Μετάβαση σε περιεχόμενο

Konstantina93

Δοκιμαστικά Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Έγινε μέλος

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλες οι δημοσιεύσεις του/της Konstantina93

  1. Κορίτσια καλημέρα! Να σας ζήσουν τα μωράκια σας σε όσες γεννήσατε και με έναν πόνο στην υπόλοιπες εύχομαι! Γεννήσαμε και εμείς στις 18.3, μπήκαμε για πρόκληση καθ΄ώς ανέβασα απότομα πίεση και τελικά ο μικρός δεν ήθελε να παιδευτεί πολύ μου φαίνεται και όταν άρχισαν οι έντονες συσπάσεις άρχισε να χάνει σφυγμούς και μπήκαμε καισαρική. Πάλι καλά από την μία γιατί είχε και διπλή περιτύλιξη. Όλα καλά πήγαν ευτυχώς, κάναμε και λίγο ίκτερο την ημέρα που βγαίναμε από την κλινική αλλά με παρακολούθηση νομίζω το ξεπεράσαμε, την Παρασκευή θα δούμε σίγουρα που θα πάμε παιδίατρο. Με τον θηλασμό με παίδεψε αρκετά, δώσαμε την ημέρα που βγήκαμε από την κλινική ξένο μετά απο συμβουλή της παιδιάτρου της κλινικής λόγω του ίκτερου και μου έπαθε με μια φορά σύγχυση θηλών και δεν έπαιρνε με τίποτα στήθος. Πήρα θήλαστρο για να δίνω τουλάχιστον δικό μου γάλα και μετά απο πολύ υπομονή τα καταφέραμε να επανέλθουμε στο στήθος! Θηλα΄ζουμε πλέον σύντομα (10 λεπτά κάθεται μόνο) και κοιμόμαστε 2-3 ώρες. Εσείς πως τα πάτε με τον θηλασμό; Επειδή μου φάινεται λίγο εμένα και αγχώνομαι αν παίρνει όσο γάλα πρέπει.
  2. Καλημέρα! Μην σε αγχώνει καθόλου αυτό. Εγώ έβγαλα πιθανότητες 1/54 για προεκλαμψία και 1/31 για περιορισμό εμβρυικής ανάπτυξης. Μόλις τα είδα αγχώθηκα πολύ αλλά με καθησύχασε και ο γιατρός που έκανα την αυχενική διαφάνεια και η γιατρός μου ότι δεν είναι απολύτως τίποτα και απλά θα παίρνω μια ασπιρίνη την ημέρα και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Μίλα με τον γιατρό σου και θα σε ηρεμήσει. Αναστασία μου καλημέρα, μην σε παίρνει από κάτω. Τα περισσότερα είναι απλά πιθανότητες. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα βγάλει εγώ 1/366 για τρισωμία 21, ναι μεν στα όρια αλλά πολύ χαμηλό και σε εμένα χωρίς κάποιο λόγο (κληρονομικότητα, ηλικία κλπ). Με όσους μίλησα μου είπαν ότι είναι απλά πιθανότητες και τίποτα δεν είναι τελικό. Δεν είναι διαγνωστική εξέταση, ειδικά το παππ-α. Έχω μάθει και εγώ για ποσοστά κάτω από 1/10 που εν τέλη μετά την παρακέντηση δεν ήταν τίποτα απολύτως. Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι γιατί σε νιώθει και το μωράκι σου, κάνε υπομονή και εύχομαι να είναι όλα καλά!
  3. Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ! Πήγαμε σήμερα κάναμε την nipt τελικά για να είμαστε βέβαιοι ότι όλα πάνε καλά. Ξεκίνησα και τα salospir των 160mg για να ρίξουμε τις πιθανότητες τις προεκλαμψίας. Δέκα μέρες λοιπόν υπομονή ακόμα και ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα! Ευτυχώς με καθησύχασε και η γυναικολόγος μου και ο γιατρός που έκανα την αυχένικη, απλά επειδή ηλικιακά (27 ετών) δεν συμβαδίζουν απόλυτα οι πιθανότητες με άγχωσε κάπως όταν τα είδα. Εύχομαι σε όλες καλή εγκυμοσύνη και καλά αποτελέσματα σε όσες έχουν ακόμα την αυχενική! Επίσης σαν ΠΗΤ μου έδωσαν 26/3 από την αυχενική.
  4. Καλημέρα! Πήγαμε και εμείς εχθές για την αυχενική διαφάνεια. Όλα καλά στον υπέρηχο, πολύ καλές μετρήσεις με μεγάλες πιθανότητες τρισωμίας, το μόνο που βγήκε στον υπέρηχο είναι πιθανότητα προεκλαμψίας πριν τις 37 εβδομάδες κάτι που με καθησύχασε απόλυτα ο γιατρός ότι με μια ασπιρίνη την ημέρα δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα. Επίσης κατά 80% αγοράκι. Φεύγουμε λοιπόν τρισευτυχισμένοι από εκεί και πάμε για την καθιερωμένη παππ-α. Μου βγήκε πολύ χάλια, πέρα από το ότι οι πιθανότητες για τρισωμία 21 πήγαν 1/366 για προεκλαμψία 1/54 και περιορισμό εμβρυικής ανάπτυξης πριν την 37 εβδομάδα 1/31. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι μου βγήκε μια β-χοριακή 1,873 Μομ και η παππ-α 0,411 Μομ. Βέβαια το γεγονός ότι η αυχενική διαφάνεια σαν μέτρηση ήταν 1,70mm κάπως με ήρεμει για σύνδρομο down αλλά γενικά από εχθές είμαι μουδιασμένη λίγο με όλα αυτά. Έχει συμβεί σε καμία άλλη κοπέλα το αίμα να βγάλει τόσο πεσμένα αποτελέσματα ενώ ο υπέρηχος να είναι τέλειος; Η γιατρός που είπε αν θέλω για να ησυχάσω να κάνω την μη επεμβατική εξετάση που είναι το nipt. Το έχει κάνει κάποια; Εύχομαι να είστε όλες καλά και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!
  5. Καλησπέρα κορίτσια! Εύχομαι να είστε όλες καλά και μακριά από τις φωτιές! Από ποια εβδομάδα περίπου ξεκίνησαν οι ναυτίες και οι εμετοί; Είμαι 7η εβδομάδα και πέρα από το ότι δεν μπορώ να φάω πολύ γιατί νιώθω ότι θα σκάσω δεν έχω καθόλου αναγούλες ακόμα. Πάντως όσον αφορά τις πρωινές αναγούλες είχα διαβάσει ότι βοηθάνε τα μικρά γεύματα και το βράδυ να μην κοιμάσαι νηστικιά γιατί τα υγρά από το στομάχι όταν είναι άδειο χειροτερεύουν την κατάσταση. Επίσης θα ήθελα μια συμβουλή. Καθώς είχα από πριν πρόβλημα με αιμοροιδες τώρα με την εγκυμοσύνη άρχισαν να με ταλαιπωρούν περισσότερο. Η γιατρός μου μου είπε ότι μπορώ να βάζω αλοιφή αλλά τα υπόθετα να τα αποφύγω. Πήγα προχθές στο φαρμακείο να πάρω την κρέμα βάζω και ειναι η μόνη που μου κάνει δουλειά (procto-synalar) και ο φαρμακοποιός όταν του είπα ότι είμαι έγκυος αρνήθηκε να μου την δώσει λόγω κορτιζόνης που περιέχει και μου σύστησε μια φυτική. Eσείς την χρησιμοποιείτε; Σας είπε κάτι η γιατρός σας για αυτήν;
  6. Κορίτσια καλημέρα! Πήγαμε εχθές για τον δεύτερο υπέρηχο μας στην 6εβδ + 3 και ακούσαμε και είδαμε επιτέλους την καρδούλα! Μου έφυγε ένα τεράστιο βάρος! Από συμπτώματα ευτυχώς ακόμα οι αναγούλες και οι εμετοί δεν με έχουν πιάσει, ίσως είναι νωρίς ακόμα. Κάτι πονάκια έχω μέσα στην μέρα χαμηλά και καούρες για την ώρα. Έχετε πάρει ποτέ καμιά φυτική κρέμα για πιασίματα που να σας έκανε δουλειά; Κοιμήθηκα στραβά προχθές και έχει δυο μέρες δεν μπορώ να στρίψω το κεφάλι, φυσικά η γυναικολόγος μου απαγόρευσε έμπλαστρα και αλοιφές τύπου voltaren. Το μόνο που μου επέτρεψε είναι κάποια φυτική αλοιφή για έγκυους από το φαρμακείο. Έχετε κάνει καμιά δοκιμή σε κάποια και σας έκανε δουλειά ή απλά να το αντέξω μέχρι να ξεπιαστώ; Καλές διακοπές σε όσες έχουν φύγει!
  7. Καλημέρα, εγώ έκανα την πρώτη δόση μια εβδομάδα πριν γίνει η σύλληψη, την δεύτερη δεν πρόλαβα καθώς είχα μάθει ότι είμαι έγκυος την μέρα που θα πήγαινα για την δεύτερη! Και η δικιά μου γιατρός μου είπε να περάσει το πρώτο τρίμηνο και μετά να το κάνω αλλά είμαι ακόμα σε σκέψεις. Αν και έτσι όπως το πάνε θα είναι δύσκολος χειμώνας. Κορίτσι σε ποια εβδομάδα ακούσατε καρδούλα;; Να είμαι προετοιμασμένη για την Πέμπτη ή είναι ακόμα νωρίς; Με βάση την ΤΕΡ όταν θα κάνω τον υπέρηχο θα είμαι 6 εβδομάδων+3.
  8. Καλησπέρα κορίτσια! Είπα να μπω και εγώ στην παρέα σας! Με λένε Κωνσταντίνα, μένω Θεσσαλονίκη, είμαι 27 χρονών και αν πάνε όλα καλά έχω ΠΗΤ 30/03/22. Πήγαμε την προηγούμενη Δευτέρα για τον πρώτο υπέρηχο με χοριακή 3600 είδαμε τον σάκο και το σποράκι και τώρα με το καλό την Πέμπτη ίσως ακούσουμε και καρδούλα. Είναι το πρώτο μου οπότε είμαι λίγο αγχωμένη ακόμα μέχρι να αρχίσω να καταλαβαίνω τι είναι όλο αυτό που έρχεται 😝 Από συμπτώματα είχα απίστευτες ζαλάδες και μουδιάσματα στα χέρια από την πρώτη εβδομάδα της σύλληψης μέχρι και την στιγμή που πήγα στην γιατρό και το επιβεβαίωσα. Τώρα έχω μόνο κάτι καούρες και αρκετή κούραση χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Εύχομαι καλή εγκυμοσύνη σε όλες μας!
×
×
  • Προσθήκη...