Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΕΧΤΕΣ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟ!!

Η ΜΙΚΡΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΙ 380 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ!! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΙΣ 29 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ!

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΥΣΥΧΗΣΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ,ΟΥΤΕ ΠΙΝΩ,ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΠΙΕΣΗ! ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΠΛΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ...ΤΟ GRADE ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 1+....ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ??

Δημοσίευση

καλημερα ρουμπελακι μου

εγω απο οσο ξερω και απο οσα ειχα διαβασει η ωριμανση του πλακουντα σε βαθμο Ι αντιστοιχει σε εβδομαδες απο 18 εως 29...

και το doppler θα δειξει την μεταφορα του αιματος απο τον ομφαλιο λωρο και απο τις 2 μητριαιες αρτηριες.(αυτο που δεν προλαβα να κανω εγω χιχιχι)

αφου ο γιατρος σου δεν ανησυχει και εσυ δεν κανεις καταχρησεις πιστευω οτι ολα θα ειναι καλα και οτι ο πλακουντας σου ωριμαζει βασει της εγκυμοσυνης.

Δημοσίευση

ΕΛΑ ΡΟΥΜΠΙ!!!!!! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΑΦΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ DOPLER ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΠ ΤΙΣ 2 ΜΗΤΡΙΑΙΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΔΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΥΛΑ. ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΠΗΓΕ Η ΠΡΙΓΚΙΠΗΣΣΑ ΜΟΥ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!! ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ! :):):) ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Ρουμπελίτσα καλημέρα! Επειδή το κοιτούσα πρόσφατα: από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τις αρχές του δευτέρου τριμήνου, ο πλακούντας είναι στο βαθμό γήρανσης 0. Γύρω στα μέσα του δεύτερου με αρχές τρίτου πάει στο 1 και στα τέλη του 3ου τριμήνου φθάνει στο 2. Αν εξαντλήσεις τις 40 εβδομάδες πάει μέχρι 3, που σημαίνει πρακτικά ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο μωράκι, το οποίο έχει πάρει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να αναπτυχθεί όσο είναι να αναπτυχθεί μέσα μας. Όπως είπες κι εσύ, κανένας λόγος ανησυχίας. Αυτή είναι η φυσιολογική τροπή των πραγμάτων. Με το καλό :kiss:

Δημοσίευση

καλημερα ρουμπι,

και της κουμπαρας μου της ειπε το ιδιο,αλλα δεν ειναι ανησυχιτικο,της ειπε οτι μπορει να γεννησει καμια βδομαδα νωριτερα απο το προβλεπομενο.

εχεις ακομα μεχρι να φτασεις στο grade 3 :)

Δημοσίευση

Καλημερα,μην ανυσηχεις και μενα 2-3 εβομαδες πριν κανω το DOPLER μου ειχε πει ο γιατρός οτι ηταν γερασμενος μετα εκανα το DOPLER και πραγματι ηταν προωρα γερασμενος.

Ξανα εκανα doppler περιπου στην 35 εβομαδα και ολα ηταν σταθερα και γεννησα τελικα στην 38η εβδομαδα με προγραμματισμενη καισαρικη οχι για τον πλακουντα αλλά γιατι ειχα υψηλη μυωπια.

Και γω ειχα αγχωθει αλλα μη φοβασαι.Ολα θα πανε καλα.

Δημοσίευση

δεν ειναι τιποτα αυτο ρουμπι μου οσο ο πλακουντας θρεφει ολα καλα, και εγω το επαθα στην πρωτη εγκυμοσυνη μου και αρχισε να μην θρεφει και γεννησα μολις μπηκα στον ενατο τον γιο μου 36η εβδομαδα αλλα επειδη δεν εθρεφε καλα για να παρει κιλακια και γεννησα πιο νωρις γεννηθηκε 2080, υγιεστατος ομως, τον εχεις δει μια χαρα αντρας ειναι χαχα, μην ανχωνεσαι στο ντοπλερ θα τα δειτε και πιο αναλυτικα αν θρεφει τοτε μια χαρα ολα αστον να γερνα χαχαχα

Δημοσίευση

manm έγραψε:

kalimera kai apo emena!!!

logika to eides stin b epipedou,sosta?

kai emena toso itan!einai apoluta fysiologiko!!!mexri to grade 3 exeis polu dromo opote min anisixeis!!!

ΠΟΙΑ Β-ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΛΕΕΕΕ???

ΣΕ ΑΠΛΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΣΤΙΣ 29 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ!

ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!

Δημοσίευση

marianda έγραψε:

δεν ειναι τιποτα αυτο ρουμπι μου οσο ο πλακουντας θρεφει ολα καλα, και εγω το επαθα στην πρωτη εγκυμοσυνη μου και αρχισε να μην θρεφει και γεννησα μολις μπηκα στον ενατο τον γιο μου 36η εβδομαδα αλλα επειδη δεν εθρεφε καλα για να παρει κιλακια και γεννησα πιο νωρις γεννηθηκε 2080, υγιεστατος ομως, τον εχεις δει μια χαρα αντρας ειναι χαχα, μην ανχωνεσαι στο ντοπλερ θα τα δειτε και πιο αναλυτικα αν θρεφει τοτε μια χαρα ολα αστον να γερνα χαχαχα

ΣΩΣΤΗΗΗΗ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΧΩΘΗΚΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΟΚ ΤΕΛΙΚΑ!!

Δημοσίευση

Γειά και από μένα. Όταν ήμουν έγκυος στη δεύτερη κόρη μου, στον έβδομο μήνα η γιατρός μου είπε ότι έχω λίγο αμνιακό υγρό και άλατα στον πλακούντα. Αυτό σήμαινε ότι θα γεννούσα ενδεχομένως λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Εγώ όμως αγχώθηκα και... όλο γεννούσα! Κάθε μέρα ήταν η μερα μου!!!!

Με τα πολλά για να ηρεμήσω πήγα σε νοσοκομείο και έκανα την εξέταση και βγήκαν όοοοολα καλά. Λίγα άλατα στον πλακούντα, αλλά όχι κάτι που θα έπρεπε να μας ανησυχήσει.

Τελικά γέννησα 40+0 εβδομάδων. Ακριβώς στην ΠΗΤ μου. Ούτε μέρα νωρίτερα!!!!

Δημοσίευση

kuo28 έγραψε:

Ρουμπελίτσα καλημέρα! Επειδή το κοιτούσα πρόσφατα: από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τις αρχές του δευτέρου τριμήνου, ο πλακούντας είναι στο βαθμό γήρανσης 0. Γύρω στα μέσα του δεύτερου με αρχές τρίτου πάει στο 1 και στα τέλη του 3ου τριμήνου φθάνει στο 2. Αν εξαντλήσεις τις 40 εβδομάδες πάει μέχρι 3, που σημαίνει πρακτικά ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο μωράκι, το οποίο έχει πάρει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να αναπτυχθεί όσο είναι να αναπτυχθεί μέσα μας. Όπως είπες κι εσύ, κανένας λόγος ανησυχίας. Αυτή είναι η φυσιολογική τροπή των πραγμάτων. Με το καλό :kiss:

Ρουμπι μου με καλυψε η Kuo...θυμαμαι..οταν ειχα την Ελενα..στον 9ο.ειχα πρωορη γηρανση πλακουντα..αλλα ο γιατρος δεν ανησυχουσε..Τελικα γεννησα..1,5 εβδομαδα αφου εκλεισα τον 9ο..και ηταν 4 κιλα η κορη μου..φαντασου..να μην ειχε και πρωορη γηρανση ο πλακουντας!!ΟΛΑ ΚΑΛΑ θΑ ΠΑΝΕ...ΓΛΥΚΟΥΛΑ ΡΟΥΜΠΕΛΙΤΣΑ...ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πόσες εβδομάδες είσαι τώρα;Όχι δεν έκανα τίποτα μόνος του πήρε θέση εδώ και 1.5 μήνα αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια στιγμή ....! Εγώ έκλεισα τώρα της 34 και μπαίνω στης 35 εβδομάδες μακάρι να προλάβω να μπω στον μήνα μου και να μην συμβεί τίποτα απρόοπτο γιατί έχω αρκετούς πόντους μέσα στη μέρα ...! 
    • @Stavroula24 όσο μπορείς να ξεκουράζεσαι! @Pinacolada ολα καλά θα είναι με το μωράκι! Απ οτι διαβαζω απο εδω και πέρα έχουν ραγδαία αναπτυξη. Για εμβόλια προς το παρόν εμένα δεν μου έχουν πει κατι...Κοριτσια με καρότσι τι θα κάνετε?  Εχω ξεκινήσει το ψάξιμο και αγχώθηκα με τους χρόνους γιατί όλοι μου λενε να ξεχάσω το διάστημα μεσα Δεκεμβρίου με μεσα Γενάρη γιατί κλείνουν η εταιρείες. Θα πρέπει μεσα στον μηνα να παραγγείλω. Ειχα δει το dovadi atta πολυ ωραιο αλλα ογκώδες για το αυτοκίνητο οποτε ακυρωνεται.Το kikka boo thea μου αρεσε σαν στυλ αλλα δεν μου φαινεται σταθερό σαν σκελετός. Ίσως καταλήξουμε στο cybex balios s lux ελαφρύ μου φάνηκε και με καλες αναρτήσεις. Επίσης δεν εχω αποφασίσει αν θελω 3σε1 ή 2σε1 και αν παρω το 2σε1 αν επιλέξω πορτ μπεμπέ ή αυγο... Για πείτε....🙄
    • Τι κάνετε κορίτσια;; Πως περνάει ο καιρός σας πλέον;;  Ήθελα να ρωτήσω αν συμβαίνει και σε εσάς…αύριο κλείνω την 31η εβδομάδα και έχει δύο μέρες τώρα που την μικρή την νιώθω λιγότερο. Νιώθω κινητικότητα αλλά όχι ξεκάθαρες κινήσεις συχνά, όπως μέχρι πριν 2 μέρες. Έβαλα και το ντοπλερ σήμερα, όλα καλά ακούσαμε καρδούλα, απλά αγχώθηκα λιγάκι και όλο την σκουντάω, της βάζω μουσική και χθες έφαγα κ μια σοκολάτα που είχα αιώνες 🤣 Ευτυχώς την Τρίτη έχω ραντεβού με την μαία και έτσι θα της το πω..
    • @ΜαρίαΔημήτρης λοιπόν εμενα η μεγαλη μου την πρώτη φορα π αρρωστησε επαθε γαστρεντεριτιδα και μετα μολις αρπαζε κατι την χτυπούσε στο στομάχι, ταλαιπωρηθηκε πολυ σαν μωρο. Ρωτα την παιδιατρο μήπως να ζητήσεις γαλα ειδικό χωρις λακτόζη απο τ φαρμακειο. Αν υπάρχει για μωρο 6 μηνων. Κανονικα τ γαλα απαγορεύεται στις στομαχικες διαταραχες αλλα επειδή σαν μωρο ειναι τ κύριο γεύμα του μήπως μπορέσεις να δωσεις γαλα σκόνη χωρις λακτόζη. Μετα στο φαγητό κρατα μονο πατάτα. Άσε τ υπόλοιπα φρούτα κ λαχανικά. Επισης για κανένα λόγο κρεας μέχρι να στρωσεθ τ μωρο. Θα πάρεις ρυζαλευρο τ κλασικό τ σκέτο π ειναι απο τον 5ο μηνα. Βράζεις πατάτα ρίχνεις κ μια κουταλιά της σούπας αλέθεις κ δινεις. Ταλαιπωρείται η καημενη σου παρα πολυ. Δ υπάρχει χειρότερο απο τ στομαχι. Μακαρι να συνελθει πολυ πολυ γρήγορα. @Elenaki12 ναι μωρέ δ αγχώνομαι ειναι μικρή ακόμα. Αν κ εχει μερικές μέρες που ξεκίνησε να τρώει καλουτσικα. Τι ωραια π θα πάτε ταξιδάκι! Να περάσετε όμορφα. Εγω της πατάω λιγη πατάτα η λιγξ μπανάνα με τ χερι κ της δίνω αλλα ίσα ίσα για να απασχοληθει.  Κοιτά αν θες να τρώει μια νορμαλ ποσότητα, δινεις αλεσμένα και σιγά σιγά τους επομενους μηνες λιωμένα με πιρούνι. Δεν αλέθεις τον τραχανά πχ η το αστρακι. Το δινεις κανονικα. Σκέψου 7 8 μηνων θα μπορείς να τ δινει ατο χερι κουλουρι θεσσαλονικης η μπισκότα βρεφικά κτλ οπότε θα αρχίσει να τα επεξεργαζεται. Σιγα σιγα μεχρι τον χρόνο θα αρχίσει τ περισσότερα να τ τρώει κανονικά. Εγω ετσι εκανα στα κορίτσια ετσι θα κανω κ σ αυτήν. Αν πεις αα εγω θα δίνω κομματια κ οσο φαει ε δ θα χορταίνει σίγουρα. Θα τρώει λίγο θα κουράζεται κ θα θέλει γαλα. Αργα η γρήγορα θα μάθει να τρώει κ μόνος του. Στο χρόνο περίπου πανω κάτω οι μεγάλες μ ετρωγαν σχεδον τα πάντα κανονικα. Στους 6 κ στους 7 μηνες εδινα αλεσμένα. 
    • @Pinacolada @Stavroula24 εμβόλια διαβάζω... κι εγώ τόσο καιρό έψαχνα και ρωτούσα στο site αν τα σύστησε σε καμία ο γιατρός της ή μόνο σε μένα τα σύστησε ή δική μου. Τελικά βλέπω πως είμαστε σε αυτό το δρόμο οι περισσότερες. Και εγώ 21 του μήνα που θα πάω για υπέρηχο θα κάνω τις γρίπης, τα υπόλοιπα αργότερα φαντάζομαι.  Όσο για το σαλοσπίρ, εγώ το σταμάτησα γιατί που έφερε μεγάλη αποκόλληση και αιμορραγία οπότε δεν το παίρνω πια. Δόξα τω Θεώ για την ώρα η μικρή μας αναπτύσσεται καλά.!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...