Όπως διαβάζουμε στο ONMED.GR, ως περιγεννητική περίοδος ορίζεται το διάστημα από την 28η εβδομάδα της κύησης έως και την 1η εβδομάδα της ζωής και ως περιγεννητική θνησιμότητα ορίζεται ο αριθμός των θανάτων στο χρονικό αυτό διάστημα ανά χίλιες γεννήσεις. H περιγεννητική θνησιμότητα αποτελεί τον πιο ευαίσθητο δείκτη της επάρκειας, ποσοτικής και ποιοτικής, των μαιευτικών και παιδιατρικών υπηρεσιών και κατ΄επέκταση των υπηρεσιών υγείας συνολικά, καθώς η φροντίδα του ευαίσθητου ζεύγους μητέρας-παιδιού αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κάθε χώρας.
Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Π.Ι.), στο πλαίσιο του επιστημονικού της έργου για τη συνεχιζόμενη επιμόρφωση του Ελληνικού Ιατρικού δυναμικού, διοργανώνει τη Διημερίδα «Νεότερα Δεδομένα στην Περιγεννητική Ιατρική» στις 13-14 Μαΐου στο Ναύπλιο (ξενοδοχείο Amalia).
Πρόκειται για ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν έγκριτοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί στην περιγεννητική ιατρική.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί διαλέξεις, συνεδρίες, καθώς και δύο κλινικά φροντιστήρια, με τίτλο «Καρδιοτοκογραφία ηρεμίας και τοκετού» και «Παρακολούθηση-αντιμετώπιση νεογνού στην αίθουσα τοκετού ως την έξοδο από το Μαιευτήριο», στοχευμένα σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία που ενδιαφέρουν τους ειδικευμένους στο αντικείμενο Μαιευτήρες-Γυναικολόγους και Νεογνολόγους-Παιδιάτρους.
Επιπλέον, στη Διημερίδα θα παρουσιαστούν νεότερα δεδομένα και επίκαιρα θέματα περιγεννητικής ιατρικής, όπως προγεννητική διάγνωση και τοκετός, προωρότητα, περιγεννητικά προβλήματα και συγγενείς λοιμώξεις.
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο