% θα κάνω καισαρική λόγω και μόνο της εξωσωματικής. Να αναφέρω ότι μέχρι στιγμής είμαι υγιέστατη, το μωρό αναπτύσσεται φυσιολογικά, η εξωσωματική πέτυχε με την πρώτη, είμαι 29 χρονών και γενικά όλα κυλούν ομαλά.

Κι εμένα μου είπε όχι γυμναστική, όχι περπάτημα, όχι σεξ, όχι, όχι, όχι.... όλα αυτά βέβαια προληπτικά λόγω της εξωσωματικής.

Το θέμα όμως είναι ότι έχω αρχίσει να αισθάνομαι κ εγώ σαν άρρωστη και η ψυχολογία μου έπεσε για το ότι με θεωρεί περίπτωση καισαρικής μόνο κ μόνο προληπτικά κ από τόσο νωρίς!! Όταν αντέδρασα βέβαια και του είπα τα δικά μου "θέλω" για φ.τ. τότε μου είπε ότι ακόμα είναι νωρίς και ότι θα γίνει καισαρική αν κινδυνεύει η ζωή κάποιου. Εγώ όμως ήδη αισθάνομαι κάποια ανασφάλεια γιατί τώρα που διάβασα απο σας ότι το περπάτημα βοηθά στον φυσιολογικό τοκετό κ πολλοί γιατροί δεν αφήνουν για να μην κατέβει το μωρό τρομοκρατήθηκα.

Μήπως πρέπει να αλλάξω γιατρό όσο είναι νωρίς ή να δω λίγο ακόμα πώς θα εξελιχθεί το πράγμα σε επόμενη κουβέντα; Το θέμα είν αι ότι αυτόν το γιατρό είχα πάντα, με ξέρει καλά, ξέρει το πολύ σοβαρό ανδρικό πρόβλημα που μας οδήγησε στην εξωσωματική και ήδη διστάζω να αλλάξω.

lenitsa μου γνώμη μου είναι να μην αγχώνεσαι απο τώρα για τον τοκετό.Είναι πολύ νωρίς και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί.Εγώ μέχρι και 1βδομάδα πριν γεννήσω δεν ήξερα αν θα κάνω καισαρική η όχι.Ο γιατρός μου μου είχε πει πάμε για φυσιολογικό τοκετό εκτός απροόπτου.Πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο καισαρικής.Τώρα στην περίπτωση σου πρέπει να του ξεκαθαρίσεις απο τώρα οτι μόνο για σοβαρό λόγο και εφόσον υπάρχουν ενδείξεις θα δεχτείς να κάνεις καισαρική και όχι επειδή έκανες εξωσωματική.Δεν είναι λόγος αυτός!!Και όσον αφορά το περπάτημα συνήθως οι γιατροί το συνιστούν στον 9ο μήνα εσυ ακόμα είσαι στον 5ο.Είναι νωρίς και καλό είναι να είσαι προσεκτική.Άσε που είναι ένας μεγάλος μύθος οτι αν περπατάς θα κατέβει το μωρό.Μπούρδες!!Εγω μέχρι τον 9ο ήμουν ξάπλα λόγω ιστορικού και μια χαρά είχε πάρει θέση το μωρό!Και εμπεδώθηκε μια βδομάδα πριν γεννήσω και η ξαδέρφη μου που περπατούσε απο τον 7ο καθημερινά δεν εμπεδώθηκε ποτέ το μωρό μπήκε με πρόκληση γιατί ξεπέρασε την ΠΗΤ και κατέληξε σε καισαρική.Οπότε όλα είναι σχετικά.Εσυ απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου και μην αγχώνεσαι απο τώρα για τον τοκετό.Αν όμως πιστεύεις οτι ο γιατρός σου θα σε βάλει με το ζόρι στο χειρουργείο άλλαξε τον όσο είναι νωρίς.Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

Δημοσίευση

αν ξεραμε πραγματικα πώς θα εξελισσοταν η εγκυμοσυνη μας και πώς θα γεννησουμε , θα ημασταν τρισευτυχισμενες!!!

σε τετοιες καταστασεις καλο ειναι να μη λειτουργουμε σπασμωδικα αλλα με ψυχραιμια και λογικη...

μην αλλαζεις γιατρο , πριν παρεις τη γνωμη καποιου αλλου , πριν αυτος ο αλλος κερδισει την εμπιστοσυνη σου...

το θεμα δημοσιο ή ιδιωτικο δε νομιζω ότι ειναι το ιδιο σημαντικο όσο η υγεια του παιδιου σου και η δικη σου...

και εγω μεχρι 4 μερες πριν γεννησω νομιζα ότι πηγαινα για φυσιολ και ο γιατρος μου και 4 μερες ειχα την καισαρικουλα μου...η οποια και δε γινοταν να αποφευχθει με τιποτα λογω τραχηλου...

Δημοσίευση

hrisalifourfouro έγραψε:

ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ (ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 8ΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΓΕΙΗΣ, ΚΛΠ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΞΕΠΕΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ..

ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΥΠΟΠΤΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΛΕΟΣ!!!!ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΔΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟς ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ.ΤΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΚΕΝΕ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΣΙ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΕΧΑΣΑ!!!!ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ???ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΒΓΗΚΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΜΩΡΟ!!!ΚΑΙ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ??ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ..ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ....

Δημοσίευση

Εντάξει,γενικά ας μην είμαστε υπερβολικοί.Ούτε υπερβολικά καχύποπτοι, αλλά ούτε αφελείς με τυφλη εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο.

Αν έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου στον γιατρό σου αυτό και μόνο είναι αρκετός λόγος για να το ψάξεις λίγο καλύτερα.Δεν σου λέω να φύγεις αλλά να ζητήσεις μια 2η και 3η γνώμη.

Και ο δικός μου γιατρός - που του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη επειδή έχω εμπειρίες γεννήσεων με τον ίδιο από 2 πολύ καλές μου φίλες με δύσκολο τοκετό και εξωσωματική- μου σύστησε να κάνω 2 κορτιζόνες.Μου κακοφάνηκε ,τον ρώτησα και μου είπε οτι το κάνουμε προληπτικά για να δυναμώσουν τα πνευμονάκια.Εξακολουθώ να πιστεύω οτι ίσως δεν χρειαζόταν αλλά τελικά τις έκανα.Σε ολη την εγκυμοσύνη μου έλεγε να προσέχω, το πρώτο 3μηνο χωρίς σεξ, καλή διατροφή και πολλή ξεκούραση.Δεν μου απαγόρευσε γυμναστική(στα όρια) ή ταξίδια.Κάποια εξτρα προσοχή την δικαιολόγησε επειδή είχα μια αποβολή πριν.

Κάθε τι που μου φαινόταν παράξενο τον ρωτούσα και πάντα μου διακιολογούσε την άποψη του.Εχω μυωπία και αφού μου ζήτησε να κάνω εξετάσεις μου έδωσε το πράσινο φως για φυσιολογικό(θα μπορούσε να το παρουσιάσει ως δικαιολογία για καισαρική)

Ναι, χωρίς εμμονή για φ.τ., αν δεν υπάρχει σαφής λόγος για να κάνεις καισαρική, ο φυσιολογικός έχει ένα σωρό πλεονεκτήματα για την μαμά και το μωρό και δεν πρέπει να τον αποκλείουμε χωρις σοβαρό λόγο.

Τι πάει να πει καισαρική στην 37η?

Γιατί το μωρό έχει ταλαιπωριθεί?Από τι?

Γέννησε την Δευτέρα φίλη μου μωράκι 2.500 υγιέστατο!!!

Δεν σου λέω να φύγεις,να του κάνεις πολλές ερωτήσεις και να απαιτήσεις απαντήσεις.Να ζητήσεις γνώμη και άλλου γιατρού.

Θα περιμένουμε νέα σου! :)

Δημοσίευση

lenitsa έγραψε:

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΑΡΑ ΜΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΕ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ....ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΙΝ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΕΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ!!!!

ΛΟΓΩ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ! ΜΠΟΥΡΔΕΣΣΣΣΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΩ ΜΑΧΑΙΡΙ....

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.... :angry: ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ....ΥΜΑΡΤΟΝΝΝΝ!!!!!

Δημοσίευση

diksou kai to thema thn rafael pou ekane kaisarikh kai sto epomeno fobotan mhn paei an katsei epanw sthn tomh kai xash thn zwh ths .

den einai apla ta pragmata .

kai den katalabenw giati me kaisarikh an exeis kanei eksosomatikh ? me poia logikh ?

to oti den mporouse na ginei silipsh pou kolaei me to an den mporei na gnnisei mia gunaika !!!hlikrina den to katalabenw !!!

mhpos h pliopsifia pate se giatrous me para polu pelatia pou theloun na organosoun tis meres tous kai tis gennes tous ???

Δημοσίευση

Εγω στη θεση σου θα αλλαζα επειγοντως!!!

δεν φαινεται σοβαρος...φαινεται φιλοχρηματος και βολεψακιας....

Δεν καταλαβαινω γιατι τοσο προσοχη???εγω κανω σεξ κανονικοτατα,περπαταωωωωω απο την αρχη της εγκυμοσυνης και σταματω μονο οταν νιωθω κουραση!

Επισης δεν εχω καταλαβει γιατι καισαρικη>???

Παντως κοπελα μου αμα προλαβαινεις αλλαξε ιατρο και μην καθεσαι με τιποτα σαυτον! :kiss: φιλακια και καλη γεννα να εχεις!!!και διαλεξε φυσιολογικο τοκετο!!!ειναι οτι καλυτερο!!!την επομενη ωρα σηκωνεσαι απο το κρεβατι σαν να μην τρεχει τιποτα!ενω αν κανεις καισαρικη ειναι πιο δυσκολα μετα....

Δημοσίευση

δεν θα σταθώ στο τι σου είπε ο γιατρός σου κ γιατί στο είπε κ αν έχει δίκιο. Νομίζω όμως πως αν χαθεί η εμπιστοσύνη ίσως πρέπει να αλλάξεις γιατρό. Μπορεί να έχεις άδικο εσύ αλλά αφου δεν τον εμπιστεύεσαι πια τι να λέει?

είχα δύσκολη εγκυμοσύνη κ δεν έκανα σεξ, δεν περπατούσα, πρόσεχα γενικώς στην αρχή κ από τον 7ο ήμουν σε ακινησία στο κρεβάτι, έκανα ανέσεις κορτιζόνη 35η εβδ για φόβο προωρότητας αλλά ήξερα για πιο λόγω γίνονται όλα αυτά κ πάντα μα πάντα είχα τυφλή εμπιστοσύνη στο γιατρό. Μου εξηγούσε τα πάντα σύμφωνα κ με τις εξετάσεις κ τους υπερήχους μου.

Τελικά γέννησα με καισαρική λόγω ισχιακής προβολής την 39η εβδ.

Όλοι μου έλεγαν ότι έπρεπε να περιμένει να γυρίσει το μωρό όμως εγώ που ξέρω το ιστορικό μου (μονόκερος μήτρα-μικρότερη δηλαδή κ μικρός τράχηλος) ξέρω ότι΄είχε δίκιο που έλεγε ότι αρκετά περιμέναμε κ ότι δεν έχει χώρο πλέον να γυρίσει. Επίσης μένω εκτός Αθηνών κ αν σπάγανε τα νερά δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε να μην προλάβουμε να πάμε Αθήνα.

Ήδη ο τράχυλος ήταν σε διαστολή! κ όμως κάποιοι επιμέναν ότι το μωρό θα γυρνούσε στο τέλος...

Θέλω να πω πως εσύ ξέρεις τι θα κάνεις κ εσύ έχεις την ευθύνη τι θα γίνει...Αν δεν τον εμπιστεύεσαι θα είναι δύσκολο εκείνη την ώρα να αφεθείς στα χέρια του...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσι μου εμένα φοράει πανα ακόμα δεν την έχουμε κόψει την αλλάζουν εκεί οι δασκάλες της όταν χρειαστεί δεν υπάρχει θέμα εξαρτάται μάλλον και απο το κάθε σχολείο 🤷‍♀️ πριν μερικά χρόνια στον παιδικό που πάμε δεν τα έπαιρναν με την πάνα τώρα το άλλαξαν όμως και ευτυχώς γιατί εμένα δεν είναι έτοιμη ακόμα να την βγάλει έχουμε δρόμο .. 
    • Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε ; εγω είμαι λίγο στο τρέξιμο αυτές τις μέρες άρχισε παιδικό η μεγάλη και είμαστε στην βδομαδα προσαρμογής ευτυχως της άρεσε και θέλει να πηγαίνει λίγο με τους κανόνες τσινάει θέλει να κάνει τα δικά της (αναμενόμενο 😂) αλλά πιστεύω σε λίγες μέρες θα μπορέσει να το καταλάβει.. άρχισα να ετοιμάζω και το δωμάτιο τους σιγά σιγά γιατί δεν είχα φτιάξει το καθυστέρησα αρκετά  @Elli13 μου συγχαρητήρια για το δεύτερο κοριτσάκι σας !! Θυμάμαι ο άντρας σου (όπως και ο δικός μου ) ήθελαν και το δεύτερο κορίτσι  💕 θα είναι οι καλύτερες φίλες θα το δεις !!! εμένα η μεγάλη μου λέει τώρα θέλει και άλλη μπεμπα 😂🫣 λέω μήπως θέλεις μπέμπη ; Όχι… μπεμπουλα λέει … πάμε ; Με ρωτάει.. που της λέω ; Να πάρουμε μου λέει … καλά λέω θα πω τον μπαμπά να πάμε να πάρουμε 😂 με το καλό το μωράκι σας ! Κοιλιτσα έχεις κάνει ;  Εμένα στην δεύτερη φάνηκε νωρίς.. @Eliza Kats μου στεναχωρέθηκα που δεν προχώρησε αλλά τουλάχιστον έγινε νωρίς και από μόνο του και δεν ταλαιπωρήθηκες θα περιμένεις σιγά σιγά να αδιαθετήσεις και θα έρθει σύντομα ξανά!! Να ξεζουμίσεις τον σύζυγό και πάλι 🥰 Εγώ αδιαθέτησα για δεύτερη φορά αλλά άργησε πολύ να μου έρθει η πρώτη περίοδος ήταν 12/1 και η δεύτερη 12/3 άρχισα έχω βαριές περιόδους που γενικά δεν ήμουν έτσι πριν τέλος πάντων ίσως στρώσει μετά που κόψω τον θηλασμό  ΥΓ συγγνώμη για το σεντόνι είχαμε μέρες να σας γράψω 🥰
    • Καλησπέρα να σου ζήσει το μωράκι σου ❤️❤️❤️❤️ ένα χρόνο μετά καταλαβαίνω ότι τα έχετε βάλει όλα σε σειρά!    Κ εμείς αυτό ελπίζω να κάνουμε γιατί έχω άλλα δύο μικρά παιδάκια κ πολύ τρέξιμο να μας περιμένει.    σαφως η επιστήμη έχει προχωρήσει κ αυτό μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι!  Απλά στην περίπτωση του μωρού μου είναι πολλά τα προβλήματα μαζεμένα άρα θέλουμε να βρούμε κυρίως την αιτία γιατί σίγουρα δεν είναι τυχαιο! Μας είπαν να ψαχτούμε κ για θρομβοφιλια (εφόσον κάποιο σύνδρομο ή κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί)    Ολα θα μπουνε σε τάξη. Ήδη την τέταρτη θα τρέξουμε για την καρδούλα του κ την ταχύπνοια στο νοσοκομείο να κάνουμε εξετάσεις κτλ.    υγεία να έχουν κ μακάρι τα μόνα θέματα κ προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τ παιδάκια μας να είναι επιλύσιμα. 💪🏽    Σ ευχαριστώ πολύ που μου έγραψες βοηθάει να διαβάζω εμπειρίες κ άλλων μητέρων κ παιδιών ❤️ μένω στο εξωτερικό αλλιώς θα σου έστελνα για τους γιατρούς που πήγες! Όμως είμαστε πολυυυ μακριά! 
    • @annie! Η εξωσωματική μας έφθειρε πολύ νομίζω.. ενώ τώρα που έχουν λίγο πολύ μπει όλα σε μια σειρά πιστεύω πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα.. Από τη στιγμή που έχει φύγει από το μυαλό μου το θέμα μωρό θα πάνε καλά τα πράγματα. Πλέον κάθε επαφή θα είναι για ευχαρίστηση και μόνο.. Τα μωράκια είναι εκεί στη Fivi και μας περιμένουν όποτε μας το επιτρέψει ο γιατρός.. Υπάρχουν ευκαιρίες, αν δώσει ο Θεός καλώς, αν δεν δώσει πάλι έχει καλώς..!  Ο Θεός μου τον έστειλε τον άντρα μου, δώρο δικό του είναι, οπότε μαζί ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι της συζυγίας, μαζί θα το τελειώσουμε.!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...