Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Νέα θεραπεία κατά των παιδικών αλλεργιών

    Ερευνητές πρόσφατα ανακάλυψαν ένα μηχανισμό που εμποδίζει τον οργανισμό να εμφανίσει μία έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια νέα θεραπεία.

Στην αλλεργία, όπως ακριβώς περιγράφει και η ετυμολογία της ίδιας της λέξης "άλλο+ έργο", το σώμα αντιλαμβάνεται τις πρωτεΐνες του περιβάλλοντος ως "περίεργες" και οδηγείται σε μία παθολογική ανοσολογική αντίδραση.

Επιστήμονες από το Swiss Institute of Allergy and Asthma Research (SIAF) στο Davos, από το πανεπιστήμιο του Τόκιο, το RIKEN Research Institute στη Yokohoma, και από το πανεπιστήμιο του Stanford ανακάλυψαν πρόσφατα ένα μηχανισμό που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης των αλλεργιών.

Τα μαστοκύτταρα παίζουν ένα ρόλο κλειδί στις αλλεργικές αντιδράσεις. Έτσι σαν αντίδραση σε ένα αλλεργιογόνο απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες ουσιών ξεκινώντας μία αλλεργική αντίδραση. Ο κος. Hideaki Morita και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι τα μαστοκύτταρα δεν είναι μόνο οι "κακοί τύποι" , αλλά έχουν και μία "καλή πλευρά" ( βλ. φωτο) . 

jkjnw70.png

Απελευθερώνουν interleukin-2 η οποία προκαλεί την παραγωγή συγκεκριμένων κυττάρων που ονομάζονται Τ ρυθμιστικά (Treg). Τα Treg μπορούν να καταστείλουν την αλλεργική φλεγμονή στους αεραγωγούς στην ανωτέρω μελέτη και συνεπώς η όλη διαδικασία να αποτελέσει την αρχή μιας νέας θεραπείας.

Η μελέτη που αναφέρεται είναι η :
Morita et al., 2015, Immunity 43, 175–186 July 21, 2015 ª2015 Elsevier Inc.
http://dx.doi.org/10.1016/j.immuni.2015.06.021

πηγή: allergikos.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...