Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

mairoulaki δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης αλλά μου έχουν πει οτι κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό αφού το σώμα προετοιμάζεται.Οι πόνοι στα κόκκαλα μάλλον είναι η λεκάνη σου που προετοιμάζεται για την μεγάλη μέρα σιγά-σιγά.Πες το και στον γιατρό σου την επόμενη φορά.Ολα θα πάνε καλά !

Δημοσίευση

Mairoylaki moy arxika vlepw oti eisai neo melos ara KALOSORISES!!!me to kalo to mpempaki soy :kiss: !!!!an kai pistevw orti einai ena apo ta symptwmata toy trimhnoy kalo tha htan na milages sto giatro soy.Pantws exw akoysei oti malakwnoyn oi syndesmoi sta kokkala mas giati proetoimazontai gia ton toketo...genika ginomaste pio eyaisthtes giayto lene na prosesoyme sto perpathma giati einai pio eykolo na parapathsoyme...Ola nomizw oti einai fysiologika alla den eimai giatroylis ara kalytera na milhseis mazi toy !!!

Δημοσίευση

Μπορεί να φταίει και το βάρος απο την κοιλίτσα σου!Ξέρεις αλλάζει το κέντρο βάρους απο την διόγκωση της κοιλιάς και πονάνε γενικώς τα κόκαλα...

Θέλει λιγο κουράγιο τους τελευταίους μήνες!Προσπάθησε να κάνεις ασκήσεις .. περπάτημα κτλ

Δημοσίευση

ΒΡΕ ΚΟΙΤΣΑΚΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ.ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΠΟΝΑΓΑ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ Κ'ΟΛΑΣ :huh::lol:

Δημοσίευση

Κοριτσάκι μην αγχώνεσαι καθόλου...Είναι απολύτως φυσιολογικό...Εγώ να δεις πόσο πολύ πονούσα...Από τον 6ο μήνα κιόλας...Δεν είναι σημάδι πρόωρου τοκετού..Σκέψου ότι πονούσα αφόρητα στο συγκεκριμένο σημείο για καιρό και τελικά μπήκα να γεννήσω με πρόκληση στις 39 εβδομάδες και 4 ημέρες...Προφανώς ετοιμάζεται το σώμα για τον τοκετό...

Δημοσίευση

mairoulaki έγραψε:

kalispera koritsia eimai 7 misi minwn k edw k mia bdomada me ponane ta kokala mou sta mpoutia mou psila k stis klidwseis stin euaisthiti perioxi san na exw poiastei.giati sumbenei eyto??

γεια σου μαιρουλακι...μην ανυσηχεις και γω ποναω και ειμαι πολυ πιο πισω απο εσενα....

εγω να σου πω την αληθεια ποναω απο τον 4ο μηνα αλλα αυτο γινεται γιατι ανοιγουν οπως σου ειπανε και τα αλλα κοριτσια οι συνδεσμοι της μητρας και της λεκανης για τον τοκετο και νιωθεις πονο εκει.....ειναι σαν να εχεις κανει γυμναστικη....

ολα θα πανε καλα...μην ανυσηχεις τσαμπα...

Δημοσίευση

Καλησπέρα και χρόνια πολλα σε όλες!

Είμαι και εγώ νέο μέλος και με προβληματίζουν λίγο τα πονάκια χαμηλά αλλά νομίζω αυτή η εξήγηση είναι λογική. Αυτό που δε μπορω να καταλάβω είναι γιατί πετρώνει η κοιλιά μου τα βράδια συνήθως. Είμαι 29 εβδομάδων και τώρα τελευταία σκληραίνει πολύ η κοιλιά μου για κάμποση ώρα. Προσπαθώ να χαλαρώσω αλλά τίποτα...

Μήπως ξέρετε τι μπορει να είναι αυτό? Μια φίλη μου είπε ότι απλώς εκεί"φωλιάζει" το παιδί ενώ μια άλλη ότι είναι συσπάσεις της μήτρας και οτί μπορεί να είναι επικίνδυνο...

Ευχαριστώ.

Δημοσίευση

egw anisixousa pio polu apo sena,,,nai bre einai to mwraki sou den to niwtheis otan metakinite k foliazei aptin mia pleura stin alli???egw ton eniwtha apton 4 mina,,,k nomiza pws itan kati enteriko,,apla steneuoun ta pragmata siga siga k giaut0 i parousia tou einai pio entoni,niwtheis pws tha skasei i koilia sou se ayto to simeio,,,xaxaxa,,,

Δημοσίευση

vic1 έγραψε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλα σε όλες!

Είμαι και εγώ νέο μέλος και με προβληματίζουν λίγο τα πονάκια χαμηλά αλλά νομίζω αυτή η εξήγηση είναι λογική. Αυτό που δε μπορω να καταλάβω είναι γιατί πετρώνει η κοιλιά μου τα βράδια συνήθως. Είμαι 29 εβδομάδων και τώρα τελευταία σκληραίνει πολύ η κοιλιά μου για κάμποση ώρα. Προσπαθώ να χαλαρώσω αλλά τίποτα...

Μήπως ξέρετε τι μπορει να είναι αυτό? Μια φίλη μου είπε ότι απλώς εκεί"φωλιάζει" το παιδί ενώ μια άλλη ότι είναι συσπάσεις της μήτρας και οτί μπορεί να είναι επικίνδυνο...

Ευχαριστώ.

vic1 καλησπερα και χρονια πολλα....

το πετρωμα της κοιλιας ειναι φυσιολογικο και ονομαζεται συσπασεις braxton-hicks αλλα θελει προσοχη στη συχνοτητα που γινονται αυτες...

εγω το ειπα στο γιατρο μου και επειδη φοβουνται για προωρο τοκετο συνηθως δινουν ή καποιο ειδικο χαπι το οποιο ονομαζεται prepar και ειναι γι'αυτη την περιπτωση που υπαρχουν συχνες συσπασεις ή μπορει να σου δωσει μαγνησιο (αν δεν παιρνεις ηδη)το οποιο και αυτο βοηθαει να μην γιναονται συσπασεις.

εγω παιρνω μαγνησιο περιπου 3-4 μερες και εχουν υποχωρησει αρκετα τα ππετρωματα..να του μιλησεις για να εισαι σιγουρη...

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ! Με βοηθήσατε πραγματικά. Το είχα ξαναπάθει στο πρώτο τριμηνο της εγκυμοσύνης και μου έδωσε τότε θυμάμαι μπουσκοπαν. Όμως μετά δεν το ξανάπαθα μέχρι πριν λιγες μέρες. Μαγνήσιο παίρνω. Νόμιζα ότι ήταν για τις κράμπες μόνο... :blush:

Δημοσίευση

mairoulaki έγραψε:

kalispera koritsia eimai 7 misi minwn k edw k mia bdomada me ponane ta kokala mou sta mpoutia mou psila k stis klidwseis stin euaisthiti perioxi san na exw poiastei.giati sumbenei eyto??

ΜΑΙΡΟΥΛΑΚΙ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ 9ο ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΝΟ ΕΧΩ Κ ΕΓΩ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΩΝ Κ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Κ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ,ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟ Κ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟ.

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Κ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Κ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΩΘΗΣΗ Κ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΜΕΤΑ.ΕΧΟΥΜΕ Κ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.ΜΠΕΣ Κ ΕΚΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ!!!ΚΟΥΡΑΓΙΟ....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΠΩΣ!!!

ΦΙΛΙΑΑΑΑ :kiss::kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

Αυτο με μετα κόκκαλα το είχα και εγώ δεν μπορούσα να κοιμήθω ή ξυπνούσα απο τον πόνο. Τεσπα ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε οτι είναι ισχιαλγια και είναι πόλυ συχνή στην εγκυμοσύνη. Οσο για τις συσπάσεις καλύτερα να ενημερώσεις τον γιατρό.

Δημοσίευση

Τα έχω κι εγώ αυτά τα πονάκια,από τον 6ο.Έκλεισα τον έβδομο σήμερα,και γίνονται εντονότεροι οι πόνοι...Κάποιοι γιατροί δίνουν φάρμακα,ο δικός μου όχι.

Παρατήρησα την Κυριακή που περπάτησα 3 χιλιόμετρα περίπου,ότι περνάει ο πόνος με το περπάτημα.2 μέρες δεν πονούσα καθόλου.Υπέθεσα ότι ίσως με πιάνει και πόνος από την ακινησία γιατί γενικά είμαι πολύ ζωηρή,κι έχω βαρύνει πλέον.Υπομονή,σε λίγο έρχονται τα μαμουνάκια μας...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...