Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Η «μητέρα» είναι ο πιο απαιτητικός (και ο πιο φυσικός) ρόλος

    Σήμερα, Ημέρα της Μητέρας, λέμε ένα ειλικρινές «Ευχαριστώ!» στον άνθρωπο που μας έφερε στη ζωή αυτή…

Ο πλέον μη-εγωιστικός ρόλος του ανθρώπου. Το πιο απαιτητικό …επάγγελμα. Ο άνθρωπος που του χρωστάμε, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, περισσότερα από ό,τι σε οποιονδήποτε άλλον. Η μητέρα μας.

uI7xfXy.jpg

Η μέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη μητέρα έχει αρχαιοελληνική προέλευση. Στην αρχαία Ελλάδα, μια γιορτή ανοιξιάτικη ήταν αφιερωμένη στη Θεά Γαία (Μητέρα Γη), μητέρα των θεών και των ανθρώπων. Τη γιορτή αυτή διαδέχθηκε μια άλλη, αφιερωμένη στην κόρη της Γαίας, τη Ρέα. Η Ρέα ήταν η σύζυγος του Κρόνου και η Μητέρα του Δία και όλων των Θεών της αρχαίας Ελλάδας.

cR5Eexp.jpg

Στη σύγχρονη εποχή, η Αμερικανίδα Άννα-Μαρία Ριβς Τζάρβις ήταν εκείνη που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμήν όλων των μητέρων. Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

HcjmSRc.jpg

Επεξεργάστηκε από admin
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...