Πρώτος κανόνας είναι να μην πανικοβάλλεστε πιστεύοντας ότι δε θα βάλει ποτέ φρούτο στο στόμα του. Τα παιδιά περνούν διάφορες φάσεις με τη διατροφή τους. Κάτι που σήμερα δεν το θέλει καθόλου, αύριο μπορεί να το ζητάει συνέχεια και το αντίστροφο. Δώσε, λοιπόν, λίγο χρόνο να προσαρμόσει τα γούστα του, χωρίς να το πιέζεις να καταναλώσει κάτι που δείχνει να μην το επιθυμεί.
Πολλές φορές τα παιδιά λειτουργούν και επαναστατικά και δεν τρώνε κάτι μόνο από πείσμα, επειδή απλά τα πιέζουμε πολύ.
Προσπάθησε να του περάσεις «αθόρυβα» τα φρούτα μέσα στην ημέρα του, είτε βάζοντας λίγο μήλο στη σαλάτα που του αρέσει, είτε δίνοντας του γιαούρτι με μερικά κομμάτια φρούτων, είτε φτιάχνοντας ένα δροσιστικό χυμό από φρούτα που θα τον πιει πιο εύκολα από ότι θα έτρωγε όλα τα συστατικά του. Οι γεύσεις θα αρχίζουν μετά να του μοιάζουν γνώριμες, με αποτέλεσμα να εξοικειώνεται μαζί τους .
Αν και αυτή η λύση μοιάζει αδύνατη και δεν καταναλώνει ούτε αυτά, τότε προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα θρεπτικά συστατικά που θα λάμβανε από τα φρούτα μέσα από άλλες τροφές όπως είναι τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά και το κρέας .
Κάποια στιγμή θα αρχίζει να τρώει και φρούτα, ειδικά αν βλέπει εσάς να τα τρώτε. Η διατροφική παιδεία μέσα σε ένα σπίτι είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει οπωσδήποτε να δίνετε το σωστό παράδειγμα
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο