Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

«Μαθαίνω τα Χρώματα» - τα μικρούλια μαθαίνουν τα χρώματα παίζοντας

    Η γκάμα των εκπαιδευτικών mobile παιχνιδιών μας για μικρά παιδιά εμπλουτίζεται με μία ακόμη εφαρμογή. Το «Μαθαίνω τα Χρώματα» είναι ένα απλό κι ευχάριστο εκπαιδευτικό παιχνίδι. Το μικρό σας θα μάθει όλα τα χρώματα, ενώ παράλληλα θα το διασκεδάζει. Χωρίς καμία προσπάθεια, τα νήπια μαθαίνουν τα χρώματα, και τα συνδυάζουν με διάφορα αντικείμενα, φυτά ή ζώα.

Περισσότερες λεπτομέρειες:

- Το παιχνίδι θα διδάξει στο παιδί σας εννιά βασικά χρώματα: κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, καφέ και γκρι. Στο κάθε χρώμα αντιστοιχούν τρεις ευχάριστες εικόνες.

- Το παιδί επίσης θα μάθει περισσότερες από 40 λέξεις οι οποίες εκφωνούνται στα Ελληνικά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

- Το παιχνίδι περιλαμβάνει 3 ενότητες. Στην πρώτη μαθαίνει τα χρώματα, στην δεύτερη καλείται να τα ξεχωρίσει και να τα ταιριάξει, και στην τρίτη να επιλέξει ποιο αντικείμενο αντιστοιχεί στο εκάστοτε χρώμα.

- Το παιχνίδι είναι απλό και σχεδιασμένο για μικρά παιδιά. Ακόμη και τα πολύ μικρά νήπια θα μπορούν να το παίξουν από μόνα τους.

Screenshot_2016-03-18-16-23-21.thumb.png

Πως Παίζεται:

- ΜΑΘΑΙΝΩ. Σε αυτή την ενότητα το παιδάκι σας μαθαίνει τα χρώματα. Αρχικά εμφανίζεται ένα χρώμα ενώ παράλληλα εκφωνείται στα Ελληνικά η ονομασία του. Κατόπιν εμφανίζονται με τη σειρά τους τρεις εικόνες που αντιστοιχούν στο χρώμα. Πχ. μήλο, ντομάτα και φράουλα ανιστοιχούν στο κόκκινο χρώμα. Το παιδί διασκεδάζει με τις λαμπερές εικόνες, οι οποίες κάνουν την διαδικασία της εκμάθησης πολύ διασκεδαστική.

Επιπλέον, όταν οι εικόνες εμφανίζονται στην οθόνη, τα ονόματα των αντικειμένων, φρούτων ή ζώων εκφωνούνται. Αν το παιδί αγγίξει μία εικόνα, τότε η εκφώνηση επαναλαμβάνεται.

- ΠΑΙΖΩ. Εδώ το παιδί καλείται να αναγνωρίσει τα χρώματα ενώ εμπεδώνει παράλληλα και την ονομασία τους. Ο κάθε χρωματιστός κύκλος θα πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στο κυκλικό πλαίσο που έχει το ίδιο χρώμα. Όταν το μικρό σας τοποθετήσει σωστά και τους τρεις κύκλους, θα ακούσει ένα επιφώνημα επιβράβευσης.

- ΒΡΙΣΚΩ. Εδώ το μικρούλι θα πρέπει να βρει το αντικείμενο που έχει το σωστό χρώμα. Αρχικά τα αντικείμενα μεταξύ των οποίων θα πρέπει να επιλέξει είναι τρία. Έπειτα από τρεις επιτυχημένες προσπάθειες ο αριθμός των αντικειμένων αυξάνεται σε τέσσερα και αργότερα σε πέντε, ούτως ώστε να μεγαλώνει λίγο ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού και να γίνεται έτσι ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Screenshot_2016-03-18-16-26-17.thumb.png

Τα μικρά παιδάκια συνήθως αρχικά δυσκολεύονται στο να αναγνωρίσουν ή να ονοματίσουν τα διάφορα χρώματα. Το παιχνίδι βοηθάει τα νήπια όχι μόνο να μάθουν τα χρώματα, αλλά και να τα συνδυάσουν με διάφορα αντικείμενα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για παιδιά στην ηλικία των 3 ετών και κάτω να μάθουν να ξεχωρίζουν τα χρώματα. Ο καλύτερος τρόπος να τα βοηθήσετε είναι παίζοντας παιχνίδια και χρησιμοποιώντας ζωηρές εικόνες.

Ο γονιός επίσης μπορεί να ζητήσει από το παιδί να κοιτάξει τις εικόνες στην οθόνη και να βρει τι χρώμα έχει η κάθε μία. Ή να πει π.χ. «Ο ελέφαντας είναι γκρι, μπορείς να πεις γκρι;». Ή ακόμη να ζητήσει από το παιδί να σκεφτεί και να βρει από μόνο του αντικείμενα του ίδιου χρώματος. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της μνήμης και της λογικής του σκέψης!

Κατεβάστε την εφαρμογή, και μην ξεχάσετε να την βαθμολογήσετε και να την μοιραστείτε στα social media. Τέλος, περιμένουμε τις δικές σας ιδέες για το επόμενο παιχνίδι που θέλετε να φτιάξουμε!
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...