Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Ιεράπετρα: Παιδιά έπρεπε να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι νήστεψαν για να... μεταλάβουν!


    <p>Πρωτοβουλία του διευθυντή του δημοτικού σχολείου χωριού, ο οποίος το έκανε για να μπουν πρώτα στη σειρά τα παιδιά που θα έφερναν υπογεγραμμένο το χαρτί.</p>

Έκπληκτοι έμειναν οι γονείς των μαθητών στο εξαθέσιο δημοτικό στο χωριό Κεντρί στην Ιεράπετρα Κρήτης, όταν τα παιδιά τους επέστρεψαν από το σχολείο με ένα χαρτί, το οποίο λίγο πολύ τους υποχρέωνε να υπογράψουν ότι τα παιδιά είχαν νηστέψει ώστε να κοινωνήσουν!

Όπως φαίνεται και στην υπεύθυνη δήλωση, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι γονείς που προχώρησαν και σε καταγγελία του περιστατικού, οι γονείς έπρεπε να δηλώσουν ότι «το παιδί τους έχει προετοιμαστεί για να κοινωνήσει την παρασκευή 11 Απριλίου».

ohwBDUN.jpg

Όπως αποδείχθηκε η μητρόπολη της περιοχής δεν γνώριζε για το έγγραφο αυτό και απλά ήταν... πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος -όπως είπε- το έκανε για να μπουν πρώτα στη σειρά τα παιδιά που θα έφερναν υπογεγραμμένο το χαρτί! Το γεγονός χαρακτήρισε φυσιολογικό ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, καλύπτοντας τον διευθυντή για το πιστοποιητικό χριστιανοσύνης που επινόησε.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Επειδή κυκλοφορεί πολύ αυτό το χαρτί στο διαδίκτυο, και φυσικά η παραπληροφόρηση είναι μεγάλη και ο καθένας το εκλαμβάνει όπως θέλει και γράφει ό,τι θέλει, παραθέτω την απάντηση στα διάφορα μπλογκ που δημοσίευσαν το έγγραφο, ενός πατέρα παιδιού του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου:

http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/1127-ron-ron-stayroson-a-ton

Το όλο θέμα ήταν να συμφωνεί ο γονιός για να κοινωνήσει το παιδί του, γιατί υπάρχουν πολλοί γονείς που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να κοινωνήσουν. Το "αν έχει προετοιμαστεί" το παιδί για να κοινωνήσει, είναι σίγουρα λανθασμένη διατύπωση, κάτι που επισημαίνει και ο πατέρας στην επιστολή του. 

Κοινοποιήστε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ετσι μαλιστα! γιατι αν χρειαζοταν πιστοπιητικο νηστειας τοτε……….

Κοινοποιήστε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites


×
×
  • Προσθήκη...