Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Πώς να μάθω στο παιδί μου τα χρώματα

    Η διάκριση χρωμάτων είναι μια σημαντική γνωστική δραστηριότητα στην οποία αρχίζουμε να εκπαιδεύουμε το παιδί μας από την ηλικία των 16 μηνών και πάνω.

Τα παιδιά μαθαίνουν τα χρώματα κάνοντας πρώτα ταύτιση το ίδιο με το ίδιο και στη συνέχεια αρχίζουν και ξεχωρίζουν, δείχνουν και ονομάζουν τα βασικά χρώματα.

Συνήθως από την ηλικία των 16 μηνών ξεκινούν την εκμάθηση τους με δύο ή τρία βασικά χρώματα όπως είναι το μπλε, το πράσινο και το κόκκινο.

z6BTOxw.jpg

Δείτε μερικά παιχνίδια εκμάθησης...

• Πάρτε έξι χρωματιστά κουμπιά, σουβέρ, τουβλάκια κλπ , ανακατέψτε και γυρίστε τα ανάποδα (εάν πρόκειται για κάρτες). Ζητήστε του να σας τα γυρίσει από τη σωστή μεριά. Δημιουργήστε του το αίσθημα της έκπληξης και κάθε φορά που γυρίζει κάποιο κατονομάζετε το

• Ζητήστε του να ταυτίσει το χρώμα και να το κατηγοριοποιήσει πχ να βάλει το κόκκινο πάνω στο άλλο κόκκινο. Επαναλάβετε αρκετές φορές τη διαδικασία

• Συνδυάστε το χρώμα με καθημερινά αντικείμενα ή παιχνίδια του παιδιού πχ αυτό είναι κόκκινο σαν τη μπλούζα σου

Σε αυτή την ηλικία μπορεί το παιδί να μην έχει αρχίσει να μιλάει ακόμη αλλά καταλαβαίνει απόλυτα και μπορεί να συνεργαστεί στις απλές αυτές δραστηριότητες εκμάθησης των χρωμάτων. Τα παιδιά που έχουν ήδη αναπτύξει τον λόγο τους ζητάμε όχι μόνο να το δείξουν αλλά και να το ονομάσουν.

ΠΗΓΗ
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...