Μετάβαση σε περιεχόμενο

sissova

Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    6
  • Έγινε μέλος

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλες οι δημοσιεύσεις του/της sissova

  1. χα...χα...όχι καλέ...ούτε ρόμπα, ούτε τίποτα παίζει. Μόλις έρθει η σειρά σου, μπαίνεις στο χώρο του ακτινολογικού (χαμηλός φωτισμός), σου λένε να πας στην τουαλέτα, να βγάλεις τα ρούχα σου από τη μέση και κάτω και να βγεις. Μόλις βγεις, ξαπλώνεις σε ένα σαν τραπέζι, σου βάζουν ένα μαξιλάρι στο κεφάλι και εδώ αρχίζει η πλάκα...τουλάχιστον εγώ γέλασα... Μόλις ξάπλωσα, μου είπαν να πιάσω με τα 2 μου χέρια το μαξιλάρι...αναρωτήθηκα γιατί, αλλά μόλις το έκανα, ήρθαν και με τράβηξαν από τα πόδια προς το κάτω μέρος του τραπεζιού για να μου βάλουν το διαστολέα. Μόλις μου έβαλαν το διαστολέα, μου ξαναλένε να ξαναπιάσω το μαξιλάρι με τα 2 μου χέρια και με ξανατραβάνε προς τα πάνω τώρα για να γίνει η εξέταση. Οπότε εμένα με τη φόρτιση της στιγμής και το πάνω κάτω συνέχεια, με έπιασαν τα γέλια. Αφού τέλειωσα, σου δίνουν χαρτί να σκουπιστείς γιατί αυτό το υγρό τρέχει μόλις σηκωθείς, πας στην τουαλέτα, ντύνεσαι, φοράς και μια σερβιέτα και βγαίνεις. Γενικώς, σε έχουν πολύ το νου τους. Εμένα με ρωτούσαν συνέχεια, αν είμαι καλά, αν νιώθω ζαλάδα και μου είπαν κιόλας στην τουαλέτα να μην κλειδώσω. Φαντάζομαι, κάποιες πρέπει να έχουν λιποθυμήσει, οπότε προσέχουν.
  2. Δεν έχω το τηλέφωνο του συγκεκριμένου τμήματος. Εγώ είχα πάρει στο τηλ. κέντρο στο 210 6184000 και με συνέδεσαν με το ακτινολογικό όπου έκλεισα το ραντεβού. Αν τους πεις στο κέντρο, ότι θέλεις να κλείσεις ραντεβού για σαλπιγγογραφία, θα σε συνδέσουν αυτοί με το τμήμα αυτό. Είναι ακριβώς στο ΙΑΣΩ, αν δεν κάνω λάθος στο -2. Επίσης, πρέπει να γίνει η εξέταση λίγο μετά την περίοδο ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης. Εγώ, σας πούμε, κανόνισα και την έκανα μόλις τελείωσα με την περίοδο και πριν την ωορρηξία. Καλή επιτυχία!
  3. Δεν χρειάζεται να σε στείλει ο γυναικολόγος για να κάνεις σαλπιγγογραφία. Εμένα στο ΙΑΣΩ δεν μου ζήτησαν καν παραπεμπτικό ιατρού. Απλά επιβαρύνεσαι με το κόστος το οποίο όμως είναι γύρω στα 180 ευρώ. Σε γενικές γραμμές ο γιατρός μου είχε πει οτι τη σαλπιγγογραφία μπορώ να την κάνω όπου θέλω, απλά ο ίδιος μου συνέστησε το ΙΑΣΩ ή κάποιο άλλο μαιευτήριο για το μοναδικό λόγο ότι επειδή κάνουν πολλές σαλπιγγογραφίες έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε σχέση με ένα διαγνωστικό κέντρο που ενδεχομένως να κάνει 1-2 σαλπιγγογραφίες το μήνα. Έτσι μου είχε πει...και το ακολούθησα
  4. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το καλωσόρισμα! Να σου πως την αλήθεια. Λέω να ξεκινήσω σε χαλαρούς ρυθμούς με ένα περπάτημα και μετά αναλόγως τις αντοχές μου να προσθέσω κανά ποδήλατο ή τρέξιμο κι ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να έχει επανέλθει Η μόνη περίπτωση που θα δεχτώ να μην έχει επανέλθει η κοιλιά μου είναι να έχει και μωράκι μέσα ;-) Πολλά φιλιά Σ.
  5. Καλημέρα σε όλους και όλες Το Σεπτέμβριο του 2008 έκανα κι εγώ σαλπιγγογραφία και ομολογώ ότι είχα πάει τρομοκρατημένη και θα σας πω τις εντυπώσεις μου. Κατ'αρχήν νομίζω το αν θα πονέσει η σαλπιγγογραφία ή όχι εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το αν οι σάλπιγγες είναι φραγμένες ή όχι κι επίσης από το πώς η κάθε γυναίκα βιώνει τον πόνο. Εγώ την έκανα στο ΙΑΣΩ με έναν ακτινολόγο - τυχαία έπεσα σε αυτόν - ο οποίος όμως ήταν πάρα πολύ καλός. Λέγεται κ. Γκιάτας και ήταν πολύ ήρεμος, μου εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς θα γίνει η εξέταση και με ενθάρρυνε να είμαι όσο το δυνατόν πιο χαλαρή για να μην πονέσω. Από το ΙΑΣΩ όταν έκλεισα το ραντεβού μου είχαν πει 2-3 ώρες πριν να πάρω Buscopan. Εγώ είχα μιλήσει με μια φίλη μου που σχετίζεται με το επάγγελμα και μου είχε πει να πάρει Buscopan Plus κι όχι το απλό όπως και πήρα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν πόνεσα σχεδόν καθόλου. Την ώρα της εξέτασης νιώθεις μια αρκετά έντονη πίεση στην περιοχή, που ούτε είναι κάτι που δεν το αντέχεις όμως, ούτε μπορείς να το χαρακτηρίσεις σαν πόνο. Μετά σου συτήνουν να φορέσεις μια σερβιέτα (στο ΙΑΣΩ είχε στην τουαλέτα του εξεταστηρίου, αλλά είχα κι εγώ μαζί μου) μήπως έχεις λίγο αιματάκι και σου δίνουν προληπτικά μία αντιβίωση και σου γράφουν και Voltaren υπόθετα στην περίπτωση που πονέσεις αργότερα. Σε μένα δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Μάλιστα την ημέρα εκείνη με έπαιρναν πολλές φίλες μου τηλέφωνο να δουν πώς είμαι και τους έλεγα 'είμαι σε κατάσταση αναμονής μήπως πονέσω, αλλά δεν έχω πονέσει ακόμα' Θα σου πρότεινα να φορέσεις κάτι άνετο. Εγώ πήγα φορώντας μια φόρμα. Κι αυτό γιατί όταν τελειώσει η γυναικολογικού τύπου εξέταση με το υγρό, ντύνεσαι και σε βάζουν στο ακτινολογικό, σαν αυτό που κάνεις την αντινογραφία θώρακος, με τα ρούχα και σου βγάζουν μια ακτινογραφία en face την περιοχή (δεν γνωρίζω γιατί αυτό, φαντάστηκα ότι ήταν μέρος της διαδικασίας), οπότε βοηθάει να μην φοράς παντελόνι με φερμουάρ κλπ γιατί δεν χρειάζεται να το βγάλεις. Ελπίζω να βοήθησα. Να σκέφτεσαι πάντα ότι όλες αυτές οι εξετάσεις τις φανταζόμαστε πολύ χειρότερα από ότι είναι στην πραγματικότητα και να σκέφτεσαι ότι είναι υπόθεση 5 λεπτών και τελείωσες! Καλή τύχη, κι εύχομαι να καλύτερα αποτελέσματα! Σ.
  6. Καλημέρα, Είμαι καινούργια στο forum και χωρίς παιδί ακόμα, αλλά επειδή είδα ότι συζητάτε θέματα ποικίλης γυναικολογικής ύλης κι ελπίζω σε καλύτερες μέρες όσον αφορά το παιδί είπα να θέσω κι εγώ το θέμα μου μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι... Έκανα πριν λίγες μέρες επέμβαση για αφαίρεση ινομυωμάτων με ανοιχτή επέμβαση (λαπαροτομία) λόγω της θέσης τους. Ο γιατρός μου μού είπε ότι η τομή είναι αντίστοιχη με αυτή της καισαρικής. Το πρόβλημά μου είναι ότι τώρα που βρίσκομαι στην ανάρρωση παρατηρώ ότι η κοιλιά μου έχει αλλάξει πάρα πολύ .... λογικό θα μου πείτε μετά από μια τέτοια επέμβαση. Υπάρχει η τομή κι ακριβώς από πάνω η κοιλιά κάνει κάτι σαν μια 'σακούλα'. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια από εσάς έχει κάνει κάτι αντίστοιχο να μου πει την εμπειρία της. Επίσης, τι γυμναστική θα μπορούσα να κάνω για να το αντιμετωπίσω αυτό? Ο γιατρός μου είπε ότι σε 2 εβδομάδες από τη μέρα που έβγαλα τα ράμματα (3 δηλαδή από τη μέρα της επέμβασης) θα μπορούσα να ξεκινήσω κοιλιακούς, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν μπορω να το κάνω διότι τώρα έχω κλείσει 2 εβδομάδας από την επέμβαση, αλλά ακόμα έχω λίγα πονάκια στην τομή και δεν θέλω και φοβάμαι να τη ζορίσω. Σας ευχαριστώ! Να είστε καλά! Φιλιά Σ.
×
×
  • Προσθήκη...