Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Είμαι ασφαλισμένη στο ΤΕΒΕ και στο ΙΚΑ παράλληλα. Βιβλιάριο έχω στο ΤΕΒΕ μονο. Ξερει καμια αν σε αυτήν την περίπτωση δικαιουμαι κατι απο το ΙΚΑ? Βιβλιάριο ΙΚΑ για να βγάλω πρεπει πρωτα να φύγω απο το ΤΕΒΕ???

Το θεμα ειναι οτι η πηγη εισοδηματος ειναι η δουλεια που εχω σαν υπαλληλος γραφειου σε μια ναυτιλιακη και ετσι ειμαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ. (Εδω και τρια χρονια) Βιβλιαριο δεν εχω

Απο την επιχειρηση (ΤΕΒΕ) δεν εχω κανενα εισοδημα καθότι ειναι του αδελφου μου και δεν ασχολουμαι καθολου. Με εχει απλα σαν εταιρο στα χαρτια και πρεπει αναγκαστηκα να ειμαι ασφαλισμένη στο ΤΕΒΕ.(περιπου 4-5 χρονια)

Επίσης να αναφερω οτι ο σύζυγος μου ειναι ασφαλισμενος μονο στο ΙΚΑ, μηπως δικαιουται κατι αυτος???

Τα φωτα σας παρακαλω!!!!

Αν γνωρίζει κάποια οτιδήποτε για την περιπτωσή μου ας με βοηθήσει!!! :(:blink:

Δημοσίευση

ΣΤΑ 90-100 ΕΝΣΗΜΑ ΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΣΥΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1800ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΒΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 800ΕΥΡΩ ΠΕΡΝΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΝΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕΝΕ ΒΓΑΛΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΙΚΑ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΜΙΑ.ΡΩΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΟΠΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΝΟΜΟ. ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΥΝΩΣΥΝΗΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ 6ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ 730ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΙΚΑ.

Δημοσίευση

Στο ΤΕΒΕ ειμαι απο το 2005 περιπου ενο στο ΙΚΑ απο το 2007 περιπου. Στο ΙΚΑ το ξερανε οτι ειμαι στο ΤΕΒΕ. Το ΤΕΒΕ δεν μπορω να το καταργησω λογω της επιχειρησης του αδελφου μου.

Δεν καταλαβαινω αφου ενσυμα κολλαω κανονικα και με το νομο, τουλαχιστον επίδομα λοχειας θα επρεπε να δωσει το ΙΚΑ αφου δεν δινει το ΤΕΒΕ. Δεν λεω να τα παρω ολα και απο τα δυο ταμεια, αλλα τουλαχιστον κατι που δεν καλλυπτει το ενα να καλλυψει το αλλο.

Αλλος ενας λόγος που δεν θα ηθελα να διακόψω το ΤΕΒΕ ειναι οι γιατροι. Στο ΙΚΑ μου εχουν πει οτι ειναι σκετη ταλαιπωρια και οτι περιμενεις μεχρι και 1 μηνα για να πας σε γιατρο. Ισχυει??

Δημοσίευση

Είμαι κι εγω στο ΤΕΒΕ και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως πραγματικά δεν έχει καθόλου ταλαιπωρία όσων αφορα γιτρούς-εξετάσεις κλπ. σε σχέση με το ΙΚΑ. Απο αυτή την άποψη είμαι πολύ ευχαριστημένη, μην βγεις απο το ΤΕΒΕ η συμβουλή μου!

Επιπλέον θα είναι τρελλή ταλαιπωρία για τον αδερφό σου αν θες να διακόψεις, πρέπει να τροποποιήσει όλο το καταστατικο και πιστεψέ με...είναι μεγάλο πακέτο.

Για το τεβε γνωριζα κι εγω πως δίνουν κάπου 800 ευρω, όμως ο γυναικολόγος μου που είναι κι αυτός στο τεβε μου είπε οτι θα πάρω κάπου 2.000 (...?...) δεν ξέρω πως ακόμα αλλα θέλω να τον πιστεύω!

Το πρόβλημα είναι οτι θεωρήσει 2ασφαλισμένη και νομίζω εκεί θα μπλέξεις...

Η γνώμη μου είναι να πας στον διοικητή του τεβε που ανήκεις και να του εξηγήσεις να σου πει τι είναι καλύτερο. ίσως αν έκανες μια μικρη διακοπή στο ΙΚΑ για την διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνενοούσουν με τον εργοδότη?

Ρώτα και τον λογιστή σου, αυτοί έχουν λύσεις για όλα!!

Δημοσίευση

ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΜΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ!

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΑΙ ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ! ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ! ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ! ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

Δημοσίευση

μπορείς να πάρεις του ικα τα επιδόματα κυοφορίας και τοκετού (το τοκετού μπορεί να το πάρει και ο άντρας σου) αλλά μετά δε θα δικαιούσαι του τεβε αλλά επειδή το τεβε δίνει 800 ευρώ ενώ το ικα δίνει πολλά παραπάνω καλύτερα να απαρνήθεις του τεβε και να πάρεις του ικα εγώ έτσι έκανα. μια άλλη λύση είναι να πάρεις το τεβε εσύ και να πεις στον άντρα σου που είναι στο ικα να πάει να πάρει το επίδομα τοκετού που είναι 990 ευρω αλλά θα χάσεις το επίδομα κυοφορίας έτσι.

Δημοσίευση

Καταρχήν στο ΤΕΒΕ πρέπει να πληρώνεις από όσο κατάλαβα λιγότερες εισφορές και μόνο για ασθένεια και όχι για σύνταξη.

Ο εργοδότης σου πρέπει από την άλλη μεριά να σε έχει ασφαλισμένη μονο για σύνταξη, οπότε και εκεί είναι μειωμένες εισφορές.

Το ΤΕΒΕ που είμαι κι εγώ είναι τέλειο από άποψη γιατρών και εξετάσεων σε μικροβιολογικά, αλλά δίνει μόνο 800€ και 50% λιγότερες εισφορές για ένα χρόνο μετά την γέννα.

Το ΙΚΑ για περίπτωση τοκετού δεν παίζεται γιατί παίρνεις 6μηνη άδεια την οποία πληρώνεσαι και περίπου 3500-4000 σε μετρητά και σε δόσεις για την γέννα.

Μπορείς να αντιστρέψεις λογικά για κανένα χρόνο, δηλ. να ζητήσεις από το ΤΕΒΕ να πληρώνεις μονο τα συντάξιμα και όχι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και από το ΙΚΑ να βγάλεις βιβλιάριο.

Ξεκίνα όμως πρώτα από το ΤΕΒΕ, πες τους τι θες να κάνεις.

Θα πρέπει από το ΤΕΒΕ να σου δώσουν μία βεβαίωση ότι δεν δικαιούσαι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα πας στο ΙΚΑ με αυτή να βγάλεις βιβλιάριο.

Από το ΙΚΑ θα πρέπει πρώτα να σου δώσουν μια βεβαίωση ότι ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για να σου επιτρέψουν διακοπή της παροχής από το ΤΕΒΕ.

Έχει λίγο τρέξιμο αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πας στο ΙΚΑ για τα επιδόματα και μετά να αλλάξεις πάλι με την ίδια διαδικασία και να είσαι πάλι στο ΤΕΒΕ.

Πριν όμως προχωρήσεις, ρώτησε τι δικαιούσαι και στα 2 ταμεία, για να μην πεσεις σε κανένα υπάλληλο που δεν ξέρει και σε ταλαιπωρει.

Καλή υπομονή...

Δημοσίευση

δεν ξερω τι γινεται οταν εχεις 2 ασφαλειες παντως εγω που ειμαι προστατευομενο μελος στο βιβλιαριο του αντρα μου οταν γεννησα το 2008 στο ΕΛΕΝΑ πηρα 800, δηλαδη τα πληρωνεις στο νοσοκομειο και μετα πας δειχνεις αποδειξεις και σου δινουν μετα απο καμια βδομαδα μια επιταγη και πας και παιρνεις τα λεφτα. αλλα σε οποιο νοσοκομειο και να πας τα ιδια λεφτα σου δινουν.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...