Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Τι πρέπει να τρώει το παιδί στο σχολείο

    Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος των διατροφικών συνηθειών και για τη σχολική απόδοση των παιδιών. Θυμηθείτε λοιπόν, πως ένα υγιεινό και ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο μπορεί να προσφέρει στο παιδί σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για μια χρονιά γεμάτη υγεία και ενέργεια.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη νέα σχολική χρονιά… με το δεξί:

  • Πρωινό! Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται… Ξεκινήστε τη μέρα με ένα ισορροπημένο πρωινό, που θα δώσει στο παιδί σας την απαραίτητη ενέργεια και θα το βοηθήσει να είναι περισσότερο συγκεντρωμένο, βελτιώνοντας τη σχολική του απόδοση.
  • Συνδυάστε γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα, με ψωμί ή προϊόντα δημητριακών -κατά προτίμηση ολικής άλεσης- και φρούτο, και απολαύστε όλοι μαζί το πρώτο υγιεινό γεύμα της μέρας.
  • Σπιτικό, υγιεινό κολατσιό για το σχολείο. Πρόκειται για το γεύμα που θα προσφέρει τον απαραίτητο «ανεφοδιασμό» ενέργειας που χρειάζεται το παιδί σας μέχρι το σχόλασμα.
  • Επιπλέον, το δεκατιανό συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του αισθήματος πείνας, για την αποφυγή του συχνού τσιμπολογήματος ή της υπερκατανάλωσης φαγητού στο επόμενο γεύμα.
  • Προφέρετε τοστ, γιαούρτι, κουλούρι Θεσσαλονίκης, παστέλι, μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη, σπιτική πίτα ή κέικ μαζί με μια μερίδα φρούτου και αποφύγετε τυποποιημένα προϊόντα όπως οι σφολιάτες, τα κρουασάν, και τα διάφορα γλυκά ή αλμυρά σνακ.
  • Προσοχή! Επιλέξτε μικρότερες μερίδες ενω στα σάντουιτς φροντίστε να μην τα παραγεμίζετε με υλικά. Και μην ξεχνάτε η εναλλαγές στα σνακς κάνουν τα παιδιά να μην βαριούνται.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών και άλλων ζαχαρούχων ροφημάτων. Επιλέξτε το νερό ως το βασικότερο ρόφημα που καταναλώνει το παιδί σας, καθώς τα ζαχαρούχα ροφήματα και αναψυκτικά αποδίδουν αυξημένα ποσά ζάχαρης και θερμίδων, ενώ παράλληλα η κατανάλωσή τους αντικαθιστά άλλα θρεπτικά τρόφιμα στη διατροφή των παιδιών, οδηγώντας σε χαμηλότερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Πηγή: neadiatrofis.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...