Καλησπέρα. Θα ξαναμείνεις έγκυος, κοπέλα μου, και θα γεννήσεις υγιές παιδάκι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μην σκας. Είσαι νέα κι έχεις ωάρια. Μπορεί να μην είναι τόσο πολλά, όμως στα 33 οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας. Εγώ θα σου έλεγα πρώτα να δείτε τα αποτελέσματα του συζύγου και, αν είναι όλα καλά, να βάλετε κάποιο χρονικό όριο στις προσπάθειές σας, και, αν δεν, να πάτε σιγά- σιγά σε υποβοηθούμενη (σπερματεγχυση κλπ). Καλό είναι να πας και για παρακολούθηση κύκλου στο διάστημα αυτό, για να σου πει ο/η γιατρός σου πόσες καταβολές έχεις περίπου, τι σημαίνει αυτή η χαμηλή ΑΜΗ πρακτικά. Αν, τώρα, υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα, εγώ θα δοκίμαζα και εξωσωματική άμεσα. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς. Νομίζω χρήσιμο θα ήταν να ρωτήσετε αν ο προεμφυτευτικός έλεγχος που γίνεται στην εξωσωματική ανιχνεύει το σύνδρομο/ εύρημα που λες ότι είσαι φορέας. Όσο για την ΑΜΗ, πάρα πολλές κοπέλες μένουν έγκυες με ακόμη χαμηλότερη. Εγώ στα 37 μου είχα 0.8, άρα υποθέτω στην ίδια ηλικία με σένα, δεν θα είχα πάνω από 1,5. Δεν θα σου πω ότι δεν είναι μια ανησυχία η χαμηλή ΑΜΗ, όμως συνεξετάζεται με άλλες ορμόνες και κυρίως την FSH. Εγώ δηλαδή, παρόλο που είχα λίγα ωάρια, είχα πολύ καλές γονιμοποιήσεις, με εξωσωματική βέβαια. Ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά!
Από
RAM21 , · Δημοσίευση Χθες στις 04:33 PM %d ημ
Συμμετοχή στη συζήτηση
Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.