Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Αύξηση κρουσμάτων δηλητηρίασης ανηλίκων με αντισηπτικά

    Μπορεί τα αντισηπτικά να αποτελούν μια εύκολη και αποτελεσματική λύση για την προστασία μας από τα διάφορα μικρόβια, εγκυμονούν όμως κινδύνους για τα ανήλικα παιδιά.

Αυτό επειδή πολλοί γονείς αγνοούν τον κίνδυνο. Μπορεί να κρατάμε μακριά από τα παιδιά μας διάφορα είδη φαρμάκων όπως χλωρίνη, καθαριστικά κλπ. όμως αγνοούμε ότι ένα αντισηπτικό χεριών έχει τους ίδιους κινδύνους.

Εξάχρονο κοριτσάκι στην Ατλάντα των ΗΠΑ εντυπωσιασμένη από την μυρωδιά φράουλας που είχε το αντισηπτικό χεριών που πέρασε στην κατοχή της, λόγω της παιδικής αφέλειας θέλησε να το δοκιμάσει καταπίνοντας ποσότητα αντισηπτικού. Έπειτα το κοριτσάκι άρχισε να μπερδεύει τα λόγια της και δεν μπορούσε να περπατήσει με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι γιατροί έπειτα από αιματολογική εξέταση διαπίστωσαν ότι η μικρή είχε δηλητηριαστεί από το αντισηπτικό. Τα επίπεδα αλκοόλης στο αίμα της ανέρχονταν στο διπλάσιο από το νόμιμα επιτρεπτό όριο κατανάλωσης αλκοόλ από ένα ενήλικα.

Η δηλητηρίαση από αλκοόλ σε ένα ανήλικο παιδί μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, εμετό, υπνηλία και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει προκληθεί έως και παύση της αναπνοής τους. Σύμφωνα με ιατρικά στοιχειά, κατά το 2014 σημειώθηκαν στις ΗΠΑ πάνω από 16,117 περιπτώσεις δηλητηρίασης ανήλικων παιδιών από αντισηπτικά υγρά.

Οι γιατροί συνιστούν σε γονείς και δασκάλους να κρατούν μακριά από ανήλικα παιδιά αντισηπτικά υγρά ή όταν αυτό γίνεται να είναι πάντοτε υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα. Για όσους γονείς επιθυμούν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τα μικρόβια, οι γιατροί συστήνουν τα υγρά μαντηλάκια ως μια επαρκή και εναλλακτική λύση αντιμετώπισης των μικροβίων.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...