Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ!!! ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ???


Recommended Posts

Υπάρχουνε κοριτσάκια που έχουνε κάνει την εν λόγω εξέταση?

Η Γυναικολόγος μου με καθησύχασε πως είναι κάτι απλό, δεν μου διευκρίνισε βέβαια εάν παίρνει αναισθησία ή όχι, αλλά είναι συνδυασμός εξέτασης & θεραπείας. Εννοείται πως δε γίνεται στο Ιατρείο της, θα πάω στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.

Ο πρώτος και κύριος λόγος που θα την κάνω (αναλόγως των αποτελεσμάτων των Ορμονολογικών Εξετάσεων˙δεν είναι κάτι σίγουρο ακόμη!) είναι οι ανωμαλίες της περιόδου!

Παράλληλα, είναι και το 1ο μας βηματάκι στο δρόμο που λέγεται «εξερεύνηση υπογονιμότητας».

Όποια κοριτσάκια έχουνε να μου πούνε, πολύ θα το χαιρόμουνα, ειλικρινά, έχω μάθει κατά καιρούς εδώ μέσα απίστευτα πράγματα. Φιλιά!!!!!!

Υ.Σ.: Δε ρωτάω λόγω άγχους….. δεν υπάρχει αυτό πια….. ρωτάω για να είμαι έτσι ήρεμη και προετοιμασμένη, όπως είμαι και σήμερα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα κάνω μέχρι το Πάσχα και θα σου πω.

Θέλει νάρκωση, μπαίνουν με κάμερα στο εσωτερικό της μήτρας (διαγνωστική) και αν συναντήσουν κάτι (επεμβατική) έχουν τον τρόπο να το αντιμετωπίσουν εκείνη την στιγμή (αφαίρεση πολύποδα, καυτηριασμός κ.λ.π.).

Δεν πονάς καθόλου και φέύγεις αν όχι την ίδια μέρα σίγουρα την επομένη από το Νοσοκομείο, ίσως να χεις λίγο αιματάκι μετά...Σου στειλα p.m.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Pipitsazouzouna μου κάνει λίγο εντύπωση που σου είπε να κάνεις υστεροσκόπηση. Είναι μία "επέμβαση" που συνηθίζεται μετά από 2-3 αποτυχημένες εξωσωματικές ή έπειτα από αποβολές. Μήπως σου είπε υστεροσαλπιγγογραφία και μπερδεύτηκες?

Εγώ έκανα πριν ένα μήνα υστεροσκόπηση, δεν πονάει αλλά γίνεται με μέθη και έχεις όλη τη διαδικασία μίας επέμβασης. Μετά έχεις για 5-6 μέρες αιμοραγία σαν περίοδο γιατί διαλυεται όλο το ενδομήτριο από την κάμερα και κοστίζει περίπου 800 ευρώ αν δεν είναι επεμβατική ή αν είναι επεμβατική 1800 ευρώ. Γενικά δεν συνηθίζεται να είναι εξέταση από τις αρχικές για διερεύνηση της υπογονιμότητας. Μάλλον υστεροσαλπιγγογραφία θα σου είπε... είναι από τις πρώτες εξετάσεις που κάνουμε στη διερεύνηση της υπογονιμότητας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 months later...

Ουφ....... "ήγγικεν η ώρα"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά το τέλος της αναμενόμενης περιόδου..... σε 5-7 μέρες....... θα κάνω Υστεροσαλπιγγογραφία στο "ΜΗΤΕΡΑ" κι Υστεροσκόπηση στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ", που θα μου την κάνει η Γυναικολόγος μου.

Και για τις 2 εξετάσεις φοβάμαι πάρα πολύ, περισσότερο δε για την Υστεροσκόπηση!!! Επειδή έχω ακούσει πως μπορεί εκτός από διαγνωστική να γίνει κι επεμβατική και να κρατήσει περισσότερο...... να χρειαστεί μεγαλύτερη αναισθησία......

Φοβάμαι!!!!!!!!!!!

Εννοείται πως δεν κάνω πίσω.......

Εννοείται πως αφήνω πίσω μου........ "κακεντρεχή σχόλια"...... & πιστέψτε με...... υπάρχουνε πολλά κι από μη αναμενόμενα άτομα!!!!!!!!!!

Μήπως γνωρίζει κανένα κοριτσάκι να μου πει...... εάν χρειάζεται να προσέξω κάτι πριν ή μετά τις 2 εξετάσεις????? Σαφώς και θα ρωτήσω και τη Γυναικολόγο μου, δε γεννάται θέμα, αλλά λέω μήπως..... από τυχόν δικές σας εμπειρίες......

Πάντως....... με την 1η από τις 3 "πιο εξειδικευμένες" εξετάσεις που μου σύστησε η γιατρός μου, την Κολπική-Τραχηλική Καλλιέργεια....... αισθάνομαι πολύ πιο ήρεμη, γενικά το άγχος μου έχει φύγει κι έχει έρθει ο φόβος....... :angry:

Πάντως...... χθες αισθανόμουν...... σαν να έχω μπροστά μου ένα τεράστιο βουνό, με πολλά εμπόδια (εξετάσεις-προβλήματα) κι εχθές "αντιμέτώπισα" face to face το 1ο κι είμαι πολύ-πολύ-πολύ χαρούμενη!!!!!!!!!!!! :cheer:

Και να μην παραλείψω ν'αναφερθώ σε 2 πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα.......

Στην κολλητή μου, που μιλώντας της την περασμένη Παρασκευή (ό,τι είχα μάθει τί εξετάσεις πρέπει κάνω & μόνο μαύρα δε φορούσα!!!!!!!!) μου λέει...... "Μην είσαι χαζό!!!!!!! Έρχεσαι πιο κοντά στ' όνειρό σου!!!!!!!" :cheer:

Και στη συννυφάδα μου (που την έχω σαν αδελφή μου!) που μου λέει...... "Μπορεί να σας παιδεύει Ποπάκι..... αλλά να δεις που στο τέλος..... θα σκάσουνε 2 μαζεμένα!!!!!!!!!" :P :laugh:

Αυτοί είναι άνθρωποι....... αυτή είναι υποστήριξη........ ;)

Και φυσικά........ ευχαριστώ θερμότατα όόόόόόόόόλα τα κοριτσάκια του Mammy....... και του Parents φυσικά!!!!!!!!!!!!

Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!

:kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχήν μην φοβάσαι τίποτα! Θα ρίξεις 2 ωραιότατους υπνάκους και όταν ξυπνήσεις δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα! Είναι από τις πιο εύκολες εξετάσεις ρουτίνας των γιατρών.

Όσο για τα κακεντρεχή σχόλια τα προσπερνάς και κρατάς τα γλυκά και αγαπημένα (βλέπε κολλητή και συνηφάδα!)

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα να δεις ένα σποράκι στην κοιλίτσα.

Και χωρίς να θέλω να σε ξεσηκώνω θα σου πω ότι γνωρίζω αρκετά κορίτσια που μετά από εν λόγω εξετάσεις έμειναν έγγυες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ Η ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1 1/2 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ. ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΝΕΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΥΓΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Ή ΟΧΙ. ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΥΓΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑ.

Η ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΘΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΥΣΤΙΚΗ. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΕΠΜΒΑΤΙΚΗ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΝΑΡΚΩΜΕΝΗ. ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΜΕΤΑ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΑΡΚΕΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πω πω ήμουν έτσι πριν ένα μήνα..........

Λοιπόν είναι ωραίες αυτές οι εξετάσεις ;) μαθαίνεις την αλήθεια βρε παιδί μου.

4 ωρες πρίν τη σαλπιγγογραφία δεν πρέπει να φάς και 2 ωρες πριν να πιείς νερό! Η αλήθεια είναι οτι εγω πόνεσα αρκετά(αλλα στιγμιαία) , γιατί τελικά "Εκεί" ηταν το πρόβλημα.Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, θα νιώσεις απλά για δευτερολεπτα μια ενόχληση όπως της περιόδου.

Στην υστεροσκόπηση δεν θα πάρεις χαμπάρι τι γίνεται!!

Σου ευχομαι ολα να πάνε καλά και οτι θελήσεις εδώ ειμαστε!! :kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκια μου!!!!!!

Τα καλύτερα σας εύχομαι!!!!!!

Rozalia μου...... ένα φιλικό μας ζευγάρι..... μόλις άρχισε η κοπελιά να "ψάχνεται"...... με Ορμονολογικές & Υστεροσαλπιγγογραφία...... στο μήνα επάνω έμεινε έγκυος...... & τώρα είναι μία ευτυχισμένη μανουλίτσα!!!!!!!!!!

2002 μου........ με το καλό τα μπεμπάκια σου!!!!!!!!! Μ΄έναν πόνο!!!!!!!!!!!!!

Gioulaki μου...... ανυπομονώ να μάθω κι εγώ την αλήθεια!!!!! Γιατί σίγουρα "κάτι κρύβεται εκεί κάτω".......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν έχω κάνει 2 επεμβατικές λόγω πολύποδα κ τις 2. Την 1η ο γιατρός έκανε σαινυστερογραφία (κάπως έτσι, πολύ απλή εξέταση) διάχυση υγρού στη μήτρα που σκιαγραφεί ότι προβάλλει ύποπτο κ τελικά είχε δίκιο ήταν πολύποδας όποτε προχωρήσαμε κ σε υστεροσκόπηση. Προσωπικά την έχω πάρει με πολλή καλό μάτι την επέμβαση, δηλ. κοιμάσαι ξυπνάς βάζεις ένα σερβιετάκι μπας κ υπάρχει αίμα εγω δεν είχα καθόλου την 1η φορά κ λίγο τη 2η. Και πας κ κάνεις τις δουλειές σου κανονικά..έτσι έκανα. (το βράδυ καλείς φίλους σπίτι φτιάχνεις ποπ κορν κ βλέπεις το dvd της επέμβασης :P )

Κόστος στην Πάτρα 700Ε για όλα.

Αχρείαστη έυχομαι αλλά αν χρειαστεί μην φοβηθείς ΚΑΘΟΛΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

PIPITSA μου γλυκιά!!! Καλή σου μέρα κοριτσάκι!!

Όταν έκανα εγώ υστεροσκόπιση, ήταν για να βγάλουμε δυο πολύποδες. Είναι όμως ίδια η διαδικασία. Εμένα μου είχε πει το προηγούμενο βράδυ να φάω ελαφρά μέχρι τις 20.00 το βράδυ και να πιω νερό μέχρι νωρίς τα ξημερώματα. Την άλλη μέρα πήγα στο ΙΑΣΩ, που πήραν αίμα, πίεση και με εξέτασε και ο καρδιολόγος. Με συνόδευσαν στο δωμάτιο και μου έδωσαν κρεβάτι. Άλλαξα και έβαλα μια ρομπίτσα πολύ σέξι (όλα έξω πίσω :laugh: ).

Στην αίθουσα σου πιάνουν την κουβέντα και σε παίρνει ο ύπνος πολύ γρήγορα!! Σε ένα τεταρτάκι με 20 λεπτά θα είσαι στο δωμάτιό σου και με ένα βήμα πιο κοντά στο μωρό σου!

Θα έχεις ίσως κάτι πονάκια σαν της περιόδου και λίγο αίμα. Δεν είναι τίποτα. Όταν έρθει η ώρα να φύγεις για το σπίτι σου, θα πετάς από την ανακούφιση. Να με θυμάσαι!

Ξέρεις κάτι? Αυτό που σου είπε η αγαπημένη σου φίλη, μου το είπε και μου το λέει η δικιά μου αγαπημένη φίλη-αδελφή!! Συγκινήθηκα πολύ όταν το διάβασα και χαίρομαι πολύ για σένα που έχεις τέτοιους ανθρώπους γύρω σου. Ας είναι και 2-3!

Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκια μου!!!!!!!!!

Μιλινάκι μου θα συμφωνήσω μαζί σου απολύτως......

Καλύτερα 2-3 άτομα που ξέρεις πως σε "πονάνε" πραγματικά......

Παρά.... λιγότερα...... που τυγχάνει να είναι συγγενείς...... και "σου ζαλίζουνε τον έρωτα".........

"Πότε θα κάνεις ένα παιδάκι?????????" κι ίσως να μην το εννοούνε κιόλας...... απλώς να θέλουνε να φανούνε...... "καλοί"..................

Χμ................ τα νεύρα μου κρόσια!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

pipitsa mou telika tis ekanes tis exetaseis? pos itane?

egw twra molis adiathetiso pou dn to tthelw katholou pistepse me tha paw gia salpigografia k mporo na po oti skiazomai ligo!!

milina mou dikio exeis tetooious kaloproairetous anthropous prepei na exoume giro mas!! oxi opos egw tin pethera mou epeidi i alli tis nifi emeine egios pio grigora apo mena deixnei na me "lupatai" !!!!

eleos diladi ti allo tha akousw ..... :blink::blink::blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tetoulinaki μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πόσο χαίρομαι που "σε βλέπω".................

Θα πάω για Υστεροσκόπηση & Υστεροσαλπιγγογραφία αμέσως μετά το τέλος της αναμενόμενης περιόδου (διαφορετική μέρα-διαφορετικό Μαιευτήριο-άλλος Γυναικολόγος!)

Οι Ορμονολογικές δεν έχουνε βγει ακόμη......

Φοβάμαι και τρέμω, αλλά παράλληλα ανυπομονώ...... για να γκαστρωθώ & πιο εύκολα επιτέλους......

Όσο για την πεθερά μου....... ο τελευταίος άνθρωπος επάνω στη Γη να ήτανε..... δεν θα μάθαινε κουβέντα για τις εξετάσεις που κάνω τώρα........

Να μου λείπουνε οι σπόντες της...............η αρνητική της ενέργεια....... κι η γρουσουζιά της!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πηνελοπη μου καταρχην να σου ευχηθω να ΜΗΝ σου ερθει η παλιορημαδοτρισκαταρατη!!Αλλα και αν σου ερθει ολα να πανε καλα και να ερθεις σε αποσταση αναπνοης με ενα ομορφο και στρουμπουλο μωρακι!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποπίτσα μου καλη επιτυχια να σου ευχηθώ!!!!

Τα διαδικαστικα στα εχουν πει τα κοριτσια.

Εχω κανει και εγω υστεροσαλπιγγογραφια και ειμαι γενικως υπερ της συγκεκριμενης εξετασης γιατι μετα απο αυτη εμεινα κατευθειαν εγκυος στο Νικολα μου!!!!

Κατι που ευχομαι να συμβει και σε σενα!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

pipitsa mou mazi tha tin kanoume k egw perimenw tin periodo k molis erthi tha miliso me ton giatro mou na tin kanw... ante na eimaste aisiodoxes.. me auto pou mas eipe i panayota.......!!!!!!!

A oute k emena tha mathei tpt pethera mou dn thelw! asto kalytera!

kalh mas epitixia loipon :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...